Skocz do zawartości
IGNORED

Czy slychac wplyw bezpiecznika na dzwiek w audio?

Czy w audio slychać bezpieczniki?  

130 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy slyszysz wplyw bezpiecznika na dzwiek w audio?

Rekomendowane odpowiedzi

49 minut temu, baltfan napisał:

Możesz to przetłumaczyć na język polski?

W Synergistic Research wyizolowaliśmy kluczowe czynniki, które wpływają na sposób rozprzestrzeniania się elektryczności poprzez zmianę zachowania elektronów poprzez metody indukcyjnego sprzężenia kwantowego, które zbiorczo nazywamy UEF Tech. W rzeczywistości technologia UEF jest tak potężna, że nawet łańcuch elektryczny o długości kilku mil jest zasadniczo ulepszony za pomocą tylko jednego bezpiecznika zaprojektowanego przy pomocy naszej opatentowanej technologii UEF.

Bo translator przetłumaczył z angielskiego ale ja nic nie rozumiem. Jakie to są te kluczowe czynniki?

Widzę, że bez mechaniki kwantowej ani rusz.

7 minut temu, baltfan napisał:

Namawiałem cię na wypróbowanie bezpiecznika ,nie chciałeś ,więc delikatnie sprawdzam,czy aby zmieniłeś zdanie.

Namawiaj mnie do wsadzenia palca w płomień żeby sprawdzić czy parzy.

BTW skoro ten bezpiecznik jest taki superduper to dlaczego z materiału, z którego go stworzono w tej superduper potężnej technologii UEF nie zrobiono jeszcze kabla zasilającego AC? Powinien pozabijać te dzisiejsze audiofilskie po 200 tyś zł/szt. Dlaczego nie zastosować ich w pralce, lodówce, kuchence czy w telewizorze? Może będzie miał lepszy obraz i lepiej schłodzony browarek?

Co ten bezpiecznik takiego wyrabia z tym prądem, z tą energią?

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

2 minuty temu, pmcomp napisał:

Możesz to przetłumaczyć na język polski?

Niestety,nie pomogę tutaj,bo nie jestem inżynierem z SR :) Nie mam pojęcia o co im chodzi w tym wypadku. 

Myślę,że trzeba potraktować ten opis jako źle przetłumaczony. 

5 minut temu, baltfan napisał:

Niestety,nie pomogę tutaj,bo nie jestem inżynierem z SR 🙂 Nie mam pojęcia o co im chodzi w tym wypadku. 

Myślę,że trzeba potraktować ten opis jako źle przetłumaczony. 

Bardzo proszę w oryginale:

At Synergistic Research we’ve isolated key factors that affect how electricity propagates by changing the behavior of electrons through Inductive Quantum Coupling methods we collectively call UEF Tech. In fact, UEF Tech is so powerful even an electrical chain several miles long is fundamentally improved with nothing more than a single fuse engineered with our patented UEF Technology.

Zapewne one tańczą breakdance gdzieś po drodze. I te tańczące elektrony poprawiają przypływ prądy w całym kilkumilowym łańcuchu dostawy prądu.

To po co wymieniać jeszcze kable zasilające AC, dodawać kondycjonery i listy zasilające, doprowadzać nowe dedykowane linie do audio i wstawiać super bezpieczniki w tablicy rozdzielczej ???

No po co, skoro to małe gówienko naprawia świat?

Potrafisz wytłumaczyć?

CHYBA NIE BO ... TO TAKA MARKETINGOWA ŚCIEMA.

🙂 

Na taki marketingowy bełkot jest tylko jedno lekarstwo ... ŚLEPY TEST. Zrobiłeś u siebie ?

Edytowane przez pmcomp

Żeby to wszystko zrozumieć ,trzeba by wiedzieć ,co to jest UEF Tech .Ja w to nie wnikam. Z dwóch powodów .Nie znam angielskiego w taki stopniu,żeby móc to zrozumieć i nie podejmę się tłumaczenia czegoś,czego być może nie rozumie :)

3 minuty temu, baltfan napisał:

Żeby to wszystko zrozumieć ,trzeba by wiedzieć ,co to jest UEF Tech .Ja w to nie wnikam. Z dwóch powodów .Nie znam angielskiego w taki stopniu,żeby móc to zrozumieć i nie podejmę się tłumaczenia czegoś,czego być może nie rozumie 🙂

Aha ... to teraz uciekasz od tematu. Wiesz ... nauka i technika działają w ten sposób, że odpowiadają na pytanie DLACZEGO.

Wiesz dlaczego się oparzysz jak wsadzisz palec w płomień? Wiesz nie tylko dlatego, że go wsadziłeś i poczułeś ale wiesz dlaczego tak się dzieje.

