Skocz do zawartości
IGNORED

Pomocy: NAD czy Marantz?

fryk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam dobrego stereo do małego mieszkanka. Znalazłem dwie ciekawe oferty w cenie 2tyś. Nie mogę wybrać...

1. NAD C320bee + C521bee

2. Marantz PM 4400 + CD 6000 OSE

Pokój ma 10m2 - jakie kolumny tych zestawów polecicie?

A może jesteście w stanie polecić coś lepszego w cenie do 2tyś?

Proszę o pomoc w wyborze - to moje pierwsze prawdziwe stereo.

https://www.audiostereo.pl/topic/16869-pomocy-nad-czy-marantz/

miałem jedno i drugie (cd marantz i wmacniacz nad); co do wzmacniacza w ogóle nie mam żadnych wątpliwości: tylko nad w tej cenie; co do cd, to nie mam już sprecyzowanego zdania: jedno i drugie urządzenie ma wady i zalety, ale do kompletu lepiej chyba nad

Czesc

Jeśli możesz dorzucić ok.600 zl kup NAD C542 (cd do 320bee)

Najpierw miałem dvd t512 i je sprzedałem bo zrezygnowąłem z tv do kina stereo i zostało do muzyki.

Potem pojechałem na odsłuch na 320 bee 2 cd - 521 i 542 Nada (z nadzieją ,że nie wychwycę dużej różnicy - cena). Różnica była kolosalna jak dla mnie wiec poczekałem - doskładałem (w tym czasie słuchałem 320 bee z cd z kompa i mp3 :((( )

Uważam,że lepiej poczekać i doskładać niż później narzekać na dynamikę i skrzeczącą górę....to moje subietktywne zdanie..pozdro

Ja też raczej na NADa (sam posiadam), a co do monitorków to polecam AE Evo 1. Słuchałem tego z Nadem i gra extra. Na odsłuchu jednak poprosiłem o podłączenie Evo 3 no i niestety... Zapożyczyłem się i kupiłem |Evo 3.

Ale do 10m polecam z całą odpowiedzialnością Evo 1.

Pozdrawiam

Cholera jak zwykle - im dalej w las tym więcej drzew.

Znalazłem NADa c320bee + c542 na gwarancji za 2450.

Rozważam jednak poważnie Creek'a 4330 (ok 1100) + jakiś (nie mam pojęcia który) CD - za 1300 coś by się znalazło.

Błagam o pomoc, gdyż nie wchodzo w grę odsłuch tego sprzętu.

JA BYM CI RADZIL NADa. Ale...

Widzisz z tym brakiem mozliwosci odsluchu to kiepsko bo naprzyklad posiadacze NADa zazwyczaj nielubia brzmienia CA. i odwrotnie. Kazdy z tych zestawow to troche inna szkola brzmienia w podobnej klasie cenowej i jakosciowej i jezeli nie mozesz posluchac tego sam to poprostu mozesz trafic na swoj dzwiek lub (co gorsze) nie. Sproboj choc odsluchac jednego z tych zestawow w jakims sklepie bo mozesz sie rozczarowac i bardzo zrazic!

Pozdrawiam zadowolony posiadacz NADa :)))))

To tak...z głośnikami to jest tak,że musisz je posłuchać....koledze strasznie się podoba jak grają JBL E 90 z moim Nadem 320 bee...a mnie to wogóle nie odpowiada (taka cienka domowa dyskoteka)

Ostatnio doszedłem do wniosku (artykuły,odsłuchy), że lepiej gdy wzmak "góruje mocą" nad kolumnami - wtedy wyciśnie z nich tak czysty dźwięk jak się da (np. 320 bee do jbl e 90 jest - według mnie - za słaby)

Mam Yamaha NS 300 - posłuchałem Paradigma Monitor 7 (i 9 ) v.4 - lepij i już składam na nie....a tymczasem zrodził się nowy pomysł - najmniejsze monitory z serii STUDIO Paradigma - mniej basu pewnie - ale lepiej ,czyściej ,dokładniej ...mam nadzieję,że w piątek nastąpi odsłuch i podejmę decyzję.

Yamahy mam na sprzedaż (złe nie są - są uniwersalne - tak uważam i nie męczą - grają równo ) pozdro

Aha...bo jak u mnie kasa jest bardzo ważna przy wyborze sprzętu ...ja bym posłuchał monitorów Paradigma v.4 (czyli taki odpowiednik studio w niższej klasie)..może nie tych mini ..ale drugich z kolei...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.