Skocz do zawartości
IGNORED

LAIV Harmony DAC - wrazenia lub newsy.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, venom200 napisał:

Dziś będziemy testować

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Pakowany jak Mola Mola Tambaqui 😉

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, carlos med napisał:

Pakowany jak Mola Mola Tambaqui 😉

I chyba tylko w tym sa podobne 😉 .

Muszę przewietrzyć mój system…

2 godziny temu, venom200 napisał:

Ok uDDC zostaje u mnie na stałe.

Podpięty pod Harmony? Czym sobie zasłużył na pozostanie? 

Podpięty pod Harmony? Czym sobie zasłużył na pozostanie? 
Przede wszystkim scena . Ja uwielbiam scene szeroką i głęboką teraz oprócz szerokości z kolumn OB poszła w głąb. Wokale z środka kolumn rozłożyły się. A kolumny zniknęły w pomieszczeniu. Tak po krótce. Dodatkowo szczegółowości przybyło a nadal dźwięk jest po ciepłej stronie

Ciekawe jakby tam jeszcze dopiął zegar do ddc  czy coś by to dało  
Się zobaczy muszę budżetu nazbierac

54 minuty temu, venom200 napisał:

Przede wszystkim scena . Ja uwielbiam scene szeroką i głęboką teraz oprócz szerokości z kolumn OB poszła w głąb. Wokale z środka kolumn rozłożyły się. A kolumny zniknęły w pomieszczeniu. Tak po krótce. Dodatkowo szczegółowości przybyło a nadal dźwięk jest po ciepłej stronie

Trudno mi uwierzyć żeby ten laiv dac miał aż tak zle wejście USB.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

37 minut temu, Ghotti napisał:

Ciekawe jakby tam jeszcze dopiął zegar do ddc 🙂 czy coś by to dało 😉 

Jest szansa😉.

Zegar do ddc i uip, koniecznie dobre kable!🙂np. Tubulus Concentus 50ohm/Tubulus Argentus 75ohm

6 minut temu, Genezyp napisał:

Jest szansa😉.

Zegar do ddc i uip, koniecznie dobre kable!🙂np. Tubulus Concentus 50ohm/Tubulus Argentus 75ohm

No i TUBULUS za drogi. 1400 za nawet 65cm to troszkę sporo. Szukałem czegoś na srebrze i wszystko ma 75ohm. Ciekawe jaka różnica? Ok w izolacji w wtyczce. Ostatecznie wziąłem ten kabelek od LHY.

2 minuty temu, Delirium77 napisał:

No i TUBULUS za drogi. 1400 za nawet 65cm to troszkę sporo. Szukałem czegoś na srebrze i wszystko ma 75ohm. Ciekawe jaka różnica? Ok w izolacji w wtyczce. Ostatecznie wziąłem ten kabelek od LHY.

Spróbuj kupić na testy, można zwrócić..🙂.

Szkoda zegara bez dobrych kabli, niestety.

19 minut temu, ProjectPi napisał:

W rzeczywistości ma bardzo dobre.

Moje próby z Gustard U16 nie wniosły zbyt wiele jeśli cokolwiek na plus. Ale już testy z kartą Pink Faun pokazały że pod pewnymi względami można jeszcze coś wycisnąć z DAC.

Widać uDDC jest znacznie lepszy od U16 Gustarda.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

1 minutę temu, Genezyp napisał:

Spróbuj kupić na testy, można zwrócić..🙂.

Szkoda zegara bez dobrych kabli, niestety.

Daj szansę, chciałbym wpierw posłuchać zegar. Faktycznie na rynku nic dobrego nie ma w srebrze na 50ohm. Wszystko 75.

2 minuty temu, rafa napisał:

Moje próby z Gustard U16 nie wniosły zbyt wiele jeśli cokolwiek na plus. Ale już testy z kartą Pink Faun pokazały że pod pewnymi względami można jeszcze coś wycisnąć z DAC.

Gustard u18 nie wypadł fajnie w testach jittera. Nie tyle, że jest źle. Jak czytam fora, ludzie piszą o głupiej tasiemce od wyświetlacza OLED, która idzie przez całe urządzenie nad samymi oscylatorami. Nie dziwi mnie, że faktycznie może siać po całym urządzeniu. Można ją wypiąć. W weekend sam to zrobię.

6 minut temu, Delirium77 napisał:

Faktycznie na rynku nic dobrego nie ma w srebrze na 50ohm. Wszystko 75.

Jest tańszy na miedzi occ:

Ukryta Zawartość

Ale na head fi ludziska piszą, że Tubulus lepszy. 

Ukryta Zawartość

Nie Mam złego wejścia w każdym dac jak się zastosuję dodatek gra lepiej taka filozofia

Teraz, venom200 napisał:

Nie Mam złego wejścia w każdym dac jak się zastosuję dodatek gra lepiej taka filozofia

No to jest to filozofia sprzedaży niepełnowartościowego produktu, do którego trzeba dokupić inny, tego samego producenta, zeby uzyskać odpowiednią jakość.

2 minuty temu, venom200 napisał:

Sporo osób używa też lhy uip, bez ddc, z dobrym skutkiem.

16 minut temu, rafa napisał:

DAC marzeń, cytat z producenta, który ulega znaczącej poprawie po dołożeniu innego pudełka od tego producenta? Sorry, nie przemawia to do mnie, i albo producent goli stado baranów, albo opis zmian jest przesadnie entuzjastyczny.

