Skocz do zawartości
IGNORED

Poszukiwany tani wzmacniacz w klasie D, który się nie grzeje.

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, BlueDot napisał:

A co z nim?

Nic nie uratuje gorszych glosnikow przed lepszymi. 

Porownaj same wzmacniacze, ale na tych samych ZG.

Dlaczego to jest wynalazek?

Nic ciekawego o brzmieniu klasy D nie mozna powiedziec. Jak zrobia dobry w pewnym aspekcie, to daje ciala w innym. Jak nie piszczy, to szumi, jak gora jest dobra, to srednica sucha i na odwrot. Zawsze cos nie tak.

Nasluchalem sie tego i zawsze cos uwiera a biore dobra klase A lub AB i gra jak trzeba.

7 minut temu, xajas napisał:

To jest smiechu warte. Takie dyskusje i rozwazania sa niepowazne.

Cały śmieszny "doktorek", z jednej strony chwali się drogimi autami, zakupami, z drugiej oszczędza "bo klasa A", a muzykę i filmy ciągnie z torrentów, bo za darmo.

Edytowane przez iro III
14 minut temu, BlueDot napisał:

Porownaj same wzmacniacze, ale na tych samych ZG

Sluchaj, mnie osobiście nie interesuje jakieś tam porównanie.

Ja chcę wydać najlepiej swoje wydane pieniądze. 

Mam zestaw pasywny i dwa aktywne. Z własnego doświadczenia mogę ci powiedzieć, że opcja aktywna wygrywa.

Oczywiście mój pasywny zestaw gra lepiej, ale on jest dwukrotnie droższy. Szkoda tylko, że nie gra dwa razy lepiej.😅

6 minut temu, iro III napisał:

Cały śmieszny "doktorek", z jednej strony chwali się drogimi autami, zakupami, z drugiej oszczędza "bo klasa A", a muzykę i filmy ciągnie z torrentów, bo za darmo.

I dobrze kombinuje, ale niech mu się nie wydaje, że koło wymyślił.

1 minutę temu, NRK napisał:

Oczywiście mój pasywny zestaw gra lepiej, ale on jest dwukrotnie droższy. Szkoda tylko, że nie gra dwa razy lepiej.😅

Dlatego napisalem, ze jezeli ktos ma pieniadze do wydania na takie zabawki to lepiej isc inna droga niz klasa D.

Majac 30 kola w kieszeni na sprzet nie kupie zestawu aktywnego za 15 tylko po to zeby oszczedzic 15, wiedzac o tym ze moglo byc lepiej za 30.

4 minuty temu, BlueDot napisał:

Majac 30 kola w kieszeni na sprzet nie kupie zestawu aktywnego za 15 tylko po to zeby oszczedzic 15, wiedzac o tym ze moglo byc lepiej za 30.

Dobra inaczej. 

Ja dałem za nowe 15.

Proszę, idź do sklepu i kup nowe kolumny, wzmacniacz i dac w tej samej cenie. Jak to sobie podzielisz , to już twoja sprawa.

Nie masz najmniejszych szans by złożyć zestaw który zagra lepiej.

13 minut temu, NRK napisał:

Proszę, idź do sklepu i kup nowe kolumny, wzmacniacz i dac w tej samej cenie.

Masz DAC w kolumnach ?

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

17 minut temu, NRK napisał:

Dobra inaczej. 

Ja dałem za nowe 15.

Proszę, idź do sklepu i kup nowe kolumny, wzmacniacz i dac w tej samej cenie. Jak to sobie podzielisz , to już twoja sprawa.

Ostatnio kupilem Roksana K3 integre plus Roksana K3 koncowke mocy za 1400 euro. Nowy! To jakies 6kzl, zostaje 9kzl na kolumny i DAC. Mysle ze cos by z tego ulepil. Czy bedzie gralo lepiej nie wiem, nie slyszalem Twoich glosnikow.

6 minut temu, BlueDot napisał:

Czy bedzie gralo lepiej nie wiem, nie slyszalem Twoich glosnikow.

