Skocz do zawartości
IGNORED

Kącik Growy

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, przmor napisał:

Mam wolant, przepustnicę, trymer, pedały, panel przełączników i panel autopilota. Obraz wyświetlają trzy zakrzywione monitory 32".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Okurna grubo! Tak to bym chętnie polatał 😄

Ukryta Zawartość

@przmor a w ostatnie (lub starsze) Ace Combat grałeś? Ciekawe jakby się grało. 

...albo Star Wars Squadrons :D

Wygląda na to, że będzie nowa gra deskorolkowa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

W "strzelane" symulatory dawno nie grałem. Kiedyś próbowałem zgłębić tajniki A10 w DCS ale jakoś cierpliwości brakło. Do F16 mam joystick i przepustnicę, metalową replikę oryginału od Thrustmaster a i F16 jest dostępny do DCS ale chyba wolę spokojne loty małą Cessna nisko nad ziemią.a8720d71ed2259b9806f8f4851c5a64e.jpg

8 godzin temu, przmor napisał:

Dobry pedal hamulca i kierownica z dobrym Force Feedback to podstawa

Co przez to rozumiesz: czy Logitech G29 to wg Ciebie już dobra, czy jeszcze nie?

Na mój gust problemem symulatorów na PC jest, że program jest w stanie zawierać więcej szczegółów, niż moze przekazać przez monitor, force feedback i dwa głośniczki. Chyba dlatego rzeczy, które na żywo są... były dla mnie łatwe, na grze są niewykonalne. Oczywiście można nauczyć się je robić na pamięć, ale czucia co dzieje się z samochodem brak. 

5 godzin temu, przmor napisał:

Znajomy ma samolot więc po co mi drugi

Ukryta Zawartość

A co znajomy powiedział jak zagrał u Ciebie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

8 godzin temu, Ajothe napisał:

Ja osobiście wolę jak symulator jest realistyczny, a nie jak napisałem,  trudniej tym lepiej, to jakiś dziwaczny i durnowaty trend. 

Na AC i jakimś mocniejszym FWD przy zwykłym logitech g27 prowadzenie było identyczne jak w E90 330i... z tym że ja jeździłem E90 praktycznie cały czas na w pełni wyłączonym DSP. Co do supercarow, wiele razy jeździłem R8 i tam na DSP też jest łatwo i przyjemnie,  po wyłączeniu auto zaczyna żyć swoim życiem...to samo np z Cla AMG. 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

7 minut temu, marcinmarcin napisał:

Na AC i jakimś mocniejszym FWD przy zwykłym logitech g27 prowadzenie było identyczne jak w E90 330i... z tym że ja jeździłem E90 praktycznie cały czas na w pełni wyłączonym DSP. Co do supercarow, wiele razy jeździłem R8 i tam na DSP też jest łatwo i przyjemnie,  po wyłączeniu auto zaczyna żyć swoim życiem...to samo np z Cla AMG. 

Poziom trudności w Competizione mnie zniechęcił, dla mnie to absurd. Chwila zagapienia się i lecisz w bandy....to zwyczajnie dla ludzi którzy mają czas i wolną głowę. Ja po pracy żeby się zrelaksować nie mogę grać w tytuły, które wywołują frustrację 😁

Pedał hamulca powinien działać na zasadzie analizy siły nacisku a nie jego przemieszczenia dlatego w lepszych konstrukcjach stosuje się rozwiązania oparte o Load Cell a nie potencjometry. Ma to związek z pamięcią mięśniową, łatwiej utrwalić siłę nacisku na pedał niż dystans o jaki trzeba przesunąć stopę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) używasz pada czy kierownicy z pedałami?

Ukryta Zawartość

7 minut temu, przmor napisał:

mięśniową, łatwiej utrwalić siłę nacisku na pedał niż dystans o jaki trzeba przesunąć stopę.

@Ajothe używasz pada czy kierownicy z pedałami?

Logitech g920. No chyba niechęciła mnie runda bez wspomagania w Competizione. 

Nie potrafię opanować tej bestii 🤣 jak się skupię to dobrze zrobię okrążenie, ale tam trzeba cały wyścig tak przejechać i wystarczy 1 roztargnienie i po zawodach...masakra!

