Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz zintegrowany do Sonus Faber Cremona Auditor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy
19 godzin temu, pmcomp napisał:

Juz 1.999 PLN.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tylko to jest Sabre, co nie koniecznie bedzie pasowac wlascicielowi. Z DS to on juz bardziej preferuje AKM.

Ehhhh … gdyby LINN robil wzmaki wg. starej szkoly, a nie od D-strony 😉 . Wtedy takie combo byloby gut.

Chyba zadzwonie do Hi-Fi clubu i na dzis obok tego Phatosa trzeba bedzie posluchac tego Electrocompanieta. Rozmawialem, Norwegowie na szczescie maja klase D tam gdzie i ja mam 😉 . Cena nie poraza.

A co sadzisz o Macu MSA5500?

McIntosha MSA5500 nie słyszałem, ale skoro to niejako "po rodzinie", więc można spróbować. Ceny Pathosów w AK są okazyjne, bo stracili dystrybucję

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

I teraz pytanie, co rozumiemy przez piękny 😉 Ciekawy z designu na pewno jest Gato Audio AMP-150 AE, obecnie wiele osób docenia design Arcama SA45, czy Anthema STR, niektórzy też lubią Roksana Caspian 4G. Osobiście pewnie poszedłbym w Fezza Olympię EVO i do tego pewnie iDSD Pro od iFi + jakiś transport 😉 Warto rozważyć moim zdaniem takie rozwiązanie. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Musi być integra? Ja słucham SF Auditorów na końcówce hybrydowej COPLAND CSA515 (to ma 150W przy 8 omach) i ładnie napędza. Steruje końcówkę odtwarzaczem CAMBRODGE AUDIO CXN. One faktycznie są nieco leniwe, góra tak bardzo kulturalna że nie śmie zakłóć w ucho nawet saksofon. Zdecydowanie do muzyki akustycznej i relaksującej, dużo środka i basu. Copland akurat jest dość neutralny i precyzyjny. Mam porównanie do integry CSA8 (60W/8ohm) i to już nie brzmi dobrze, za słaba ta integra, dopiero końcówka wzięła je do galopu. Zdanie o SF mam na podstawie porównywania z JM LAB 906, oraz DYNAUDIO 1.3 mkII które posiadam 

Edytowane przez Paweł Gruszka
18 godzin temu, Paweł Gruszka napisał:

Musi być integra? Ja słucham SF Auditorów na końcówce hybrydowej COPLAND CSA515 (to ma 150W przy 8 omach) i ładnie napędza. Steruje końcówkę odtwarzaczem CAMBRODGE AUDIO CXN. One faktycznie są nieco leniwe, góra tak bardzo kulturalna że nie śmie zakłóć w ucho nawet saksofon. Zdecydowanie do muzyki akustycznej i relaksującej, dużo środka i basu. Copland akurat jest dość neutralny i precyzyjny. Mam porównanie do integry CSA8 (60W/8ohm) i to już nie brzmi dobrze, za słaba ta integra, dopiero końcówka wzięła je do galopu. Zdanie o SF mam na podstawie porównywania z JM LAB 906, oraz DYNAUDIO 1.3 mkII które posiadam 

gdybyś zastosował stosowny preamp ...byłoby o klase lepiej.

Godzinę temu, tomek7776 napisał:

gdybyś zastosował stosowny preamp ...byłoby o klase lepiej.

Masz na myśli COPLAND dedykowany tej końcówce ? Jestem na etapie przymiarki do zakupu PRE, nie jestem tylko pewien czy od Coplanda....

Godzinę temu, Paweł Gruszka napisał:

Masz na myśli COPLAND dedykowany tej końcówce ? Jestem na etapie przymiarki do zakupu PRE, nie jestem tylko pewien czy od Coplanda....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, tomek7776 napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziękuje za polecajki. Egzotyka te PRE 🙂 ...nie znałem, Electra w zasadzie w moim budżecie, Lamm już nie bardzo. Myślałem o PRIMARE PRE 30. Nie jestem przekonany do lampy , zawsze lubiałem taki słodki zaokrąglony dźwięk, ostatnio mi się zmieniło i chętniej wchodzi mi w ucho precyzja i lekka zadziorność. Złącza XLR jak najbardziej owszem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Paweł Gruszka

może tez to...

