Skocz do zawartości
IGNORED

LAIV Harmony DAC - wrazenia lub newsy.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Ghotti napisał:

Sotm 200 ultra też ma wejście na zegar np. 

Tylko, że sotm gra przez USB i tu raczej zegar do źródła ma małe znaczenie - istotny jest w DAC w C19 z  Coax i AES to inna sprawa.

1 minutę temu, carlos med napisał:

Tylko, że sotm gra przez USB i tu raczej zegar do źródła ma małe znaczenie - istotny jest w DAC w C19 z  Coax i AES to inna sprawa.

no to juz musi @venom200 musi się wypowiedzieć czy słyszy różnice z i bez zegara w usters. DAC i tak ciągnie zegar z DDC u niego

no to juz musi [mention=54815]venom200[/mention] musi się wypowiedzieć czy słyszy różnice z i bez zegara w usters. DAC i tak ciągnie zegar z DDC u niego
Są różnice. Nie jest to dodatek jak po dodaniu uDDC do zestawu. Ale jest możliwość przełączania zegara " na gorąco " w czasie piosenki, że tak powiem i separacja instrumentów to słowo klucz. Jest fenomenalna z zegarem nie ważne jak jak głośno się słucha nigdy nic się nie zlewa. I lepsza przestrzeń w głąb bo na szerokość sceny przy moim zestawie już ciężko o lepszą scenę

A i dynamika taka przy nawet bardzo bardzo cichym odsłuchu mam pełnię dźwięków

5 minut temu, venom200 napisał:

Są różnice. Nie jest to dodatek jak po dodaniu uDDC do zestawu. Ale jest możliwość przełączania zegara " na gorąco " w czasie piosenki, że tak powiem i separacja instrumentów to słowo klucz. Jest fenomenalna z zegarem nie ważne jak jak głośno się słucha nigdy nic się nie zlewa. I lepsza przestrzeń w głąb bo na szerokość sceny przy moim zestawie już ciężko o lepszą scenę

A i dynamika taka przy nawet bardzo bardzo cichym odsłuchu mam pełnię dźwięków

ale to po przelaczeniu zegara w uster? czy w dac?

1 minutę temu, Ghotti napisał:

ale to po przelaczeniu zegara w uster? czy w dac?

W DAC. Jak chcesz przelaczyc zegar w C19 skoro albo go tam nie ma albo jak jest to nie ma wejscia na zewnetrzny?

Muszę przewietrzyć mój system…

35 minut temu, venom200 napisał:
Godzinę temu, Delirium77 napisał:
Dzięki za info. Też mam wersję bez zegara. Ale dopiero będę się nią zajmował.
czyli mówisz stawiasz gentoplayer i grasz jak RoonEndpoint z Diretta? 
Takie trochę pokombinowane ale ok.
Teraz moje wątpliwości:
- AES/EBU ma ograniczenie do 192khz. Tak samo Coaxial. To jak grasz 768khz skoro to fizycznie nie możliwe?
- jaki sens ma LAN fiber skoro musisz to zasilać i tak zasilaczem po dwóch stronach, domyślam się, że nie liniowym. Taki szpagat na cztery strony świata bez sensu.

Mam zasilacz liniowy na fiber to pierwsza sprawa. Napisałem że NIE poszło po Aes wysokie próbkowanie. Nie sprawdziłem jak do tej pory limitu

Jasne, jest to rozwiązanie. Tak samo jak izolacja galwaniczna. Jak mam router to wystarczy dodać zasilacz liniowy do niego? 😌

7 minut temu, RCD napisał:

@venom200 ale z czym porównujesz C19? Czy jak nie wepniesz zegar zewnętrzny do C19 to w ogólę jest sygnał dźwięk?

Nie ma takej możliwości. No clock

12 minut temu, carlos med napisał:

Nie ma takej możliwości. No clock

No tak myślałem, czyli wybór jest dobry, jak chcesz z zegarem to wybierasz wersję A, jak masz zegar to wersja B

Pytanie jak to gra?

16 minut temu, RCD napisał:

No tak myślałem, czyli wybór jest dobry, jak chcesz z zegarem to wybierasz wersję A, jak masz zegar to wersja B

Pytanie jak to gra?

Jakbym miał zasilacz liniowy i nie miał zegara zewnętrznego, brałbym wersję z zegarem wewnetrznym. Nobla temu, kto odróżni w ciemno AS338 i tego MV85.

Jak ktoś ma już zegar zewnętrzny, należy założyć, ze jest lepszy niż ten wbudowany MV85.

16 minut temu, venom200 napisał:

Ktoś wie dlaczego jakmpodaje Sygnał I2S z Ustars po HDMI na uDDC to mam zamienione kanały po USB jest poprawnie

Bo masz bodajże 9 różnych ustawień dla I2S (brak standardu). Jak różnica dotyczy tylko odwróconych kanałów to zawsze można przepiąć RCA/XLR, zazwyczaj tak łatwo nie jest... sprawdź czy możesz gdzieś zmienić ustawienia I2s (ja mam taką opcję w Aresie - dobrałem ustawienie do transportu).

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Bo masz bodajże 9 różnych ustawień dla I2S (brak standardu). Jak różnica dotyczy tylko odwróconych kanałów to zawsze można przepiąć RCA/XLR, zazwyczaj tak łatwo nie jest... sprawdź czy możesz gdzieś zmienić ustawienia I2s (ja mam taką opcję w Aresie - dobrałem ustawienie do transportu).
Dzięki już wpadłem na to i naprawiłem
11 godzin temu, marcinmarcin napisał:

sprawdź czy możesz gdzieś zmienić ustawienia I2s

Zarowno DAC jak i uDDC maja mozliwosc konfiguracji pinout I2S. W uDDC zdaje sie 9 trybow pracy jest

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Godzinę temu, Ghotti napisał:

Ktoś może porównywał vs holo spring 3?

Holo May to mało? 😉

1 minutę temu, Ghotti napisał:

Lub 😉 

Opisywałem w tym wątku

Cena ponizej 1000€ jest calkiem ok ale te XLR to dziwny wybor. Jak juz jedne zlacza to oczywistym jest ze RCA sa miazdzaco bardziej popularne.

Chyba ze zamyslem jest laczenie z kolumnami aktywnymi gdzie znowu XLR dominuje.

Wtedy taki "daczek" pod komputer ma jakis tam sens.

może być podobnie jak w interfejsach studyjnych - jack z 2 na RCA lub jack z 3 na XLR

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

• Pokaż nowe odpowiedzi