Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw z głośnikami podstawkowymi 1500 zł +/-

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chodzi mi o używany, zestaw stereo z głośnikami podstawkowymi. Mile widziany bass reflex z przodu. Chciałbym puszczać muzykę z Apple Music więc mile widziana możliwość podłączenia wiim mini. Każdy rodzaj muzyki będzie słuchany na zestawie, ale fajnie żeby był też wyczuwalny bas, przy niebyt wysokiej głośności. Coś znajdziemy

A co myślicie o Mission 701 lub Mission 750 LE - tu BR z tyłu ale bym przeżył. Tylko do tego wzmak czy amplituner ? Może jakiś Denon do któego będę mógł podłączyć Wiim Mini.

Poszukałbym starszych KEFów lub Monitor Audio, do tego jakiś Marantz/Nad i będzie przyjemny zestaw, do którego podepniesz WiiM Mini 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

5 godzin temu, Q21 napisał:

Poszukałbym starszych KEFów lub Monitor Audio, do tego jakiś Marantz/Nad i będzie przyjemny zestaw, do którego podepniesz WiiM Mini 🙂 

Na które modele zwrócić uwagę ? Do tej pory gra Denon UD-M31 + Denon SC-G51 i budżetowy sub Auna Line 300 SW. Ale chce bardziej postawić na dźwięk stereo z dobrym basem. 

i

Godzinę temu, Majkerro napisał:

chce bardziej postawić na dźwięk stereo z dobrym basem

i to wszystko za 1.5 kzł ? powodzenia :)

16 godzin temu, mztv napisał:

i

i to wszystko za 1.5 kzł ? powodzenia 🙂

Oki rozumiem. To to ile trzeba by przeznaczyć żeby było coś w miarę z sensem? 

Masz na olx elac debut z6 w nazwie, a do nich np. amplituner Yamaha serii RS lub RX najlepiej z 7 w nazwie. Albo czekaj na lepsze pomysły. 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

2 godziny temu, audioburak napisał:

Masz na olx elac debut z6 w nazwie, a do nich np. amplituner Yamaha serii RS lub RX najlepiej z 7 w nazwie. Albo czekaj na lepsze pomysły. 

Dzięki👌🏻

W dniu 6.08.2024 o 12:35, audioburak napisał:

Hej. Znalazłem od jednego właściciela

Elac Debut 2.0 + Marantz PM 6006 za 1700 zł. Co sądzisz o tym wzmacniaczu ?

Też dobry i nieco jaśniejsze granie, ale Elac Debut  2.0 z 6 w nazwie ? Bo 5 ma mniejszy woofer, więc i basu będzie mniej. 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

2 godziny temu, audioburak napisał:

Też dobry i nieco jaśniejsze granie, ale Elac Debut  2.0 z 6 w nazwie ? Bo 5 ma mniejszy woofer, więc i basu będzie mniej. 

Tak Elac Debut 2.0 DB62

Brrrrrrrrać i już 😉

Zgadałem się z kumplem i ma swój sprzęt do sprzedania: Onkyo integra A-8850 + B&W DM S602 - Budżet większy bo 2850 ale sprzęt 100% sprawny i wzmacniacz po przeglądzie serwisowym. I pytanie czy warto ? I czy mogę użyć xDuoo XQ-50 Pro2 zamiast Wiim Mini do tych zestawów. Rozchodzi mi się o to że w xDuoo nie będę musiał organizować wifi. 

W dniu 5.08.2024 o 20:03, mztv napisał:

i to wszystko za 1.5 kzł ? powodzenia 🙂

A dlaczego nie? Trzeba tylko znaleźć starsze urządzenia, które będą sprawne. Kolumny Mission to dobry trop.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Nowe elac b6.2 albo używane tannoy M2 lub magnat quantum 673

Do tego Yamaha ax500 z płynnym laudnessem i wiim

B&W to ostrzejsze granie od Elaca. Co kto lubi a jeśli Onkyo ma pilota możesz sprawdzić czy Ci pasuje. Ale rada jest taka - nieco dłużej posluchac i na różnej muzyce.

Edytowane przez audioburak

13 godzin temu, Majkerro napisał:

Zgadałem się z kumplem i ma swój sprzęt do sprzedania: Onkyo integra A-8850 + B&W DM S602 - Budżet większy bo 2850 ale sprzęt 100% sprawny i wzmacniacz po przeglądzie serwisowym. I pytanie czy warto ? I czy mogę użyć xDuoo XQ-50 Pro2 zamiast Wiim Mini do tych zestawów. Rozchodzi mi się o to że w xDuoo nie będę musiał organizować wifi. 

Inne brzmienie, jaśniejsze i bardziej nastawione na detal. 

Możesz wykorzystać xDuoo, zachęcam też do sprawdzenia iFi Zen Air Blue 🙂

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Przecież w wiimie będzie to miał.

I od razu funkcje sieciowe.

Ale napisał o "organizacji Wi-fi", dlatego zakładam, że nie ma w domu sieci. 

Godzinę temu, Q21 napisał:

W punkt to jest w domku na działce gdzie nie ma neta a nie zamierzam bawić się w router dodatkowy z mobilnym internetem. Puszczane by było z Iphone Apple Music. Stąd było moje pytanie o XQ 50 pro. 

3 godziny temu, Majkerro napisał:

W punkt to jest w domku na działce gdzie nie ma neta a nie zamierzam bawić się w router dodatkowy z mobilnym internetem. Puszczane by było z Iphone Apple Music. Stąd było moje pytanie o XQ 50 pro. 

5 godzin temu, Q21 napisał:

Bingo!

Słuchajcie jednak dokładam do budżetu i zastanawiam się nad ELAC Debut Reference B6 (DBR62). Tylko powiedzcie mi czym je zasilić żeby pokazały swój pełny potencjał ? 

7 godzin temu, Majkerro napisał:

Słuchajcie jednak dokładam do budżetu i zastanawiam się nad ELAC Debut Reference B6 (DBR62). Tylko powiedzcie mi czym je zasilić żeby pokazały swój pełny potencjał ? 

Uuuu aaaa.

Nie ma ograniczenia kasowego teraz już?

One akurat fajnie grają z loxije a30 , wiim Amp bo pasują pod niego brzmieniowo. Czy on wykorzysta ich pełny potencjal? Pewnie nie 

Ale co dasz za wzmak 5k do nich?

Nawet kolor do wyboru 😉 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chyba, że po sprzedaży nerki szukasz nówki 😉 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez audioburak

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Ale co dasz za wzmak 5k do nich?

Na pewno nie:). 

6 minut temu, audioburak napisał:

Chyba, że po sprzedaży nerki szukasz nówki 😉 

Dziękuję za wskazówki🍻

6 godzin temu, Majkerro napisał:

Na pewno nie:). 

Dziękuję za wskazówki🍻

No więc właśnie.

Spróbuj sobie coś wypożyczyć na odsłuch.

• Pokaż nowe odpowiedzi