Skocz do zawartości
IGNORED

Pierwsze stereo do salonu 6-7k

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Szukam pierwszego audio do salonu z aneksem (22m2) do kwoty 6-7k. Zakładam zakup zarówno nowych jak i używanych kolumn. Zamieszczam rysunek techniczny, kolumny będą blisko ściany, 1 kolumna będzie w rogu. Mam zasłony, dywan, jakaś tam izolacja jest dźwiękowa. Odsłuchałem kilka kolumn, wymienię swoje ulubione:

- Indiana Line Tesi 6 - bardzo mnie zaskoczyły te głośniki. Lekka V'ka ale nie taka, żeby zabijała średnicę. Było dynamicznie, szczegółowo, wszystko na miejscu, może bas trochę za duży.

- Indiana Line Diva 6 - Bardzo przyjemne granie, bardziej wyrównane, szersza scena, było mięsiście, lżejszy bas, góra detaliczna, ale nie niszcząca. Słuchałem i jednych i drugich z Yamaha as701, oraz Bluesound Powernode

- Dali Oberon 7 - mega mnie zaskoczyły średnicą i sceną, chociaż bas dla mnie trochę za duży, rozległy, niezbyt szybki. Reszta była bardzo ok

-Q acoustics 3050c - nowy model i nie powiem też dość wyrównane dość twardy bas, w sensie zwarty bas, reszta pasm wyrównana.

Słuchałem również inne zestawy ale mi nie pasowały Klipsch RP-6000F, Pylon Pearl 27, AE309

Szukam czegoś co nie będzie dudniło w salonie (z uwagi na umiejscowienie), raczej wyrównane, ale rozrywkowe granie, mięsiste do elektroniki, rocka, popu, nie szukam analitycznego grania do rozróżniania najmniejszych różnic w muzyce. Będę szukał wzmacniacza ze streamerem do Tidal, będę podłączał telewizor, HDMI byłoby mile widziane, ale optyk może być. Słuchałem all-in-one typu Marantz M1, Wiim amp pro, bluesound powernode i nie powiem, byłem pozytywnie zaskoczony ich możliwościami, chyba kierunek jednak Marantz, Bluesound było rozrywkowo, nie tak analitycznie. Nie odrzucam samego wzmacniacza + np. Wiim Ultra/Bluesound Node.

I przechodzimy do ew. używanych propozycji. W sklepie słyszałem nową serię Focal Aria N2... i nie powiem, kopara mi opadła do ziemii, aż się zacząłem uśmiechać. Mam takie opcje:

- Focal Aria 926 - zdarzają się czasem w dobrej cenie za 5-6 tysięcy (musiałbym nagiąć bdżet)

- Jmlab electra 926 - znalazłem niedaleko siebie, taniej niż te arie, ale to chyba starsze głośniki? Chociaż wyglądają bardzo ciekawie

- Pylon Ruby 25mk2 - używane za 3500zł - nie wiem jak to gra, bo żaden sklep ich praktycznie nie ma, widziałem i dobre i złe recenzje

Podejrzewam że te 3 propozycje używane wymagają jakiegoś potężnego wzmacniacza? Takie all-in-one pewnie nie będą najlepsze? Może być też coś używanego plus streamer.

Ew. mogę jeszcze czegoś posłuchać jeśli zasugerujecie  

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzięki

Pozdrawiam

Mateusz

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/169594-pierwsze-stereo-do-salonu-6-7k/

Hej. Twoje ułożenie Zwłaszcza tej jednej kolumny będzie powodować delikatne albo i całkiem mocne podbicie dolnego zakresu na prawym kanale. Możesz też mieć zachwiana scenę. Warto by położyć jakieś bass trapy albo chociaż pianki na pierwsze odbicia do rogu. To do potestowania. 

Co do samego sprzętu to patrząc jaki sprzęt ci spasował a jaki nie sprawdź jeszcze 3050i moim zdaniem były bardziej udane niż nowa seria a tansze. Możesz też poprzeć na wyprzedawane fyne audio f501 bo tu też wchodzi nowa seria.

Z focala znajdziesz bez problemu nowe vestia 2 z Francji. Fajny produkt w tej cenie choć wymaga ujemnego sparowania. 

Do listy dopisał bym jeszcze używane audio Physic Classic, heco Celan GT, tannoy xt8f czy precision 6.2

A może podstawki? 

Monitor audio gold 100, elac vela 403, kef R3.