14 minut temu, przmor napisał:

Pedał hamulca powinien działać na zasadzie analizy siły nacisku a nie jego przemieszczenia dlatego w lepszych konstrukcjach stosuje się rozwiązania oparte o Load Cell a nie potencjometry. Ma to związek z pamięcią mięśniową, łatwiej utrwalić siłę nacisku na pedał niż dystans o jaki trzeba przesunąć stopę.

Hamulec mam zmodyfikowany. Jak? Nie wiem, taki juz kupiłem. Obstawiam, że jest pod nim jakaś gumka-gąbka, bo bez użycia siły nie zahamujesz. Troszkę czasu trzeba poświecić na konfigurację, ale warto.

4 minuty temu, Ajothe napisał:

tam trzeba cały wyścig tak przejechać i wystarczy 1 roztargnienie i po zawodach...masakra!

Nonsens! Na żywo tak się nie jeździ.

Edytowane przez szymon1977

Do pedałów z potencjometrami są modyfikacje mające przybliżyć ich działanie do Load Cell i taką zapewne masz zamontowaną. To dobrze. Ja mam pedały na potencjometrach od Thrustmaster ale z modyfikacją hamulca i niczego więcej mi nie potrzeba.

Godzinę temu, przmor napisał:

Do pedałów z potencjometrami są modyfikacje mające przybliżyć ich działanie do Load Cell i taką zapewne masz zamontowaną. To dobrze. Ja mam pedały na potencjometrach od Thrustmaster ale z modyfikacją hamulca i niczego więcej mi nie potrzeba.

Nie znam się na tym jak Ty, mogę jedynie rzec, że hamulec w g920 jest za twardy 😄

2 godziny temu, Ajothe napisał:

Nie znam się na tym jak Ty, mogę jedynie rzec, że hamulec w g920 jest za twardy 😄

Ja u siebie na Dirt3 muszę dać dużo break saturation, żeby koła blokowało zanim wciskając hamulec odjeżdża mi krzesło.

Ukryta Zawartość

Wieczorek w ktm xbow sobie dzisiaj zorganizowałem 😁

Ukryta Zawartość

Padzik jest modułowy, także fanom symetrii i dualshock też mógłby przypasować. Ale triggery, bumpery, reszta guzików, różne analogi - ja akurat dałem wklęsły po prawej, wypukły po lewej, bo tak mi najwygodniej. No bajka. Mam go do PS. Zawsze jak wracam po przerwie lub z XSX, strasznie się nim jaram. 

.

Pograłem trochę, bo znalazłem zajebisty shooter looter coop i to darmowy:

The First Descendant.

Na wszystkie platformy z crossplayem.

Zajebisty relaks i fun z rozwalania 😁

Grafika piękna..🤯

Teraz, J4Z napisał:

No to beczka, bo ja już dosyć mam Wukonga i właśnie niedługo będzie odpalać z kolegą The First Descendant. 😁

Może byśmy pograli? Tylko nie wiem kiedy 😄

1 minutę temu, J4Z napisał:

będziemy*

Można, nie ma problemu. My za jakąś godzinkę siadamy. Ty na PC?

X, ale to jest crossplay. Ja to raczej jak będę miał czas to napisze priva 🙂

Bawcie się dobrze, daj znać jak się podoba 😄

3 minuty temu, Ajothe napisał:

ale to jest crossplay

Wiem, wiem, chciałem się wymienić nickami, ale ja na PS będę grać. Jak coś to daj ingame id na PW albo ja jak będę znać swój to dam. Tam widziałem dodaje do nicka #xxxx

Jakiś prolog/tutorial tam trzeba ograć żeby odpalić coop?

.

2 godziny temu, Ajothe napisał:

daj znać jak się podoba

Spoczko się strzela, skacze, turla. Na razie było trochę za łatwo. Wydaje się, że nie ma za dużo możliwość budowania postaci, ale nie wnikałem jeszcze. Ciakawe czy nie znudzi szybko. Jutro wieczorem też pewnie będziemy grać. 

.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.