Na 100% nie będzie grało lepiej.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 minuty temu, BlueDot napisał:

Mysle ze cos by z tego ulepil.

Za wiele na kolumny by ci nie zostało. 

Te System Pandion 2 (nowe) kosztują coś około 3 euro. W boju przegrały, zagrały fajnie i bardzo je lubię. 

Ten co je kupił jest mega zadowolony. No ale to nie ten level, ta szpilka na górze jednak robi robotę.😀

Teraz, Piopio napisał:

Na 100% nie będzie grało lepiej.

To są te twoje Pylony?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

6 minut temu, NRK napisał:

To są te twoje Pylony?

Nie. To są Jade 30. Ja mam mniejsze - Jade 20.

No i super.

Pocieszę cię, te Jade grały (odrobinę) lepiej niż to:

😂😂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

15 minut temu, NRK napisał:

Pocieszę cię, te Jade grały (odrobinę) lepiej niż to:

Za to kosztują 2x mniej 😉 

U mnie idealnie wpasowały się w metraż. Moim zdaniem grają świetnie w swojej klasie cenowej.

10 minut temu, NRK napisał:

Ważne że jesteśmy happy. 

Mają tą zaletę, że można je napędzać klasą A 😉 

4 minuty temu, NRK napisał:

Nie każdego stać na prąd.😂

Oszczędzam na oświetleniu 😉 Używam LED. 

Swoją drogą miałem kiedyś sufit podwieszany z oświetleniem 12 x 50 W 😉 

Teraz, Piopio napisał:

12 x 50 W

Do klasy A jeszcze ci brakuje.

Na forum wyczytałem, że klasy A się nie wyłącza a jak już, to musi być włączona minimum 3 godziny przed odsłuchem.

Jak żyć.🤣

2 godziny temu, xajas napisał:

Takie dyskusje i rozwazania sa niepowazne.

OK, to sobie wydaj na nowiutki wzmacniacz w klasie A parę tys ojro, potem go odpal na kilkaset godzin nonstop. Bogatemu kto zabroni?

Ja się w takie eksperymenty bawić nie zamierzam. A wygrzać nowy DAC jakoś muszę. Dlatego szukam pipsztyka w Klasie D. To nie jest mój pomysł. To jest instrukcja z www producenta. Sprzęt przyjeżdża już po 100 godzinach wstępnego wygrzewania w fabryce i producent zaleca jeszcze z 500.

Wejdź sobie na Head-Fi. Tam nie siedzą lamerzy, jak tutaj. Tam siedzą poważni goście z poważnym sprzętem. Dowiesz się, jak się zmieniają i w końcu stabilizują soniczne właściwości przetworników (głównie drabinkowych R2R) w ciągu pierwszych kilkuset godzin pracy. To nie dotyczy tylko mojego nowego przetwornika, który, przyznać muszę, jest dość egzotyczny (by nie rzec - ezoteryczny 😉 ) ale także i sprzętu bardziej masowych wytwórców, jak np. Holo Audio. Jest dokładnie to samo. Ta sama procedura, te same obserwacje.

2 minuty temu, NRK napisał:

klasy A się nie wyłącza a jak już, to musi być włączona minimum 3 godziny przed odsłuchem.

Nie jest tak źle. Po ok. 30 minutach od zimnego zaczyna śpiewać. 🙂 

To jest do przyjęcia.

Właściwy moment poznajesz po falowaniu powietrza nad radiatorami. 😉

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

15 minut temu, NRK napisał:

Na forum wyczytałem, że klasy A się nie wyłącza a jak już, to musi być włączona minimum 3 godziny przed odsłuchem.

po 3 godzinach to A klasę trzeba wyłączyć żeby się schłodziła  😄 jak dla mnie to po 5-10min Sugden gra już dobrze...

Producent piszę w instrukcji jak byk że nie wolno zostawiać włączonego wzmacniacza bez muzyki (100 procent mocy w ciepło)

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

2 godziny temu, iro III napisał:

muzykę i filmy ciągnie z torrentów, bo za darmo.

