Skocz do zawartości
IGNORED

LAIV Harmony DAC - wrazenia lub newsy.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, blackromek napisał:

Dc to to okrągłe

Nie. DC oznacza prad staly! Direct Current

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Po 2 dniach na setupie który mam powiem że OCK wprowadził oprócz lepszej separacji dużo lepszą dynamikę. Ale to nie są minimalne różnicę, bass w szczególności nabrał na szybkości. Ogólnie uważam że dobre kroki poczyniłem. Wszystko się ładnie spięło. Oczywiście jeszcze będą delikatne szlify

9 minut temu, venom200 napisał:

Ogólnie uważam że dobre kroki poczyniłem. Wszystko się ładnie spięło.

A czym laczysz uDDC z DAC i jakie USB uzywasz?

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Ja tylko jakieś liniowe zasilacze mam na myśli. Dziś gigawat g16 a założyłem i kurde chyba jest lepiej
Ogólnie porażające jest z jaką lekkością gra system teraz. Idealna Rozdzielczość, dynamika i separacja. Przy lampie 30 w mogę słuchać bardzo głośno beż zlewania się dźwięku. Jestem w szoku

W dniu 18.02.2025 o 18:30, marcinmarcin napisał:

Przy malinie która działa jako player ważne żeby dać większe bufory

Kolego @marcinmarcin, mógłbyś napisać jakich wartości używasz. Dzięki z góry🙂

10 minut temu, robo27 napisał:

Kolego @marcinmarcin, mógłbyś napisać jakich wartości używasz. Dzięki z góry🙂

Takie mi sie ustawienia sprawdziły w miare dobrze. Allo Digione bo Ian Canada nie ma do wyboru w picoreplayer... oczywiście trzeba poeksperymentować.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Wygrzana sztuka, jutro coś napiszę niech się zaadoptuje 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

45 minut temu, RCD napisał:

Wygrzana sztuka, jutro coś napiszę niech się zaadoptuje 

Ukryta Zawartość

Czekam z niecierpliwością 😂 było jeszcze ddc zgarnąć jak mieli z ciekawości 😉 

Ukryta Zawartość

16 minut temu, spokojnie napisał:

A co grało przed Harmony?

DACi od 1,5k do 50k 

Ale teraz porównuje do R2R z tamtej epoki, ubrane w nowe wdzianka. PCM63, PCM58, TDA1541A, PCM1704

Wymyśliłem taki łańcuch Lumin u2 mini - lhy uip - LAiV uddc ? - x30
Kable jakieś mam USB wireworld starlight i ricable magnus , i2s Purist audio ale kable to ewentualny szlif końcowy ,

Gustarda nowego ddc nie widać , u 18 raczej za cienko do x30 jest jeszcze Musican Phoenix lub Denafrips Gaia , audio Gd 20 nie pasują piny

26 minut temu, blackromek napisał:

Wymyśliłem taki łańcuch Lumin u2 mini - lhy uip - LAiV uddc ? - x30

A po co ? Wystarczy Lumin u2 mini ->USB -> izolacja galwaniczna USB-> x30

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

7 minut temu, Piopio napisał:

A po co ? Wystarczy Lumin u2 mini ->USB -> izolacja galwaniczna USB-> x30

Bo nie wszyscy wierzą w izolacyjnego boga 😂😂😂.

Wszyscy audiofile nowej młodej generacji wierzą teraz wyłącznie w I2S oraz bity i herze made in China.

A ja najbardziej lubie po AES/EBU z materiałem 16/44 🙂 .

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

30 minut temu, blackromek napisał:

Lumin u2 mini - lhy uip - LAiV uddc ? - x30

Albo zamiast uddc, lhy ock2s, do którego podłączasz lhy uip i dac x30, też może być "ciekawie". 

Lub na bogato: Lumin u2 mini - lhy uip (+ zegar) - uddc (+ zegar) - x30 (+ zegar) 🙂

5 minut temu, Genezyp napisał:

Albo zamiast uddc, lhy ock2s, do którego podłączasz lhy uip i dac x30, też może być "ciekawie". 

Lub na bogato: Lumin u2 mini - lhy uip (+ zegar) - uddc (+ zegar) - x30 (+ zegar) 🙂

Jak juz musi byc I2S to sobie kup DOBRY transport z wyjściem I2S i DOBRY DAC z wejściem I2S.

Płacić 1000 EUR za cos co powinno być w DACu to trzeba mieć fantazję. A nie lepiej dołozyć do lepszego DACa?

Msm taka spiskową teorię. Skoro Chinole wiedzą, że na półce hiend nie mają się co ścigać pod kątem jakości dźwięku ze znanymi metkami np. Esoteric czy dCS to sobie wymyśliły skok w bity i herce i w I2S 🙂 . A ponieważ CCC i niekt nie lub przepłącac to ... mamy takiego low-hienda 😉 .

Edytowane przez pmcomp

Myślałem oczywiście też o zegarze ale na raz tego nie ogarnę $ a nie chcę kupować słabego w x 30 jest bardzo dobry zegar więc tą kwestię bym zostawił na koniec

6 minut temu, blackromek napisał:

Myślałem oczywiście też o zegarze ale na raz tego nie ogarnę $ a nie chcę kupować słabego w x 30 jest bardzo dobry zegar więc tą kwestię bym zostawił na koniec

Czytałeś co napisał venom200..a podłączył tylko ock2 do Laiva. Na head-fi sporo osób używa właśnie tylko uip plus zegar i gra po usb (bez ddc) z dobrym rezultatem ( przy dobrej implementacji usb).

Jeżeli chcesz najlepszego rozwiązania, to niestety bez testowania praktycznego się nie przekonasz..

Edytowane przez Genezyp
10 minut temu, blackromek napisał:

Tam siedzi OCXO, a jaki jest to ... niewiadomo bo nazywa się Gustard OCXO (zapewne że niby taki specjalnie dla Gustarda 😉

X30_21.jpg

Choć ten zegar wygląda i tak lepiej od tego w LAIV Harmony:

Internal%20Architecture.png

BTW skoro ma taki dobry zegar to po co mu wejście na zegar zewnętrzny? Raczej powinien mieć wyjście zegara do innych urządzeń 🙂 .

Jak to marketing potrafi zaprogramować audiofilów 🤭.

Edytowane przez pmcomp

Czytałem lhy będzie dostępny w połowie marca i od tego chyba zacznę , teraz po USB mogę tylko bezpośrednio z Lumin lub z toru komputerowego wpiąć ideon 3r black z tym że na impulsowym zasilaczu

Po i2s mam matrix spdif 2

• Pokaż nowe odpowiedzi