Skocz do zawartości
IGNORED

Kącik Growy

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 22.11.2024 o 00:43, J4Z napisał:

U mnie kolejne zmiany. Fajnie grzebie się przy tym kąkutrze. Teraz sobie wymienię wentylację budy. 

Z takich:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na takie:

Screenshot_20241121-234016.thumb.png.1cac46b087cea8e5c047e3d75877802b.png

Zmierzyłem dB na starej wentylacji, na jałowym i na obciążeniu 100% GPU.

Wsadziłem nową wentylację, odpaliłem PC, wracam z peta, a tu nie ma co z pomiarem wyskakiwać - totalna cisza na jałowym xD ...no jakiś tam delikatny szumik. Przy obciążeniu GPU słychać jej wiatraki, ale ogólna kultura PC jest nie do porównania. Natomiast karta graficzna kręci o jakieś 150rpm wolniej, a tempy podobne. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez J4Z

.

W dniu 14.11.2024 o 00:36, przmor napisał:

Możesz zrobić test GPU w Cinebench 2024 dla porównania? U mnie na RTX3070 wynik 9016 PTS. Podczas testu temperatura GPU poniżej 60st. wentylatory GPU 30% albo wcale, praktycznie niesłyszalne.

Gość na filmie, który podrzuciłeś, pokazuje preset cichy i performance. Zrobiłem test za pomocą Furmark, bo akurat go używam. Nie wiem, czy jest to miarodajne. Performance: 

y026JQ8.jpeg

Na silent uzyskałem 14223 (236) i na nim zostanę bo jest prawie niesłyszalny z miejsca, w którym siedzę. Sweetspotu na razie nie chcę mi się samemu szukać. 

...A, 1080p robiłem 😬

.

Takie czasy... Mam na oku kilka indyków, ale szkoda mi już kasy, bo kupiłem w ciągu ostatnich dni kilka tytułów, które okazały się dla mnie kiepskie. 

.

19 godzin temu, J4Z napisał:

Złożyłem PC i nie mam w co grać. 🤷

😅 zaskoczenie

Skończyłem Jedi: Survivor... stanowczo ODRADZAM !!

Pi**** platformówka z mega gównianą a co gorszą durną fabułą.

Edytowane przez fetek

Toć już gadaliśmy o Jedi. :D Jedynka była spoko, dwójka już nie, do tego na konsolach technicznie słabo. 

Ogólnie to kilka dni temu kupiłem ostatniego Test Drive. Gameplay jako tako, arcade, trochę pojeździłem i się wkręciło. Ale jakiś season pass, cały czas online, nie ma chyba zwykłej kampanii, kij wie o co tam chodzi...

Wczoraj zakupiłem dostęp do Hades 2 early access. Jedyneczke mam ograną, podobała się. Na pierwszy rzut pada, dwójką nie powinienem być zawiedziony, ale okaże się, jak dłużej pogram. 

.

2 godziny temu, J4Z napisał:

Toć już gadaliśmy o Jedi. 😄 Jedynka była spoko, dwójka już nie, do tego na konsolach technicznie słabo. 

tak, ale "wszyscy" zachwalają fabułę... to byłem ciekawy.. większego gówna fabularnego dawno nie wiedziałem.

• 2 tygodnie później...

Tak sobie czytam wasze wpisy i zaczynam się mocno zastawiać czy zrobić upgrade karty graficznej, jak za bardzo nie ma w co grać. 

Ostatnio przeszedłem po raz pierwszy wszystkie części Bioshocka. Słyszałem o mocno wyśrubowanym poziomie trudności. Zgodziłbym się wygląda tak to tylko w 1 części, w której sam po jakimś czasie przełączyłem na "normala", bo mi się nie chciało męczyć...    I grało mi się tak dobrze, szczególnie w 3 część, że zaczynam się zastanawiać, czy nie ogrywać raczej klasyków, które mnie ominęły.

Ale w tym tygodniu była premiera bardzo ważnego tytułu dla mojego pokolenia - "Indiana Jones i Wielki Krąg" 🙂Miał być crap, a prawie wszyscy mówią, że to gra roku.  Chyba jednak trzeba będzie kupić tą kartę.

