Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego (nie) kupować Wiim Ultra...

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Nil napisał:

Bładzisz niestety. 😁

Kup sobie przywoity, dobry odbiornik TV, zobaczysz, że to jednak  inny świat...

A mianowicie? 

?👈

21 minut temu, Nil napisał:

Przypominam, ze tematem częsci tego watku było ponoć bezsensowne, wedug kilku forumowych "fachowców", umieszczenie wejść RCA w Wiim Ultra.

faktycznie, wątek sobie gdzieś poleciał w odległe tematy,

jak producent "daje" to bez sensu wybrzydzać. nie pojmuje. można kręcić nosem gdy czegoś nie ma. mam od roku wiim pro plusa, wykorzystuję tylko cyfrę, nie śmiałbym skrytykować za to że ma też dac. albo też spdif "in".

a miałem ochotę nabyć coś z wyższej półki typu silent angel m1t. poczytałem wątek o tym sprzęcie i odechciało mi się.

Edytowane przez ro35
43 minuty temu, Nil napisał:

Co to jest  "dedykowany wznacniacz słuchawkowy" i do czego miałby być on dedykowany?

Po raz kolejny pokazujesz całkowity brak podstawowej wiedzy. To są podstawy. Ośmieszasz się i kompromitujesz coraz bardziej. Następny co się oczytał i tyle. Nie wiem po co w ogóle wchodzić w rozmowy z takim człowiekiem. 

41 minut temu, Nil napisał:

Odbiornik TV za 4-5 tys. jest tak samo "budżetowy"

Za 4-5tys kupisz OLED, top obecnie w klasie telewizorów. Wiesz o czym rozmawiasz? Oczywiście nie będą to duże rozmiary, tylko 55". Choć ostatnio już za 5500 można nabyć 65". Znasz w ogóle tematy które próbujesz podjąć? 

?👈

3 minuty temu, ro35 napisał:

jak producent "daje" to bez sensu wybrzydzać. nie pojmuje. można kręcić nosem gdy czegoś nie ma.

Trudno się nie zgodzić z powyższym. Zastanawiałem się jedynie, kto korzysta z takiego wejścia, inaczej po co to komu?  Zastosowanie na pierwszy rzut oka wydaje się marginalne i spośród piszących tutaj, jedynie Tomek podał konkret zastosowania u siebie. Jest to fajnie, ale z pewnością większości by nie brakowało.  A może nawet woleliby coś innego w zamian, choćby cal większy wyświetlacz czy zewnętrzny zasilacz (i otwierające się możliwości podmiany).

Zamiast tego wejścia mogli by uprościć apkę. Bo to że szybka to każdy wie, ale jest nie potrzebnie zagmatwana. 5 zakładek, brak jakiejś przejrzystości i prostoty. 

?👈

1 minutę temu, Wito76 napisał:

Zastanawiałem się jedynie, kto korzysta z takiego wejścia, inaczej po co to komu?

ok, z moich doświadczeń. wiim jest tani. tanie a nawet droższe dac mają mało wejść cyfrowych. mam na przykład 5 urządzeń, które mam podpiąć do dac. może ktoś kto płaci 1000 za wiima może mieć mniejszy problem ale wykorzysta ten spdif np. podłączając tv. bo nie stać go na inne wydatki.

38 minut temu, Ajothe napisał:

W sumie to bym nie wpadł na słuchanie muzyki z mini jacka z "odbiornika TV".

A ja robiąc rano śniadanie słucham muzyki i innych audycji z radia przenośnego firmy Grunding i nie narzekam. Mini jack to złącze jak każde inne, może mieć dobre i niedobre wykonania, jak elementy takiego połącznia wykonane są dobrze to złącze łączy dobrze przez długie lata. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

1 minutę temu, rafal735r napisał:

Zamiast tego wejścia mogli by uprościć apkę.

a ilu jest takich co chcieli by mieć bardziej rozbudowaną? 😄

nie dogodzisz...

13 minut temu, Lech36 napisał:

jak elementy takiego połącznia wykonane są dobrze to złącze łączy dobrze przez długie lata. 

