Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA-3000NE

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwnie wygląda ten Marantz. I to oczko na środku z mikro wycieraczkami

14 godzin temu, Gargan napisał:

A'propos, znasz może Marantz PM-12SE? Wygląda fajnie, ale czy też fajnie gra? Nie znam Marantz w klasie D 🤔

Niestety nie znam. Zakończyłem swoją przygodę z Marantrz-em na etapie PM14s1SE. To chyba ostatni model tego producenta w klasie AB. Nie powiem, brałem pod uwagę jeszcze PM12 ale tak klasa D mnie zniechęciła.  Potem przeszedłem na Yamahę AS3000 i jestem z niej bardzo zadowolony. Gra pięknie i napędza dość trudne do wysterowania kolumny. Ma wszystko co mi jest potrzebne + wycieraczki. 😍

@dlmtb Przyznaję, Yamaha A-S3000 robi wrażenie 🤩 

Miałem kiedyś A-S2000 j(eszcze bez wycieraczek) i był to kawał sprzętu. Niestety okropnie wybredny co do reszty systemu. Na przykład odtwarzacz Cambridge CXNv2 zupełnie nie pasował. Nie dało się tego słuchać. Był jakiś dziwny przydźwięk na wysokich tonach, że bolały uszy i głową po dwóch, trzech utworach. 

Pospieszyłem się z odsprzedarzą Yamahy zamiast pozbyć się tego dziwnego odtwarzacza 😕

Niestety nie mogę sobie pozwolić na A-S3000, a słyszałem, że nowsze Yamaha z serii 1000 lub 2000 to już nie to co stare, tak że mam wątpliwości. Jakieś streamery w nie włożyli. Środek już mniej solidny się wydaje... No nie wiem? 🤷

44 minuty temu, Gargan napisał:

@dlmtb Przyznaję, Yamaha A-S3000 robi wrażenie 🤩 

Miałem kiedyś A-S2000 j(eszcze bez wycieraczek) i był to kawał sprzętu. Niestety okropnie wybredny co do reszty systemu. Na przykład odtwarzacz Cambridge CXNv2 zupełnie nie pasował. Nie dało się tego słuchać. Był jakiś dziwny przydźwięk na wysokich tonach, że bolały uszy i głową po dwóch, trzech utworach. 

Pospieszyłem się z odsprzedarzą Yamahy zamiast pozbyć się tego dziwnego odtwarzacza 😕

Niestety nie mogę sobie pozwolić na A-S3000, a słyszałem, że nowsze Yamaha z serii 1000 lub 2000 to już nie to co stare, tak że mam wątpliwości. Jakieś streamery w nie włożyli. Środek już mniej solidny się wydaje... No nie wiem? 🤷

Nie wiem co w tych tańszych wersjach (AS1200/AS2200) siedzi. Dzisiejszy model flagowy ( AS3200 ) w zasadzie niczym specjalnie się nie różni od poprzednika czyli AS3000. Myślę, że te z końcówką 3000/3200 to trochę inna liga niż pozostałem modele. U mnie dla odmiany Yamaha dobrze sparowała się  z nomen omen angielskim streamerem NAD C658.   

Edytowane przez dlmtb
Błąd w oznaczeniu

@dlmtb Nie chcę wyjść poza 15k PLN, a twoja Yamaha to teraz już 30k kosztuje - to jeszcze nie ten etap szaleństwa 😄

Ale wycieraczki ma najfajniejsze na rynku 🤩

Z tym CXN był taki problem, że korzystał z jakiegoś dziwnego systemu oversamplingu, który zmieniał poważnie brzmienie całego urządzenia. Nie można było tego wyłączyć. Inne urządzenia na tym samym procesorze Wolfson ale bez oversampling brzmiały normalnie. 

NAD pewnie nie ma takich głupot i bardzo dobrze 😀

2 minuty temu, Gargan napisał:

Nie chcę wyjść poza 15k PLN, a twoja Yamaha to teraz już 30k kosztuje - to jeszcze nie ten etap szaleństwa 😄

A kto by kupował nową integrę z topowej półki.😄 Przecież wiadomo, że te w funkcji czasu tracą najwięcej, a te które już znalazły nabywcę są najczęściej "domowa kapliczką"🙏 😁. Kupno używanego wzmacniacza a w zasadzie dowolnego sprzętu audio z topu, to zerowe ryzyko. Tu np. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

@dlmtb Zbyt dużo już drogowego złomu w życiu kupiłem, żeby się z Tobą zgodzić 😀

Ludzie wcale nie szanują rzeczy a potem są koszmarne problemy z serwisem. 

Możemy mieć inne doświadczenia, ale ja na pewno nie kupię już używanego sprzętu z wyższej półki. 

