Skocz do zawartości
IGNORED

Hyde park - rozmowy o wszystkim i o niczym

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Seyv,

Rekomendowane odpowiedzi

22 godziny temu, krzysiekj23 napisał:

Ty zwracasz uwagę na to, że imigranci w zdecydowanej większości przyjeżdżają za lepszym życiem i są ok. I tu zgoda. Ja zwracam uwagę, że nie wszyscy przybywaja jednak do Europy w celu zapewnienia im zatrudnienia. Oczekują, że lud pracujący będzie na nich tyrał, podstawi wszystko pod nos, da zasiłek i mieszkanie. A oni w ramach wdzięczności spuszczą wpi.erd.ol tubylcom i wyłomoczą kobiety. Niestety ale o tym też trzeba wspominać. 

A propos tych z wyspy Kos: oni nie byli biedni. To zwykli bandyci gwałcący i mordujący kobiety z ramach rozrywki i zaspokojenia swych zwierzęcych pragnień. 

W każdej grupie ludzi znajdą się ci nieuczciwi, nie ma innej możliwości.

Zadałem ci pytanie, czy chciałbyś aby prasa pisała o Polakach mordujących Irlandczyków? Po prostu spojrzenie w ten sposób, który to zrobiłeś na sprawę jest zły.

20 godzin temu, wlodek71 napisał:

Tu pełna zgoda, ale mentalność trochę inna wynikająca z wychowania w innej kulturze.

Ale nie mentalność morduje, tylko bandyta. zło jest w podejściu do imigracji, pozwolenie na pobyt zbyt wielu uchodźców powoduje wśród nich biedę i kłopoty. Dzisiaj czytałem ciekawy art, o tym jak to się w tej chwili odbywa w Szwecji.

Cytat

Rząd Szwecji zapowiedział utworzenie specjalnych ośrodków dla azylantów, aby mieć lepszą kontrolę nad migrantami. Dziś starający się o prawo pobytu mogą mieszkać w dowolnym miejscu w kraju za pieniądze państwa szwedzkiego.

Cytat

W 2022 roku w Szwecji Urząd ds. migracji zarejestrował ponad 11580 spraw związanych z poszukiwaniem osób, którym ostatecznie odmówiono azylu, z czego około jedynie 3723 opuściło kraj, pozostali udali się do innego państwa strefy Schengen lub ukrywają się.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ci "pozostali" to przyszli bandyci z przymusu, ludzie, którzy nie znajda legalnego zatrudnienia, nie otrzymają pomocy od państwa. 

Pisząc o jakimś zjawisku/problemie ogólnie zawsze się stygmatyzuje.

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

2 minuty temu, Jacchusia napisał:

W każdej grupie ludzi znajdą się ci nieuczciwi, nie ma innej możliwości.

Zadałem ci pytanie, czy chciałbyś aby prasa pisała o Polakach mordujących Irlandczyków? Po prostu spojrzenie w ten sposób, który to zrobiłeś na sprawę jest zły.

A Polak to inny? Tu nie o narodowość chodzi a poszczególnego człowieka, zamordował, to napiętnować. Tyle. 

Starasz się ukierunkować moje myślenie na podobę swojego. Dlaczego twierdzisz za każdym razem, że wypowiadam się czy myślę źle. Nie mam ograniczonego poglądu na dany temat tylko i wyłącznie na sposób narzucony przez masmedia, eurokouchozowe równouprawnienie czy fanów Sorosa i lewactwa. Dlaczego wg Ciebie nie można zwracać uwagi na zagrożenie jakie niesie za sobą przyjmowanie ludzi z innej kultury, którzy, jak widzimy po innych krajach europejskich, nie garną się do integracji z tubylcami, nie mają ochoty na podjęcie nauki języka i zatrudnienia, a wstępują do gangów, kradną, dokonują rozbojów i gwałtów. He?

15 minut temu, krzysiekj23 napisał:

Dlaczego twierdzisz za każdym razem, że wypowiadam się czy myślę źle.

Co znaczy "za każdym razem" nigdy wcześniej nie rozmawialiśmy, wiec?

15 minut temu, krzysiekj23 napisał:

A Polak to inny? Tu nie o narodowość chodzi a poszczególnego człowieka, zamordował, to napiętnować. Tyle.

