Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Zbi_Rek napisał:

fanbojów sacd rozjuszyło sformułowanie "śmierć formatu" 

A którzy to ci fanboye SACD?

Jakiś czas temu wróżono śmierć płytom CD i jakoś ta śmierć nie chce przyjść, może najpierw chce ogarnąć te SACD? 😁😂

Nie bronię tego formatu(SACD), bo mnie nie dotyczy, ale takie wróżenie na podstawie lakonicznych informacji, czy statystyk nie wiadomo na czyje zlecenie niczego nie dowodzi. A konkurencja nie śpi, patrz serwisy streamingowe, może to lobby tych serwisów tworzy tego typu informacje, kto wie?

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

11 minut temu, sir.jax napisał:

A którzy to ci fanboye SACD?

Jakiś czas temu wróżono śmierć płytom CD i jakoś ta śmierć nie chce przyjść, może najpierw chce ogarnąć te SACD? 😁😂

Nie bronię tego formatu(SACD), bo mnie nie dotyczy, ale takie wróżenie na podstawie lakonicznych informacji, czy statystyk nie wiadomo na czyje zlecenie niczego nie dowodzi. A konkurencja nie śpi, patrz serwisy streamingowe, może to lobby tych serwisów tworzy tego typu informacje, kto wie?

poważasz wiarygodność statystyki wielkości sprzedaży prezentowanych np. przez RIAA ?

15 minut temu, Zbi_Rek napisał:

poważasz wiarygodność statystyki wielkości sprzedaży prezentowanych np. przez RIAA ?

O niczym to nie swiadczy. Bum na streamery do tego doprowadzil. 

17 minut temu, Zbi_Rek napisał:

Niczego nie podważam...zresztą źródłem jest hiresaudio, czyli serwis promujący streaming i pliki hires.

A sprawdzałeś rynek japoński, gdzie mają hopla na tle wszelkich formatów i technologii w CD?

Edytowane przez sir.jax

Żeby była jasność. SACD d.. y nie urywa, to jest tylko nieznacznie lepszy format bo i tak najwięcej zależy od wersji i masteringu i np. wolałbym mieć Brothers in arms w pierwszym wydaniu na CD niż remaster SACD. Co innego z płytami nowymi muzyki klasycznej, ktore od razu są też na SACD.

7 minut temu, sir.jax napisał:

Niczego nie podważam...zresztą źródłem jest hiresaudio, czyli serwis promujący streaming i pliki hires.

A sprawdzałeś rynek japoński, gdzie mają hopla na tle wszelkich formatów i technologii w CD?

hiresaudio jak wiele innych stron publikuje tylko dane, RIAA jest oficjalnym źrodłem statystyczm dla światowego przemysłu muzycznego

hiresaudio jest przede wszystkim skoncentrowana na radiowych stacjach internetowych nadających bezstratnie, więc nie naginaj do wałkowanego tematu

poza tym nie czytasz treści wpisów i dlatego traktujesz mnie jak trola

napisałem wcześniej, że wreszcie jesteśmy drugą Japonią za sprawą sacd 🤪

Edytowane przez Zbi_Rek
9 minut temu, Zbi_Rek napisał:

poza tym nie czytasz treści wpisów i dlatego traktujesz mnie jak trola

Wskaż proszę w którym miejscu nazwałem lub potraktowalem Ciebie jak trolla.

Czekam.

11 minut temu, Zbi_Rek napisał:

nie naginaj do wałkowanego tematu

Niczego nie naginam. Tego typu statystyki i artykuły już w historii ostatnich 25 lat niejednokrotnie miały miejsce.

Dlatego nie tyle podważam, co nic sobie z tego nie robię i poważnie nie traktuję, tylko tyle.

2 minuty temu, sir.jax napisał:

Wskaż proszę w którym miejscu nazwałem lub potraktowalem Ciebie jak trolla.

Czekam.

masz problemy z czytaniem

nie napisałem, że nazwałeś tylko traktujesz

sugerujesz tendecyjność źródeł, co tym przpadku stawia Cię w roli niezbyt dobrze zorientowanego w temacie 

3 minuty temu, Zbi_Rek napisał:

masz problemy z czytaniem

Myślę, że to nie ja mam z tym problem, ale...