Przecież nie o jakość polutowania tutaj chodzi. Wyjście słuchawkowe z telefonu czy wałkowanego 3 strony telewizora to raczej nędzne źródło i w tym aspekcie jest cmokanie.

Powtórzę się, sam korzystam z wyjścia mini-jack w Wiim Mini. A że używam go do radyjek w jakości mp3 to mam wywalone niczym Ty słuchając z Grundiga, skupiam się na treści a nie strzyżeniu uszami, słucham audycji a nie sprzętu.

Edytowane przez Wito76
15 minut temu, ro35 napisał:

a ilu jest takich co chcieli by mieć bardziej rozbudowaną? 😄

nie dogodzisz...

Przecież można to pogodzić. Uporządkować to wszystko. 

?👈

22 minuty temu, rafal735r napisał:

Uporządkować to wszystko. 

"uporządkować" to się powinny serwisy streamingowe. kiedyś płaciłem za spotify. nie musiałem korzystać z apki wiima aby słuchać. po prostu apka spotify była podłączona pod urządzenie wiima w trybie connect. teraz przeszedłem na amazon music. tu jest zupełnie inaczej. no trudno. aż tak bardzo mi to nie przeszkadza. komuś może.

czego mi brakuje w aplikacji, tak ogólnie. dokładniejszej informacji o albumie którego się słucha. w dobie reedycji i remasterów to chciałbym mieć. nie mam zamiaru płacić dodatkowo za inny sprzęt, aby zaspokoić swoją ciekawość jak to wygląda na aplikacji typu bluos.

bo mimo wszystko, czytając tu piszących, uważam, że wiim jako transport jest ok. porównując do transportu cd. nie koniecznie ultra, oparłem się pokusie wymiany sprzętu z proplusa

Edytowane przez ro35
3 godziny temu, Nil napisał:

Tak, rożni się, sygnał omija cały układ regulacji dźwięku w TV, nie tylko w zakresie głośności.

Jesteś pewien, że omija układ, a nie tylko ustawia wirtualne suwaki na zero i je usuwa z ekranu? Szczerze wątpię aby w TV był do tego układ, skoro dziś robi się to na etapie cyfrowym za pomocą DSP.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

13 minut temu, ro35 napisał:

"uporządkować" to się powinny serwisy streamingowe. kiedyś płaciłem za spotify. nie musiałem korzystać z apki wiima aby słuchać. po prostu apka spotify była podłączona pod urządzenie wiima w trybie connect. teraz przeszedłem na amazon music. tu jest zupełnie inaczej. no trudno. aż tak bardzo mi to nie przeszkadza. komuś może.

czego mi brakuje w aplikacji, tak ogólnie. dokładniejszej informacji o albumie którego się słucha. w dobie reedycji i remasterów to chciałbym mieć. nie mam zamiaru płacić dodatkowo za inny sprzęt, aby zaspokoić swoją ciekawość jak to wygląda na aplikacji typu bluos.

bo mimo wszystko, czytając tu piszących, uważam, że wiim jako transport jest ok. porównując do transportu cd. nie koniecznie ultra, oparłem się pokusie wymiany sprzętu z proplusa

Nie wiem jak jest w tych serwisach. Używam Tidal, ale czy to Connect czy przez Chromecast rwie ostatnio ciągle. Informacje o albumie są, ale rzadko na to zwracam uwagę. Czasami kupuje CD, ale szczerze mówiąc to uzupełniam stare albumy sprzed lat. 

?👈

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, rafal735r napisał:

Po raz kolejny pokazujesz całkowity brak podstawowej wiedzy. To są podstawy. Ośmieszasz się i kompromitujesz coraz bardziej. Następny co się oczytał i tyle. Nie wiem po co w ogóle wchodzić w rozmowy z takim człowiekiem. 

Za 4-5tys kupisz OLED, top obecnie w klasie telewizorów. Wiesz o czym rozmawiasz? Oczywiście nie będą to duże rozmiary, tylko 55". Choć ostatnio już za 5500 można nabyć 65". Znasz w ogóle tematy które próbujesz podjąć? 

Nie ośmieszaj się.

Jaki to  "top w klasie telwizorów"? 4-5 tys zł to najtańsze budzetowe OLEDY, a 65" w tej cenie to może być tylko model sprzed paru lat.

