Skocz do zawartości
IGNORED

Kącik Growy

Rekomendowane odpowiedzi

Ale grało się i w 4!

3 chyba najlepsza. 5 nigdy nie miałem, ponoć dobra. Kilka walk pewnie gdzieś tam zagrałem.

6 Sporo już online grałem. Nawet ostatnio na XSX, we wstecznej, z kolegą z Anglii żeśmy parę walk rozegrali. xD

Był też TTT i TTT2 chyba? Grałem w pierwszego. Gameplay pamiętam fajny był, ale tagowania nie lubiłem. 

Edytowane przez J4Z

.

Możesz zrobić test GPU w Cinebench 2024 dla porównania? U mnie na RTX3070 wynik 9016 PTS. Podczas testu temperatura GPU poniżej 60st. wentylatory GPU 30% albo wcale, praktycznie niesłyszalne.

W dniu 14.11.2024 o 00:36, przmor napisał:

Możesz zrobić test GPU w Cinebench 2024 dla porównania? U mnie na RTX3070 wynik 9016 PTS. Podczas testu temperatura GPU poniżej 60st. wentylatory GPU 30% albo wcale, praktycznie niesłyszalne.

Ale Ty z OC robiłeś, a ja tylko umiem OC skan włączyć w GPU Tweek. xD

4 godziny temu, Neon47 napisał:

Aktualnie gram w grę "Jaws Unleashed" na PS2.

Przeczytałem Jews 😬

A tak w ogóle to nie tę kartę wziąłem, bo użytkownik, który mi pomagał pomylił linki. Dał do wersji Evo, a miał na myśli zwykłą. Ja długo się nie zastanawiałem.

Zwykła podobno jest elegancka, a okazało się, że na Evo narzekali ludzie, że głośna i się grzeje. 

Edytowane przez J4Z

.

Odpaliłem w Forza Horizon 5 symulację i gra sama dobrała ustawienia. Patrzę: niskie, 60. Aż mi się ciepło zrobiło. xD

Wziąłem wszystko na full, blok na 120, RT full. Chodzi jak żyleta i cichutko. Ale to poprzednia gen. konsol, 2021r. :P

.

OC nie robiłem. Obniżyłem tylko napięcie przez co mocno, tak na oko o 1/3 spadła moc pobierana przez kartę przy tej samej wydajności. Zamiast 160W widzę nieco ponad 100W podczas normalnego grania co skutkuje obniżeniem temperatury o około 10st. Żeby to zrobić potrzebujesz aplikacji MSI Afterburner. Bardzo prosta rzecz do zrobienia.

Zostańmy zatem przy klasyce 😉 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

12 godzin temu, J4Z napisał:

Odpaliłem w Forza Horizon 5 symulację i gra sama dobrała ustawienia. Patrzę: niskie, 60. Aż mi się ciepło zrobiło. xD

Wziąłem wszystko na full, blok na 120, RT full. Chodzi jak żyleta i cichutko. Ale to poprzednia gen. konsol, 2021r. :P

Polecam dodatek Rally, zajebiscie się gra.

Nie lubię tej gry, męczarnia. Mogę polecić Sebastian Loeb Rally Evo. 

8 minut temu, przmor napisał:

Niedawno kupiłem na Steam Dirt Rally 2.0 full pakiet na wyprzedazy za dwie dychy. Trzeba się nieźle napocić żeby coś ugrać.

Dodatek Rally do Horizon 5 jest przeciwieństwem tej gry, aż mi się stary Colin przypomniał. 

21 minut temu, przmor napisał:

Niedawno kupiłem na Steam Dirt Rally 2.0 full pakiet na wyprzedazy za dwie dychy. Trzeba się nieźle napocić żeby coś ugrać.

Jaką masz kierownicę i jak ustawioną?

Gra niby fajna, ale coś im nie wyszło z forcefeedback-iem. Trudno ustawić tak, żeby choć przypominało zachowanie prawdziwego auta, nie mówiąc już o czuciu np jak śliski jest asfalt.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Większość tych "symulatorów" jest o kant dupy, bo to jest zrobione na zasadzie im trudniej tym lepiej, żeby dzieciaki się za szybko nie nudziły mając czas na granie po kilka godzin dziennie. 

Ja swoim autem szybciej i lepiej jeżdżę jak w takich "symulatorach" rajdówkami. 

Na Dirt2 któryś suwak forcefeedback trzeba było prawie do zera zjechać i dopiero jakoś się grało.

-----

7 minut temu, Ajothe napisał:

Większość tych "symulatorów" jest o kant dupy, bo to jest zrobione na zasadzie im trudniej tym lepiej, żeby dzieciaki się za szybko nie nudziły mając czas na granie po kilka godzin dziennie. 

Ja swoim autem szybciej i lepiej jeżdżę jak w takich "symulatorach" rajdówkami. 

Hard Drivin' 2 na fliperach jest nie do pobicia.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Absolute Drift 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

10 godzin temu, przmor napisał:

OC nie robiłem. Obniżyłem tylko napięcie przez co mocno, tak na oko o 1/3 spadła moc pobierana przez kartę przy tej samej wydajności. Zamiast 160W widzę nieco ponad 100W podczas normalnego grania co skutkuje obniżeniem temperatury o około 10st. Żeby to zrobić potrzebujesz aplikacji MSI Afterburner. Bardzo prosta rzecz do zrobienia.

Pomyliłem OC, z UV. Na razie to karta idzie do zwrotu. Nie będę płacił tyle kasy, żeby na starcie mieć problemy. Chce trochę dorzucić i kupić 4070 Ti Super. Właśnie czegoś szukam i wyszukuje opinie, bo z tym Asusem straszna wtopa.

.

13 godzin temu, przmor napisał:

rozumiem że ustawiłeś sobie curve ?

3 godziny temu, J4Z napisał:

bo z tym Asusem straszna wtopa.

w koparce miałem dwa TUF;y, ciepłe karty, system wyżej trzyma wentylatory

Edytowane przez fetek
46 minut temu, J4Z napisał:

Jakie dokładnie? 

obecnie mam 3070 ale RX580, RX 5700 XT czy nowszą seria 7000 było to samo, ogólnie AMD + asus to był trochę dramat. Z RTX 4000 miałem ograniczony kontakt, tutaj głównie 4090 pod AI

Ogólnie z moich doświadczeń Asus, gigabyte (gaming i vision choć aorus też miał gówniane pamięci) oraz msi ventus, mech, evoke to były najgorsze i najbardziej problematyczne karty. W obu stajaniach były gówniane termopady i często wylewały, zwłaszcza w MSI.

Najmniej problemów miałem:
AMD to XFX, Sapphire (moje ulubione), Powercolor, MSI (starsze seria armor itd)
Nvidia: KFA (moje ulubione), Palit, Gainward, EVGA, Inno3D. 

Karty służyły do kopania więc mój problem nie koniecznie może być problemem gracza, niektóre karty odpadały ze względu na problemy z modowaniem biosu.

Edytowane przez fetek
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.