Skocz do zawartości
IGNORED

Poszukiwany tani wzmacniacz w klasie D, który się nie grzeje.

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, il Dottore napisał:

Sprzęt jest mi potrzebny tylko i wyłącznie do wygrzania nowo nabytego przetwornika. Będzie "grał" pod obciążeniem, z podłączonymi głośnikami ale wyciszony do zera.

Podłącz słuchawki bezpośrednio do dac po rca lub przez adapter i niech gra nawet miesiąc😉. Żaden wzmacniacz jest niepotrzebny. 

P.S. Kupiłeś Holo?

5 minut temu, Genezyp napisał:

Podłącz słuchawki bezpośrednio do dac po rca lub przez adapter i niech gra nawet miesiąc😉. Żaden wzmacniacz jest niepotrzebny. 

P.S. Kupiłeś Holo?

Znaczy jak? Chodzi o zasilanie słuchawek z wyjścia RCA DAC? Bez wzmacniacza słuchawkowego? Gdzie dostać taki adapter?

Nie, to nie Holo. 🙂 

Znalazłem sprzęt, przy którym Holo (zdaniem jego posiadaczy, którzy porównywali bezpośrednio) brzmi sztucznie i nieprzyjemnie. Wyobrażasz to sobie? "Sztuczne i nieprzyjemne" Holo!!!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

4 minuty temu, il Dottore napisał:

Znaczy jak?

Np. tak🙂

5 minut temu, il Dottore napisał:

Wyobrażasz to sobie? "Sztuczne i nieprzyjemne" Holo!!!

Niewyobrażam sobie, u mnie nawet sabre grało przyjemnie i w miarę naturalnie😀

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, Genezyp napisał:

mnie nawet sabre grało przyjemnie

Ja mam dongla na nowych kościach Sabre i na pewno brzmi przyjemniej niż mój dongiel R2R. Jest słodko! Jak nie Sabre. Myślę że przeciętny słuchacz by wybrał właśnie Sabre w bezpośrednim porównaniu. Tylko fanatycy mojego pokroju natychmiast wychwycą "digital glare" w dźwięku Sabre w porównaniu do czystego i otwartego R2R. No i w mgnieniu oka można wyłapać, że Sabre kreuje brzmienie, dopieszcza. Słychać, że ktoś nad tym brzmieniem pracował, żeby było akurat takie. Natomiast R2R Cayina wali prosto z mostu. Żadnych upiększeń - kawa na ławę. Żeby było śmieszniej to Sabre mierzy się dużo lepiej. Dlatego nie wierzę w pomiary.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Godzinę temu, J.Jerry napisał:

Naprawdę chcesz tego R1 wygrzewać?

Nie chcem ale muszem. Tak każe producent.

2 godziny temu, il Dottore napisał:

Dlatego nie wierzę w pomiary

Nie musisz.
Jesteś konsumentem.
Ważne,że projektanci,inzynierowie,którzy tworza urządzenia wierza i opierają sie na pomiarach.

A dla konsumentów jest jakiś marketing.
Jaki?
A taki,żeby podpasował kupującemu,taki-żeby kupił.

Także ten....

54 minuty temu, il Dottore napisał:

Tak każe producent

O,to własnie przykład marketingu dla kupującego👆

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

4 minuty temu, miętowy napisał:

Niesamowity wątek 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Czuć piniondz 🥸

No właśnie początkowo miałem dać na dział Hi-End. 😄 

4 minuty temu, miętowy napisał:

Czuć piniondz

Raczej będzie prowadzona zbiórka pieniędzy bo klasa A kosztuje i chłop musi słuchać tylko 4kilka godzin w tygodniu. 😁😅

2 godziny temu, J.Jerry napisał:

tego R1

R1 NOS. 🙂 Mimo podobnej nazwy to jest zupełnie inna konstrukcja.

Oryginalny R1 nie był najbardziej udanym modelem. 

13 godzin temu, il Dottore napisał:

Jak w temacie: chcę kupić taniego Chińczyka w klasie D, który może grać kilkaset godzin nonstop i pozostać zimny.

Moc - nieważna, brzmienie - zupełnie nieistotne. Nie zamierzam słuchać na tym muzyki.

Cena - jak najniższa.

