Skocz do zawartości
IGNORED

zakup all in one 4-5 tys zł

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy kto ma doświadczenie z urządzeniami all in one ? potrzebuję coś do salonu jako kompromis do wystroju urządzonego przez panią domu a tym że w salonie bym chciał coś lepszego niż naim muso2

założenia:

- wzmacniacz - streamer - odtwarzacz cd

- salon z aneksem około 30m2

- głośniki wharfedale diamond 12.3

- muzyka rockowa, metalowa

- podłączenie do tv w celu odsłuchu np. koncertów z youtuba

- podłączenie do dvd w celu słuchania i oglądania koncertów z dvd

- budżet 4 -5 tys zł

- kolor czarny

Pod uwagę biorę

- magnat mc400

- technics sa c600

- audiolab omnia

- taga harmony htr 1500 cd

- quad artea solus play

- mile widziane inne propozycje

preferencje to urządzenie z odpowiednią mocą, dobrze jak z ekranem, łatwa obsługa, wejście hdmi arc

jeśli nie ma hdmi arc to jak się to podłącza do telewizora ?

pod uwagę biorę urządzenia nowe i używane bo podane wyżej są w zakresie cen 3 - 9 tys zł

zapraszam do konstruktywnej dyskusji

https://www.audiostereo.pl/topic/168199-zakup-all-in-one-4-5-tys-z%C5%82/
3 godziny temu, krisd napisał:

Koledzy kto ma doświadczenie z urządzeniami all in one ? potrzebuję coś do salonu jako kompromis do wystroju urządzonego przez panią domu a tym że w salonie bym chciał coś lepszego niż naim muso2

założenia:

- wzmacniacz - streamer - odtwarzacz cd

- salon z aneksem około 30m2

- głośniki wharfedale diamond 12.3

- muzyka rockowa, metalowa

- podłączenie do tv w celu odsłuchu np. koncertów z youtuba

- podłączenie do dvd w celu słuchania i oglądania koncertów z dvd

- budżet 4 -5 tys zł

- kolor czarny

Pod uwagę biorę

- magnat mc400

- technics sa c600

- audiolab omnia

- taga harmony htr 1500 cd

- quad artea solus play

- mile widziane inne propozycje

preferencje to urządzenie z odpowiednią mocą, dobrze jak z ekranem, łatwa obsługa, wejście hdmi arc

jeśli nie ma hdmi arc to jak się to podłącza do telewizora ?

pod uwagę biorę urządzenia nowe i używane bo podane wyżej są w zakresie cen 3 - 9 tys zł

zapraszam do konstruktywnej dyskusji

Cabasse Abyss All-In-One.

Ma hdmi no i mocy pewnie nie zabraknie.

Edytowane przez bartoszek32

Cabasse byłby najlepsza opcja ale nie ma CD.

Jeśli to koniecznie musi bez wyjątku być tego typu urządzenia to zdaje się że pod twoje kolumny całkiem ciekawie zabrzmi audiolab lub quad.

Który z nich to już obojętnie bo wiele osób uważa że to jest to samo rozwiązanie

Ten magnat też jest całkiem spoko ale jednak to półeczka niżej. Taka może być za ciepła pod te kolumny 

Quad jest w porządku (mały, zgrabny). Tam jest PLAY-FI jako apka (nie każdemu podchodzi). Brakuje mu HDMI ale wejść ma sporo to TV zepniesz. Zawsze możesz mu końcówkę podpiąć. 
Ps. Pisz do salonu o wypożyczenie i odsłuch. 
Koniecznie all in one ? Ja myślę iść w drugą stronę 🙂 

Używany ARCAM SA30. Nie ma CD ale zawsze możesz dokupić jakiś transport. 

Ma za to DIRAC co przy dobrze zrobionej kalibracji znacząco poprawia brzmienie (w większości pomieszczeń). 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Oppo 105 plus końcówka mocy .

Miałem , przerabiałem i chyba wrócę do tego 🙂

Mam teraz Oppo 203 , ale jakoś  105 bardziej do mnie przemawia .