Godzinę temu, aster_ napisał:

Tak sobie czytam wasze wpisy i zaczynam się mocno zastawiać czy zrobić upgrade karty graficznej, jak za bardzo nie ma w co grać. 

moim zdaniem nie ma sensu.. bo nie ma w co grać.. chyba że czekasz na POE2

Słaby ten kąkuter... Odpaliłem sobie Far Cry 6 (3 letnia gra i żeby osiągnąć 120fps, musiałem zjechać z ultra, na wysokie. Na Ultra było jakieś 80-100+, ale to nie to samo. Okazuje się🤭, że klatki również w FPS🤭 to totalny gamechanger IMO. 😀 FC grałem od trzeciej części i to było dla mnie to samo non stop. W 120 czuję się jakbym nie grał w FC. 😀 Wyjdzie nowa gen. konsol, trzeba będzie coś złożyć na aktualnie najwyższym modelu karty graf. Zapewne 5xxx wtedy będą aktualne. 

A tak to grałem jeszcze w Hades 2 - bardzo fajna gierka. Spędziłem 30h, ale ostatniego bossa nie mogę ubić i już mi się nie chce grać. Edit: jednak jeszcze gram, nie daje za wygraną. 

W między czasie było jeszcze Deaths Door. Bardzo fajne, ale za dużo błądzenia dla mnie. 

Z kolegą raz na jakiś czas siądziemy online i zrobimy parę leveli w Battleblock Theatre.

No i Indiana Jones przed chwilą wyszedł. Ludzie chwalą. Zagram po FC6. 

AC Black Flag spróbuję ograć na PCMR. Zobaczę wytrzyma próbą czasu. 

...także coś tam do grania znalazłem. 

8 minut temu, fetek napisał:

Jest już dostępny Early Access.

Edytowane przez J4Z

.

23 minuty temu, fetek napisał:

Ja mam co prawda 1060 gtx wciąż.. Ale procek i5 12600kf, który chyba wciąż daje radę.

I z tego co widzę na yt, gra chodzi całkiem znośnie na podobnym zestawieniu.

Teraz, aster_ napisał:

Ja mam co prawda 1060 gtx wciąż.. Ale procek i5 12600kf, który chyba wciąż daje radę.

I z tego co widzę na yt, gra chodzi całkiem znośnie na podobnym zestawieniu.

dla świętego spokoju możesz to wymienić na RTX 3060ti/3070 tanie są a przeskok kolosalny.

37 minut temu, J4Z napisał:

Jest już dostępny Early Access.

nie będę sobie psuł gry.

W dniu 10.12.2024 o 20:18, J4Z napisał:

A tak to grałem jeszcze w Hades 2 - bardzo fajna gierka. Spędziłem 30h, ale ostatniego bossa nie mogę ubić i już mi się nie chce grać. Edit: jednak jeszcze gram, nie daje za wygraną. 

Ubity 😎

.

W dniu 10.12.2024 o 18:59, aster_ napisał:

zaczynam się zastanawiać, czy nie ogrywać raczej klasyków, które mnie ominęły.

👌 Ale kartę i tak warto zmienić. 3070 to już dla mnie bardzo przyzwoita wydajność. 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Karta graficzna przydaje się nie tylko do gier. Jeśli ktoś obrabia zdjęcia czy montuje filmy w odpowiednich aplikacjach, szczególnie tych bazujących na sztucznej inteligencji to przykladowo taki RTX3070 w stosunku do GTX1070 skraca w moim przypadku czas odszumiania zdjęcia z ponad 30s do 7s. Podczas montażu filmów w Davinci Resolve mam w przypadku RTX3070 możliwość komfortowego odtwarzania filmu z nałożonymi efektami opartymi o SI w czasie rzeczywistym zamiast pokazu slajdów na GTX1070.

No wiadomo, że w końcu trzeba będzie zmienić tą kartę, chociaż raczej montować filmów nie zamierzam 🙂

Widzę, że na Game Awards 2024 został pokazany trailer The Witcher 4. Co prawda książek nie czytałem, ale oczywiście wszystkie gry przeszedłem łącznie z dodatkami. Do dziś mam ciarki jak sobie przypomnę głos Jana Frycza w roli Regisa z ostatniej odsłony cyklu - Krew i Wino. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.