Sprzęt jest mi potrzebny tylko i wyłącznie do wygrzania nowo nabytego przetwornika. Będzie "grał" pod obciążeniem, z podłączonymi głośnikami ale wyciszony do zera.

Potem pójdzie na sprzedaż.

hahahahaha

kup ZA3 FOSI i porównaj ze swoim.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Teraz, NRK napisał:

Raczej będzie prowadzona zbiórka pieniędzy bo klasa A kosztuje i chłop musi słuchać tylko 4kilka godzin w tygodniu. 😁😅

Jeszcze jeden taki debilny wpis i wylądujesz w ignorach.

MOżna kupić za niska cenę.

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, il Dottore napisał:

Jeszcze jeden taki debilny wpis i wylądujesz w ignorach.

hahaha
Normalnie jak walka w kiślu
😂

Ukryta Zawartość

Teraz, Pseudodrummer napisał:

kup ZA3 FOSI i porównaj ze swoim

Daj spokój... Przecież widziałem filmik na YT. Mimo wielkiej sympatii do Fosi on nie grał na poziomie Supernait. Choć brakowało bardzo niewiele. Biorąc pod uwagę kosmiczną różnicę cen jest to jednak ogromne osiągnięcie i wielki szacun dla Chińczyków że są w stanie oferować taki dźwięk za taki śmieszny piniądz.

Natomiast Supernait, choć 2x droższy od mojego wzmacniacza, nigdy nie zagra jak Czysta Klasa A. Zresztą konstruktorzy Naima jdą w zupełnie inną koncepcję prezentacji, niż idzie Sugden. Mi akurat Naim nigdy nie pasował. Not my cup of tea, jak mawiali starożytni Rzymianie.

4 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

kup ZA3 FOSI i porównaj ze swoim.

Myslisz ze Fosi ma jakies szanse 😂

1 minutę temu, il Dottore napisał:

Natomiast Supernait, choć 2x droższy od mojego wzmacniacza, nigdy nie zagra jak Czysta Klasa A. Zresztą konstruktorzy Naima jdą w zupełnie inną koncepcję prezentacji, niż idzie Sugden. Mi akurat Naim nigdy nie pasował. Not my cup of tea, jak mawiali starożytni Rzymianie.

Dokladnie. Tez nie przepadam za Naimem, ale porownywanie SN do ZA3 musi byc fascynujace. Cos dla Cheapaudiomana 😂

3 godziny temu, il Dottore napisał:

Ale jeszcze raz: u mnie z racji natłoku nawału obowiązków zawodowych sprzęt stereo chodzi ok. 4-6 godzin

To po co tyle pracujesz? Bez sensu.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

2 minuty temu, il Dottore napisał:

Daj spokój... Przecież widziałem filmik na YT. Mimo wielkiej sympatii do Fosi on nie grał na poziomie Supernait. Choć brakowało bardzo niewiele. Biorąc pod uwagę kosmiczną różnicę cen jest to jednak ogromne osiągnięcie i wielki szacun dla Chińczyków że są w stanie oferować taki dźwięk za taki śmieszny piniądz.

do wygrzewania (hahaha) się nada.
Mżna go ściszyć,bo ma potencjometr.
Tanszych nie polecam,bo jeszcze żle daca wygrzeja i bedzie kłopot.
Zalecam wygrzewanie po torze XLR,dla pełnej symetryzacji wygrzewania.

Tak,tak!
"W HiEnd liczy sie WSZYSTKO"
Łukasz Fikus

🙂

3 minuty temu, BlueDot napisał:

Myslisz ze Fosi ma jakies szanse 😂

Myślę, że dynamicznie może być lepszy. Przecież to duża moc i Herbatniki by były wdzięczne za większą dawkę prądu. 

No ale jest jeszcze kwestia barwy... i tu trudno żeby Klasa D konkurowała z Pure Class A Single Ended.

4 minuty temu, il Dottore napisał:

R1 NOS. 🙂 Mimo podobnej nazwy to jest zupełnie inna konstrukcja.

Oryginalny R1 nie był najbardziej udanym modelem. 

Ale jego układy pracują w klasie A?