Wzmacniacz po wyborze kolumn. 

W takim metrażu i w takim ustawieniu jedynie monitory - dośc małe (wystarczą) najlepiej z przednim bass reflexem. Wszystko najlepiej używane, bo z nowych 22% oddasz państwu w VAT i zostaje Ci o tyle mniej na sprzęt. Żadne podłogówki itp. Najlepiej jakiś amplituner albo all-in one + monitorki. Będzie fajnie grało. Inna opcja to jakieś monitory aktywne + streamer. 

Zacznę od tego, że na tak mały metraż to kolumny małe podłogowe czyli np nie Diva 6 a Diva 5 sprawdza się lepiej, a przy okazji zostanie więcej na lepszą elektronikę. Indiana lubi się bardzo z Yamahą. Taki popularny zestaw polecam: https://www.tophifi.pl/stereo/zestawy-stereo/zestaw-stereo-yamaha-r-n800a-indiana-line-diva-5.html po dodaniu do koszyka wskoczy Ci jeszcze dodatkowy rabat 500 zł: https://www.tophifi.pl/blog/post/kup-zestaw-z-rabatem.html

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Cześć 🙂

3 godziny temu, MatiSTI napisał:

Odsłuchałem kilka kolumn, wymienię swoje ulubione:

Z jakim ze wskazanych wzmacniaczy ich słuchałeś? To o tyle istotne, że z AXR100 ten bas przyspieszysz w Oberonach, a w Q Acoustics spowolnisz go nieco z jakąś Tagą, czy nawet lekkie ocieplenie z Audiolaba 6000A dużo Ci da 😉 

W dobrej cenie mamy dalej System Audio Legend 5.2 z monitorów, bardzo ciekawe kolumienki, warto też sprawdzić wspomniane przez Piotra opcje jeśli zmieszczą się w budżecie 🙂 Zachęcam też do obejrzenia filmu i na odsłuchy 😉 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wzmacniacz z DAC, więc do TV optykiem, do tego streamer. Ew. kolumny Usher V601.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Jeżeli chodzi o sprzęt pasywny to mam wrażenie że rozmawiamy tutaj o nieco wyższej półce ale no dobra mogę się mylić. 

Jeżeli chodzi o te aktywne powyżej jest to całkiem niezły pomysł warto sprawdzić w domu sklepy specjalistyczne wypożyczają też. 

Czy autor wątku jest jeszcze w temacie ma jakieś pytania coś udało mu się sprawdzić przez weekend?

W dniu 6.03.2025 o 15:51, Piotr Sonido napisał:

Hej. Twoje ułożenie Zwłaszcza tej jednej kolumny będzie powodować delikatne albo i całkiem mocne podbicie dolnego zakresu na prawym kanale. Możesz też mieć zachwiana scenę. Warto by położyć jakieś bass trapy albo chociaż pianki na pierwsze odbicia do rogu. To do potestowania. 

Co do samego sprzętu to patrząc jaki sprzęt ci spasował a jaki nie sprawdź jeszcze 3050i moim zdaniem były bardziej udane niż nowa seria a tansze. Możesz też poprzeć na wyprzedawane fyne audio f501 bo tu też wchodzi nowa seria.

Z focala znajdziesz bez problemu nowe vestia 2 z Francji. Fajny produkt w tej cenie choć wymaga ujemnego sparowania. 

Do listy dopisał bym jeszcze używane audio Physic Classic, heco Celan GT, tannoy xt8f czy precision 6.2

A może podstawki? 

Monitor audio gold 100, elac vela 403, kef R3.

Wzmacniacz po wyborze kolumn. 

Vestia 2 ciekawa opcja, nie słuchałem, musiałbym sprawdzić. Wymagają jakiegoś turbo wzmacniacza?

Monitor audio Gold 100 wyglądają spoko, gdzieś w Warszawie widziałem używane Kef R3, co prawda można za to już podłogówki kupić, ale ciekaw jestem jakości - to kolumny już z wyższej półki, zwykły wzmacniacz all in one starczy?. Do tej pory jak słuchałem podstawek to mi brakowało głębokości z podłogówek. Może kwestia, że te wszystkie sale odsłuchowe są mocno wyciszone, duże głośniki są odsunięte od ściany co daje wrażenie 0 basu.