Ukryta Zawartość

a tu forumowego kolegi

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

6 godzin temu, tomek7776 napisał:

Ukryta Zawartość

To może być gruby zawodnik.

Ukryta Zawartość

auto

auto

2106943-11ed2ca0-lamm-l1-preamp.jpg

A wracając do moich poszukiwań:

Okazuje się że combo McIntosha MSA 5500 moż nie mieć obsługi DLNA na pokładzie. Czyli nie pogramy sobie w ten sposób z naszych plików po sieci LAN z naszego serwera. To czy jest obsługa DLNA czy nie ... internet i strona producenta milczy. Nawet ChatGPT nie wie 🙂 .

Jesli to prawda to jestem w szoku. To podstawowa funkcjonalność.

Brałem pod uwagę także Michi X3 S2 ale ten to obsługuje jedynie Roona.

Electrocompaniet ma w pełni funkcjonalny streamer na pokładzie. Ma nadzieję że obsługuje DSD bo tez jakoś takoś to enigmatycznie napisane.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Szkoda że tych wszystkich klocków nie da się zgromadzić razem na kilka dni i porównać .....Sprzedający z OLX na zwroty nie idą na ogół, lokalizacja zazwyczaj to pomorze (nie wiem w sumie dlaczego , pomorze wyprzedaje się z hifi masowo ?).... z kolei ci od kolumn w większości przypadków nie wysyłają. Ostatnio kupowałem monitorki Dynaudio to człowiek nie chciał słyszeć o wysyłce bo mu się pakować nie chciało , musiałem kombinacje alpejskie obmyślić żeby przy pomocy kolegi z Gdańska je zciągnąć. .

Tego LAMM L1 brał bym w ciemno za sam wygląd 🙂 

Ja kupowałem przez wysyłkę i wysyłałem też wiele razy, jak się dobrze zabezpieczy to do tej pory nie miałem przykrych incydentów. To już wola sprzedającego, nie wysyłając ogranicza sobie znacząco możliwości sprzedaży

Paweł Gruszka- Gram na takiej samej końcówce jak Twoja z PRE Copland CTA 305 + Dynaudio. Mieszkam na czeskiej granicy,jeśli masz blisko to zapraszam.

A może audio analogue maestro anniversary? Tylko dla jednych będzie piękny a dla drugich nie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, pmcomp napisał:

Dzieki, trochę za drogi. Chociaż pewnie ze 25% jest do urwania.

Tutaj jest używka jeżeli wchodzi w grę :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 12.04.2025 o 20:05, szeekin napisał:

Paweł Gruszka- Gram na takiej samej końcówce jak Twoja z PRE Copland CTA 305 + Dynaudio. Mieszkam na czeskiej granicy,jeśli masz blisko to zapraszam.

Cześć, mam kolegę może niedaleko (miasteczko nazywa się Hazlach) 🙂 . O PRE Coplanda myślałem ....tylko chciałbym coś z XLR a ona nie ma cholera wie czemu bo końcówka ma. Wiesz co, fajnie było by faktycznie wpaść posłuchać. Ściągam sobie VINCENT'a SA-32 do wpięcia w system i posłuchania jak wpłynie na dźwięk. To daj mi proszę telefon swój

Edytowane przez Paweł Gruszka

Czy piękny dla mnie bardzo.  Przez jakiś czas grał u mnie z Sonus Faber Guarneri Homage i bardzo mi się  ta kombinacja podobała . To akurat jest Jadis I-35 . Myśle, że inne intergry Jadisa tez będą się lubić z Sonus Faber. U mnie  wylądował w salonie i napędza Kharmy.

Ukryta Zawartość

IMG_6933-2.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

52 minuty temu, krzyżak napisał:

IMG_6933-2.jpg

To jakaś wersja Jadis DA 50 Signature?