Jak sam masz urządzenia w klasie A, to raczej wiesz o tym, że prąd płynie przez układy tak samo jak urządzenie jest obciążone jak i nie obciążone...no...w uproszczeniu we wzmacniaczach, ale w dac to nawet bez upraszczania. Tak że proces wygrzewania polega na uruchomieniu urządzenia i tyle.

Teraz, Misio38 napisał:

Prąd drogi.🙂
A poza tym....

Myślę, że dynamicznie może być lepszy. Przecież to duża moc i Herbatniki by były wdzięczne za większą dawkę prądu. 

No ale jest jeszcze kwestia barwy... i tu trudno żeby Klasa D konkurowała z Pure Class A Single Ended.

Myslisz ze wzmacniacz klasy D za stowke moze konkurowac z czysta klasa A? 

Jezeli tak, to wszystkich ktorzy wybieraja sprzet powyzej tej kwoty mozna bez kozery nazwac debilami.

2 minuty temu, Misio38 napisał:

Wiem. 😞 

Miałem kilka lat temu taką fazę że przeszedłem na pracę 4 dni w tygodniu. I było fajnie. Spokojnie wystarczało na ten kieliszek chleba.  Jednak w IRL jest wielki deficyt lekarzy, firma nie miała kim robić i tak mnie męczyli, męczyli, że w końcu uległem i znów pracuję 5 dni w tygodniu. 😞 

Moja siostra pracuje 3 dni w tygodniu. Ale to wielka specjalistka zabiegowa i jej godzina pracy jest dużo droższa od mojej.

7 minut temu, J.Jerry napisał:

proces wygrzewania polega na uruchomieniu urządzenia i tyle.

To znacznie zmniejsza komplikację procesu.

2 minuty temu, BlueDot napisał:

W kwestii dynamiki i wysterowania trudnych kolumn - na pewno.

Zależy więc, jaki aspekt rozpatrujemy.

Bo w kwestii ogólnie pojętej jakości dźwięku - bez żartów. 🙂 

Ale technika idzie do przodu i jeśli pojawi się Klasa D za 500 zeta grająca tak samo dobrze jak A21 - to pierwszy ustawię się w kolejce. 🙂

Nie jestem snobem. Sprzęt kupuję żeby dobrze grał. Im taniej - tym lepiej. 

To chyba będziesz zadowolony, że tanio wyjdzie.

Ja nawet robiłem takie próby, że wzmacniacz z dworu i zimny pod mierniki i...delikatnie parametry się zmieniły po rozgrzaniu i to mnie bardzo cieszy.

5 minut temu, BlueDot napisał:

Nie za stówkę tylko za 7 stówek.
Pewnie nie...
A jak doliczysz cła,podatki,akcyzy-jego odpowiednik w europie,tez produkowany w chinach kosztowałby ze 3,5 koła....

Ale warto posłuchać.

Ja mam klase A SE w lampie,zwykłą,nie jakąś wybitną i wstydu z Fosi nie ma.
Ani z ZA3 ani z V3 Mono...

Ukryta Zawartość

13 minut temu, BlueDot napisał:

Jezeli tak, to wszystkich ktorzy wybieraja sprzet powyzej tej kwoty mozna bez kozery nazwac debilami.

Wszystkich pewnie nie.😂

Ukryta Zawartość

7 minut temu, il Dottore napisał:

W kwestii dynamiki i wysterowania trudnych kolumn - na pewno.

Sama moc nie daje takiej gwarancji. A tak na marginesie to jest jeszcze cos takiego jak rozdzielczosc, czarne tlo, separacja kanalow, brak szumow i piskow...

9 godzin temu, audioburak napisał:

Założyłem, że DAC ma RCA

Jasne że ma.

1 minutę temu, BlueDot napisał:

A tak na marginesie to jest jeszcze cos takiego jak rozdzielczosc, czarne tlo, separacja kanalow, brak szumow i piskow...

No pewnie. Ale technika idzie do przodu. Także w Chinach. 🙂 

5 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Ja mam klase A SE w lampie,zwykłą,nie jakąś wybitną i wstydu z Fosi nie ma.

To po co lampe jeszcze trzymasz?

No pewnie. Ale technika idzie do przodu. Także w Chinach. 🙂 

W Chinach nawet bardziej.

• Pokaż nowe odpowiedzi