Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, luczim2439 napisał:

Jak będę miał możliwość to dam im szansę, ale nie wiem czy dilerzy mają demówki kolumn za 9k, które jednocześnie zbyt dobrze się nie sprzedają. Będę szukał dilera w mieście.

Z czym łączycie Chario Constellation Delphinus, z jakimi wzmacniaczami?

Jestem dobrej myśli co do ich wypożyczenia, bo z pewnością któryś z salonów udostępnia je potencjalnie zainteresowanym. Co do towarzystwa dla tych monitorów szukałbym czegoś równie wyrafinowanego i nie będzie dla nich mezaliansu jeśli wzmacniacz będzie droższy. Podpiął bym je pod Lavardina, Sugdena lub Coplanda. Gdyby repertuar muzyczny obejmowałby bardziej spokojniejsze gatunki to można pokusić się nawet o jakiś fajny wzmacniacz lampowy typu Jadis, Mastersound czy Ars Sonum.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

1 godzinę temu, luczim2439 napisał:

Mówi się, że dobry produkt zawsze się obroni... To gdzie są ci super zadowoleni właściciele kolumn Chario, Sonus Faber i innych włoskich producentów? Chyba się pochowali 🙂 

W jednym z zestawów mam Opera Prima i mam temat podstawkowych zakończony, nie mam potrzeby zmieniać ich na inne. 🙂

W drugim zestawie jeśli miałbym coś zmieniać, to Chario Pegasus mocno siedzą mi w głowie. 🙂

W dniu 5.10.2024 o 17:30, captainprice napisał:

Powiedzmy, że mógłbym narazie położyć +/- 10000zł na jeden element. Wymienić wzmacniacz czy jednak kolumny? Czy iść w stronę średniej/wyższej klasy monitorów czy pozostać przy podłogówce? Może 3 way? Sprzęt może być używany ale niewiele lub od pedanta.

Pewnie już temay ogarnąłeś, ale jeżeli nie, to proponuję jeszcze rozważyć do Twoich kolumn wzmacniacz hybrydowy od polskiego producenta : Linear Audio Research. W klubie LARa jest sporo zadowolonych użytkowników z połaczenia Dynaudio z LAR.

Bardzo dobrze wykonany wzmacniacz o solidnej mocy, z bardzo dobrym wyjściem na słuchawki

Nie wiem z jakiego regionu Polski jesteś, jest oferta sprzedaży na przykład na olx z Lublina za niecałe 6 tys. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Możesz także zamówić od producenta sztukę nówkę na 2 tygodniowe testy. 

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, wig napisał:

Pewnie już temay ogarnąłeś, ale jeżeli nie, to proponuję jeszcze rozważyć do Twoich kolumn wzmacniacz hybrydowy od polskiego producenta : Linear Audio Research. W klubie LARa jest sporo zadowolonych użytkowników z połaczenia Dynaudio z LAR.

Bardzo dobrze wykonany wzmacniacz o solidnej mocy, z bardzo dobrym wyjściem na słuchawki

Nie wiem z jakiego regionu Polski jesteś, jest oferta sprzedaży na przykład na olx z Lublina za niecałe 6 tys. 

Ukryta Zawartość

Możesz także zamówić od producenta sztukę nówkę na 2 tygodniowe testy. 

To są chyba bilety w jedną stronę. Zdaje się, że ciężko sprzedać, patrząc po wpisach klubowych co najmniej 2 ogłoszenia od kwietnia bez sukcesu.

Ukryta Zawartość

14 godzin temu, MagneticFields napisał:

To są chyba bilety w jedną stronę. Zdaje się, że ciężko sprzedać, patrząc po wpisach klubowych co najmniej 2 ogłoszenia od kwietnia bez sukcesu.

Dlatego chociaż tutaj próbują sprzedać.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

3 minuty temu, Misio38 napisał:

Dlatego chociaż tutaj próbują sprzedać.

Też to podejrzewałem. Sprawdziłem. User ma na sprzedaż wzmaka tej firmy, ale inny model. Ciężko mi stwierdzić, czy jego intencje były szczere czy  zastosował taką "chytrą" zmyłkę. xD

Edytowane przez J4Z

.

W dniu 13.10.2024 o 04:16, tomek11 napisał:

@captainprice

Hej. Masz super kolumny, które spełniają większość Twoich założeń. Wiem, bo je miałem i mam podobne podejście, jak Ty. Oczywiście rozumiem, że masz jakieś "ale", poza tym moneta Cię gniecie😉

Przepraszam szacowne grono, ale ileś podanych tu propozycji jest typu "zamienił stryjek siekierkę na kijek". Dynaudio X34 są kolumnami klasy 10 000 zł. Bardzo dobrymi kolumnami. W tej cenie trudno będzie kupić coś jednoznacznie lepszego (za nowe). Innego tak, ale nie lepszego.

Ale widziałbym je jednak w pomieszczeniach rzędu 30 m2 i odstawione ok. metr od ściany. Obawiam się, że w 20m2 i przy Twoim Nadzie dół może swoim dobrobytem trochę spaprać resztę. 

Chcesz szybkiej zmiany, żeby było ją słychać od razu itd. Cóż, najłatwiej to jednak zrobić kolumnami o zupelnie innej sygnaturze dźwięku, ale czy na dłuższą metę efekt Cię zadowoli? Przerabiałem temat...

Na szybko 2 opcje:

1) Zmiana Dynaudio na monitory. Jednak. Ale nie jakieś Solano czy nawet Vele czy inne propozycje podane na zasadzie "aby coś wrzucić". Nie Evoke, tylko właśnie, jak słusznie napisałeś, coś z wyższej półki Dynaudio. Np. S40 etc. Tylko, że wtedy NAD, który już teraz odstaje swoją klasą od X34 (co słusznie zauważyło wielu kolegów) będzie zdecydowanie rozwiązaniem na chwilę.

2) Zmiana wzmacniacza na coś lepszego. Do X34 spróbowałbym zaproponowanego Hegla H190 lub Rotela RA1592. Rotela rozważyłbym używkę pierwszej generacji i zostanie Ci ok. 3K extra budżetu na... patrz na końcu. Node zdecydowanie podpiąłbym pod wejście coxial w DAC'u Rotela. Zwłaszcza, że w wersji mk1 jest przetwornik AKM wpisujący się w Twoją wizję dźwięku.

I na dłużej opcja 1+2 najlepsza🙂

Pozdrawiam, Tomek.

Tomku, czuję że się rozumiemy na odległość. Dobrze prawisz 🙂

W dniu 12.10.2024 o 21:06, luczim2439 napisał:

Ciekawe, że tak mało się o nich słyszy (w ogóle o marce, nie mówiąc o modelu). Kolumienki raczej mocno niszowe

W dniu 13.10.2024 o 21:45, MagneticFields napisał:

Widocznie za mało jeszcze poświęciłeś czasu na studia nad kolumnami.

To jest odpowiedź 🙂 Ja z Chario jestem zauroczony Aviator Cielo ale obecnie poza budżetem. 

Edytowane przez captainprice
  • Pokaż nowe odpowiedzi