Skocz do zawartości
IGNORED

czy pliki to jest hi-end

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, pmcomp napisał:

Czujny … szczegolnie jak @747 robi shows up 😂😂😂.

Tylko sobie żartuję, bo niedawno znajomemu jakiś salon wciskał drogie zworki do kolumn, że są lepsze, bo ekranowane 😁

6 minut temu, .:Gerard:. napisał:

Jedynie kto mnie może wygonić to moja własna żona 😉

No to przecież ona jest groźniejsza od właściciela posesji, bo kontrakt gorszy.

@747 ja bym chętnie zdjęcie takiego sprzętu zobaczył, bo nawet o tym nie słyszałem.

7 minut temu, 747 napisał:

Dobranoc.

Zajebiscie, ze dzisiaj tak szybko.

Nie zapomnij kupić w poniedzialek Gazety Pomrskiej.

Muszę przewietrzyć mój system…

2 minuty temu, Gargan napisał:

chętnie zdjęcie takiego sprzętu zobaczył

Nie wierzysz że mam CD Nakamichi?

On ma wzmacniacz Jfet, jednak z DC servo na wyjściu po dac PCM54, bez kondensatorów sprzęgających, dlatego go kupiłem, do doświadczeń.

4 minuty temu, 747 napisał:

On ma wzmacniacz Jfet, jednak z DC servo na wyjściu po dac PCM54, bez kondensatorów sprzęgających, dlatego go kupiłem, do doświadczeń.

Jeszcze nie spisz? Nich ci mama karaluchy pod poduchy jakies zaspiewa do poduszki. Chyba jeszcze pamieta jak to sie robi, niech zyje jak najdluzej.

14 minut temu, Gargan napisał:

@747 ja bym chętnie zdjęcie takiego sprzętu zobaczył, bo nawet o tym nie słyszałem.

Koniecznie z aktualna gazetą !!!

Edytowane przez pmcomp

1 minutę temu, 747 napisał:

No właśnie nie mam powodów nie wierzyć. Po prostu nie znam tej marki zupełnie. Widziałam tylko jakieś magnetofony i kiedyś chciałem kupić amplituner. Teraz trochę żałuję, że zamiast Nakamichi kupiłem Denon. Denon zupełnie mi nie podszedł.

4 minuty temu, Gargan napisał:

Denon

Magnetofon kupuje się  od Teaca, - V 9000.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

8 minut temu, Gargan napisał:

No właśnie nie mam powodów nie wierzyć

To niczego nie zmienia, tego Teaca też posiadam.

Ukryta Zawartość

Mama słów kolysanki zapomniala ? A co bedzie jak zostaniesz sam ? Internet tylko ?

Edytowane przez pmcomp

Godzinę temu, 747 napisał:

Magnetofon kupuje się  od Teaca, - V 9000.

Ukryta Zawartość

To niczego nie zmienia, tego Teaca też posiadam.

Bardzo ładny TEAC.

Szkoda, że wygrały gramofony - najgorszy format we wszechświecie 😒

45 minut temu, 747 napisał:

Kto tu jest niewiarygodny..

Chiński telefon, który nie zna języka polskiego.

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Gargan napisał:

Chiński telefon,

Ok, to był żart.

Ta fotka Teaca nie pochodzi z moich zbiorów, - tylko z sieci, żeby nie było, ale mój jest tak sam.

18 godzin temu, kangie napisał:

Bit taktowany na 5,6 MHz jest osadzony 128 razy gęściej niż bit z PCM CD 16/44,1kHz

Eee, raptem 8 razy.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

20 godzin temu, krzystekov napisał:

znasz takie powiedzenie ? - jeśli ktoś nie argumentów , posługuje się epitetami

No przecież z nim się nie polemizuje kolego ,to troll ,najlepiej mu wychodzi to co umie najlepiej ,prostackie obraźliwe epitety.

Godzinę temu, tedi02 napisał:

No przecież z nim się nie polemizuje kolego ,to troll ,najlepiej mu wychodzi to co umie najlepiej ,prostackie obraźliwe epitety.

Tez jestes specjalista od matematyki po nowemu jak @krzystekov ???

Czego was uczyli w tej podstawowce?

Widze, ze obaj jestescie inni jak inne niby, lepsze, sa te bity w DSD , he, he, he.

Prawda w oczy kole? Prawda?

1 godzinę temu, Gargan napisał:

Wystarczy dać 32bit@176,4kHz … ewentualnie  16bit@352,8kHz.

No, Panowie matematycy, ktory sygnał audio bedzie lepszy?

Edytowane przez pmcomp

11 godzin temu, 747 napisał:

He he, zaraz pęknę ze śmiechu, zaczynasz stosować się do moich rad z przed 14 lat..

Mam CD z tej linii.

Teraz mnie zwyzywaj..

W innym wątku padło hasło i jest realizowane ,nie karmić trolla ,traktować jak powietrze ,będzie polemizował sam ze sobą , nie znizaj się do jego poziomu.

24 minuty temu, Gargan napisał:

@pmcomp lepszy będzie ten w lepszej technice kodowania i z lepszym wsparciem technicznym.

W obu przypadkach technika kodowania jest ta sama, nazywa sie PCM. Wsparcie techniczne jest takze identyczne. Jak rownież liczba bitów.