Trochę okrojony wybór przez odtwarzacz CD. Nie da rady wykorzystywać DVD w roli transportu CD (cyfrowo do DAC we wzmacniaczu oczywiście)?

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Cześć 🙂 Z Twoich opcji i ogółem, to moim zdaniem najciekawszy będzie właśnie Quad Artera Solus Play. Bazowa cena sporo wyższa, w naszym filmie porównywaliśmy go do Cambridge Audio EVO 150. Z Wharfedale nie każdemu jednak przypasuje, bo to granie dość gęste, naturalne. Lekko ocieplony, ale z bardziej otwartym brzmieniem będzie Audiolab Omnia 🙂 Taga to z kolei już bardzo ciepłe granie, na planie odwróconej litery U. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

3 minuty temu, Q21 napisał:

moim zdaniem najciekawszy będzie właśnie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Bazowa cena sporo wyższa

W tej cenie nie ma się co zastanawiać. Trzeba biegusiem do sklepu !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

4 minuty temu, krisd napisał:

Jakie doświadczenia macie z platforma dts play-fi   bo to może być główny mankament audiolaba czy quada

W razie czego podłączysz do niego Bluesound Nano lub jakiś WiiM i masz komfort obsługi. 

dts play-fi kiepsko 😛

Cokolwiek innego będzie chyba lepsze 😉

Kupisz niedrogi transport i już temat rozwiązany

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

3 godziny temu, krisd napisał:

Jakie doświadczenia macie z platforma dts play-fi   bo to może być główny mankament audiolaba czy quada

Jedni lubią, inni nie 🙂 Jak z większością platform. Zawsze można dokupić niedrogi streamer, gdyby DTS Play-Fi Ci nie odpowiadało 😉 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Tylko, że nie po to się kupuje all-on-one, aby potem szukać streamera, bo nie wszystko działa jak należy. Dlatego szukałbym sprawdzonych systemów, jak np Bluesound, Music Cast od Yamahy itp 😉

https://www.tophifi.pl/blog/post/wideo-bluesound-bluos-przewodnik-po-ekosystemie-multiroom.html

www.tophifi.pl

Jest taki Denon CEOL. Ma to streamer, CD napęd i oczywiście wzmacniacz. Kupiłem synowi, gra rozsądnie. Wziąłem wersję bez kolumn w zestawie bo połączyłem go z czymś lepszym niż fabryczne pierdziawki.

"Tynk pożera dźwięk" 747

21 godzin temu, Marqs napisał:

Quad jest w porządku (mały, zgrabny). Tam jest PLAY-FI jako apka (nie każdemu podchodzi). Brakuje mu HDMI ale wejść ma sporo to TV zepniesz. Zawsze możesz mu końcówkę podpiąć. 
Ps. Pisz do salonu o wypożyczenie i odsłuch. 
Koniecznie all in one ? Ja myślę iść w drugą stronę 🙂 

Play to nikomu nie pasuje to dinozaur w stromingu.

16 godzin temu, krisd napisał:

Ja słabe. Ale ludzie używają. 

11 godzin temu, EmilioE napisał:

Jest taki Denon CEOL. Ma to streamer, CD napęd i oczywiście wzmacniacz. Kupiłem synowi, gra rozsądnie. Wziąłem wersję bez kolumn w zestawie bo połączyłem go z czymś lepszym niż fabryczne pierdziawki.

Nie to jednak tu rozmowa jest o lepszych klockach. Zdecydowanie. 

No i w sumie został technics którego póki co nie mam gdzie sprawdzić

Maranz pm700n plus jakiś CD 6007 mi jeszcze przychodzi do głowy ale nie wiem czy to nie jakiś przestarzały sprzęt 

Masz jeszcze taką opcję która mieści się w Twoim budżecie ...Denon PMA-900Hne i Denon DCD-900Ne

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

20 godzin temu, krisd napisał:

Mam, używam, działa
Spotify - jest jako connect, działa z poziomy apki spotify, wybierasz urządzenie wcześniej skonfigurowane i działa.
Tidal - uruchamiasz apke, wybierasz tidal i działa. 
Apple - brak 
Amazon - jest ale nie mam żadnego doświadczenia ale opcje tam widzę sterowania głosowego

Najlepsze jak masz np strefy i używasz wielu odbiorników. Możesz łączyć głośniki w pary (kwestia czy to do czegoś potrzebne) ale działa tylko z spotify. 