Tylko idiota płaci za coś, co w necie leży za free. Dodaj jeszcze książki.

Najlepiej jeszcze jak idiota płaci w miesięcznym abonamencie.

Dziś rano patrzyłem na Netflix. Płacę za ten shit. Pół godziny szukania i znalazłem może 2 filmy warte uwagi. A tak to sami Murzyni, zboczeńcy, jakieś poyebane akcje o "silnych kobietach". Debilizmy. Ogłupiacze. Netflix to przyrząd do robienia wody z mózgu.

Precz z tym dziadostwem! Powiedziałem żonie że od przyszłego miesiąca przestaję ten shit opłacać bo naprawdę szkoda kasy.

Teraz, marcinmarcin napisał:

po 3 godzinach to A klasę trzeba wyłączyć żeby się schłodziła

Zależy jeszcze czy latem, czy zimą! 😄 

Co ciekawe - kiedyś miałem w domu IA-4 Masterclass. Katowaliśmy go parę godzin i skurczybyk był ledwo ciepły a mój A-21 rozgrzany do czerwoności. 🙂 

2 godziny temu, NRK napisał:

Wszystko zagra lepiej od polskich samoróbek od pana Henia na Hypexach. 😄 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

3 minuty temu, il Dottore napisał:

Co ciekawe - kiedyś miałem w domu IA-4 Masterclass.

U mnie od A21 Se Sig się nie oparzysz, ale łapy na radiatorze długo nie utrzymasz...

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

2 godziny temu, BlueDot napisał:

jezeli ktos ma pieniadze do wydania na takie zabawki to lepiej isc inna droga niz klasa D

A jeżeli nie ma pieniędzy to niech kupi Fosi i cierpliwie zbiera na Pure Class A. 🙂 

19 minut temu, il Dottore napisał:

Dowiesz się, jak się zmieniają i w końcu stabilizują soniczne właściwości przetworników (głównie drabinkowych R2R) w ciągu pierwszych kilkuset godzin pracy.

Jesteś fantastą. Coś tam może się zmieni na granicy percepcji. Daruj sobie te bzdury i po prostu słuchaj muzyki. 

Teraz, Piopio napisał:

Coś tam może się zmieni na granicy percepcji.

Jestem skłonny się zgodzić. Wszystko zależy od tego, jaką kto ma percepcję. 🙂 

2 minuty temu, il Dottore napisał:

Jestem skłonny się zgodzić. Wszystko zależy od tego, jaką kto ma percepcję. 🙂 

W przypadku fanatycznych audiofili jest to najczęściej tylko wyobraźnia ...

4 minuty temu, Piopio napisał:

W przypadku fanatycznych audiofili jest to najczęściej tylko wyobraźnia ...

Oglądałem kiedyś taki dokument "Jiro śni o sushi" o dziadku ponad 80 lat, co prowadzi w Tokio knajpę z sushi właśnie. Nie pamiętam ile gwiazdek Michelina ta knajpa ma. 4 czy tam 5. W każdym razie ta skala gwiazdkowa oznacza to, że warto przyjechać do Japonii TYLKO PO TO by tam zjeść. I ludzie przyjeżdżają do Tokio tylko właśnie po to.

Wiesz co to jest sushi - ryba, ryż i wodorosty. Wszyscy używają tych samych składników. Ale tylko ten gość działa na takim poziomie, że ma te wszystkie gwiazdki i rezerwacje na pół roku naprzód.

I co? Myślisz, że jego sushi będzie jakoś zasadniczo różnić się od tego co serwuje 1000 innych knajp w Tokio? Nie sądzę. Różnice może i będą ale właśnie na granicy percepcji.

I klienci z odpowiednią percepcją zapisują się i czekają pół roku, żeby to docenić.

To nie jest zabawa dla każdego. Podobnie jak audio wysokiej klasy. Tu już są pewne wymagania odnośnie właśnie percepcji słuchacza.

Dla każdego to jest dzisiaj głośnik BT. Gra, można muzyki posłuchać. Jak sushi z Biedronki. Wielu zadowoli.

• Pokaż nowe odpowiedzi