A w bezpiecznikach jest wiedza ... TAJEMNA. Wiedza? A może manipulacja umysłami? Przypomnę cytat: technologia UEF jest tak potężna, że nawet łańcuch elektryczny o długości kilku mil jest zasadniczo ulepszony za pomocą tylko jednego bezpiecznika

😉

Oj, trzeba mieć dużą wiarę. Ja nie mam.

Edytowane przez pmcomp

3 minuty temu, pmcomp napisał:

uciekasz od tematu

Tak,uciekam :) Nie interesuje mnie techniczny opis ,zwłaszcza tak enigmatyczny.

33 minuty temu, baltfan napisał:

Tak,uciekam 🙂 Nie interesuje mnie techniczny opis ,zwłaszcza tak enigmatyczny.

Czy nie interesuje cię też "jak to jest zrobione" i "jak to działa"?

Edytowane przez pmcomp

1 godzinę temu, baltfan napisał:

Ehh
nawet pomijając YT i algorytmy i kompresję:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
1.Przemówienie pana który wierzy w swoje zarobki i brak wiedzy słuchaczy i kompletny brak wiedzy klienta (mowa ciała ok,nie ma amatorki)
2.Zwykły bezpiecznik
3.Lepszy bezpiecznik (juz trochę głosniej)
4.Najlepszy bezpiecznik (najgłośniej)

Głosniej=lepiej

jeden pan nagrał
drugi pokręcił
trzeci sprzedaje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Pseudodrummer

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

12 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Ehh
nawet pomijając YT i algorytmy i kompresję:

Ukryta Zawartość

1.Przemówienie pana który wierzy w swoje zarobki i brak wiedzy słuchaczy i kompletny brak wiedzy klienta (mowa ciała ok,nie ma amatorki)
2.Zwykły bezpiecznik

Głosniej=lepiej

jeden pan nagrał
drugi pokręcił
trzeci sprzedaje

O tym to już nawet nie chciałem pisać bo ... to YT 🙂 .

Zawsze można jeszcze zrobić manipulację z dźwiękiem przy nagraniu na kamerze i po nagraniu.

Ale są tacy co ... wierzą.

Głośniej = lepiej ... to pierwsza zasada brzmienia dla każdego audiofila, nie tylko początkującego.

23 minuty temu, pmcomp napisał:

Czy nie interesuje cię też "jak to jest zrobione" i "jak to działa"?

Gdy ludzkość przestanie interesować się jak wyżej to ... wyginie bo nami zacznie rządzisz AI i maszyny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

13 minut temu, Pseudodrummer napisał:

2.Zwykły bezpiecznik

Nie - ten 2 to był ten MASTER czyli ten niby lepszy co jest też na 4. Nie testował zwykłego. Więc teoria z głośnością upadła z hukiem na bruk 😉 

PS, to nagranie z PURPLE (3) czyli tym niby gorszym bardziej mi leży...

5 minut temu, pmcomp napisał:

Głośniej = lepiej ... to pierwsza zasada brzmienia dla każdego audiofila, nie tylko początkującego.

oglądnij ten film i zobacz opisy - 2 to to samo co 4

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

4 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Ty na prawdę oceniasz sprzęt po dźwięku z YouTube ???

Coś gra, nie wiesz co, nie wiesz z czego, kto i jak nagrywa obraz i dźwięk, kto to potem montuje i obrabia, do tego wychodzi facet i nakręca makaron na uszy.

🙂 

PS. w domu słuchasz mp3-ek 128kbps na swoim hajendzie?

Edytowane przez pmcomp

1 minutę temu, marcinmarcin napisał:

Nie - ten 2 to był ten MASTER czyli ten niby lepszy co jest też na 4. Nie testował zwykłego. Więc teoria z głośnością upadła z hukiem na bruk 😉 

Rozumiem.
YT.
A jak oceniasz proces nagrania,i ewentualnej manipulacji?
Ja jestem amatorem,dlatego pytam.

Normalny człowiek nie uwierzy w aż taki wpływ bezpiecznika.

Wyjaśnij proszę.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

3 minuty temu, pmcomp napisał:

Ty na prawdę oceniasz sprzęt po dźwięku z YouTube ???

mówię o nagraniu na yt, ale jak już padł temat, a nawet teoria z głośnością, to chyba się mogę wypowiedzieć?

2 minuty temu, marcinmarcin napisał:

mówię o nagraniu na yt, ale jak już padł temat, a nawet teoria z głośnością, to chyba się mogę wypowiedzieć?