Nie po Yamaha, Moon, Marantz, Unison, Arcam.... Wszystkie były z tych droższych i wymagały remontu. Yamaha była fajna, ale dosłownie wysypała się z pudełka po otwarciu. Serio! Części z niej odpadały 😄 A chłop się zastrzegał, że jak nowa! 🤣

16 minut temu, Gargan napisał:

Nie po Yamaha, Moon, Marantz, Unison, Arcam.... Wszystkie były z tych droższych i wymagały remontu. Yamaha była fajna, ale dosłownie wysypała się z pudełka po otwarciu. Serio! Części z niej odpadały 😄 A chłop się zastrzegał, że jak nowa! 🤣

No to mamy inne doświadczenia. Ja dla odmiany nie miłem nigdy kłopotu z używanymi klockami, ale nigdy też nie wchodziłem w sprzęt klasy vintage. Te z racji tego, że ich cena już ma się ni jak do pierwotnej, stają się powszechnie dostępne i trafiają w ręce nie audiofila a zwykłego nagłaśniacza domówek To tak jak z 20-letnim "Kałdi A6" na wsi najlepiej z silnikiem TDI 2.0  

@dlmtb Rynek używek jest świetny, kiedy chcesz co chwilę zmieniać sprzęt. Wtedy to ma sens. Wtedy nie obchodzi cię czy ktoś amatorsko dłubał w środku (Unison), czy sprzęt był reperowany po taniości (Marantz), czy poprzedni właściciel był palaczem (Moon), czy ktoś się przeprowadzał milion razy a sprzęt rzucany z kąta w kąt (Yamaha), czy ktoś nie umiał obsługiwać wtyczek (Arcam), czy ktoś nie zabezpieczył baterii w pudełku i się rozlały do środka (Creek). To też nie były jeszcze zabytki. Powinno to grać bez problemu. Niestety, cena produktu dla niezguły i flejtucha nie gra roli. Zniszczy w środku a wyczyści z wierzchu i opchnie frajerowi z dobrą bajką 😄

Wolę za 13000 kupić nowego, skromnego Denon PMA-2500NE i wiedzieć, że żaden kot do niego nigdy nie nasikał niż dać tyle za używaną Yamaha. Za dużo miałem do tej pory niespodzianek 🤷

Ale twoja Yamaha jest super - niech służy 🙂

Przy zakupie np. za 13000 to ja bym jechał po odbiór osobisty, przy takiej cenie to warto nawet jeśli to drugi koniec Polski. A wtedy na miejscu widzisz co i jak.

Leema Tucana 2 + Audiophase Flow

Ja wam ręczę, że zawsze wszystko będzie idealnie 😄

W życiu byście nie przypuszczali, że można jeden wzmacniacz złożyć z trzech innych modeli - nawet nie takich samych - tylko z różnych modeli. A ja owszem, taki kiedyś kupiłem. Uświadomił mnie kolejny właściciel, bo sprzedałem jako uszkodzony i gość zajrzał do środka. Na szczęście facet był obyty w temacie i nie dość, że go zreperował to jeszcze nie chciał zwrotu pieniędzy. Zachował go sobie w kolekcji jako ciekawostkę. Nawet był ubawiony co można odwalić 😄

Dali grand coupe

Jest dobre dociazenie,  bas,  muzykalność i naturalne brzmienie   piękne naturalne wokale i instrumenty, góra stonowana 

Używalem też jaśniejszych kolumn, inaczej,  tez fajnie, ale to nie to

Yamaha potrzebuje właśnie takich cieplejszych myzykalnych kolumn,  słyszałem że i Vienna Acoustics dobrze grają  i Tannoye

@costa brava Czy przełom średnich i wysokich tonów nie urywa uszu? Ta moja Yamaha AS2000 podłączona do Cambridge CXNv2 zabijała mnie w dwa, trzy utwory ☹️

Czy AS2200 ma ten zakres łagodniejszy?

Kolumny mam raczej neutralne. Opera Prima 2015.

Miałem wcześniej as2000 to nieco jasniejsze granie niz as2100, wg mnie gorsze ,   do cxn to chyba wybitnie nieudane połączenie,  zresztą kolumny jeszcze są w torze

Ja mam CA 851N to już lepsze źródło,  ale i tak używam dobrego cdka jako daca 

Ponoć as2200 jest jeszcze bardziej "muzykalna" niz as2100 

W dniu 29.08.2024 o 12:07, yayacek napisał:

Na Arcam AVR11? - na te kino domowe?

Tak. Ale tu mi się to oddała z biegiem czasu.

W dniu 29.08.2024 o 12:12, Gargan napisał:

Cieszę się, że u Was działa jak należy - ja niestety mam inne doświadczenia. Nie kupuje się sprzętu za tyle pieniędzy, żeby czekać na update oprogramowania i modlić się, żeby wreszcie zadziałał.

Dla mnie to jest niepoważne - ale czego oczekiwać po Samsung? Telefonów też nie umieją robić 🤷

Ciekawe jestem jak u Was działał ten magiczny system korekcji akustyki. U mnie również się nie sprawdził ani brzmieniowo, ani funkcjonalnie.

Widocznie muszę trzymać się tradycyjnych urządzeń 🤷 Cieszy mnie, że Denon w stereo nie bawi się w jakieś tam DSP. Może da się tego używać bez sensacji ?🤔

@Piotr Sonido Przemyśl jeszcze tego AVR11 - widziałem już dwa w serwisie bez życia i pomysłów na reperację. 

Kup sobie jakiegoś Parasound czy innego Marantz jak wszyscy... 😄

Ale to miał być amplituner do kina 🙂

Marantz gra dla mnie bez życia. Miałem. 

A korekcja? Zapewne nie załadowałem dobrych krzywych wyjściowych 🙂

W dniu 29.08.2024 o 13:19, Tajitsu napisał:

Jak nie?

Jak tak.

Piter, tak działa AS, że trzeba kliknąć „obejrzyj w YT”… u mnie działa.

Pozdrawiam,

A, ok. Dziwne. Na forum obok się normalnie wyświetla zawartość. Dzięki!

W takiej cenie teraz to też bym pojechał nawet na drugi koniec Polski po sprzęt. 

Zrobiło się tyłu kanciarzy i oszustów że szkoda gadać 

@Piotr Sonido Mój ojciec kiedyś kupił na OLX dwie różne kolumny jako komplet 🤣 Zorientował się dopiero w domu, kiedy zdjął maskownice - były przykręcone śrubami. Kupowanie Vintage 😁

To przerażajace, co ludzie potrafią odwalić z chęci zysku… 

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Ja od dłuższego czasu przeglądam OLX w poszukiwaniu kabli i ręce opadają. Wiele ogłoszeń to TOP ULTRA HI END bez podania nazwy kabla . Lub kabel kosztujący u oficjalnego sprzedawcy  10- 15 tyś. wystawiony za 500 zł

10 minut temu, Przyslaw napisał:

Ja od dłuższego czasu przeglądam OLX w poszukiwaniu kabli i ręce opadają. Wiele ogłoszeń to TOP ULTRA HI END bez podania nazwy kabla . Lub kabel kosztujący u oficjalnego sprzedawcy  10- 15 tyś. wystawiony za 500 zł

chińska podróbka 😉 przynamniej bez oszustwa 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Wracając do kwestii samego Denona 🙂 Przetłumaczyliśmy japoński opis i przygotowaliśmy na jego bazie informację prasową 🙂 Zachęcam do przeczytania - https://www.q21.pl/blog/denon-zaprezentowal-najnowszy-wzmacniacz-pma-3000ne

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Godzinę temu, Q21 napisał:

Wracając do kwestii samego Denona 🙂 Przetłumaczyliśmy japoński opis i przygotowaliśmy na jego bazie informację prasową 🙂 Zachęcam do przeczytania - 

Ukryta Zawartość

Tak, właśnie poczytałem; czy będzie można go u Was wziąć na raty i czy będzie forumowy upust ?

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, Gargan napisał:

@Piotr Sonido Mój ojciec kiedyś kupił na OLX dwie różne kolumny jako komplet 🤣 Zorientował się dopiero w domu, kiedy zdjął maskownice - były przykręcone śrubami. Kupowanie Vintage 😁

Nie mówię ile do mnie osób pisze jak coś wystawiam bo to od razu widzę że fake "dokonałem płatności proszę wejść w link aby otrzymać pieniądze" 

Ale ile razy pisałem do kogoś o sprzęt i zawsze kręcił z odbiorem osobistym. 

Twojemu ojcu udało się oddać?

7 godzin temu, Tajitsu napisał:

To przerażajace, co ludzie potrafią odwalić z chęci zysku… 

Generalnie nie jestem stary, chyba ale miałem już telefon "na wnuczka"

2 godziny temu, Mordor napisał:

Tak, właśnie poczytałem; czy będzie można go u Was wziąć na raty i czy będzie forumowy upust ?

Można. Odpisze za branże bo dlaczego nie.

Ale, poczekaj na oficjalną dostępność. 

🙂

Q21, dobrze mi idzie?:)

@Piotr Sonido A gdzie tam... Szukaj wiatru w polu. Do dzisiaj ma te kolumny. Grają obydwie tak samo, ale jedna ma front czarny a druga orzech włoski. Dorobił im ładniejsze i większe maskownice, żeby zakryły całe przody i tyle...

Dziwne, ja wolę, żeby ktoś się pofatygował. Jak zobaczy i posłucha to jest inna rozmowa.

Q21 ma nowego pracownika na bezpłatnym wolontariacie 🤪

Tacy wolontariusze to by im się przydali bo czasem to do mnie ludzie piszą że napisali do nich i nie dostali wyceny 😛

@Gargan no to szkoda. 

Z drugiej strony jeżeli jest zadowolony z posiadanego sprzętu no to traktować to jako kolejną lekcję. 

@Piotr Sonido On ich używa do oglądania telewizji. 

Do słuchania muzyki ma swoje ukochane JVC rocznik 1983 razem z elektroniką ten samej firmy. To niewiarygodne, że ten sprzęt jeszcze działa. Z tego co wiem tylko dwa razy zestaw był w serwisie i to z błahych powodów. Jakieś paski do wymiany, żarówki wypalone, czyszczonko itp.

4 godziny temu, Mordor napisał:

Najprędzej jedno lub drugie, ale gdy będzie dostępny w PL, to będzie można coś podziałać 😉 Może chłopaki z salonu wyczarują idealne rozwiązanie. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• Pokaż nowe odpowiedzi