Godzinę temu, Aprox napisał:

Masz jeszcze taką opcję która mieści się w Twoim budżecie ...Denon PMA-900Hne i Denon DCD-900Ne

No gdyby jednak rozdzielić to CD osobno, to byłby dużo większy wybór 😉

www.tophifi.pl

Godzinę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

No gdyby jednak rozdzielić to CD osobno, to byłby dużo większy wybór 😉

Rozdzielenie wchodzi w grę skoro aplikacja do streamingu robi znaczącą różnicę. 

Ja bym szedł w Bluesound i ich BluOS, no ale nie ma żadnego z wbudowanym CD 😉

Edytowane przez Top Hi-Fi & Video Design

www.tophifi.pl

7 godzin temu, krisd napisał:

No i w sumie został technics którego póki co nie mam gdzie sprawdzić

Maranz pm700n plus jakiś CD 6007 mi jeszcze przychodzi do głowy ale nie wiem czy to nie jakiś przestarzały sprzęt 

Pm7000n dostał właśnie teraz aktualizację i ma tidal connect w zestawie. Za 3000 warto 

Arcam sa30 chodzą teraz za śmieszne pieniądze bo rodacy importowali je z Niemiec to wyjątkowo dobry wzmacniacz w obecnej cenie i jeszcze masz świetną kalibrację. Osobno cd.

22 godziny temu, EmilioE napisał:

ceol mi dziś zaproponowano jako opcję w jednym z konińskich salonów i sie przymierzę zasadniczo, moze się okazać że to mały diabeł

2 godziny temu, krisd napisał:

ceol mi dziś zaproponowano jako opcję w jednym z konińskich salonów i sie przymierzę zasadniczo, moze się okazać że to mały diabeł

Głowy nie urywa, lecz jest bardzo rozsądny. I ma wszystko czego Kolega potrzebuje. Można też szukać czegoś z Pioneer bo mieli też klocki all in one wraz z CD ale tego już nie produkują. Mam taki w siłowni i daje radę, jednak nie jest to audiofilski obszar.

"Tynk pożera dźwięk" 747

Proponuję w większym budżecie Sonus Faber Omnia i sprawa zamknięta. Mam użytkuję i jest zadowolenie w końcu 🙂

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

12 godzin temu, krisd napisał:

Nie. Nie będzie to nawet średni kucyk.

Przy mniejszym budżecie do mokro sypialni i radia w tle spania no wtedy ok.

• 3 tygodnie później...

3 tygodnie minęły i nic nie kupiłem. na polu bitwy zostaje raczej tylko quad artera solus play jak mnie ktoś przekona ze ta aplikacja dts play-fi nie jest tragiczna. czekam na możliwość potestowania technics sa c600

ale biorę pod rozwagę zakup amplitunera z funkcjami sieciowymi np.

- Integra DTM-7.4+ nowy za 3,5 tys zł

- yamaha r-n803d - używka za 2,5 tys zł

- yamaha r-n 800 nowy za 3,5 tys zł

- marantz 70s nowy za 3,5 tys zł

- inny jaki ?

potem w opcji jakiś blue ray (by grało też dvd i cd)

czy ktoś miał z integrą już do czynienia ?  yamaha pewnie najlepszym zawodnikiem się zapowiada

jak mnie ktoś przekona ze ta aplikacja dts play-fi nie jest tragiczna

Jest. 

Integra DTM-7.4+ nowy za 3,5 tys zł

- yamaha r-n803d - używka za 2,5 tys zł

- yamaha r-n 800 nowy za 3,5 tys zł

- marantz 70s nowy za 3,5 tys zł

- inny jaki ?

Nie warto 

Za 3k masz marantza pm7000n gra od nich lepiej. 

• Pokaż nowe odpowiedzi