Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego (nie) kupować Wiim Ultra...

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Pirania76 napisał:

W tym filmiku gość mówi, że Wiim nie odtwarza z pendrive'a. 

Zresztą mówi trochę bzdur. 

TAK, ale w zobacz w jego komentarzach ktoś mu potem wytknął błąd i się do tego przyznał i potwierdził że WIIM jednak czyta muzykę z pendrive

Tak sobie czytam i dochodzę do wniosku, że autor ma albo wyjątkowego pecha albo wyjątkowy "talent". Tertium non datur.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

12 godzin temu, Raptor99 napisał:

czyta muzykę z pendrive

Czyta, wystarczy zajrzeć do instrukcji obsługi dostępnej w Sieci. 

10 godzin temu, quatross napisał:

Nie kupuj wiim

Dlaczego? 

15 godzin temu, Pirania76 napisał:

W tym filmiku gość mówi, że Wiim nie odtwarza z pendrive'a. 

Zresztą mówi trochę bzdur. 

A jednak odtwarza, fakt to było niedomówienie z jego strony a opowiadanie bzdur to częsty przypadek wśród audiofili więc powinni mu to wybaczyć zwłaszcza że pewnie on to zrobił nieumyślnie a z drugiej strony bzdury często są tworzone umyślnie w głębokiej wierze o słuszności swojego zdania 😉

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Moc jutjuberow niestety duża, co jest o tyle niefortunne, że często spędzają mało czasu z danym urządzeniem, znają je po łebkach jedynie.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

W Konstytucji RP nie ma zapisu, że jest obowiązek kupowania WiimUltra tak jak nie ma zapisu że każdy ma obowiązek posiadania samochodu. Proszę o zakończenie tego wątku bo się robi niepotrzebna jatka, która do niczego nie prowadzi. A frustracje jak ktoś ma to do psychoterapeuty.

Godzinę temu, ProjectPi napisał:

Moc jutjuberow niestety duża, co jest o tyle niefortunne, że często spędzają mało czasu z danym urządzeniem, znają je po łebkach jedynie.

Ja z tym urządzeniem nie spędziłem ani minuty (nie mam go) a wiem o nim więcej i info jest rzetelniejsze niż wiele audio propagandowych wypowiedzi na tym forum. Aż się sobie dziwię jak to jest możliwe, czyżby to efekt działania ASR? 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

1 godzinę temu, Lech36 napisał:

Czyta, wystarczy zajrzeć do instrukcji obsługi dostępnej w Sieci. 

Dlaczego? 

A jednak odtwarza, fakt to było niedomówienie z jego strony a opowiadanie bzdur to częsty przypadek wśród audiofili więc powinni mu to wybaczyć zwłaszcza że pewnie on to zrobił nieumyślnie a z drugiej strony bzdury często są tworzone umyślnie w głębokiej wierze o słuszności swojego zdania 😉

Ja oglądałem ten filmik tylko raz. Wiim został wypożyczony do domu tylko na odsłuchy. Niestety przypadek w domu spowodował że zostanie ze mną na dłużej. Nie sugerowałem się opinią pana z filmiku. 

Zostaje ponieważ przypadek sprawił iż uszkodzeniu uległa karta muzyczna w Malinie, a kupić taką w tej chwili graniczy z cudem. 

No chyba ,że ktoś z kolegów posiada na zbyciu kartę Allo Piano 2.1. 

I jeszcze raz powiem. To jest moje prywatne zdanie. Za 1600 zł nie kupię nic lepszego co zastąpi mi Malinę. 

Nie namawiam nikogo do kupna, ani nie odradzam zakupu. Każdy ma własne uszy.

2 godziny temu, Lech36 napisał:

Ja z tym urządzeniem nie spędziłem ani minuty (nie mam go) a wiem o nim więcej i info jest rzetelniejsze niż wiele audio propagandowych wypowiedzi na tym forum. Aż się sobie dziwię jak to jest możliwe, czyżby to efekt działania ASR? 😉.

O jaki znawca. Przeczytał dane techniczne i już. Więcej nie trzeba. 

?👈

Teraz, rafal735r napisał:

Mi więcej nie potrzeba do wyciągnięcia logicznych wniosków. Czy jestem znawcą? Pewnie jeszcze tego czy tamtego z domeny technicznej trzeba by się nauczyć, ale systematycznie staram się tą audio wiedzę uzupełniać z różnych źródeł, ale bez audio voodoo. 

3 godziny temu, moltos napisał:

Proszę o zakończenie tego wątku bo się robi niepotrzebna jatka, która do niczego nie prowadzi. A frustracje jak ktoś ma to do psychoterapeuty.