Tak sie składa, ze wiem o czym piszę, mam TV OLED LG.

1 godzinę temu, rafal735r napisał:

Zamiast tego wejścia mogli by uprościć apkę. Bo to że szybka to każdy wie, ale jest nie potrzebnie zagmatwana. 5 zakładek, brak jakiejś przejrzystości i prostoty. 

Aplikacja Wiima jest bardzo prosta.

To napisz młody człowieku czym się wyróżnia ten topowy. No i ile kosztuje. 

Chyba już zdążyłeś sprawdzić w Google przez ten czas. Więc czekam na nowiny. 

?👈

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, rafal735r napisał:

To napisz młody człowieku czym się wyróżnia ten topowy. No i ile kosztuje. 

Chyba już zdążyłeś sprawdzić w Google przez ten czas. Więc czekam na nowiny. 

Poczytaj, dowiesz sie czym różnią się poszczególne TV OLED np LG tej samej wielkości, w bardzo różnych cenach, co oznaczaja poszczegolne litery w ivh nazwach.itd.

Co do wieku, to  pewnie mam wiekszy staż pracy jako inżynier niż Ty masz lat. 😁

Edytowane przez Nil
literówka
2 minuty temu, Nil napisał:

Pocztaj, dowiesz sie czym różnią się poszczególne TV OLED np LG tej samej wielkości, w bardzo różnych cenach, co oznaczaja poszczegolne litery w ivh nazwach.itd.

Co do wieku,to  pewnie mam wiekszy staż pracy jako inżynier niz Ty masz lat. 😁

Czyli tak jak myślałem. Spuść trochę powietrza, rozejrzyj się dookoła. Może za jakiś czas dotrzerzesz czubek własnego nosa. Ale akurat zetki tak mają. Panie inzynieze. 

?👈

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Wito76 napisał:

Na allegro widziałem kiedyś takie koszulki z napisem "Ch*ja tam inżynier". Niedrogo. Topowa bawełna.

Kup sobie, możesz spokojnie nosić.😁

W sumie chciałem zasilić swoją listę ignorowanych, ale Nil jest tak słodko głupiutki że chyba zaczekam. 😀

?👈

Pytanie....nie o telewior, lecz o tego Wiim. Jeśli słuchamy na tym urzadzeniu muzyki z serwisów streamingowych, czy z poziomu aplikacj, czy przez connect. Czy można przełączyć się płynnie np na Bluetooth bez wchodzenia w jakieś menu i zmienianie źródło jak w Eversolo? Czy jesli urządzenie jest wyłączone, to urochomi się po rozpoczęciu streamowania do niego poprzez np Spotify connect, Tidal connect itp? W sensie czy jest cały czas widoczny w sieci

10 minut temu, Nil napisał:

Poczytaj, dowiesz sie czym różnią się poszczególne TV OLED np LG tej samej wielkości, w bardzo różnych cenach, co oznaczaja poszczegolne litery w ivh nazwach.itd.

Co do wieku, to  pewnie mam wiekszy staż pracy jako inżynier niż Ty masz lat. 😁

Jak tak czytam te twoje "inteligentne inaczej" mądrości to wierzę że jesteś inżynierem ....technologii żywności albo środowiska 🤦🤣

Edytowane przez Ma_cieQ

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

2 minuty temu, Ma_cieQ napisał:

Jak tak czytam te twoje "inteligentne inaczej" mądrości to wierzę że jesteś inżynierem ....technologii żywności 🤦🤣

Oby takie inżyniery nas nie karmili. 

Ale od psiej karmy czemu nie. 

1 minutę temu, Allmr napisał:

Nil to bum.

Bum bum bum i łont tu in maj rum. 

?👈

1 minutę temu, bodziocool napisał:

Czy jesli urządzenie jest wyłączone, to urochomi się po rozpoczęciu streamowania

wiim ciągle czuwa, jak ORMO 😉 sens używania takich urządzeń polega na tym, że one pobierają treści z sieci a nie twój smartfon. przełączanie wyjść to pewna... bolączka tego urządzenia, nie wiem jak sprawa z "wejściami"

• Pokaż nowe odpowiedzi