Skocz do zawartości
IGNORED

Klocki rozmiar mini/midi

Rekomendowane odpowiedzi

Na chwilę obecną szukam wzmacniacza (koniecznie z BT, najlepiej z funkcjami sieciowymi), za chwilę odtwarzacza CD w rozmiarze DO 37cm szerokości i 9.5 wysokości w kwotach do 5kzł, chyba że all in one wtedy do 10kzł. Z rzeczy uprzywilejowanych fajnie byłoby, gdyby włączał się na sygnał włączenia BT w telefonie i wybrania go jak np w Denon PMA-30 i sam wyłączał po powiedzmy 10 minutach bez sygnału, miał pilota, regulację średnich tonów (lubię jak są trochę bardziej z przodu), żarł mało prądu i był ładny... 😉 

Co znam - Teaca, seria PMA midi Denona, Arcam Solo Uno. 

Czego nie znam?

Dzięki!

Edytowane przez D4ncer
https://www.audiostereo.pl/topic/169018-klocki-rozmiar-minimidi/

Nie zapominałbym na pewno o Cyrusie 🙂 Mamy i7-XR w genialnej cenie u siebie. Nie ma niestety Bluetooth. 

Na styk w kwestii wysokości jest Quad Vena II Play. W kwestii CD zainteresowałbym się Pro-Ject CD Box DS2, może Shanlingiem SCD1.3 🙂 

W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch 😉 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Uzywany Naim Atom, Mission 778X, Wiim Amp Pro, komplet Eversolo A6 + AMP-F2 etc.

Edytowane przez kichanadeta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Mini robią Chińczycy. Ale nie próbują jakoś w aspekcie CD 

MIDI to Project, Arcam, Cyrus, 

Takie urządzenia wzmacniacz z CD typu mini wieża ma Denon, Marantz, magnat, Marantz, Panasonic 

Nowego już nie dostaniesz, ale jest jeszcze coś takiego jak Yamaha Grand PianoCraft MusicCast MCR-N870D (CD-NT670D + A-U670). Wymiary każdego z elementów to: 314mm (szer) x 70mm (wys) x 342mm (głęb).

To była moja pierwsza przygoda z Yamahą. Potem była R-N803D a teraz R-N2000A. Wszystkie 3 są u mnie w domu, mają się dobrze i grają znakomicie 😊

Po pierwsze, ogromnie dziękuję za wszystkie propozycje. Temat jest perspektywiczny ale dzieci nauczyły mnie, że tylko sprzęt skitrany w meblach jest bezpieczny. Q21 żebyś wiedział, odsłucham każdego z tych elementów 🙂

26 minut temu, D850 napisał:

Nowego już nie dostaniesz, ale jest jeszcze coś takiego jak Yamaha Grand PianoCraft MusicCast MCR-N870D (CD-NT670D + A-U670). Wymiary każdego z elementów to: 314mm (szer) x 70mm (wys) x 342mm (głęb).

To była moja pierwsza przygoda z Yamahą. Potem była R-N803D a teraz R-N2000A. Wszystkie 3 są u mnie w domu, mają się dobrze i grają znakomicie 😊

Jesteś w stanie porównać mi walory dżwiękowe 803 którą znam do klocków PC? Dziękuję!

20 minut temu, D4ncer napisał:

Po pierwsze, ogromnie dziękuję za wszystkie propozycje. Temat jest perspektywiczny ale dzieci nauczyły mnie, że tylko sprzęt skitrany w meblach jest bezpieczny. Q21 żebyś wiedział, odsłucham każdego z tych elementów 🙂

Jesteś w stanie porównać mi walory dżwiękowe 803 którą znam do klocków PC? Dziękuję!