@pmcomp Sony uważa, że to jest coś innego:

DSD vs. PCM:

Są dwa główne sposoby przetwarzania/kodowania dźwięku na przydatne cyfrowo formaty — PCM oraz DSD. Mówiąc w skrócie, PCM łatwiej manipulować. DSD jest jednak głównym formatem archiwizacji używanym w studiach nagraniowych, więc według niektórych DSD zapewnia próbki cyfrowe najbardziej zbliżone do analogowego źródła. Oto dane każdego z nich:

DSD:

Direct-Stream Digital wykorzystuje kodowanie za pomocą modulacji gęstością impulsów do zapisywania sygnałów audio na nośnikach cyfrowych. Częstotliwość próbkowania w tej technologii wynosi 2,8224 MHz lub 5,6448 MHz, czyli jest odpowiednio 64 lub 128 razy większa niż częstotliwość próbkowania na płytach CD.

PCM:

Modulacja impulsowo-kodowa (PCM) to technologia, która przekształca standardowe sygnały audio na dźwięk cyfrowy. To standardowa forma dźwięku cyfrowego w komputerach i na płytach CD. Amplitudę sygnału próbkuje się w jednakowych odstępach czasu, a następnie każdą próbkę ogranicza do najbliższej wartości za pomocą szeregu cyfrowych kroków.

• Redaktorzy

Jest:

- PCM (CD i gęste pliki typu WAV, FLAC) i...

- PDM (DSD - pliki DSF).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

1 godzinę temu, Gargan napisał:

@pmcomp Sony uważa, że to jest coś innego:

DSD vs. PCM:

Są dwa główne sposoby przetwarzania/kodowania dźwięku na przydatne cyfrowo formaty — PCM oraz DSD. Mówiąc w skrócie, PCM łatwiej manipulować. DSD jest jednak głównym formatem archiwizacji używanym w studiach nagraniowych, więc według niektórych DSD zapewnia próbki cyfrowe najbardziej zbliżone do analogowego źródła. Oto dane każdego z nich:

DSD:

Direct-Stream Digital wykorzystuje kodowanie za pomocą modulacji gęstością impulsów do zapisywania sygnałów audio na nośnikach cyfrowych. Częstotliwość próbkowania w tej technologii wynosi 2,8224 MHz lub 5,6448 MHz, czyli jest odpowiednio 64 lub 128 razy większa niż częstotliwość próbkowania na płytach CD.

PCM:

Modulacja impulsowo-kodowa (PCM) to technologia, która przekształca standardowe sygnały audio na dźwięk cyfrowy. To standardowa forma dźwięku cyfrowego w komputerach i na płytach CD. Amplitudę sygnału próbkuje się w jednakowych odstępach czasu, a następnie każdą próbkę ogranicza do najbliższej wartości za pomocą szeregu cyfrowych kroków.

A gdzie ja napisalem, ze DSD i PCM to jest to samo?

Odnioslem sie do Twojego porownania dwoch PCM-ów o identycznej zawartosci bitowej, jak ponizej:

4 godziny temu, pmcomp napisał:

32bit@176,4kHz … ewentualnie  16bit@352,8kHz

5 godzin temu, Gargan napisał:

Wystarczy dać 32bit@176,4kHz i będzie to samo. Ewentualnie 16bit@352,8kHz.

——————————————————————————————

11 godzin temu, 747 napisał:

Ok, to był żart.

Ta fotka Teaca nie pochodzi z moich zbiorów, - tylko z sieci, żeby nie było, ale mój jest tak sam.

Dawaj go z gazetą 🥳. Nacieszymy oczeta.

Edytowane przez pmcomp

@pmcomp mowa była o ilości przesyłanych danych - dlatego napisałem, że wyjdzie na to samo. 

Chodzi mi tylko o to, że danych może być tyle samo, ale dane będą różne.

7 godzin temu, Gargan napisał:

wyjdzie na to samo

He he, mam tu na stole DAS 702, robiąc poprawę punktów lutowniczych, jest rozebrany, dobrze gra tylko jak stoi pionowo, gdzie laminaty mają całe mnóstwo przestrzeni, po położeniu na stole, a ma dwie warstwy szkła - nie ma czego słuchać... a Wy tu o bitach, przepustowości..

Koledzy - jesteśmy w zakładce hi end - nie w liceum.

7 godzin temu, 747 napisał:

, dobrze gra tylko jak stoi pionowo, gdzie laminaty mają całe mnóstwo przestrzeni,

Tu jeszcze trzeba by określić prawidłową oś N-S, W-E, zaniedbałeś to, niestety przykro mi, to Twój wielki błąd.

• Redaktorzy

Gra najlepiej gdy azymut ustawi się wg oldschoolowej szkoły. 😉

Ukryta Zawartość

IMG_20220317_080410427~2.jpg

IMG_20220317_080718140~2.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

W dniu 23.02.2025 o 18:02, Gargan napisał:

Chodzi mi tylko o to, że danych może być tyle samo, ale dane będą różne.

dla co niektórych dane są takie same , nawet słyszą tak samo po konwersji do pcm , sa takie systemy gdzie wszystko gra tak samo , a szczególnie te bez dobrych kabli i rzetelnej konfiguracji więc nie wymagajmy za dużo , a jak wymagamy to nie aspirujmy do hi endu tylko do słuchania muzyki choćby na jamniku z kasety

2 godziny temu, krzystekov napisał:

więc nie wymagajmy za dużo , a jak wymagamy to nie aspirujmy do hi endu tylko do słuchania muzyki choćby na jamniku z kasety

Logika rozmyta?

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

W dniu 20.02.2025 o 22:01, 747 napisał:

wyczuję naj naj naj drobniejsze przekłamanie

Przekłamania względem czego, co jest wzorcem i skąd wiesz że to wzorzec.

• Pokaż nowe odpowiedzi