3 minuty temu, Zbi_Rek napisał:

sugerujesz tendecyjność źródeł

Owszem, ale sugeruje też sprawdzić inne rynki muzyczne, jak wspomniany japoński. 

5 minut temu, Zbi_Rek napisał:

nie napisałem, że nazwałeś tylko traktujesz

To jak Ty sobie różne rzeczy interpretujesz to już nie mój problem...

Edytowane przez sir.jax

5 minut temu, sir.jax napisał:

Myślę, że to nie ja mam z tym problem, ale...

a nie jest tak ?

nie stać Cię do przyznania się ? To już Twój problem (np. fragment Japonia)

eot

Edytowane przez Zbi_Rek
10 minut temu, Zbi_Rek napisał:

co tym przpadku stawia Cię w roli niezbyt dobrze zorientowanego w temacie 

Teraz, Zbi_Rek napisał:

a nie jest tak ?

nie stać Cię do przyznania się ? To już Twój problem (np. fragment Japonia)

eot

Chciałeś zabłysnąć, ale zabrakło brokatu...

Służę pomocą, właśnie wygooglałem, a i jeszcze AI też coś może podpowie o rynku muzycznym w Japonii. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

17 minut temu, sir.jax napisał:

Chciałeś zabłysnąć, ale zabrakło brokatu...

Służę pomocą, właśnie wygooglałem, a i jeszcze AI też coś może podpowie o rynku muzycznym w Japonii. 

Ukryta Zawartość

przecież napisałem, że dzięki WB Poland z 75 tytułami wydanych sacd jesteśmy w czołowce to było w kontekście info o rynku japońskim w linku

więc odpuść mentorski ton, no chyba że czujesz się do tego zobowiązany staż na forum, peselem i czym jeszcze co tam w Tobie siedzi 🤭

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Zbi_Rek
25 minut temu, Zbi_Rek napisał:

eot

co ty chlopie masz z tymi skrotami??? 

Niespelniony nastolatek?

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

4 minuty temu, Mikelas76 napisał:

co ty chlopie masz z tymi skrotami??? 

Niespelniony nastolatek?

cześć uciskany szyszakiem 💪

Edytowane przez Zbi_Rek
1 minutę temu, Zbi_Rek napisał:

cześć uciskany szyszakiem 💪

Cześć ośliniona płyto 👍

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

17 minut temu, Zbi_Rek napisał:

więc odpuść mentorski ton, no chyba że czujesz się do tego zobowiązany staż na forum, peselem i czym jeszcze co tam w Tobie siedzi 🤭

Żaden mentorski ton.

Mentorskim tonem zaleciało mi tutaj.

49 minut temu, Zbi_Rek napisał:

tym przpadku stawia Cię w roli niezbyt dobrze zorientowanego w temacie

1 minutę temu, sir.jax napisał:

Żaden mentorski ton.

Mentorskim tonem zaleciało mi tutaj.

nie twórz równoległego wątku

chyba, że zajarzyłeś wreszcie WB Records Poland 75 tytułów sacd, rynek japoński i europa vs dane RIAA

Nie tworzę żadnego wątku tym bardziej równoległego, może mylisz wątek z postem, czy wpisem... ?

Ale jak już o wątkach mowa, to może coś o tytułowym wątku "Odtwrzacze CD" zamiast bić pianę o statystykach i rychłej śmierci płyty CD i formatu SACD.

WB Records omijam szerokim łukiem, nie będę tłumaczyć dlaczego.

8 minut temu, sir.jax napisał:

Nie tworzę żadnego wątku tym bardziej równoległego, może mylisz wątek z postem, czy wpisem... ?

Ale jak już o wątkach mowa, to może coś o tytułowym wątku "Odtwrzacze CD" zamiast bić pianę o statystykach i rychłej śmierci płyty CD i formatu SACD.

WB Records omijam szerokim łukiem, nie będę tłumaczyć dlaczego.

tak wątku naszych wpisów ☺️

a'propos WB Records chodziło tylko o to, że w Polsce wyda (czy wydał już) 75 tytułów czyli więcej niż w Japoni JVC 

• Pokaż nowe odpowiedzi