To trochę inna półka ... odsłuchowa. Kupiłem N870D i byłem zadowolony, ale po 4 miesiącach dokupiłem 803kę (chociaż celowałem w 602, na szczęście sprzedający podłączył mi na końcu czasu odsłuchowego R-N803D 😉). W domu zrobiłem roszady sprzętowe, PianoCraft wylądowała w pokoju gdzie sporadycznie słucham muzyki (z głośnikami Dynaudio Emit M10 + subwoofer Jamo), także sporadycznie oglądam jakieś filmy. Muzyka robi za tło do jakiś spotkań towarzyskich albo kiedy czytam książki, natomiast zdecydowanie nie jest to mój "pokój odsłuchowy". R-N803D gra lepiej od PianoCraft'a i nie ma co tutaj czarować. Natomiast N870D to komplet (wzmacniacz, tuner, odtwarzacz sieciowy i CD), mało tego, potrafi to z czego jego "następcy" zostali wykastrowani: wyświetla w danym momencie tytuł utworu i wykonawcę Spotify. Niby taka pierdoła, ale wkurzyło mnie, że to jest tylko w "taniej" micro wieży. Jeśli podłączysz do niej oryginalne głośniki NS-BP401 albo coś jeszcze lepszego, do tego nawet mały subwooferek, to będziesz bardzo zadowolony. Ale zdecydowanie nie jest to sprzęt do takich "audiofilskich" odsłuchów, pełnych szczegółów, przestrzeni itd. Namiastkę tego dostajemy w R-N803D, a dopiero po odpaleniu R-N2000A otwierają się uszy oraz oczy robią się ja 5zł 🙃

Edytowane przez D850
41 minut temu, D850 napisał:

To trochę inna półka ... odsłuchowa. Kupiłem N870D i byłem zadowolony, ale po 4 miesiącach dokupiłem 803kę (chociaż celowałem w 602, na szczęście sprzedający podłączył mi na końcu czasu odsłuchowego R-N803D 😉). W domu zrobiłem roszady sprzętowe, PianoCraft wylądowała w pokoju gdzie sporadycznie słucham muzyki (z głośnikami Dynaudio Emit M10 + subwoofer Jamo), także sporadycznie oglądam jakieś filmy. Muzyka robi za tło do jakiś spotkań towarzyskich albo kiedy czytam książki, natomiast zdecydowanie nie jest to mój "pokój odsłuchowy". R-N803D gra lepiej od PianoCraft'a i nie ma co tutaj czarować. Natomiast N870D to komplet (wzmacniacz, tuner, odtwarzacz sieciowy i CD), mało tego, potrafi to z czego jego "następcy" zostali wykastrowani: wyświetla w danym momencie tytuł utworu i wykonawcę Spotify. Niby taka pierdoła, ale wkurzyło mnie, że to jest tylko w "taniej" micro wieży. Jeśli podłączysz do niej oryginalne głośniki NS-BP401 albo coś jeszcze lepszego, do tego nawet mały subwooferek, to będziesz bardzo zadowolony. Ale zdecydowanie nie jest to sprzęt do takich "audiofilskich" odsłuchów, pełnych szczegółów, przestrzeni itd. Namiastkę tego dostajemy w R-N803D, a dopiero po odpaleniu R-N2000A otwierają się uszy oraz oczy robią się ja 5zł 🙃

A jakbyś miał porównać ich sygnatury brzmienia? Bas/średnie/wysokie/stereofonie?

Pytam, bo 803 wybitnie mi nie leży... w tym momencie celowo nie napiszę dlaczego 😉 

5 godzin temu, D4ncer napisał:

A jakbyś miał porównać ich sygnatury brzmienia? Bas/średnie/wysokie/stereofonie?

Pytam, bo 803 wybitnie mi nie leży... w tym momencie celowo nie napiszę dlaczego 😉 

A teraz możesz napisać co nie pasuje w R-N803D? 😉

5 godzin temu, D4ncer napisał:

A , ja kupla z roboty namawiam na 803d pod nowe Indiana Line Diva 3:)

Możesz chociaż na PW opisać , co nie jest tak z tym modelem ?

Przekonałem się ostatnio, jak ogromne znaczenie ma dobór głośników do danego wzmaka/ampli.

Wg mnie niewielkie różnice odsłuchowe robią wymiany wzmacniaczy (zakładając że są w podobnej klasie czy budżecie).

Natomiast bardzo duże różnice odsłuchowe robią wymiany głośników (w ramach zakładanego budżetu).