Nie za mała moc na SF?

Pozdro

23 minuty temu, pmcomp napisał:

To jakaś wersja Jadis DA 50 Signature?

Nie za mała moc na SF?

Pozdro

I-35 ma tylko 30W ale bez problemów napędzał SF. to model który specjalnie zrobiono pod KT120. DA50  ma 50W no i oczywiście DA88 czy I-88 to już top , ale nie widziałem potrzeby zmiany na mocniejszy . Nie znam Auditorów ale nie sądzę aby były trudniejsze od Guarneri.

58 minut temu, tomek7776 napisał:

ciekawe hobby....zegary.

Zegarki , zegary i myzyka:)

34 minuty temu, krzyżak napisał:

I-35 ma tylko 30W ale bez problemów napędzał SF. to model który specjalnie zrobiono pod KT120. DA50  ma 50W no i oczywiście DA88 czy I-88 to już top , ale nie widziałem potrzeby zmiany na mocniejszy . Nie znam Auditorów ale nie sądzę aby były trudniejsze od Guarneri.

Cremona Auditor M: 

- Sensitivity: 88 db spl (2,83 v/1m). 

- Nominal impedance: 4 ohm. 

- Power handling: 40w – 150w, without clipping.

Cremona Auditor: 

- Sensitivity: 88 db spl (2,83 v/1m). (choć widziałem też wartość 86 db SPL)

- Power handling: 40w – 100w, without clipping.

Sonus Faber Guarneri Homage:

- Sensitivity: 86 dB SPL (2.83V/1 m)

- Nominal impedance: 4 Ohm

- Recommended power amplifier: 30W - 125W, undistorted signal

Ze specyfikacji wynika, że podobnie trudne do napędzenia. Doopy nie urywa ale nie jest to 81-83 dB/m.

Edytowane przez pmcomp

18 minut temu, pmcomp napisał:

Cremona Auditor: 

- Sensitivity: 88 db spl (2,83 v/1m). 

- Power handling: 40w – 150w, without clipping.

Sonus Faber Guarneri Homage:

- Sensitivity: 86 dB SPL (2.83V/1 m)

- Nominal impedance: 4 Ohm

- Recommended power amplifier: 30W - 125W, undistorted signal

Ze specyfikacji wynika, że Auditory powinny być nawet ciut łatwiejsze do napędzenia.

Uważam ,ze Jadis się lubi z SF. Nie jest to wyczynowy HI-end , taki zestaw dla melomana. 

Godzinę temu, krzyżak napisał:

Uważam ,ze Jadis się lubi z SF. Nie jest to wyczynowy HI-end , taki zestaw dla melomana. 

I tak mam być ... choć mnie osobiście podnieca ten Audio Analogue. Potwór. Na szczęście to nie dla mnie. W cenie kilkukrotnie mniejszej od Sonus Faber Cremona Auditoe mam … Telefunken TL-800 😉 .

BTW ostatnio zmieniłem setup swojego systemu A i ... nie ma tam w torze żadnej lampy 😱😱😱. OK jest jedna i do tego prawdziwa, do ustawiania obrotów talerza gramofonu 😇.

Edytowane przez pmcomp

15 godzin temu, pmcomp napisał:

I tak mam być ... choć mnie osobiście podnieca ten Audio Analogue. Potwór. Na szczęście to nie dla mnie. W cenie kilkukrotnie mniejszej od Sonus Faber Cremona Auditoe mam … Telefunken TL-800 😉 .

BTW ostatnio zmieniłem setup swojego systemu A i ... nie ma tam w torze żadnej lampy 😱😱😱. OK jest jedna i do tego prawdziwa, do ustawiania obrotów talerza gramofonu 😇.

Dawno temu miałem taki zestawik Audio Analogue Puccini/ Paganini grało to coś w stylu Accuphase. U mnie  kiedyś nie było lampek wcale , a teraz  są same lampki.

• Pokaż nowe odpowiedzi