W dniu 6.03.2025 o 15:58, artur 1984 waw napisał:

W takim metrażu i w takim ustawieniu jedynie monitory - dośc małe (wystarczą) najlepiej z przednim bass reflexem. Wszystko najlepiej używane, bo z nowych 22% oddasz państwu w VAT i zostaje Ci o tyle mniej na sprzęt. Żadne podłogówki itp. Najlepiej jakiś amplituner albo all-in one + monitorki. Będzie fajnie grało. Inna opcja to jakieś monitory aktywne + streamer. 

Hmm jakieś polecenia? Z aktywnych to głównie są monitory studyjne, albo Efidiery albo wyżej to już Klipsch 7s, 9s. Dobre wybory?

W dniu 6.03.2025 o 16:19, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Zacznę od tego, że na tak mały metraż to kolumny małe podłogowe czyli np nie Diva 6 a Diva 5 sprawdza się lepiej, a przy okazji zostanie więcej na lepszą elektronikę. Indiana lubi się bardzo z Yamahą. Taki popularny zestaw polecam: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  po dodaniu do koszyka wskoczy Ci jeszcze dodatkowy rabat 500 zł: 

Ukryta Zawartość

Słuchałem w piątek Diva 5 i Tesi 5, może to kwestia pomieszczenia odsłuchowego, ale jakoś Tesi 6 i Diva 6 robiły na mnie lepsze wrażenie, było pełniej, więcej dźwięku.

W dniu 6.03.2025 o 18:12, Q21 napisał:

Cześć 🙂

Z jakim ze wskazanych wzmacniaczy ich słuchałeś? To o tyle istotne, że z AXR100 ten bas przyspieszysz w Oberonach, a w Q Acoustics spowolnisz go nieco z jakąś Tagą, czy nawet lekkie ocieplenie z Audiolaba 6000A dużo Ci da 😉 

W dobrej cenie mamy dalej System Audio Legend 5.2 z monitorów, bardzo ciekawe kolumienki, warto też sprawdzić wspomniane przez Piotra opcje jeśli zmieszczą się w budżecie 🙂 Zachęcam też do obejrzenia filmu i na odsłuchy 😉 

Audio legend trafiają na listę do do odsłuchu razem z Pylonami

W dniu 9.03.2025 o 08:29, audioburak napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wzmacniacz z DAC, więc do TV optykiem, do tego streamer. Ew. kolumny Usher V601.

Nie słyszałem nigdy o BMN, wielki subwoofer w nich widzę. Cenowo by to tanio wyszło, te kolumny widzę są blisko mnie, mogę podjechać i posłuchać. Yamaha to dobry match do nich? Dobrze to zagra?

5 godzin temu, Gargan napisał:

@MatiSTI 2x Adam Audio A7V na wieszakach ściennych + Wiim Ultra

Dużo dobrego słyszałem o Adam Audio, ale one się nadają do domu do rozrywkowego grania? To niby monitory studyjne, chyba z innym założeniem.

Dziękuję wszystkim za pomoc, będę wdzięczny za wszystkie polecajki

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

6 minut temu, Gargan napisał:

@MatiSTI zapewniam Cię, że muzyka rozrywkowa również jest nagrywana w studio, a same kolumny nie mają preferencji artystycznych 😄

Dzięki za odpowiedź, po prostu co byłem w salonach audio to mówili, że monitory studyjne nie są do domu, dlatego dopytywałem 😄dlatego problem z wyborem bo wszyscy mieszają w głowie niemiłosiernie 😄

Mówili, że te służą do tworzenia muzyki, nie do rozrywkowego słuchania w domu, że to takie Dj'skie, płaskie, nudne granie i że to się na biurko do bliskiego słuchania kupuje, nie do HiFI 😛

4 minuty temu, MatiSTI napisał:

Mówili, że te służą do tworzenia muzyki, nie do rozrywkowego słuchania w domu, że to takie Dj'skie, płaskie, nudne granie i że to się na biurko do bliskiego słuchania kupuje, nie do HiFI 😛

Taaaa....

Szczególnie będzie płaskie granie jeśli pobawisz się tym korektorem z tyłu obudowy 😄

Myślałem, że chodzi o estetykę. Cóż... Triangle Capella to to nie jest, ale i nie te pieniądze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak masz blisko do BMN'ów, to podjedź i obadaj, bo podłogowe spokojnie zastąpią,

są łatwe w ustawieniu ( BR na froncie ) i nie potrzebują mocnego napędu, bo 8 Ohm.

Jak jesteś z kolei basolubem, to polecam wzmacniacz numer wyższy - A S701.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Vestia 2 ciekawa opcja, nie słuchałem, musiałbym sprawdzić. Wymagają jakiegoś turbo wzmacniacza

Takiego który dobrze sobie radzi z zmienna i niska impedancja.

Monitor audio Gold 100 wyglądają spoko, gdzieś w Warszawie widziałem używane Kef R3, co prawda można za to już podłogówki kupić, ale ciekaw jestem jakości - to kolumny już z wyższej półki, zwykły wzmacniacz all in one starczy?

Można. Ale nie sztuka kupić gorsze a większe. 

Pytanie co to za all on one.

2 godziny temu, MatiSTI napisał:

Dzięki za odpowiedź, po prostu co byłem w salonach audio to mówili, że monitory studyjne nie są do domu, dlatego dopytywałem 😄dlatego problem z wyborem bo wszyscy mieszają w głowie niemiłosiernie 😄

I poniekąd coś w tym jest. Jaka będzie odległość odsłuchu? 

Ja akurat także lubię Adam audio ale w salonie bym ich nie używał. 

1 godzinę temu, audioburak napisał:

Jak masz blisko do BMN'ów, to podjedź i obadaj, bo podłogowe spokojnie zastąpią,

są łatwe w ustawieniu ( BR na froncie ) i nie potrzebują mocnego napędu, bo 8 Ohm.

miałem kiedyś a s701 z różnymi kolumnami ją ćwiczyłem i nie polecam. Może mnie nie spasowała, ale moim zdaniem bas słabej jakości i płytka przyklejona do kolumn scena. Zawsze warto posłuchać, ale ja się zawiodłem na tym wzmacniaczu

2 godziny temu, Gargan napisał:

Taaaa....

Szczególnie będzie płaskie granie jeśli pobawisz się tym korektorem z tyłu obudowy 😄

Myślałem, że chodzi o estetykę. Cóż... Triangle Capella to to nie jest, ale i nie te pieniądze.

Ukryta Zawartość

Estetyka... tych Adamów jest akurat dość mocno odpychająca 😛 nie widzę ich w swoim salonie, trochę takie potworki. Pewnie dźwięk był priorytetem. No ale wygląd... no nie, nie przetrwam chyba. A Klipsch Sevens/Nines?

2 godziny temu, audioburak napisał:

no bas lubię chociaż zawsze słyszałem, że ta yamaha brzmi ostro, myślałem, że mowa o jasności. 

39 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Takiego który dobrze sobie radzi z zmienna i niska impedancja.

Można. Ale nie sztuka kupić gorsze a większe. 

Pytanie co to za all on one.

I poniekąd coś w tym jest. Jaka będzie odległość odsłuchu? 

Ja akurat także lubię Adam audio ale w salonie bym ich nie używał. 

Czytałem recki i piszą, że R3 to bardziej pod klasykę/jazz gra

All in one? Podoba mi się kompaktowość wzmacniaczy klasy D... Wiim Power AMP Pro, Bkuesound powernode, Marantz M1. Ale mogą być też wzmacniacze klasy AB jak ta yamaha AS701+streamer czy np Cambridge audio CXA61/AXR100. Po prostu fajnie jest mieć 1 urządzenie które ma wszystkie funkcje, HDMI. No i finalnie wychodzi to całkiem przyzwoicie cenowo.

Ukryta Zawartość

Za kiepską opinię o wzmacniaczach często są odpowiedzialne kolumny.

Ich chudość, agresja czy kiepskie zestrojenie są do przeskoczenia dopiero

sprzętem w cenie samochodu, a nie za pieniądze w granicach rozsądku.

Był tu kiedyś zawodnik co okropnie zjechał całą gamę wzmacniaczy.

Przyciśnięty do muru zeznał, że wszystkie testował na starych Klipschach ...

Godzinę temu, MatiSTI napisał:

Czytałem recki i piszą, że R3 to bardziej pod klasykę/jazz gra

Powiem ci szczerze że nie bardzo rozumiem jak można klasyfikować barwę dźwięku danych kolumn pod styl muzyki. 

To oczekiwania użytkownika a nie styl muzyki determinują czy dane kolumny się komuś podobają czy nie. 

Godzinę temu, MatiSTI napisał:

in one? Podoba mi się kompaktowość wzmacniaczy klasy D... Wiim Power AMP Pro, Bkuesound powernode, Marantz M1. Ale mogą być też wzmacniacze klasy AB jak ta yamaha AS701+streamer czy np Cambridge audio CXA61/AXR100. Po prostu fajnie jest mieć 1 urządzenie które ma wszystkie funkcje, HDMI. No i finalnie wychodzi to całkiem przyzwoicie cenowo.

Wiim Amp To akurat całkiem przyzwoity wzmacniacz ale szczerze nie do tego typu kolumn. Jego walory soniczne oraz moc Nie pozwalają do końca wysterować tych kolumn. Marantz i blusound lepiej. 

Cambridge Yamaha jako klasyczne wzmacniacze moim zdaniem lepiej ale może być jeszcze ciekawiej. 

6 godzin temu, Gargan napisał:

@MatiSTI sypnij groszem to wystarczy na Triangle Capella - bedom pikne 🤪

Dostanę premię roczną w tym miesiącu, ale nie chcę jej przeznaczać na pierwsze audio w życiu 😄 wolę dobre wakacje 😄 poza tym no wspomniałem, audiofilem nie jestem zmarnowałyby się u mnie 😄

5 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Powiem ci szczerze że nie bardzo rozumiem jak można klasyfikować barwę dźwięku danych kolumn pod styl muzyki. 

To oczekiwania użytkownika a nie styl muzyki determinują czy dane kolumny się komuś podobają czy nie. 

Wiim Amp To akurat całkiem przyzwoity wzmacniacz ale szczerze nie do tego typu kolumn. Jego walory soniczne oraz moc Nie pozwalają do końca wysterować tych kolumn. Marantz i blusound lepiej. 

Cambridge Yamaha jako klasyczne wzmacniacze moim zdaniem lepiej ale może być jeszcze ciekawiej. 

Oks Marantz i BLuesound mają sporo mocy, jeszcze jest nowy wynalazek Ubiquiti UBNT PowerAmp - moc na kanał przy 8 omach ma 130W, przy 4 260W. Oglądałem jedyny dostępny test w internecie i wygrał porównanie z 3 innymi m.in Marantzem i Bluesound pod kątem jakości dźwięku. Jedynie że nie ma Tidal connect, ma Spotify a Airplay. Jeśli jeszcze poza Yamahą i Cambridge są ciekawe propozycje, tp jakie?

Mała garść nowości z dzisiaj. Słuchałem takich głośników (pasywne wszystkie z drogim wzmacniaczem Naim Uni Atom

1. Focal Vestia N4 - niestety nie mieli N2 do odsłuchu. No niestety albo wielkość pomieszczenia do odsłuchu albo wzmacnaicz, ale to była... nie ciepła a gorąca klucha. Bas bas bas. Mało przejrzystości, jakby ktoś zarzucił ze 2 kołdry na te kolumny. Wielkie MEH, więc N2 z Francji raczej nie wchodzą w grę, kompletnie nie moja sygnatura

2. Focal Aria N2 - dużo lepiej, bardziej szczegółowo, neutralnie, ale... NUDNO jak dla mnie.

3. Klipsch Sevens - bardzo fajne głośniki, fajna średnica, takie bezpośrednie, fajna przestrzeń. Ale bas... No nie takie podstawki to muszą mieć woofer, albo jestem przyzwyczajony do soundbara z subowooferem, ale no cieniuteńki bas jak dla mnie. Nie wiem jak by to grało w pokoju, ale gdziekolwiek słuchałem podstawek i jakichkolwiek dla mnie było za cienko w basie. 

4. Dali Optikon 6 - no i najbardziej święty graal. Po prostu sygnatura Dali mi jest najbliższa czy to Oberon czy to Optikon. Te grają do przodu, są takie bardziej efekcairskie, super scena, jest i góra i mocny bas, żywo, mięsiście. Aczkolwiek chyba na moje ucho bezpieczniej do nich dobrać trochę cieplejszy wzmacniacz bo z tym powiedzmy drogim wokale damskie był na granicy wytrzymałości, bo było mocno dość wyeksponowane i jasne. Nie wiem jak by to grało z właśnie takim wzmacniaczem typu D

I... do środy w tym sklepie mam rezerwacje na nowe Q3050i za 3000zł za komplet. Polowałem na nie, klient mi je sprzątnął, trafił na zwrot i jadę ich słuchać w środę. Sprawdzę z tym Wiim AMP PRO i z Cambridge CXA61 (podobno super synergia). Zobaczymy co przyniesie czas

No i zacząłem szperać na OLX używki i... Chyba źle zrobiłem, oto co znalazłem:

1. Kef Q750 za niecałe 3 tysiące. Podobno też bardzo fajne głośniki, mógłbym pojechać i je odsłuchać.

2. Pylon Emerald 25... za 5 tysięcy złotych... Niby seria wyższa od Diamondów, musiałbym pojechać i posłuchać, tylko czym to napędzić potem?

