Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego (nie) kupować Wiim Ultra...

Rekomendowane odpowiedzi

No powiem tak zrobiło się z tego tematu większe G niż się faktycznie spodziewałem. 

Bo ja się zgadzam że jeden produkt spasuje jednemu użytkownikowi bardziej drugi spasuje mniej i to jest wszystko w tym normalne. 

Użytkownik autor tego tematu na pierwszej stronie napisał co mu nie leżało jakie miał nazwijmy to wąty do tego urządzenia pierwsze kilka stron była fajna dyskusja ale to co się czyta teraz na ostatnich stronach to już jest faktycznie ale chociaż pominąłem ale ewidentny atak na niego. 

Jeżeli nie można o danym urządzeniu napisać nic złego to wtedy z forum robią się typowe gazetki które wiecznie piszą wszystko o superlatywach i na końcu wystawiają noty w stylu polecam bo to najlepszy wybór do określonej kwoty. 

Osobiście uważam że ten temat powinien być już zamknięty urządzenie jest dostępne praktycznie w każdym salonie na Amazonie można go wziąć na raty można go wypożyczyć i każdy może sobie wyrobić o nim własną opinię. 

W sieci także można przeczytać opinie pochlebne jak i zbliżone do tej. 

Po co bić pianę na kolejne strony. Gdzie ewidentnie widać że formuła tej dyskusji znacznie zaczyna odbiegać od miłej.

Panowie chill

15 godzin temu, ProjectPi napisał:

Widać, że konkurencja go wysłała. Przeciętnie ogarnięty, świata nie podbije, akurat się nadaje. Byleby nasmrodzil, może się coś przyklei.

Już większej tandety chyba nie można było napisać. Jaka konkurencja? Zawsze, gdy ktoś napisze coś źle o Wiimie to zjawiasz się i na różne sposoby piszesz te swoje fanatyczne, obronne posty na obu forach. Jak komuś Wiim "nie gra" to pewnie głupek jakiś. Schemat ten sam- ośmieszyć, zdyskredytować kogoś. "Przeciętnie ogarnięty", "świata nie podbije" i przypisywanie staremu forumowiczowi łatki jakiejś wydumanej Konkurencji. Co to w ogóle ma być? Trzymasz z Wiimem, masz z tego jakieś bonusy, jesteś beta testerem ich sprzętu -ok, ale takie tandetne zagrywki poniżej pasa? Słabe.

Edytowane przez Wito76
7 minut temu, Wito76 napisał:

Już większej tandety chyba nie można było napisać. Jaka konkurencja? Zawsze, gdy ktoś napisze coś źle o Wiimie to zjawiasz się i na różne sposoby piszesz te swoje fanatyczne, obronne posty na obu forach. Jak komuś Wiim "nie gra" to pewnie głupek jakiś. Schemat ten sam- ośmieszyć, zdyskredytować kogoś. "Przeciętnie ogarnięty", "świata nie podbije" i przypisywanie staremu forumowiczowi łatki jakiejś wydumanej Konkurencji. Co to w ogóle ma być? Trzymasz z Wiimem, masz z tego jakieś bonusy, jesteś beta testerem ich sprzętu -ok, ale takie tandetne zagrywki poniżej pasa? Słabe.

Przecież on jest z wiima.

Na obu forach o tym wiadomo. 

To nie ma co ukrywać. 

Ja osobiście uważam tylko ze produkt jest dobry świetnie wyceniony więc akurat taka forma pomocy to przy dłuższym czytaniu forów mu wręcz szkodzi. 

Rozumiem, ze filozoficzno-literackie forum to nie jest, ale ze az tak? Ech.

A na troru forach tyz?

Edytowane przez ProjectPi

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

25 minut temu, Wito76 napisał:

Mi też Wiim "nie gra" więc wiadomo, nie ogarniam. 

Ja nie zauważyłem żeby w tym temacie ktoś się zachwycał wiimem 🙅‍♂️.

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

1 godzinę temu, Wito76 napisał:

Nawet nie wiedziałem że to było do mnie. Odpisał bezpośrednio pod moim postem w trzeciej osobie 😆 rzeczywiście chłop "przeciętnie ogarnięty". 