12 minut temu, Genezyp napisał:

Ukryta Zawartość

Dzięki. Wpierw spróbuję tego od LHY. Później wezmę na próbę Tubulus. Na razie ważą się u mnie losy D90 discrete/4xTDA1541s1 i grania z PC+izolacja+Gustatd u18 z zegarem ock s2 czy tym chińskim wynalazkiem c19 z zegarem ock 2S. Mam dylemat w co iść. Wydaje się, że ten chiński player c19 z zewnętrznym ock 2S może zagrać lepiej.

Po USB już nie gram w żadnym z tańszych dac. Od razu słuchać różnicę. USB musi być przez coś taktowany, a zazwyczaj to są jakieś podle kwarce.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Delirium77
3 minuty temu, ProjectPi napisał:

DAC marzeń, cytat z producenta, który ulega znaczącej poprawie po dołożeniu innego pudełka od tego producenta? Sorry, nie przemawia to do mnie, i albo producent goli stado baranów, albo opis zmian jest przesadnie entuzjastyczny.

To ty czytasz co producenci piszą w ulotkach? 😂 rozbawiłeś mnie szczerze

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

To takie pytanko:

Mam LHY OCK2  i reclocker FOS 3 ( DAC i Transport CD mają wejścia word clock). LHY OCK2 ma wyjścia 50 i 75 Ohm , ale fizycznie oba maja budowę jak dla 50 Ohm ( izolacja teflonową wokół centralbego pinu). DAC i CD mają wejścia zegara 75ohm.   I teraz pytanie , czy między LHY OCK2,  a FO 3 może być kabel na 50 Ohm , a z FOS 3 do DAC i CD 75 Ohm? Czy oba powinny mieć tule samo czyli 75ohm?

Nawet taki tani zegar OCXO jak LHY wnosi istotne zmiany. 

Do DCS też Dorzucisz gadżety i będzie poprawa ot całe audio. Nie dzoszukiwal bym się defektów w konkretnym urządzeniu po prostu tak jest.

5 minut temu, rafa napisał:

To ty czytasz co producenci piszą w ulotkach? 😂 rozbawiłeś mnie szczerze

Nie, rzucam okiem na ich stronę internetową, by mieć orientację, jak bardzo chce on zrobić mnie w balona. Polecam.

9 minut temu, Delirium77 napisał:

Dzięki. Wpierw spróbuję tego od LHY. Później wezmę na próbę Tubulus. Na razie ważą się u mnie losy D90 discrete/4xTDA1541s1 i grania z PC+izolacja+Gustatd u18 z zegarem ock s2 czy tym chińskim wynalazkiem c19 z zegarem ock 2S. Mam dylemat w co iść. Wydaje się, że ten chiński player c19 z zewnętrznym ock 2S może zagrać lepiej.

Pewnie, nie ma jak sprawdzić praktycznie. 

10 minut temu, Delirium77 napisał:

Po USB już nie gram w żadnym z tańszych dac. Od razu słuchać różnicę. USB musi być przez coś taktowany, a zazwyczaj to są jakieś podle kwarce.

W jednym pudle (dac) trudno wszystko co najlepsze upchnąć. Rozdzielają zasilanie, to i takie ddc czy taktowane zewn. izolacje mają sens.

25 minut temu, Genezyp napisał:
32 minuty temu, Delirium77 napisał:

Faktycznie na rynku nic dobrego nie ma w srebrze na 50ohm. Wszystko 75.

Ukryta Zawartość

Mówicie o kablu do przeniesienia czystej sinusoidy ... to trzeba mieć fantazję i zero wyobrażenia technicznego co się z taka sinusoidą w takim kablu dzieje.

I co w takim kablu jest najważniejsze. I na pewno nie jest to rodzaj i materiał przewodnika.

😂😂😂

Wasza kasa, wasze lepsze samopoczucie, kto zabroni ???

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

2 minuty temu, Genezyp napisał:

W jednym pudle (dac) trudno wszystko co najlepsze upchnąć. Rozdzielają zasilanie, to i takie ddc czy taktowane zewn. izolacje mają sens.

Rozbawiles mnie sugestia, że w DACu jest marny zegar, bo lepszy by się nie zmieścił. Pierwsza klasa 🙂

24 minuty temu, ProjectPi napisał:

No to jest to filozofia sprzedaży niepełnowartościowego produktu, do którego trzeba dokupić inny, tego samego producenta, zeby uzyskać odpowiednią jakość.

Witamy w świecie audio 😂

1 minutę temu, ProjectPi napisał:

Rozbawiles mnie sugestia, że w DACu jest marny zegar, bo lepszy by się nie zmieścił. Pierwsza klasa 🙂

@venom200 gra chyba z maliny więc tutaj też jest coś do poprawy no i zapewne zmienił USB na I2s bo inaczej z ddc Laiv się nie da wyjść 

7 minut temu, venom200 napisał:

Do DCS też Dorzucisz gadżety i będzie poprawa ot całe audio. Nie dzoszukiwal bym się defektów w konkretnym urządzeniu po prostu tak jest.

Wypaczone to audio, oj grubo wypaczone.

4 minuty temu, Ghotti napisał:

@venom200 gra chyba z maliny więc tutaj też jest coś do poprawy no i zapewne zmienił USB na I2s bo inaczej z ddc Laiv się nie da wyjść

Więc w skrócie zegar DACa kontra zegar DDC.

2 minuty temu, ProjectPi napisał:

Wypaczone to audio, oj grubo wypaczone.

Więc w skrócie zegar DACa kontra zegar DDC.

W Laiv możesz wybrać czy ma brać zegar z ddc czy DAC to już pytanie do @venom200 czy i jaka słyszy różnice w tej opcji 

• Pokaż nowe odpowiedzi