3. BUCHARDT AUDIO S300 MKII ze standami za 4 tysiące (ale to podstawki, musiałbym posłuchać u kogoś jak grają

No i sobie zrobiłem dodatkowy mętlik bo jest w grze Q3050i, Kef Q750, Pylony, które się wydają super opcją, no i te Buchardty i BMN F2. Koniec końców coś wybiorę, żeby mieć święty spokój, ale porady są zawsze  mile widziane 🙂

Dzięki

Mateusz

6 godzin temu, MatiSTI napisał:

Dostanę premię roczną w tym miesiącu, ale nie chcę jej przeznaczać na pierwsze audio w życiu 😄 wolę dobre wakacje 😄 poza tym no wspomniałem, audiofilem nie jestem zmarnowałyby się u mnie 😄

Fajne zdrowe podejście.

Oks Marantz i BLuesound mają sporo mocy, jeszcze jest nowy wynalazek Ubiquiti UBNT PowerAmp - moc na kanał przy 8 omach ma 130W, przy 4 260W. Oglądałem jedyny dostępny test w internecie i wygrał porównanie z 3 innymi m.in Marantzem i Bluesound pod kątem jakości dźwięku

Tego nie znam

Focal Vestia N4 - niestety nie mieli N2 do odsłuchu. No niestety albo wielkość pomieszczenia do odsłuchu albo wzmacnaicz, ale to była... nie ciepła a gorąca klucha. Bas bas bas. Mało przejrzystości, jakby ktoś zarzucił ze 2 kołdry na te kolumny. Wielkie MEH, więc N2 z Francji raczej nie wchodzą w grę, kompletnie nie moja sygnatura

Rozumiem

No to moim zdaniem oo twoich obecnych opisach faktycznie qa3050i ale nie c albo Silver 300/500 

B&W 603 by pozamiatały, no tylko powyżej budżetu... Minimum to zestawienie z Yamaha R-N800A ale to zestaw nawet z rabatem dodatkowym wychodzi więcej: https://www.tophifi.pl/stereo/zestawy-stereo/zestaw-stereo-yamaha-r-n800a-bowers-wilkins-603-s3.html Może jednak warto odsłuchać? Są raty 0% jeszcze 😉

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

2 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

B&W 603 by pozamiatały, no tylko powyżej budżetu... Minimum to zestawienie z Yamaha R-N800A ale to zestaw nawet z rabatem dodatkowym wychodzi więcej: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  Może jednak warto odsłuchać? Są raty 0% jeszcze 😉

Słuchałem w Top Hi Fi w piątek 603 s2 w sensie podstawek fajnie grały, ale jak to zwykle... Dla mnie za mało basu w podstawkach. Zastanawiam się które brać na testy do domu, Diva 6, czy Tesi 6, słuchałem Tesi 5 i Diva 5, ale jakoś jednak 6'ki mnie bardziej przekonały. Jestem umówiony, żeby sobie je potestować przez weekend, zobaczymy co z tego będzie 🙂

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, MatiSTI napisał:

Słuchałem w Top Hi Fi w piątek 603 s2 w sensie podstawek fajnie grały, ale jak to zwykle... Dla mnie za mało basu w podstawkach. Zastanawiam się które brać na testy do domu, Diva 6, czy Tesi 6, słuchałem Tesi 5 i Diva 5, ale jakoś jednak 6'ki mnie bardziej przekonały. Jestem umówiony, żeby sobie je potestować przez weekend, zobaczymy co z tego będzie 🙂

Czyli słuchałeś 606s3?

B&W ogólnie są dużo bardziej wymagające niż Indiana. Tam trzeba pieca 😉

Te kolumny też bardziej obnażają jakość nagrań. 

www.tophifi.pl

W dniu 11.03.2025 o 13:19, MatiSTI napisał:

Jak szukasz dużego basu w kolumnach podstawowych to sięgnij po elac, kef, monitor audio czy amphion 

• Pokaż nowe odpowiedzi