Nie ma potrzeby jeszcze:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak narazie to tutaj najwięcej głosu zabierają osoby widzące to urządzenie na obrazku. I to już powoli jest standard i nikogo to nie dziwi. Autorzy są jak widać wyżej nawet z tego dumni. 👍

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

?👈

5 minut temu, rafal735r napisał:

Przeczytał dane techniczne i już

Nie tylko dane techniczne, w Sieci jest znacznie więcej informacji na temat tego urządzenia, wystarczy się z nimi zapoznać. Jest np. portal ASR z dokładnymi pomiarami, które potrafią bardzo dużo powiedzieć o urządzeniu, wystarczy się z nimi zapoznać.

3 minuty temu, rafal735r napisał:

Jak narazie to tutaj najwięcej głosu zabierają osoby widzące to urządzenie na obrazku.

Obrazek dla tego urządzenia jest akurat niezbyt korzystny, tak że trzeba wiedzieć coś więcej 🙂

3 godziny temu, ProjectPi napisał:

Popatrz małe niedomówienie wskazujące na błędne rozpoznanie możliwości urządzenia, wybuch dyskusji na forum, czy to nie jest piękna reklama? I to za darmo 😉. A wystarczyło zajrzeć do instrukcji obsługi.

Gość

(Konto usunięte)
18 minut temu, rafal735r napisał:

Nikt tak nie napisał ale niektóre rzeczy można wydedukować po opisie. To ,że np ekran 3,5 cala jest mały chyba rozumie każdy kto użytkował telefon,że pilot jest na bluetooth i ma kilka przycisków to też da się doczytać 🙂 

Zachowanie HDMI jest dziwne z opisu, to należało by sprawdzić, ja bym nie wykluczał uszkodzonego urządzenia. Problemy z Synology też raczej ciężko przewidzieć.

17 minut temu, rafal735r napisał:

Autorzy są jak widać wyżej nawet z tego dumni.

Też możesz być dumny, ale trzeba poszerzać horyzonty poznawcze poza określenie "ja słyszę".

1 minutę temu, Tomek_waw napisał:

To ,że np ekran 3,5 cala jest mały

Ten ekran jest w sumie niepotrzebny bo wszystko jest na ekranie telefonu, ale jak już jest to niech będzie.

Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, Lech36 napisał:

Ten ekran jest w sumie niepotrzebny bo wszystko jest na ekranie telefonu, ale jak już jest to niech będzie.

Mi też średnio odpowiada. Wolałbym większy nie dotykowy, ale jak ktoś używa na biurku to ze słuchawkami to fajna sprawa.

16 minut temu, Lech36 napisał:

Też możesz być dumny, ale trzeba poszerzać horyzonty poznawcze poza określenie "ja słyszę".

Jedno jest pewne. Ty "nie słyszysz" i nie wiem po co zawsze zabierasz w tym temacie głos? Popełniłeś chyba w tym wątku najwięcej wpisów nie mając z urządzeniem żadnego kontaktu. No i wiesz jak brzmi, bo przeczytałeś dane tech. Na prawdę ciężko idzie z tobą się porozumieć. Chyba będzie trzeba dodać do ignorowanych, bo ciężko przez to brnąc. Czyli tzw głupio mądre rady, którymi tak często błyszczysz. A przynajmniej się starasz.

21 minut temu, Tomek_waw napisał:

o ,że np ekran 3,5 cala jest mały chyba rozumie

No tak. Ale przy tak chwalonej personalizacji urządzenia miałem nadzieję że można zmienić to co pokazuje. A może pokazać tylko okladke i głupi wskaźnik dB. Wystarczy przeczytać pierwszy post. 

?👈

1 minutę temu, rafal735r napisał:

Jedno jest pewne. Ty "nie słyszysz"

Jak czegoś nie ma ze zdarzeń akustycznych to jest oczywiste że nie słyszę, to nic dziwnego.

4 minuty temu, rafal735r napisał:

Chyba będzie trzeba dodać do ignorowanych, bo ciężko przez to brnąc.

A ileż to roboty 😉

23 minuty temu, Tomek_waw napisał:

pilot jest na bluetooth i ma kilka przycisków to też da się doczytać 🙂 

Ale że nie można se np przeskoczyć z NASa do Radia Net już nie, czy też na Tidala. Jest guzik zmiany źródeł, czyli WiFi pod którym kryje się dosłownie wszystko co zawiązane z siecią i reszta. Czyli wybór HDMI, optyk itd. Nawet odtwarzając Radio Net nie można se "chodzić" po ulubionych. Można sobie ustawić az 4 stacje pod 4 programowalne klawisze i koniec. Pilot dołożony na siłę, którego nikt nie przemyślał. I nie pisz że po to jest aplikacja, bo zaraz większość bez aplikacji to do kibla nie trafi. 

