Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

@bodziocool tak, teraz jest moda na to AKM. Z tym, że jest duże zamieszanie z tymi chipami, bo są wersje sprzed pożaru i po pożarze. 

A implementacja to już w ogóle co producent to inaczej.

Gustard A26 ma wersję 768kHz. Jakoś to gra nawet. Muszę się przestawić po ESS Sabre 9038K2M. Zauważalna różnica w podejściu do tematu. 

Fiio S15 chętnie posłucham. Czekam na niego.

Postaram się posłuchać Audiolab i Denona.

Lumin D2 nie ma Wifi, ale z zakresu 5k+ to AURALIC VEGA S1 fajnie gra, a Naim nd5 xs 2 chyba jeszcze bardziej. Ale uczciwie, to Unison Research Unico Due postawię obok Rotela i po sprawie :-). 

W dniu 30.01.2025 o 10:11, Pipeman napisał:

Witam

Mam od lat Yamahę CD-NT670D podpiętą do wzmacniacza po RCA drutami Chord Clearway X. Daje to miły analogowy dźwięk ze sporym basem. 

Szukam czegoś, co będzie zintegrowanym DAC + streamer, grające jeszcze bardziej po ciepłej stronie, z lepszą kontrolą dołu, większym basem i sporą dynamiką. Ważne żeby obsługiwał Wifi.

Reszta to Rotel 1592 mkII, B&W 704 s3, B&W ASW610.

Na razie odpadły BS 130 i Icon, Rotel T14, Nad C658, Eversolo A6 i A8.

Jak oczekujesz od sprzętu analogowego dźwięku to przede wszystkim musisz zmienić swoje kolumny na takie o ciepłym brzmieniu. 

B&W to odwrotność tego co chcesz uzyskać.

Nie pasują one do Twojej koncepcji, po prostu brzmieniowo, nie są dla Ciebie!

Zastanów się nad tym!

3maj się!

16 minut temu, Pipeman napisał:

Lumin D2 nie ma Wifi, ale z zakresu 5k+ to AURALIC VEGA S1 fajnie gra, a Naim nd5 xs 2 chyba jeszcze bardziej. Ale uczciwie, to Unison Research Unico Due postawię obok Rotela i po sprawie :-). 

To zrobisz jak Zero Fidelity - on miał właśnie Rotel + Unison i nie mógł się zdecydować, który lepszy 😀

20 godzin temu, StachMuszel napisał:

Możesz rozwinąć swoją merytoryczną wypowiedź. 

Jeżeli na forum jest system like-ów, taka okejka, którą wystawiłeś czy nawet podziękowanie bez innej treści jest śmieceniem. 

.

3 godziny temu, J4Z napisał:

Jeżeli na forum jest system like-ów, taka okejka, którą wystawiłeś czy nawet podziękowanie bez innej treści jest śmieceniem. 

Ok, nie pomyślałem, to był spontan, masz rację👍

Wiedziałem, że o czymś zapomniałem w temacie kabli do Bowersów. Więc......

Jakieś może 2 lata temu sprzedawałem zworki PAD na kablu Poseidon. Zadzwonił do mnie człowiek (chciał się upewnić czy oryginał) i podczas rozmowy słowo do słowa wyszło, że ma problem z Bowersami (nie pamiętam czym napędzał) i chce kupić te zworki celem okiełznania górnych rejestrów. Odradziłem mu kupno zworek, gdyż dalej będzie miał sygnaturę kabla którym podłączone ma kolumny. Więc zaczął drążyć temat kabla głośnikowego. I znowu krótka rozmowa o kablach. Koniec był taki, że kupił ode mnie moje kable głośnikowe PAD Poseidon a zworki dokupił swoją drogą. Na drugi dzień dzwonił zachwycony z podziękowaniem, że o taką barwę mu chodziło nie ma ostrego jazgotu, jest czysto na górze, gęsto z jajami na dole a całość z pewną dozą romantyzmu. Mi zrobiło się przyjemnie, że pomogłem człowiekowi ale do dzisiaj ubolewam, że sprzedałem ten kabel. W komplecie miałem do niego IC PAD Neptune. 

Pozdrawiam i miłej niedzieli.

W dniu 1.02.2025 o 22:35, Pipeman napisał:

Wsteoje informacje pokazują że na dzisiaj jest tragedia z obsługą. Produkt w fazie beta i to mocnej.

Jeśli temat wątku jest aktualny to ifi zen stream z denafrips albo m2tech.

Który streamer z dać w jednym tak gra mega ciepło? Hmm

49 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Który streamer z dać w jednym tak gra mega ciepło? Hmm

Większość streamerów jest oparta na DAC Sabre. Więc o ciepłym graniu można zapomnieć. Kolega wypróbował też Eversolo DMP-A8, który też odpadł ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

6 minut temu, NRK napisał:

A ja z DmP a8 mam ciepełko. 🫢Twój kolega ma coś nie teges z resztą toru. 🤔

Kolega w rozumieniu - autor tematu 😉 Tak ma B&W 😉 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Spotkałem paru Britów, co wymieniali w B&W tweetery na OC25SC65-04  od Peerlessa

i byli zachwyceni poprawą, więc istnieją różne sposoby ... 😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

3 godziny temu, Piopio napisał:

Większość streamerów jest oparta na DAC Sabre. Więc o ciepłym graniu można zapomnieć. Kolega wypróbował też Eversolo DMP-A8, który też odpadł ...

Ja mam Eversolo DMP-A6 na Sabre 2x ESS9038 Q2M i jest raczej po cieplejszej stronie. Przynajmniej na razie 😉

5 godzin temu, Piopio napisał:

No dlatego ta chwila zastanowienia u mnie potrwała bardzo długo. Agree

3 godziny temu, NRK napisał:

A ja z DmP a8 mam ciepełko. 🫢Twój kolega ma coś nie teges z resztą toru. 🤔

Może kolumny tak grają a nie player?

3 godziny temu, NRK napisał:

To nic mu nie pomoże 😂

Niestety to prawda. Nic nie zrobi z tego dźwięku ciepłego. 

• Pokaż nowe odpowiedzi