Yamaha R-N803D będzie grała bardzo dobrze, jeśli podłączy się ją do odpowiednich głośników. Co to znaczy odpowiednich? Takich które dadzą słuchającemu satysfakcję z generowanego dźwięku. Napisałem to w dużym uproszczeniu, bo może się tak zdarzyć że dany wzmacniacz nie przypasuje komuś z żadnymi kolumnami. Bardziej chodziło mi o takie uproszczenie, że jeśli ktoś ma już jakiś wzmacniacz, to w perspektywie czasu może odnaleźć głośniki które sprawią że duet zagra zadowalająco. Podobnie gdy ktoś ma już jakieś głośniki z którymi nie chce się rozstawać i uważa że to wzmacniacz stanowi najsłabsze ogniwo (np jest już stary, a głośniki stosunkowo kupione niedawno) - można odnaleźć taki inny wzmacniacz który brzmieniowo zgra się idealnie (bądź prawie idealnie) z posiadanymi głośnikami. 

Pracownicy salonów audio (nie wszyscy, ale jednak spora część) stara się już na starcie odsłuchów narzucać, że jakieś głośniki zdecydowanie nie będą pasować do danego wzmacniacza, bo będzie "za jasno", "za ciepło" itp. Każdy słyszy inaczej (np z uwagi na jakieś ubytki słuchu) albo ma inną wrażliwość bądź oczekiwanie. Próbowano mi wmówić że Yamaha z Bowersami to bardzo złe połączenie, bo właśnie ... będzie "za jasno". Dla mnie akurat R-N1000A z B&W 705 S3 zagrała znakomicie pomimo że uparłem się na takie połączenie podczas odsłuchu. Warto samemu wyrobić sobie zdanie a nie kupować na podstawie ogólnie panujących opinii. Byłem sceptyczny do takiego nastawienia, ale ostatnie miesiące poszukiwań bardzo zmieniły moje podejście do wszystkich elementów toru audio. Jeśli coś zmieniam i słyszę poprawę na lepsze, jeśli mnie na to stać to kupuję, bo ja tego będę słuchać w moim domu, bo to będzie cieszyć moje uszy i mam gdzieś że dla kogoś innego było np grające "za jasno". 🙂

803 nie lubię ze względu na swoje 3 priorytety - po 1 średnie, nie lubię Vki brzmienia, a 803 ma schowany wokal (minimalnie ale jednak), po 2 lubię szybki bas a 803 w tej materii jest wolny jak flaki z olejem, po 3 stereofonia, która wyrażnie kuleje.

I owszem, jakbym dobierał pod siebie cały system, to pewnie da się niektóe rzeczy redukować lub uwypulać, ale jak już mam kolumny a Yamaha się z nimi nie spasowuje to... wiadomo.

56 minut temu, max720 napisał:

A , ja kupla z roboty namawiam na 803d pod nowe Indiana Line Diva 3:)

Możesz chociaż na PW opisać , co nie jest tak z tym modelem ?

To akurat nie jest zły pomysł, te kolumny potrzebują sporo góry i szczegółow, chociaż bas mają misiowaty. Góra się ożywi, pytanie jak z basem, są gusta i guściki. Rotel A11 Tribute np był dla nich za ciemny (ale bas był lepszy bo szybszy).

Godzinę temu, rafal735r napisał:

Denon miał też zestaw Midi, ale raczej ciężko dostępny i bez blutufuf. 

Denona CX3 też biorę pod uwagę, i nawet jeżeli nie w najbliższym czasie to prędzej czy póżniej ale u mnie zagości 😉 

Edytowane przez D4ncer
20 godzin temu, D850 napisał:

Dla mnie 870D gra zbyt płasko, średnica mało wyrazista, nie ma detalu/przestrzeni

Próbowałeś wymieniać seryjne monitory? One w tej elektronice są mocnym ograniczeniem.

14 godzin temu, D850 napisał:

Próbowano mi wmówić że Yamaha z Bowersami to bardzo złe połączenie, bo właśnie ... będzie "za jasno". Dla mnie akurat R-N1000A z B&W 705 S3 zagrała znakomicie pomimo że uparłem się na takie połączenie podczas odsłuchu. Warto samemu wyrobić sobie zdanie a nie kupować na podstawie ogólnie panujących o

Bo to jest jasne połączenie. Bardzo dokładne. Ale słusznie zauważyłeś. Trzeba wyrabiać sobie swoje zdanie. Nie jesteś jedyną osobą która świadomie połączyła te dwa elementy. Ogólna obiegowa opinia k tym zestawie jest trafna. Co nie znaczy że przekreśla wszystkich kupujących.