?👈

Mam sporo lat i kłopoty ze wzrokiem ale ekran widzę z 3 metrów dobrze. Oczywiście w okularach do chodzenia na co dzień. Używam Wiim Ultra głównie do wieczornego plumkania przed snem i nie narzekam. Korzystam ze Spotify i radia internetowego. Miałem m.in. Audio Pro Link1, Wiim Pro i teraz Wiim Ultra i twierdzę, że jest znaczny postęp w jakości brzmienia i komforcie obsługi. Jeśli ktoś się spodziewa, że za 1700 zł dostanie hiend to jest i był naiwny.

9 minut temu, rafal735r napisał:

No i wiesz jak brzmi,

Wiem jak gra, jak brzmi to bardziej skomplikowana sprawa mało zależna od samego urządzenia.

Czytasz ze zrozumieniem?

1 minutę temu, moltos napisał:

Mam sporo lat i kłopoty ze wzrokiem ale ekran widzę z 3 metrów dobrze. Oczywiście w okularach do chodzenia na co dzień. Używam Wiim Ultra głównie do wieczornego plumkania przed snem i nie narzekam. Korzystam ze Spotify i radia internetowego. Miałem m.in. Audio Pro Link1, Wiim Pro i teraz Wiim Ultra i twierdzę, że jest znaczny postęp w jakości brzmienia i komforcie obsługi. Jeśli ktoś się spodziewa, że za 1700 zł dostanie hiend to jest i był naiwny.

To nie potrafi zagrac nawet na tak przezroczystym wyjściu jak coax. Chyba że na prawdę coś było nie tak z tamtym egzemplarzem, dlatego zamówiłem kolejny. Jeśli okaże się to znów wtopą to... 

?👈

1 minutę temu, moltos napisał:

Jeśli ktoś się spodziewa, że za 1700 zł dostanie hiend to jest i był naiwny.

Sądzę że dostajecie hi-end, ale w opakowaniu mało hi-endowym no i brakuje połączeń symetrycznych.  

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Wiem jak gra, jak brzmi to bardziej skomplikowana sprawa mało zależna od samego urządzenia.

Skończ już prowadzić tą jałowa dyskusje. Witam w ignorowanych. 

Teraz, Lech36 napisał:

Sądzę że dostajecie hi-end, ale w opakowaniu mało hi-endowym no i brakuje połączeń symetrycznych.  

Koło hiendu to ty nawet nie stałeś. 

?👈

3 minuty temu, rafal735r napisał:

Koło hiendu to ty nawet nie stałeś. 

Wiedza Kolegi powala 😉. Nie tylko słyszy, ale też wie obok czego ja nie stałem lub stałem, wszystko jedno.

10 minut temu, moltos napisał:

Mam sporo lat i kłopoty ze wzrokiem ale ekran widzę z 3 metrów dobrze.

Jak jest wyraźny i kolorowy to nie ma problemu, choć drobnych opisów się raczej nie przeczyta, ale np. ikonkę stacji radiowej czy wyświetloną okładkę płyty na pewno się rozpozna. 

Gość

(Konto usunięte)
22 minuty temu, rafal735r napisał:

Jest guzik zmiany źródeł, czyli WiFi pod którym kryje się dosłownie wszystko co zawiązane z siecią i reszta. Czyli wybór HDMI, optyk itd. Nawet odtwarzając Radio Net nie można se "chodzić" po ulubionych. Można sobie ustawić az 4 stacje pod 4 programowalne klawisze i koniec.

Dokładnie tak działa, wiem i mam takie 2. Jest dokładnie taki sam w innych urządzeniach z Wiim i też tak działają.

Może nie koniec bo ma jeszcze wbudowany mikrofon do sterowania głosowego.

Na ekranie można ustawić zegarek to może do tego Ci się przyda.

29 minut temu, rafal735r napisał:

dlatego zamówiłem kolejny.

Po co zamawiałeś drugi przy takim poziomie uprzedzenia do tego urządzenia?

1 minutę temu, Ajothe napisał:

Żeby sprawdzić czy tamten egzemplarz był zepsuty, skąd pytanie?

Ciekawy sposób sprawdzania z przerwą czasową, łatwiej by było mając ten poprzedni, wtedy naprawdę dokładnie można porównać. Piszący na forum recenzje z porównań "na ucho" powinni być dużo precyzyjniejsi.

• Pokaż nowe odpowiedzi