Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do 1000zl

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś Musical albo NAD serii 350 lub pokrewny i też powinno być jakoś,

choć B&W to bardzo częsty "błąd obsadowy" ... No, może do krótkiego

dania sąsiadom po uszach, ale nie do długiego słuchania bez stresu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Do Musical Fidelity musiałbyś zrewidować budżet 😉 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez audioburak

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

9 minut temu, audioburak napisał:

Jakiś Musical albo NAD serii 350 lub pokrewny i też powinno być jakoś,

choć B&W to bardzo częsty "błąd obsadowy" ... No, może do krótkiego

dania sąsiadom po uszach, ale nie do długiego słuchania bez stresu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No nie chce mi się ich sprzedawać, czuję, że mogę je jeszcze ogarnąć i że mają potencjał. Właśnie nad nadem 350 się zastanawiałem. Pomieszczenie, w którym stoją ma ok 30m2.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

32 minuty temu, Gargan napisał:

@Groszek to pozostaje kupić bardzo gruby dywan na całą podłogę 🙂

Gralem tez ten zestaw w pomieszczeniu z adaptacja oraz grubym dywanem i bylo to samo xd

Próbowałbym Primare i22 ale to już nie jest 1000 PLN...

Kupiłeś dość wysoki model kolumn i teraz z tanimi gratami grają jak grają 🤷

Kurcze primare do bowersów?

No to już jest ultra selektywne granie. To chyba tylko świadomy użytkownik bardzo świadomy albo kompletny laik się na to zdecyduje. 

20 godzin temu, Groszek napisał:

A co sądzicie o nad c352 do tych bowersów?

To jest dość stary model. 

Jaką ma historię serwisu wiesz to?

i22 słuchałem z Focal Aria, które na Arcam wypalały uszy, a ze szwedem zagrało całkiem przyjemnie. Nie ma reguły. Dużo robi odpowiedni odtwarzacz.

Ciekawe masz te wnioski z odsłuchów 😉

No i styl oceny co warto a co nie. 🙂

Co jest dobrze a co nie wykonane. Nie wiem czy tylko ja tak odbieram. Ale często traktował bym wręcz odwrotnie niż piszesz 🙂

15 godzin temu, quatross napisał:

To nie traktuj i nie uśmiechaj się i nie pisz więcej, rajt?!

To nie było do ciebie.

Co się wtrącasz? 

Co cię to obchodzi? 

Co wniosłeś teraz do tej dyskusji? 

Byłem w pijany jak pisałeś tego posta? Wtedy wybaczę 🙂

Dlaczego ci przeszkadza że się uśmiecham?

W dniu 15.09.2024 o 16:48, Aftan napisał:

Witam. Co szanowne towarzystwo by mi doradziło w danej sytuacji:

posiadam kolumny Parafigm Monitor 5, i szukam wzmacniacza do 1000 zł który gra ciepłym brzmieniem z obszernym i sprężystym basem.

W okolicach tej ceny czasami na rynku wtórnym pojawia się modyfikowany NAD C350. Były też jego wersje rozszerzonej modyfikacji i żeby ciekawie było, w tej wersji gra lepiej niż Gryphon Atilla za worek siana🙂  

Te Nady C350 to mają ponad 20 lat tam są jakieś kiepskie kondy chinole trudno uwierzyć, że to dalej trzyma pojemność,   kondensatory w zasliaczu w  C370 te  białe  z tego samego rocznika   potrafilły podobno się rozszczelnić i wybuchać  :-) 

W dniu 11.10.2024 o 06:31, Piotr Sonido napisał:

Nie złotówkę. Bo serwis nie jest drogi ale ważne żeby go nie robić u Mietka w garażu w piątki kiedy akurat przy grillu z

Jesteś pewien? choćby Bumpalump z tego co mi wiadomo już nie przyjmuje tych Nadów na serwis ponieważ jest to nieopłacalne dla klienta zbyt duży koszt, czas pracy w stosunku do wartości tych Nadów głownie C326, C356 o C375 i wypieczonych do czarnej spalenizny elementach w blokach końcówek też było.

W dniu 17.10.2024 o 14:41, Dune napisał:

Te Nady C350 to mają ponad 20 lat tam są jakieś kiepskie kondy chinole trudno uwierzyć, że to dalej trzyma pojemność,   kondensatory w zasliaczu w  C370 te  białe  z tego samego rocznika   potrafilły podobno się rozszczelnić i wybuchać  🙂

No w tym modelu jeżeli teraz chodzi To już jest wszystko wymienione pytanie tylko jak u kogo i ile jeszcze pogra.

W dniu 17.10.2024 o 14:59, Dune napisał:

Jesteś pewien? choćby Bumpalump z tego co mi wiadomo już nie przyjmuje tych Nadów na serwis ponieważ jest to nieopłacalne dla klienta zbyt duży koszt, czas pracy w stosunku do wartości tych Nadów głownie C326, C356 o C375 i wypieczonych do czarnej spalenizny elementach w blokach końcówek też było.

Tak bo ja z nim chyba nawet o tym kiedyś rozmawiałem tutaj na forum. Wiesz jak on ma dużo droższe klocki na serwisie to jemu się to po prostu realnie nie opłaca. Woli w tym samym czasie dłubać w accuphase.

I ja to rozumiem. 

Muda ty robisz jeszcze ich serwisy? Opłaca się to klientowi?

• Pokaż nowe odpowiedzi