Skocz do zawartości
IGNORED

Jak zablokować wykrywanie adblocka i innych blokerów reklam ?

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

"Aktualnie ,otworzenie przeglądarki już powoduje,że atakują nas szpiedzy. Używam mocnego blokowania ,ale ono przestaje być skuteczne,gdyż jak go nie wyłączę ,to mnie nie wpuszczają na strony. You Tube już zapowiada blokowanie strumienia ( na adres IP) tym,którzy stosują blokowanie reklam".

@baltfan w innym wątku (o Spotify) podniósł pewien znaczący problem. Pytanie jak w temacie czyli jak można w przeglądarce internetowej zablokować wykrywanie adblocka, ublocka czy innych blokerów reklam. O ile na AS jest tylko delikatna sugestia by je wyłączać to na wielu stronach po chamsku jest nawet uniemożliwione ich przeglądanie jeśli zostanie wykryty adblock czy coś podobnego. Natomiast próby czytania czegoś na wielu stronach są niemożliwe bez blokera reklam - taki jest ich zalew i zagęszczenie na stronie www.

Edytowane przez Elbing
gramatyka
10 godzin temu, Elbing napisał:

O ile na AS jest tylko delikatna sugestia by je wyłączać to na wielu stronach po chamsku jest nawet uniemożliwione ich przeglądanie jeśli zostanie wykryty adblock czy coś podobnego

Bardzo dobre pytanie. Ja miałem taki numer na YT. Filmiki nie chciały mi chodzić, póki nie wyłączę adblocka, zaś ja nie chciałem oglądać YT z reklamami, bo nie jestem bydłem do skarmiania reklamową papką. I mieliśmy pat.

I jeśli chodzi o YT to znalazłem rozwiązanie: przeglądarka Brave. Jest na Windows i na Androida. Ma bardzo fajne ficzery: adblocka nie musisz instalować, jest integralnym elementem przeglądarki, YT niczego nie wykrywa, filmiki lecą sobie normalnie i nie ma żadnych reklam. Poza tym na Androidzie i Windows dostajesz do YT czarne tło i (jeśli w ustawieniach przy instalacji Brave na Androidzie zaznaczysz "odtwarzanie w tle" to dodatkowo YT gra Ci po zgaszeniu ekranu. Idealne do muzyki i gadających głów, żeby baterii nie zużywać.

Podsumowując: darmowa przeglądarka Brave daje Ci wszystkie funkcje płatnego YT - całkowity brak wszelkich reklam, czarne tło i odtwarzanie audio w tle po zgaszeniu ekranu.

Jak ze Spotify to nie wiem. Bo mam w telefonie studenckie Spotify od syna. On nie używa, a była kiedyś promocja darmowego Spotify dla studentów, więc zainstalował na moim telefonie. To już trzeci telefon a Spotify wciąż za darmo. 🙂 

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

7 minut temu, J4Z napisał:

Ciekawe skąd znasz brave. :d 

Z internetu. Wyczytałem kiedyś sugestię. Bardzo mi to pomogło. Brave daje 100% komfort w korzystaniu z YT szczególnie na telefonie.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

2 minuty temu, J4Z napisał:

No, w wątku moderacyjnym napisaną przeze mnie. 😄

To jeszcze raz dziękuję! 😄 Oto potęga internetu! Razem pokonamy każdą przeszkodę!

Na PC żadnych reklam nawet na Yotube, na telefonie podobnie dzięki Magisk, ReVanced.TV niestety cały Internet idzie z serwerów LG a nie chce mi się grzebać w sofcie TV. Przeglądarkę Brave miałem ale wywaliłem bo jakieś reklamy bokiem wchodziły widocznie ma w sobie jakieś paskudztwo.

Ja mam youtube revanced na telefonie,  śmiga w tle przy wyłączonym wyświetlaczu i bez reklam

Na audiostereo wystarczy Opera Mini

I na popularne portale również 

Może wszystkiego nie wyłapie ale przytłaczająca upierdliwą większość 

Ja mam uBlock origin, przeglądarka firefox i spokój z reklamami, raz miałem tylko sytuację że na youtube wyskoczyło powiadomienie zebym wyłączył uBlocka bo mnie zablokują, więc wyłączyłem i włączyłem i mam spokój od pół roku i zero powiadomień, zero reklam.

W dniu 25.01.2025 o 06:56, il Dottore napisał:

Z internetu. Wyczytałem kiedyś sugestię. Bardzo mi to pomogło. Brave daje 100% komfort w korzystaniu z YT szczególnie na telefonie.

Revanced jednak dużo wygodniejsze i więcej opcji do ustawienia. 

W dniu 24.01.2025 o 18:49, Elbing napisał:

O ile na AS jest tylko delikatna sugestia by je wyłączać

Delikatnie wkurvviająca, wyskakuje prawie cały czas po otwarciu nowego tematu, mimo że mam wyłączone reklamy na AS. Używam Opery i ciągle trzeba klikać to okno, ma ktoś jakiś sposób na to? Adblocker dla AS wyłączony ale mam globalny dns adblocka w blokada.org, nie będę rekonfigurował telefonu żeby zrobić dobrze AS. Oni mają w nosie wygodę użytkowników. Już kiedyś udali głupa i olali prośbę o wyłączenie skracania maili. A można było przeczytać posta prosto z maila, co było bardzo wygodne, teraz trzeba włazić w każdy temat żeby doczytać czasem pare tylko wyrazów więcej. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.