Dokładnie, ale pisząc ogólnie o imigrantach przedstawiasz wtedy jakby inne stanowisko - o to mi chodzi.

16 minut temu, krzysiekj23 napisał:

Dlaczego wg Ciebie nie można zwracać uwagi na zagrożenie jakie niesie za sobą przyjmowanie ludzi z innej kultury, którzy, jak widzimy po innych krajach europejskich, nie garną się do integracji z tubylcami, nie mają ochoty na podjęcie nauki języka i zatrudnienia, a wstępują do gangów, kradną, dokonują rozbojów i gwałtów. He?

Ja o tym pisałem wyżej. Zagrożeniem jest niekontrolowany nadmiar, nie imigranci jako tacy. Od pilnowania złej mentalności są organy ścigania i środki przymusu, imigrant to gość i powinien szanować prawa gospodarzy. A jak to ma sie zadziać kiedy nikt (jak w Szwecji) tego nie kontroluje?

Cytat

nie mają ochoty na podjęcie nauki języka

Wiesz, ze w stanach żyją tysiące osób , które mówią tylko w języku hiszpańskim i żyją tam dziesiątki lat? Przebywają legalnie i pracują. Wiec to jakby mniejszy problem. Podobna sytuacja z Turkami w Niemczech, żyją tam w ten sam sposób od lat, to nie jest świeża imigracja.

Teraz, Jacchusia napisał:

Co znaczy "za każdym razem" nigdy wcześniej nie rozmawialiśmy, wiec?

No to sorry. To jestes któryś z kolei, który usiłuje mi narzucić sposób myślenia na różne tematy mówiąc, że moje myślenie jest złe. Ty chociaż na dzień dobry nie wyzywasz od antyszczepionkowcowci antysemitów, bo to teraz modne. 

35 minut temu, Jacchusia napisał:

Ci "pozostali" to przyszli bandyci z przymusu, ludzie, którzy nie znajda legalnego zatrudnienia, nie otrzymają pomocy od państwa. 

No właśnie. Samo sedno. Czy chcemy tego w PL? Nie sądzę...

Godzinę temu, krzysiekj23 napisał:

To jestes któryś z kolei, który usiłuje mi narzucić sposób myślenia na różne tematy mówiąc,

Jeszcze raz, rozmawiamy pierwszy raz, wiec to niemozliwe.

Nic ci nie narzucam, rozmawiam, przedstawiam swoje, odmienne od twojego, zdanie i argumentuje.

Godzinę temu, krzysiekj23 napisał:

No właśnie. Samo sedno. Czy chcemy tego w PL? Nie sądzę...

Również, ale złem nie są imigranci, a sposób ich przyjmowania.

3 minuty temu, Jacchusia napisał:

Jeszcze raz, rozmawiamy pierwszy raz, wiec to niemozliwe

Tak, moja odpowiedź dotyczyła Twojego poprzedniego wpisu. Zanim zdążyłem na nią odpowiedzieć, Ty napisałeś kolejny post i moja odpowiedź pojawiła się pod tym ostatnim. Sorki, pomyliłem Cię z kimś z innego tematu. Wybacz, podaj nr konta, wyśle zadośćuczynienie...

6 minut temu, Jacchusia napisał:

Nic ci nie narzucam, rozmawiam, przedstawiam swoje, odmienne od twojego, zdanie i argumentuje

Tak, szanuję, jestem wdzięczny za nieużywanie inwektyw. Pogląd na temat imigracji mamy niemal tożsamy. Może sposób wyrażenia poglądu, czy też nieznaczne niezrozumienie znaczenia któregoś zdania spowodowała, że doszło do drobnego nieporozumienia. Temat wrażliwy, do tego istnieją naciski z Brukseli na przyjmowanie imigrantów i dobrze by było wiedzieć jakie są plusy i minusy tego zjawiska, czego się można spodziewać i jakie kroki podjąć. 

14 minut temu, Jacchusia napisał:

Również, ale złem nie są imigranci, a sposób ich przyjmowania.

