Skocz do zawartości
IGNORED

Stary wzmacniacz z loudness w cenie 500-700zł

Rekomendowane odpowiedzi

Znajdziesz,  są zamienniki i czasem oryginały są na portalach,  ma byc rc-174 , ja mam jakiś inny  tez oryginalny do całej wieży  (+ cd+ magnetofon).  Typu nie pamiętam , ale mogę jutro sprawdzić. 

Jak kupisz sprzęt to pogadamy

Bo do wzmaka to on nie pasuje,  tylko amplituner dra- 825r, 935r etc  

Do wzmaków jest rc-176

Tak uczciwie to max 400zł można dać za tego DRA-935R xd

Jest na olx jeden. Będę negocjować. 

Ten z Allegro półroczne konto wystawiło. Pasuje.

Edytowane przez J4Z

.

Za 4 stówy w przyzwoitym stanie sprawny to bierz bez zastanowienia, myślę że i 5 stow to nie przepłacony 

Czasem są z niedzialajacym wyswietlaczem, też warto jesli nie korzystasz z radia

19 minut temu, J4Z napisał:

Odsprzedasz jak nie znajdę zamiennika?

AliExpress 20pln. 😁 Nawet CD, Deck i Tuner obsłuży. Ale oryginal to oryginał. 

?👈

10 minut temu, J4Z napisał:

Tak uczciwie to max 400zł można dać za tego DRA-935R xd

Jest na olx jeden. Będę negocjować. 

Ten z Allegro półroczne konto wystawiło. Pasuje.

Tylko ten na olx za 560 to z opisu wynika że gość nawet nie pamięta czy sprawny 🙂

4 minuty temu, costa brava napisał:

Za 4 stówy w przyzwoitym stanie sprawny to bierz bez zastanowienia, myślę że i 5 stow to nie przepłacony 

Czasem są z niedzialajacym wyswietlaczem, też warto jesli nie korzystasz z radia

W 2022 ten model sprzedał się za 400zł i to nawet ideał z pilotem. 

Jutro zobaczymy co wskuram. 

.

4 minuty temu, costa brava napisał:

Tylko ten na olx za 560 to z opisu wynika że gość nawet nie pamięta czy sprawny 🙂

Moim zdaniem uczciwie podszedł do opisu. 

1 minutę temu, costa brava napisał:

Mamy rok 2025 🙂

Tak tak, inflacja. A później kupujesz takiego grata i nie możesz sprzedać, dopóki nie zjedziesz do odpowiedniej ceny. 

Edytowane przez J4Z

.

Ja mam jeszcze go w szafie, niestety przekaźnik zalaczajacy kolumny sie zepsuł i zacina, stalo sie to podczas zaników prądu zasilającego 

Szkoda bo stan idealny i grał super  tylko wyświetlacz nie swieci, nie opłaci sie mi go juz naprawiac

@costa brava To jest typowy sprzęt z OLX'a - stan idealny... Tylko przekaźniki padły i wyświetlacz nie działa, ale tak to super. To kiedy Pan przyjeżdżasz? Opuszczę do całego tysiąca 😁

Co Ty,   mi służył całe 5 lat w pracy,  a kupilem za 300 w 2019 roku na Allegro stan byl idealny, nawet w środku jak nowy zero kurzu

Niemiec płakał jak sprzedawal 😄

Moon od Niemca wspominam z sentymentem. Rozsypał się po 2 latach. Może trzeba było go jednak poprawić zamiast sprzedać za bezcen? 🤔

Od Szwaba (ze Szwabii) można kupić.