?👈

31 minut temu, rafal735r napisał:

Nawet nie wiedziałem że to było do mnie. Odpisał bezpośrednio pod moim postem w trzeciej osobie 😆 rzeczywiście chłop "przeciętnie ogarnięty". 

@ProjectPi zawsze w literacko-filozoficznej "formie" 🤦😂

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

1 godzinę temu, dedal75 napisał:

A dlaczego ktoś miałby się zachwycić? Trzeba słuchać muzyki. WiiM to tylko urządzenie techniczne do odtwarzania tej muzyki. Zachwycać się trzeba samą muzyką.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

2 godziny temu, Wito76 napisał:

Już większej tandety chyba nie można było napisać. Jaka konkurencja?

Rzeczywiście nje przesadzałbym z zarzutami o "konkurencję", ale może też należy trochę przemyśleć choćby nagłówek tematu który się zamieszcza? Rozumiem że ma być chwytliwy (jak widać doskonale się to udało), ale w takim brzmieniu jest po prostu silną antyreklamą, z której ktoś może wywnioskować że ma do czynienia z nic nie wartą tandetą, o której wszystko działa nie tak jak powinno. Tymczasem doświadczenie bardzo wielu użytkowników jest diametralnie inne. Należy się cieszyć, że rynek udostępnia urządzenia które łączą bardzo dobrą funkcjonalność z bardzo przyzwoitym brzmieniem, mają często aktualizowane oprogramowanie, szybko reagują na zgłaszane niedociągnięcia. Bardzo pozytywnie ewoluują. Taki drobiazg: miałem Wiim Pro którym gniazda były zagłębione w otworach przez co niektóre wtyczki RCA nie wchodziły. Wiim Ultra nadal ma zagłębione gniazda ale już w większych otworach i większość wtyczek wchodzi. Niektórzy uczestnicy dyskusji (ja też) starali się po prostu zwrócić uwagę, że opisane problemy mogą być wadą egzemplarza. 

Myślę dyskusja nie zeszłaby na takie tory gdyby post miał temat: "Moje problemy z Wiim Ultra" 🙂 niestety, tematy są tu nieedytowalne.

Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, Lech36 napisał:

A dlaczego ktoś miałby się zachwycić? Trzeba słuchać muzyki. WiiM to tylko urządzenie techniczne do odtwarzania tej muzyki. Zachwycać się trzeba samą muzyką.

Niestety o tym zapominają niektórzy zaciekli forumowi guru szukający audiofilskiego "Świętego Grala" 😞

Teraz, Nil napisał:

Niestety o tym zapominają niektórzy zaciekli forumowi guru szukający audiofilskiego "Świętego Grala" 😞

Oglądałem, dobre 🙂.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Audiofile kupują Wiim Ultra?

19 minut temu, Lech36 napisał:

Można się zachwycać świetnie grającym sprzętem i muzyką. 

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Ajothe napisał:

Audiofile kupują Wiim Ultra?

Absolutnie nie, przecież i bez kupowania wiedzą, ze to nic nie warte, nie kosztuje "pierdyliona" dolarów. 🙂

2 minuty temu, Nil napisał:

Absolutnie nie, przecież i bez kupowania wiedzą, ze to nic nie warte, nie kosztuje "pierdyliona" dolarów. 🙂

Czyli filmik nietrafiony 🙂

A skąd początkujący ma wiedzieć co jest gniotem jak nie ma doświadczenia ? Początkujący preferują brzmienie w stylu "V".
Zaawansowani mają już inne preferencje. 
Śledzę tę dyskusję bo sam mam Wiim pro plus. Przez ostatnie 14 lat słuchałem koszernie czyli bez regulacji. Mam Arcama A39 z Kef ls50. Miałem przez te wszystkie lata też i inne kolumny.
I niby było wszystko OK. Ale jak puściłem CD przez Wiim DSP i ustawiłem korektor graficzny na brzmienie Classic lub Acoustic (wzmacniają lekko skraje i wycofują średnicę) to już wiem czego mi brakowało przez te wszystkie lata i czego szukałem. Już nie potrzebuję zmieniać sprzętu i nie jestem w stanie słuchać muzyki bez tej korekty.
8 minut temu, J4Z napisał:

"Zaawansowani mają inne preferencje" hłehłehłe xd

Pytanie tylko jak wygląda sposób nadania "zaawansowania" i jakie są kryteria do spełnienia by zostać zaliczonym do "zaawansowanych" 🤔😁

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

3 godziny temu, dedal75 napisał:

Czyli "nie ogarniają" 🙂

c

Gość

(Konto usunięte)
46 minut temu, Ma_cieQ napisał:

Pytanie tylko jak wygląda sposób nadania "zaawansowania" i jakie są kryteria do spełnienia by zostać zaliczonym do "zaawansowanych" 🤔😁

Proponuję przedstawienie zaświadczeń z  przeprowadzenia badań audiometrycznych słuchu w trzech niezależnych certyfikowanych pracowniach audiometrycznych w odstepie nie dłuzszym niz 3 dni, potwierdzających słyszenie dźwieków w zakresie min 20Hz-20kHz z tolerancją +/- 1,5 dB i ponawianie takich badań nie rzadziej niz co 3 m-ce.

Dla osób przedstawiąjacych takowe zaświadczenia w zakresie również poniżej 20Hz i powyżej 20 kHz o ponad 10%, nadanie tytulu "superzaawansowanego" 🙂

23 minuty temu, Wito76 napisał:

Czyli "nie ogarniają" 🙂

c

Szukasz "swoich" widze, dobrze.

A jak z tą ironią, tez juz lepiej troche idzie?

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

24 minuty temu, Wito76 napisał:

Czyli "nie ogarniają" 🙂

c

Szczerze to chyba większości  to nie interesuje.

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Godzinę temu, Ma_cieQ napisał:

piniądz.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, Ajothe napisał:

Czyli filmik nietrafiony 🙂

Pewnie nie zrozumiałeś  - filmik nie dotyczy Wiima Ultra,  tylko większości z tych którzy siebie określają jako audiofilów.  🙂

4 godziny temu, norbitek napisał:

Śledzę tę dyskusję bo sam mam Wiim pro plus. Przez ostatnie 14 lat słuchałem koszernie czyli bez regulacji. Mam Arcama A39 z Kef ls50. Miałem przez te wszystkie lata też i inne kolumny.
I niby było wszystko OK. Ale jak puściłem CD przez Wiim DSP i ustawiłem korektor graficzny na brzmienie Classic lub Acoustic (wzmacniają lekko skraje i wycofują średnicę) to już wiem czego mi brakowało przez te wszystkie lata i czego szukałem. Już nie potrzebuję zmieniać sprzętu i nie jestem w stanie słuchać muzyki bez tej korekty.

No to musiałeś mieć mocno nie trafione urządzenia lub niefortunne pomieszczenie, albo jedno i drugie. Ja przerzuciłem trochę gratów przez lata. Może nie gra u mnie jakoś wybitnie, bo zawsze można coś poprawić i nie każdemu może się podobać, ale te kręcenie EQ nic mi nie robi, choć tak mi się wydawało. Chciałem delikatnie wyciągnąć wokal, ew dorzucić niskiej srednicy, ale co by nie robił na tym Wiim to jedno polepszales, za to drugie się pieprzylo. Neverending story. 

?👈

Gość

(Konto usunięte)
15 minut temu, rafal735r napisał:

No to musiałeś mieć mocno nie trafione urządzenia lub niefortunne pomieszczenie, albo jedno i drugie. Ja przerzuciłem trochę gratów przez lata. Może nie gra u mnie jakoś wybitnie, bo zawsze można coś poprawić i nie każdemu może się podobać, ale te kręcenie EQ nic mi nie robi, choć tak mi się wydawało. Chciałem delikatnie wyciągnąć wokal, ew dorzucić niskiej srednicy, ale co by nie robił na tym Wiim to jedno polepszales, za to drugie się pieprzylo. Neverending story. 

Każde urządzenie trzeba umieć obsługiwać.

• Pokaż nowe odpowiedzi