👍

1 godzinę temu, Jacchusia napisał:

Wiesz, ze w stanach żyją tysiące osób , które mówią tylko w języku hiszpańskim i żyją tam dziesiątki lat? Przebywają legalnie i pracują. Wiec to jakby mniejszy problem. Podobna sytuacja z Turkami w Niemczech, żyją tam w ten sam sposób od lat, to nie jest świeża imigracja.

Meksykanie żyjący w USA pomagają imigrantom że swiego kraju, Amerykanie często uczą się hiszpańskiego i łatwiej się porozumiec to samo jest z Turkami w Niemczech. Oni mają łatwiejszy start po przybyciu do kraju imigracji, a Turcy mówią po niemiecku. Przybysze z Afryki za to, na lepszy start, dostają kąt do mieszkania i zasiłek. Taki delikwent musialby chcieć nauczyć się języka i zabrać się do roboty, żeby stał się normalnym członkiem społeczności. Ale ilu z nich się chce uczyć i pracować skoro mają gdzie spać i kasę z zasiłku? Często są roszczeniowi i mają wysokie wymagania, co do warunkow w jakich ich przyjęto. Patrz ostatnio w którymś z miast w UK zrobili zadymę, bo im się nie podobały lokale, w których zamieszkiwali po kilka osób. Zarządali osobnych mieszkań dla każdego. 

Gdy wstąpiliśmy do UE bardzo dużo osób, która wyjechała z polski, byli to mający problemy z prawem osobnicy. Kim są młodzi przybysze z Afryki? Czy w ogóle jest możliwość sprawdzenia kim oni są i jaką mają przeszłość naprawdę, skoro gro z nich nie ma dokumentów? Czy wszyscy mają dobre intencje? 

I najważniejsze pytanie - kto do kur..wy nędzy ma się zająć całym tym problemem, jak politycy nie potrafią normalnie przeprowadzić wyborów prezydenckich, nie potrafią porozumieć się co do jakichkolwiek naszych problemów. Jedyne co wychodzi to obsadzanie rodzinami i znajomymi spółek skarbu państwa. 

Teraz, krzysiekj23 napisał:

Wybacz, podaj nr konta, wyśle zadośćuczynienie...

Cały wachlarz możliwości sie przed toba otwiera 🙂

c0b47592673cd16c3e5a6c98a1fe1324a315cf62

3 minuty temu, krzysiekj23 napisał:

I najważniejsze pytanie - kto do kur..wy nędzy ma się zająć całym tym problemem, jak politycy nie potrafią normalnie przeprowadzić wyborów prezydenckich, nie potrafią porozumieć się co do jakichkolwiek naszych problemów. Jedyne co wychodzi to obsadzanie rodzinami i znajomymi spółek skarbu państwa. 

Dokładnie, problem  w tej chwili nas dotyczy w mniejszym stopniu, ale po klepnięciu relokacji w EU będzie tragedia. Nadzieję widze w tym, ze Oni  juz mogą do nas przyjechać jesli chcą, ale wolą gdzie indziej 🙂 ale jak na siłe ich będziemy mieli zatrzymac po relokacji? Chyba że EU nakaże budowac obozy...

12 minut temu, Jacchusia napisał:

Chyba że EU nakaże budowac obozy...

Wtedy czym to się będzie różnić od niewolnictwa.... Przyjechali czarnoskórzy, dostali zamknięci w obozach, karzą im pracować...

To już chyba było..

W dniu 22.06.2023 o 12:15, Jacchusia napisał:

To są tacy sami ludzie jak i my.

No, pacz...

Dzięki, Jachusiu. Zapamiętam.

(mój Syn Kuba ma żonę Hinduskę, stąd może taka moja nagła miłość do Ciebie się uwidoczniła)...

😃🤭🥃

19 godzin temu, Jacchusia napisał:

To są tacy sami ludzie jak i my.

11 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Dzięki, Jachusiu. Zapamiętam.

(mój Syn Kuba ma żonę Hinduskę, stąd może taka moja nagła miłość do Ciebie się uwidoczniła)...

😃🤭🥃

Tacy sami... że niby wbrew bocznicowym doniesieniom, Polacy nie są najgorszym sortem na świecie? Zapamiętajmy wszyscy. No ale żeby od razu obracać się o 180° i swoimi cechami narodowymi celować tam, skąd przybyłeś? Eee...