No nagrywałem dzwięk z YT,widac róznice głośności.
Sprawił to bezpiecznik?

jestem ciekaw,bo nie spotkałem sie z takim zagadnieniem,aby bezpiecznik powodował róznice w głosności.
O barwie sie nie wypowiadam

1 minutę temu, Pseudodrummer napisał:

Normalny człowiek nie uwierzy w aż taki wpływ bezpiecznika.

Nie wiem, nie mam doświadczenia w temacie. Ale biorąc pod uwagę że na jakość dźwięku ma wpływ coś takiego jak kabel USB to może i bezpiecznik robi różnicę... 🙂 nie sprawdziłem to się nie wypowiadam

1 minutę temu, Pseudodrummer napisał:

jestem ciekaw,bo nie spotkałem sie z takim zagadnieniem,aby bezpiecznik powodował róznice w głosności.
O barwie sie nie wypowiadam

może zmieniali w trakcie - najcichsze i najgłośniejsze to ten sam bezpiecznik

4 minuty temu, marcinmarcin napisał:

może zmieniali w trakcie - najcichsze i najgłośniejsze to ten sam bezpiecznik

rozumiem.

52 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Nie wiem, nie mam doświadczenia w temacie. Ale biorąc pod uwagę że na jakość dźwięku ma wpływ coś takiego jak kabel USB to może i bezpiecznik robi różnicę... 🙂 nie sprawdziłem to się nie wypowiadam

Kabel USB to jest bardzo skomplikowane urządzenie w stosunku do bezpiecznika.

Ciekawe kiedy ktoś wprowadzi na rynek kabel USB z technologią kwantową w postaci wbudowanego weń bezpiecznika. Wtedy ta superduper magia rozpłynie się na mile w obie strony kabla tzn. do DACa, pre, końcówek i głośników, a potem do uszu ałdjofila. A w drugą stronę co najmniej do wszystkich sąsiadów.

Może ten bezpiecznik należy klonować dla sąsiadów jak jeden abonament w Netflixie?

Edytowane przez pmcomp

18 godzin temu, pmcomp napisał:

To po co wymieniać jeszcze kable zasilające AC, dodawać kondycjonery i listy zasilające, doprowadzać nowe dedykowane linie do audio i wstawiać super bezpieczniki w tablicy rozdzielczej ???

No po co, skoro to małe gówienko naprawia świat?

Potrafisz wytłumaczyć?

ja potrafię

:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

20 godzin temu, pmcomp napisał:

BTW skoro ten bezpiecznik jest taki superduper to dlaczego z materiału, z którego go stworzono w tej superduper potężnej technologii UEF nie zrobiono jeszcze kabla zasilającego AC?

jednak zrobiono !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lykasz ten marketing jak pelikan.

Na tym kablu Unitra z lat 80-ych jawic sie bedzie hiendem. Krelle i inne Levinsony do smietnika.

Widze, ze chlopaki sie rozkrecaja a wodzowi bezpieczników zaczynaja puszczać zwieracze 😂😂😂🙈.

Aaaaa, bo to wiesz, każdy bezpiecznik (oprócz zwykłego, co oczywiste) "gra" inaczej, a jest ich na rynku trochę.

Każdy system gra inaczej a tu jest tego jeszcze więcej, więc niby jest "alibi" gdy komuś nie "zagra", ale i problemik też, bo jednemu gra "tak" a innemu zupełnie nie "tak" ...no i jak tu teraz dojść ...do siebie?

Tym bardziej, że już nie ma na kogo zwalić, że troluje i przeszkadza, bo zostali sami "doświadczeni"...😉

Edytowane przez iro III
19 godzin temu, iro III napisał:

każdy bezpiecznik (oprócz zwykłego, co oczywiste) "gra" inaczej,

Zwykłe bezpieczniki też wpływają na brzmienie urządzenia. To nie bezpiecznik brzmi, a powiedzmy urządzenie pod wpływem bezpiecznika. 

20 minut temu, baltfan napisał:

To nie bezpiecznik brzmi, a powiedzmy urządzenie pod wpływem bezpiecznika. 

To musi być baaaaardzo liche "urządzenie", jeśli nim macha jak pies ogonem, 2cm drutka w zasilaniu.

Poza tym uzgodnij lepiej zeznania z kolegami od bezpieczników, bo oni jednak twierdzą, że "bezpieczniki mają charakter"... taki czy tam inny ...oraz, że "mają swoja sygnaturę brzmienia".

2 minuty temu, iro III napisał:

uzgodnij lepiej zeznania z kolegami od bezpieczników, bo oni jednak twierdzą, że

Każdy ma swoje zdanie. Każdy odpowiada za swoje słowa,więc nic nie będę uzgadniał :)

Oni,jak czytasz na wątku "obok" ,testują wypasione bezpieczniki .Ja mam taki za 120 zł ,w sprzęcie hi-fi :) i tu już działa.Co i jak działa u mnie ,już opisałem :) Nie powtarzam się . 

