Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór wzmacniacza do Monitor Audio Silver 100 7G

Rekomendowane odpowiedzi

39 minut temu, tomasznietomek1990 napisał:

Hegel H80

Bardziej neutralny, mniej emocjonalny

Nad 375BEE

Ciemniejszy, spokojniejszy

Naim Nait 5i-2

Cieplejszy, łagodniejszy, bardziej nasycony

Kwestia gustu 😉 

Cambridge są jaśniejsze i mocniej zarysowane od 8300A moim zdaniem. Osobiście nie jestem fanem łączenia ich z Monitor Audio, chyba że mowa o serii EX/Edge i Goldach 😉 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

27 minut temu, Q21 napisał:

Bardziej neutralny, mniej emocjonalny

Ciemniejszy, spokojniejszy

Cieplejszy, łagodniejszy, bardziej nasycony

Kwestia gustu 😉 

Cambridge są jaśniejsze i mocniej zarysowane od 8300A moim zdaniem. Osobiście nie jestem fanem łączenia ich z Monitor Audio, chyba że mowa o serii EX/Edge i Goldach 😉 

Właśnie po konsultacji z waszym sklepem wziąłem Cambridge CXA61 który zasugerowaliście do połączenia z Monitor Audio; , następnym wzmacniaczem jaki miałem sprawdzić był Monitor Audio M3Si  

18 godzin temu, quatross napisał:

Montowałem tam NOSy grające tak

Fajna sprawa. Dźwięk brzytwa.

Nie "nadmierna" ale jasno

Nie znaczy lepszy 

Absolutnie absolutnie wcale nie jest modelem lepszym. 

No i tak jeżeli w takim razie wymieniałeś jego seryjne brzmienie tak co nazwijmy no to już nie wiem natomiast moja opinia odnosi się do nowego modelu wyjętego z pudełka. Bez zmian 

Ten za ostry nie będzie i brzytwą do tych kolumn też nie będzie. 

2 godziny temu, tomasznietomek1990 napisał:

Znalazłem parę ciekawych propozycji takich jak używka Audiolab 8300a, Hegel H80, Nad 375BEE oraz Naim Nait 5i-2. Czy może których z tych modeli oprócz audiolaba którego miałem już okazje posłuchał mógłby zgrać się z monitor audio ?

Poza naim średnio 

Godzinę temu, tomasznietomek1990 napisał:

Właśnie po konsultacji z waszym sklepem wziąłem Cambridge CXA61 który zasugerowaliście do połączenia z Monitor Audio; , następnym wzmacniaczem jaki miałem sprawdzić był Monitor Audio M3Si  

Musical fidelity zdaje się.

I co to połączenie monitor audio z Cambridge czy się odpowiada?

9 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Absolutnie absolutnie wcale nie jest modelem lepszym. 

No i tak jeżeli w takim razie wymieniałeś jego seryjne brzmienie tak co nazwijmy no to już nie wiem natomiast moja opinia odnosi się do nowego modelu wyjętego z pudełka. Bez zmian 

Ten za ostry nie będzie i brzytwą do tych kolumn też nie będzie. 

Poza naim średnio 

Musical fidelity zdaje się.

I co to połączenie monitor audio z Cambridge czy się odpowiada?

Tak tam, chodziło mi o Musical Fidelity, o jednym myślałem o drugim pisałem. 

CXA61 był dla mnie wystarczający ale wiadomo że człowiek by chciał mieć co najlepsze się da w tej samej cenie. Miałem go niestety podpiętego pod kolumny  które stały bliżej ściany beż podstawek ponieważ nadal czekam na rura która jest w malowaniu. W tej chwili można go już wyrwać za 2600 zł (model powystawowy) lub 2800 nowka . Tak naprawdę wzmacniacz którego szukam może być analogiem ponieważ mam już wiim pro plus więc nie potrzbeuje wejść cyfrowych 

W dniu 28.11.2024 o 13:24, tomasznietomek1990 napisał:

Tak tam, chodziło mi o Musical Fidelity, o jednym myślałem o drugim pisałem. 

CXA61 był dla mnie wystarczający ale wiadomo że człowiek by chciał mieć co najlepsze się da w tej samej cenie. Miałem go niestety podpiętego pod kolumny  które stały bliżej ściany beż podstawek ponieważ nadal czekam na rura która jest w malowaniu. W tej chwili można go już wyrwać za 2600 zł (model powystawowy) lub 2800 nowka . Tak naprawdę wzmacniacz którego szukam może być analogiem ponieważ mam już wiim pro plus więc nie potrzbeuje wejść cyfrowych 

Nieduzo drożej dało się też na BF wyciągnąć cxa81. Mówię oczywiście o tej I edycji. 