-----

19 godzin temu, krzysiekj23 napisał:

Kim są młodzi przybysze z Afryki?

Znajoma pochodząca z (zachowam to dla siebie) przez rozwój zdarzeń trafiła na kilka miesięcy do obozie dla uchodźców w UK, głównie z murzynami, powiedziała "oni tylko z wyglądu przypominają ludzi, to są zwierzęta". Ot kilkaset lat zacofania w rozwoju kulturowym.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

56 minut temu, szymon1977 napisał:

Znajoma pochodząca z (zachowam to dla siebie) przez rozwój zdarzeń trafiła na kilka miesięcy do obozie dla uchodźców w UK, głównie z murzynami, powiedziała "oni tylko z wyglądu przypominają ludzi, to są zwierzęta". Ot kilkaset lat zacofania w rozwoju kulturowym.

Też mam sporo doświadczeń z imigrantami, dlatego też nie pałam hura optymizmem na wieść, że mogliby ich u nas zainstalować. Swego czasu bardzo często przeprawialem sie promem z Calais i z Dunkierki do UK. Obserwowałem jak powstaje miasteczko imigranckie przy porcie w Calais, bunt w tym miasteczku i jego likwidację. Od excesow do jakich dochodziło w miasteczku Calais, terenach przyportowych czy samej drodze do portu, to czasem włos się jerzył na głowie. 

6 minut temu, krzysiekj23 napisał:

Swego czasu bardzo często przeprawialem sie promem z Calais i z Dunkierki do UK. Obserwowałem jak powstaje miasteczko imigranckie przy porcie w Calais, bunt w tym miasteczku i jego likwidację. Od excesow do jakich dochodziło w miasteczku Calais, terenach przyportowych czy samej drodze do portu, to czasem włos się jerzył na głowie.

Ja na szczęście nie byłem świadkiem, ale psychicznie nastawiłem siebie i żonę, a także częściowo dzieci by zastosować się do zaleceń: nie zatrzymuj się - wciśnij gaz.

Łatwo w necie epatować turbotolerancją, gdy w realnym świecie zachowuje się bezpieczny dystans.

Edytowane przez szymon1977

Kolega mi opowiadał jak na parkingu w Belgii przybysze, w ilości kilku sztuk, chcieli mu się dobrać do auta, z którego na chwilę wyszedł. Widząc to krzyknął do nich, a Ci, chcąc zapewne przeprosić za swój czyn, powyciągali noże, niektóre długości bagnetu. Gdy sobie poszli kolega wsiadł do auta i przy wyjeździe z parkingu, ci jakże mili mężczyźni, było uprzejmi ostrzelać jego samochód. Na szczęście jego nie trafili, ale w aucie kilka dziur zostało. 

A teraz pomyślcie jakby to wyglądało gdyby było ich o połowę mniej i wszyscy mieliby pracę.

Większość z nas w takiej sytuacji zrobiłaby to samo. Trzeba zapanować na imigracją, a nie opowiadać że to kim sa w tej chwili wynika z ich natury.

Edytowane przez Jacchusia

1 godzinę temu, Jacchusia napisał:

A teraz pomyślcie jakby to wyglądało gdyby było ich o połowę mniej i wszyscy mieliby pracę.

Większość z nas w takiej sytuacji zrobiłaby to samo. Trzeba zapanować na imigracją, a nie opowiadać że to kim sa w tej chwili wynika z ich natury

Jest też inne rozwiązanie będące dla Polski i Polaków najlepsze.  A gdyby tak przestać sprowadzać imigrantów do Polski. Będzie więcej pracy dla polskiego pracownika, co za tym idzie odprowadzane będą składki i podatki, będzie mniej wypłacanych zasiłków dla bezrobotnych i pomocowych, pracodawca szukając pracownika zachęci go wyższym wynagrodzeniem. Wyższe wynagrodzenie zachęci część pracujących za granicą do powrotu do kraju, zyskają na tym  rodziny, które nie będą żyły w rozłące. Co za tym idzie może poprawić się dzietność i Polska zacznie być krainą mlekiem i miodem płynąca. 