Za to Anglicy to fleje. Stamtąd już nigdy nic nie kupię. Zdezelowane te sprzęty jakby nimi Tobruk zdobywali 🫤

Jak miałoby być ciepło ze staroci to coś na Mosfetach np Hitachi model 5700 lub prosty HA007 miałem kiedyś takiegom był ostatnio niezły JVC A-X900B i one też grają cieplutko i dynamicznie, ale zwineli szybko z aukcji na myśl przychodzi mi jeszcze Denon Pma 770   fajnie plastycznie grał z Usher V601 po lekko ciepłej stronie, byłoby więcej propozycji głównie klasyczne Luxmany, Grundigi czy Accu ale budżet nie pozwala

17 minut temu, Gargan napisał:

Moon od Niemca wspominam z sentymentem. Rozsypał się po 2 latach. Może trzeba było go jednak poprawić zamiast sprzedać za bezcen? 🤔

Od Szwaba (ze Szwabii) można kupić.

Za to Anglicy to fleje. Stamtąd już nigdy nic nie kupię. Zdezelowane te sprzęty jakby nimi Tobruk zdobywali 🫤

Masz tego pecha albo za głośno słuchasz.

.

2 godziny temu, sir.jax napisał:

Nie muszę 😛

Jesteś niegrzeczny, najpierw pytasz, czy brać klamot za 300zl, a później reagujesz głupim tekstem.

Nieladnie. 

Bo sobie jaja tutaj z poważnych spraw robisz. 

.

Godzinę temu, J4Z napisał:

Moim zdaniem uczciwie podszedł do opisu. 

Tak tak, inflacja. A później kupujesz takiego grata i nie możesz sprzedać, dopóki nie zjedziesz do odpowiedniej ceny. 

Zgadza się,  ciężko coś sprzadac, mocno niepewne czasy

6 minut temu, J4Z napisał:

Bo sobie jaja tutaj z poważnych spraw robisz. 

Skąd ta myśl? 

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

9 godzin temu, Dune napisał:

Jak miałoby być ciepło ze staroci to coś na Mosfetach np Hitachi model 5700 lub prosty HA007 miałem kiedyś takiegom był ostatnio niezły JVC A-X900B i one też grają cieplutko i dynamicznie, ale zwineli szybko z aukcji na myśl przychodzi mi jeszcze Denon Pma 770   fajnie plastycznie grał z Usher V601 po lekko ciepłej stronie, byłoby więcej propozycji głównie klasyczne Luxmany, Grundigi czy Accu ale budżet nie pozwala

Jest jeden Hitachi HA-007 na olx na dodatek z kaseciakiem w dobrej cenie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

Różne loudnessy, różnie działają. Pomijając górę, bas niektóre podbijają np na 50hz, a niektóre na 100, możliwe też że inne częstotliwości. DRA-935R podbija na 50, co jest mi niepotrzebne. Z tego powodu prawdopodobnie odpadnie. 100 byłoby milej widziane. 

Patrzyłem na tego Hitachi. Mam wrażenie, że trudniej go będzie odsprzedać. Deck nie jest mi potrzebny. No, ale ciekawe jaki ma loudness. Nie widzę info. Potencjometr bass działa na 100Hz w nim. 

Edytowane przez J4Z

.

25 minut temu, J4Z napisał:

Różne loudnessy, różnie działają. Pomijając górę, bas niektóre podbijają np na 50hz, a niektóre na 100, możliwe też że inne częstotliwości. DRA-935R podbija na 50, co jest mi niepotrzebne. Z tego powodu prawdopodobnie odpadnie. 100 byłoby milej widziane. 

Patrzyłem na tego Hitachi. Mam wrażenie, że trudniej go będzie odsprzedać. Deck nie jest mi potrzebny. No, ale ciekawe jaki ma loudness. Nie widzę info. Potencjometr bass działa na 100Hz w nim. 

To prawda z tym Loudnessem że działają różnie...

Jeszcze jedna propozyca

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

Skoro ma być stary ... 😉 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

45 minut temu, audioburak napisał:

Skoro ma być stary ... 😉 

Ukryta Zawartość

Jeszcze na DIN 😉

Ukryta Zawartość

Jak sobie przypomnę te DINy i te Naimy, te ich wykonanie to ręce opadają. A ludzie się tej nowej Unitry czepiają że za droga. 

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi