Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw z głośnikami podstawkowymi 1500 zł +/-

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chodzi mi o używany, zestaw stereo z głośnikami podstawkowymi. Mile widziany bass reflex z przodu. Chciałbym puszczać muzykę z Apple Music więc mile widziana możliwość podłączenia wiim mini. Każdy rodzaj muzyki będzie słuchany na zestawie, ale fajnie żeby był też wyczuwalny bas, przy niebyt wysokiej głośności. Coś znajdziemy

A co myślicie o Mission 701 lub Mission 750 LE - tu BR z tyłu ale bym przeżył. Tylko do tego wzmak czy amplituner ? Może jakiś Denon do któego będę mógł podłączyć Wiim Mini.

Poszukałbym starszych KEFów lub Monitor Audio, do tego jakiś Marantz/Nad i będzie przyjemny zestaw, do którego podepniesz WiiM Mini 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

5 godzin temu, Q21 napisał:

Poszukałbym starszych KEFów lub Monitor Audio, do tego jakiś Marantz/Nad i będzie przyjemny zestaw, do którego podepniesz WiiM Mini 🙂 

Na które modele zwrócić uwagę ? Do tej pory gra Denon UD-M31 + Denon SC-G51 i budżetowy sub Auna Line 300 SW. Ale chce bardziej postawić na dźwięk stereo z dobrym basem. 

i

Godzinę temu, Majkerro napisał:

chce bardziej postawić na dźwięk stereo z dobrym basem

i to wszystko za 1.5 kzł ? powodzenia :)

16 godzin temu, mztv napisał:

i

i to wszystko za 1.5 kzł ? powodzenia 🙂

Oki rozumiem. To to ile trzeba by przeznaczyć żeby było coś w miarę z sensem? 

Masz na olx elac debut z6 w nazwie, a do nich np. amplituner Yamaha serii RS lub RX najlepiej z 7 w nazwie. Albo czekaj na lepsze pomysły. 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

2 godziny temu, audioburak napisał:

Masz na olx elac debut z6 w nazwie, a do nich np. amplituner Yamaha serii RS lub RX najlepiej z 7 w nazwie. Albo czekaj na lepsze pomysły. 

Dzięki👌🏻

W dniu 6.08.2024 o 12:35, audioburak napisał:

Hej. Znalazłem od jednego właściciela

Elac Debut 2.0 + Marantz PM 6006 za 1700 zł. Co sądzisz o tym wzmacniaczu ?

Też dobry i nieco jaśniejsze granie, ale Elac Debut  2.0 z 6 w nazwie ? Bo 5 ma mniejszy woofer, więc i basu będzie mniej. 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

2 godziny temu, audioburak napisał:

Też dobry i nieco jaśniejsze granie, ale Elac Debut  2.0 z 6 w nazwie ? Bo 5 ma mniejszy woofer, więc i basu będzie mniej. 

Tak Elac Debut 2.0 DB62

Brrrrrrrrać i już 😉

Zgadałem się z kumplem i ma swój sprzęt do sprzedania: Onkyo integra A-8850 + B&W DM S602 - Budżet większy bo 2850 ale sprzęt 100% sprawny i wzmacniacz po przeglądzie serwisowym. I pytanie czy warto ? I czy mogę użyć xDuoo XQ-50 Pro2 zamiast Wiim Mini do tych zestawów. Rozchodzi mi się o to że w xDuoo nie będę musiał organizować wifi. 

W dniu 5.08.2024 o 20:03, mztv napisał:

i to wszystko za 1.5 kzł ? powodzenia 🙂

A dlaczego nie? Trzeba tylko znaleźć starsze urządzenia, które będą sprawne. Kolumny Mission to dobry trop.

Dopóki bawisz się w lewą i prawą stronę, dopóty będziesz zwodzony na manowce...

Nowe elac b6.2 albo używane tannoy M2 lub magnat quantum 673

Do tego Yamaha ax500 z płynnym laudnessem i wiim

B&W to ostrzejsze granie od Elaca. Co kto lubi a jeśli Onkyo ma pilota możesz sprawdzić czy Ci pasuje. Ale rada jest taka - nieco dłużej posluchac i na różnej muzyce.

Edytowane przez audioburak

13 godzin temu, Majkerro napisał:

Zgadałem się z kumplem i ma swój sprzęt do sprzedania: Onkyo integra A-8850 + B&W DM S602 - Budżet większy bo 2850 ale sprzęt 100% sprawny i wzmacniacz po przeglądzie serwisowym. I pytanie czy warto ? I czy mogę użyć xDuoo XQ-50 Pro2 zamiast Wiim Mini do tych zestawów. Rozchodzi mi się o to że w xDuoo nie będę musiał organizować wifi. 

Inne brzmienie, jaśniejsze i bardziej nastawione na detal. 

Możesz wykorzystać xDuoo, zachęcam też do sprawdzenia iFi Zen Air Blue 🙂

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Przecież w wiimie będzie to miał.

I od razu funkcje sieciowe.

Ale napisał o "organizacji Wi-fi", dlatego zakładam, że nie ma w domu sieci. 

Godzinę temu, Q21 napisał:

W punkt to jest w domku na działce gdzie nie ma neta a nie zamierzam bawić się w router dodatkowy z mobilnym internetem. Puszczane by było z Iphone Apple Music. Stąd było moje pytanie o XQ 50 pro. 

3 godziny temu, Majkerro napisał:

W punkt to jest w domku na działce gdzie nie ma neta a nie zamierzam bawić się w router dodatkowy z mobilnym internetem. Puszczane by było z Iphone Apple Music. Stąd było moje pytanie o XQ 50 pro. 

5 godzin temu, Q21 napisał:

Bingo!

Słuchajcie jednak dokładam do budżetu i zastanawiam się nad ELAC Debut Reference B6 (DBR62). Tylko powiedzcie mi czym je zasilić żeby pokazały swój pełny potencjał ? 

7 godzin temu, Majkerro napisał:

Słuchajcie jednak dokładam do budżetu i zastanawiam się nad ELAC Debut Reference B6 (DBR62). Tylko powiedzcie mi czym je zasilić żeby pokazały swój pełny potencjał ? 

Uuuu aaaa.

Nie ma ograniczenia kasowego teraz już?

One akurat fajnie grają z loxije a30 , wiim Amp bo pasują pod niego brzmieniowo. Czy on wykorzysta ich pełny potencjal? Pewnie nie 

Ale co dasz za wzmak 5k do nich?

Nawet kolor do wyboru 😉 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chyba, że po sprzedaży nerki szukasz nówki 😉 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez audioburak

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Ale co dasz za wzmak 5k do nich?

Na pewno nie:). 

6 minut temu, audioburak napisał:

Chyba, że po sprzedaży nerki szukasz nówki 😉 

Dziękuję za wskazówki🍻

6 godzin temu, Majkerro napisał:

Na pewno nie:). 

Dziękuję za wskazówki🍻

No więc właśnie.

Spróbuj sobie coś wypożyczyć na odsłuch.

• Pokaż nowe odpowiedzi