No ale tak się nie stanie. Światowe koncerny nie są zainteresowane podwyższaniem wynagrodzenia tylko obniżaniem kosztów i wyrabianiem jak najwyższego zysku. Rządy banksterów już tego dopilnują. 

35 minut temu, krzysiekj23 napisał:

Jest też inne rozwiązanie będące dla Polski i Polaków najlepsze.  A gdyby tak przestać sprowadzać imigrantów do Polski. Będzie więcej pracy dla polskiego pracownika, co za tym idzie odprowadzane będą składki i podatki, będzie mniej wypłacanych zasiłków dla bezrobotnych i pomocowych, pracodawca szukając pracownika zachęci go wyższym wynagrodzeniem. Wyższe wynagrodzenie zachęci część pracujących za granicą do powrotu do kraju, zyskają na tym  rodziny, które nie będą żyły w rozłące. Co za tym idzie może poprawić się dzietność i Polska zacznie być krainą mlekiem i miodem płynąca. 

Ty tak serio? 

18 minut temu, krzysiekj23 napisał:

Tak sobie gdybam,  a co w tym złego.

W sumie nic a może jesteś narodowcem? To by coś tłumaczyło. A tak to daj spokój 😄😉

Nie jestem narodowcem i nigdy nie głosiłem hasła "Polska tylko dla Polaków". Ale wolę też postawę patriotyczną niż bezrefleksyjne przyjmowanie pomysłów na multikulti z Europy. 

21 godzin temu, krzysiekj23 napisał:

A gdyby tak przestać sprowadzać imigrantów do Polski. Będzie więcej pracy dla polskiego pracownika, co za tym idzie odprowadzane będą składki i podatki,

Polska ma najniższe bezrobocie w EU, bez imigrantów nasze PKB by sie skurczyło i to poważnie.

Cytat

Jak wynika z raportu przygotowanego przez Deloitte, integracja Ukraińców w Polsce może przenieść nam wymierne korzyści. Dzięki niej nie tylko problem ze starzeniem się społeczeństwa zostanie złagodzony, ale również PKB naszego kraju wzrośnie nawet o 3,5 proc. Jednakże, aby nasza gospodarka rozwinęła się tak znacznie, będzie potrzebna między innymi interwencja państwa.

Ukryta Zawartość

Druga sprawa to Ukraincy nie są sprowadzani, to uchodźcy wojenni, mają prawo przebywać w każdym kraju EU.

2 godziny temu, MV2 napisał:

A teraz jeszcze raz zasuwaj ze zgłoszeniem , kapusiowaty chamie.

Załatwione, mam nadzieje, ze pozytywnie.

Z takimi tekstami nie jesteś tu mile widziany.

20 godzin temu, trueman napisał:

W sumie nic a może jesteś narodowcem? To by coś tłumaczyło. A tak to daj spokój 😄😉

A ty jesteś beznarodowacem? 🙂

Ukryta Zawartość

8 minut temu, Jacchusia napisał:

A ty jesteś beznarodowacem? 🙂

Nie wiesz na kogo tak się mówi? 

Repolonizacja firm i brak konkurencji wiesz do czego prowadzi? A widziałeś coś panstwowego co dobrze funkcjonuje? Na poziomie prywatnych firm? 

I na koniec. Znasz kraj który zbudował kraj na imigrantach? Który jest potęgą światową w każdym aspekcie? 

Bez odbioru.. 

24 minuty temu, trueman napisał:

Znasz kraj który zbudował kraj na imigrantach? Który jest potęgą światową w każdym aspekcie? 

Na emigrantach - to USA

Na imigrantach - to nie znam

Cyfrowy pieniądz, niewolniku!

„CBDC będzie obowiązkowe dla wszystkich”

Szefowa Międzynarodowego Funduszu Walutowego MFW Kristalina Georgieva (to ta kreatura na załączonym obrazku) powiedziała, że organizacja globalistyczna „ciężko pracuje nad globalną platformą CBDC”, która będzie obowiązkowa dla wszystkich obywateli świata.

Georgieva stwierdziła, że waluty cyfrowe powinny być kompatybilne we wszystkich krajach, zauważając, że „jeśli mamy odnieść sukces, CBDC nie mogą być fragmentowane przez propozycje krajowe".