W dniu 11.12.2024 o 17:22, iro III napisał:

To musi być baaaaardzo liche "urządzenie", jeśli nim macha jak pies ogonem, 2cm drutka w zasilaniu.

Poza tym uzgodnij lepiej zeznania z kolegami od bezpieczników, bo oni jednak twierdzą, że "bezpieczniki mają charakter"... taki czy tam inny ...oraz, że "mają swoja sygnaturę brzmienia".

Gdyby kolega wymienił te 2cm drutka w zasilaniu wymienił ,być może z tego muła zwanego ASR Emitter ,można by coś więcej usłyszeć ,i znikł by u szanownego kolegi odwieczny sarkazm .Polecam spróbować , nawet rzucić okiem na wynik ankiety .

3 godziny temu, tedi02 napisał:

Gdyby kolega wymienił te 2cm drutka w zasilaniu wymienił ,być może z tego muła zwanego ASR Emitter ,można by coś więcej usłyszeć

W życiu nie stałeś nawet blisko ASR'a.

Nie mówiąc o regularnym słuchaniu z dobranym do niego źródłem. Szczeguły o regulacjach impedancji wejściowej są zbyt trudne dla laika techniczego, więc dam Ci wolne 😁

Pojęcia nie masz o konstrukcji jego zasilacza. Nawet niejaki Pacuła kiedyś na swojej stronie oniemiał gdy dostał go do testu, ale postarał się i bardzo dokładnie opisał całość, bardzo technicznie jak na niego.

W wolnej chwili, gdy nie będziesz grzebał przy bezpiecznikach, poszukaj sobie i poczytaj o zasilaczu tego wzmacniacza. Wtedy dowiesz się (jeśli tylko zrozumiesz cokolwiek), jak DALEKO od sygnału audio jest w nim część zasilania z bezpiecznikiem, w sensie elektrycznym jak również fizycznie (liczona w ...metrach...nie centymatrach).

2 godziny temu, iro III napisał:

W życiu nie stałeś nawet blisko ASR'a.

Nie mówiąc o regularnym słuchaniu z dobranym do niego źródłem. Szczeguły o regulacjach impedancji wejściowej są zbyt trudne dla laika techniczego, więc dam Ci wolne 😁

Pojęcia nie masz o konstrukcji jego zasilacza. Nawet niejaki Pacuła kiedyś na swojej stronie oniemiał gdy dostał go do testu, ale postarał się i bardzo dokładnie opisał całość, bardzo technicznie jak na niego.

W wolnej chwili, gdy nie będziesz grzebał przy bezpiecznikach, poszukaj sobie i poczytaj o zasilaczu tego wzmacniacza. Wtedy dowiesz się (jeśli tylko zrozumiesz cokolwiek), jak DALEKO od sygnału audio jest w nim część zasilania z bezpiecznikiem, w sensie elektrycznym jak również fizycznie (liczona w ...metrach...nie centymatrach).

Widzisz jesteś w wielkim błędzie  ,miałem taki wzmacniacz   i miałem okazję porozmawiać ,ba ,miałem zaproszenie od szefa firmy czyli Schaffera do odwiedzenia jego fabryki , Sam przyznał   że ASR  EMITTER ,brzmi  muzykalnie ,ale....namawiał do zakupu  nowej wersji  ,był to bodajże rok 2017.  I co kolego ,fajnie ci ?

• 2 tygodnie później...

Widzę że nic się nie zmieniło

Prawa fizyki nadal  poddawane są pod głosowanie

🥲

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

Przebrnąłem jakoś przez siedem stron tego arcyciekawego tematu , liczyłem na to że objawi się forumowicz który napisze: założyłem audiofilski bezpiecznik i wszyscy którzy mnie odwiedzali potrafili w ciemno wskazać kiedy gra to „cudo inżynierii” …. nadaremnie. Za to dowiedziałem się że dorośli ( to założenie a nie pewnik) ludzie nie mają pojęcia o podstawach fizyki z programu klasy podstawowej. Prze-ra-ża-ją -ce! Nie jestem kablosceptykiem, sam wymieniam interconecty, głośnikowe a i zasilający ładny się znajdzie chociaż tu nie pokuszę się o opisanie wpływu na dźwięk ot bardziej taka biżuteria. Wymiana bezpiecznika i zakładanie że będzie tsunami w dźwięku zakrawa o jakiś wysublimowany żart ale jakoś trzeba bezsensowny wydatek dla dobra własnej psychiki sobie wytłumaczyć i tyle.
Dodam tylko że to moja opinia i nikogo nie miałem zamiaru obraźić.  

• Pokaż nowe odpowiedzi