A ja myślę że do tych silverow to denon pma 1600ne,lub nowszy 1700ne,to dobre połączenie już wiele razy na forum polecane, pozdrawiam 

W dniu 19.11.2024 o 19:22, tomasznietomek1990 napisał:

Może za krótko słuchałem Musical żeby zauważyć różnice w dźwięku. 

Nie daj się wypuścić w te maliny. Wzmacniacze grały ci tak samo, ale po podpowiedziach kolegów uwierzyłeś że jest inaczej. Nie idź tą drogą. Idź swoją. Oni za chwilę wpuszcza cię w jakieś niszowe maliny (firmy).

Edytowane przez Misio38

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

W dniu 2.12.2024 o 19:26, zibi69 napisał:

A ja myślę że do tych silverow to denon pma 1600ne,lub nowszy 1700ne,to dobre połączenie już wiele razy na forum polecane, pozdrawiam 

Sprawdzane wielokrotnie mogę polecić.

14 godzin temu, Misio38 napisał:

Nie daj się wypuścić w te maliny. Wzmacniacze grały ci tak samo, ale po podpowiedziach kolegów uwierzyłeś że jest inaczej. Nie idź tą drogą. Idź swoją. Oni za chwilę wpuszcza cię w jakieś niszowe maliny (firmy).

Wzmacniaczem nie różnią się barwa dźwięku?

Co do przykładu Denona 1700NE - odsyłam do wątku - jak ocieplić ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ostatnie opinie ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Chodzi ci o to że jeden użytkownik przetestował ten wzmacniacz i uważa że gra wyostrzoną górą?

Edytowane przez Piotr Sonido

Gdyby był tylko jeden użytkownik, już dawno bym zapomniał o tym sprzęcie ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

No generalnie raczej przez większość uznaje się że wzmacniacze Denona nie mają ostrej góry. 

Ciepła łagodna , naturalna ,liniowa to można rozumieć różnie ale o ostrej wyostrzonej to na prawdę się czyta tak rzadko że w przetargu ta skrajna oferta była by odrzucona. 🙂

A równie generalnie uważa się, że Yamahy mają ostrą ... z Altusami czy Focalem 😉 

No bo mają. 

Sama Yamaha w górze nie jest oszczędna no a chyba o tonsilu i focali też nie trzeba dyskutować 🙂

17 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

No bo mają. 

W sumie to niczym nie różni się od Cyrusa, którego notabene w końcu udało się sprzedać.

10 godzin temu, Misio38 napisał:

W sumie to niczym nie różni się od Cyrusa, którego notabene w końcu udało się sprzedać.

No według mnie się jednak różni A skoro według ciebie się nie różni to po co była ci wymiana?:)

Cyrus, a Yamaha to moim zdaniem inne brzmienia. Chyba że mowa o wyższych modelach Yamahy, tam sygnatura jest inna

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W dniu 6.12.2024 o 15:52, Piotr Sonido napisał:

No według mnie się jednak różni A skoro według ciebie się nie różni to po co była ci wymiana?:)

Wygoda, mniej padł na półkach oraz regulacja tonów, YPAO z automatycznym loudness

W dniu 5.12.2024 o 11:23, Piotr Sonido napisał:

No generalnie raczej przez większość uznaje się że wzmacniacze Denona nie mają ostrej góry. 

Ciepła łagodna , naturalna ,liniowa to można rozumieć różnie ale o ostrej wyostrzonej to na prawdę się czyta tak rzadko że w przetargu ta skrajna oferta była by odrzucona. 🙂

Już parę Denków u mnie grało i o żadnym nie powiedziałbym, że ma ostrą górę. Czasem, nawet przyjąłbym na klatę ciut ostrzejszą 😄

W dniu 7.12.2024 o 17:00, Misio38 napisał:

Wygoda, mniej padł na półkach oraz regulacja tonów, YPAO z automatycznym loudness

Automatyczny? Chodzi ci o regulowany? 

Skoro dla ciebie brzmią tak samo no to ok. 

19 godzin temu, Rafaello_666 napisał:

Już parę Denków u mnie grało i o żadnym nie powiedziałbym, że ma ostrą górę. Czasem, nawet przyjąłbym na klatę ciut ostrzejszą 😄

Ot to.

• 2 tygodnie później...

Witam 

wzmacniacz został już zakupiony, finalnie padło na Roksana Attessa po którego przy okazji pojechałem do Holandii ze znajomym. 

• Pokaż nowe odpowiedzi