Ukryta Zawartość

Członek zarządu EBC Fabio Panetta powiedział, podczas przemówienia w National College of Ireland, że faza testowania CBDC przez EBC rozpocznie się w 2023 r., a pełne wdrożenie planowane jest na 2026 r. Kraje członkowskie będą mogły testować cyfrowe euro przez trzy lata, zanim waluta będzie mogła być używana publicznie.

Wedle bieżących założeń, pieniądz cyfrowy będzie w pełni programowalny i przypisany do osoby posiadającej indywidualne konto u emitenta, którym będzie bank centralny danego kraju.

Jak informuje wnp.pl kilka krajów, w tym wielkie gospodarki Azji, poważnie eksperymentują z cyfrową walutą. W Polsce poligonem mógłby być, otwarty na innowacje, rynek kapitałowy. Wprowadzenie CBDC niesie z sobą poważne konsekwencje, m.in. dla funkcjonowania systemu bankowego, stabilności finansowej, polityki pieniężnej czy dla całego systemu płatniczego.

Także ten tego, no, wicie rozumicie. Dobrze to już było...

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, Jacchusia napisał:

Załatwione, mam nadzieje, ze pozytywnie.

Z takimi tekstami nie jesteś tu mile widziany.

Załatwione pozytywnie.

W dniu 24.06.2023 o 09:00, szymon1977 napisał:

Na szczęście Administracja nie ukryła wpisu szymon1977. Zapewne nie był rasistowski , lub nie był zgłoszony.

Delektuj się.

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

3 godziny temu, MV2 napisał:

...ukryła wpisu szymon1977. Zapewne nie był rasistowski , lub nie był zgłoszony.

Rzeczywistość jest "rasistowska", nie moje wpisy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Żeby zapobiec takim wydarzeniom wybudowano wysokie ogrodzenia. Teraz do portu w Calais i Dunkierce wjeżdża się jak do więzienia -zasieki, płoty, patrole policji z psami.

1 godzinę temu, krzysiekj23 napisał:

Żeby zapobiec takim wydarzeniom wybudowano wysokie ogrodzenia. Teraz do portu w Calais i Dunkierce wjeżdża się jak do więzienia -zasieki, płoty, patrole policji z psami.

Tacy to mili imigranci bywają:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

• Administratorzy
W dniu 24.06.2023 o 09:00, szymon1977 napisał:

mato bosko co tu się wydarzyło. To jakiś cytat z książki jak rozumiem ?

Starajcie się nie używać takich słów a jak już to cytować z źródłem. Cała masa wpisów i tematów potem oznaczanych jest jako przemoc i dyskryminacja ...... do nagości i innych kategorii.

Tylko informuję.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

22 godziny temu, trueman napisał:

Nie wiesz na kogo tak się mówi? 

Repolonizacja firm i brak konkurencji wiesz do czego prowadzi? A widziałeś coś panstwowego co dobrze funkcjonuje? Na poziomie prywatnych firm? 

I na koniec. Znasz kraj który zbudował kraj na imigrantach? Który jest potęgą światową w każdym aspekcie? 

Bez odbioru.. 

Orlen?

Państwowe dzisiaj, a w czasach minionych to zupełnie coś innego.

Potęgi nie buduje się na imigrantach, oni ja pomagają utrzymać - tą juz zdobytą, po to Angeli byli oni tak potrzebni.

"Bez odbioru.. " - jak sobie tam chcesz.

22 godziny temu, krzysiekj23 napisał:

Na emigrantach - to USA

Na imigrantach - to nie znam

Dla USA to są imigranci 🙂 Z naszej perspektywy emigranci.

13 godzin temu, krzysiekj23 napisał:

Podobne, lecz nie to samo. Z obozu nie można wyjść samemu 🙂

12 godzin temu, szymon1977 napisał:

Tacy to mili imigranci bywają:

Ukryta Zawartość

Szymon to sa niewolnicy sytuacji. Winni to ci, którzy ich tam przywieźli i ci, którzy przyjęli ich nadmiar, skazując na funkcjonowanie w bezprawiu. Bo biedzie zawsze towarzyszy przemoc i okrucieństwo.

Łatwo jest być uczciwym kiedy ma się pieniądze, albo możliwość ich zarobkowania.

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.