Skocz do zawartości
IGNORED

Smsl d300 czy SU-9

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Proszę o pomoc ewentualnie naprostowanie w wyborze wskazanym w temacie.

Szukam DACa grającego raczej cieplej niż zimniej ale bez uszczerbku dla sceny i przestrzeni. Chce aby miał też BT i XLR (choć to ostatnie nie decyduje)

Po przeczytaniu wielu wątków wyszło że mam dwa do wyboru.

Zacząłem od pułapu 1000 zł ale to nie był pułap tylko pułapka. Chyba że ustoję i cierpliwie poczekam na SH.

Wzmacniacz w systemie to Xindak 6950 a źródłem ma być apka tidal + dysk z kompa.

Z góry dziękuję za pomoc!!

https://www.audiostereo.pl/topic/170065-smsl-d300-czy-su-9/

No to szukaj dalej bo ani D300 ani SU9 to nie jest ciepłe granie. To są zimne a nawet sterylne przetworniki. Wiem bo je testowałem. Tylko ja szukałem jasnego przekazu i w końcu kupiłem VMV D1se. On miał w sobie ten kompromis. Detaliczny ale nie męczący dźwięk z bardzo szeroką sceną i namacalnymi wokalami. A tak na marginesie to mało popularny DAC na forum, ciekawe dlaczego?😏

10 godzin temu, StachMuszel napisał:

Z tych dwóch, raczej D300, na ciekawej kości ROHM.

Tak, wszyscy mówią że ta kość to bardzo sofistikejted ficzer.

Choć malo kto opisuje jakie daje różnice brzmieniowe a tylko wspominają że jest aplikowana do drogich urządzeń.

Ja jestem ze szkoły że to mogłaby być kość wołowa byleby grała jak lubię 😉

10 godzin temu, hary1357 napisał:

No to szukaj dalej bo ani D300 ani SU9 to nie jest ciepłe granie. To są zimne a nawet sterylne przetworniki. Wiem bo je testowałem. Tylko ja szukałem jasnego przekazu i w końcu kupiłem VMV D1se. On miał w sobie ten kompromis. Detaliczny ale nie męczący dźwięk z bardzo szeroką sceną i namacalnymi wokalami. A tak na marginesie to mało popularny DAC na forum, ciekawe dlaczego?😏

Ooo, a to mnie zaskoczyłeś... Bo forum raczej twierdzi że te SMSLe są po ciepłej stronie mocy ..

Myślałem jeszcze nad Earman Tradutto ale jego nie mam jak posłuchać. A odsłuch przed zakupem oczywiście obowiązkowo.

Twoja propozycja choć zacna jest trzykrotnie poza budżetem 🙂

12 godzin temu, Piniu2906 napisał:

Chińszczyzna ale smakuje dobrze. To jak wybór pomiędzy pójściem do kina albo na koncert...

Możesz rozwinąć tę myśl?

Ja mam SMSL DL300, na AK4499EX/AK4191EQ. Mój gra raczej po cieplejszej stronie (jak większość AKM), z fajną barwą. Ma na pokładzie BT, Xlr, HDMI, usb etc.

Edytowane przez StachMuszel
16 godzin temu, milka napisał:

Witajcie

Proszę o pomoc ewentualnie naprostowanie w wyborze wskazanym w temacie.

Szukam DACa grającego raczej cieplej niż zimniej ale bez uszczerbku dla sceny i przestrzeni. Chce aby miał też BT i XLR (choć to ostatnie nie decyduje)

Po przeczytaniu wielu wątków wyszło że mam dwa do wyboru.

Zacząłem od pułapu 1000 zł ale to nie był pułap tylko pułapka. Chyba że ustoję i cierpliwie poczekam na SH.

Wzmacniacz w systemie to Xindak 6950 a źródłem ma być apka tidal + dysk z kompa.

Z góry dziękuję za pomoc!!

Zainteresuj się dackami Audio Gd.

Np: 10es2 albo 10es3.

11 godzin temu, StachMuszel napisał:

Ja mam SMSL DL300, na AK4499EX/AK4191EQ. Mój gra raczej po cieplejszej stronie (jak większość AKM), z fajną barwą. Ma na pokładzie BT, Xlr, HDMI, usb etc.

To jest opcja ze wzmacniaczem słuchawkowym ale różnica tkwi w związku z tym w innych kościach, tak? ROHM vs AKM?

10 godzin temu, bartoszek32 napisał:

Zainteresuj się dackami Audio Gd.

Np: 10es2 albo 10es3.

Lubię tę firmę za jeden wzmacniacz. Nic nie wiem o reszcie produktów. Także o tych DACach. To chyba są też wzmacniacze słuchawkowe, tak?

Ale nie widzę modułu BT. Stąd brak zainteresowania.

NuPrime DAC-9, ocieplone granie, wokale nie wyprane z emocji, a zarazem bardzo przestrzenne granie. Bardzo dobra sekcja preamp, regulacji głośności nie zbija dynamiki, więc jakbyś chciał kiedyś dołożyć końcówkę to nie trzeba kombinować z dodatkowymi klockami. Do wzmaka podłączasz w trybie DAC, ustawiasz głośność na 94, wtedy masz 0dB.

35 minut temu, Prewwit napisał:

NuPrime DAC-9, ocieplone granie, wokale nie wyprane z emocji, a zarazem bardzo przestrzenne granie. Bardzo dobra sekcja preamp, regulacji głośności nie zbija dynamiki, więc jakbyś chciał kiedyś dołożyć końcówkę to nie trzeba kombinować z dodatkowymi klockami. Do wzmaka podłączasz w trybie DAC, ustawiasz głośność na 94, wtedy masz 0dB.

4000.....

Poza zasięgiem ;(

Od irDac'a już lepiej szukaj rDac'a, który zbudowany jest na lepszej, topowej kości Wolfson WM8741 no i w kooperacji z legendarnym dCS 🙂  

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

4 godziny temu, Tal napisał:

Od irDac'a już lepiej szukaj rDac'a, który zbudowany jest na lepszej, topowej kości Wolfson WM8741 no i w kooperacji z legendarnym dCS 🙂  

Jak pisałem kość może być wołowa. 

Przekonuje mnie opinia po testach odsłuchowych. No i nie bez powodu wersja 2 - pisałem o konieczności posiadania BT na pokładzie i zdublowanego wyjścia analogowego.

Także wcześniejsze wersje nie stają do zawodów.

19 godzin temu, Prewwit napisał:

Używki koło 2000zł

Ciężko znaleźć używkę a już na pewno ciężko odsłuchać przed zakupem. 

Myślę że do 2kzl na pewno znajdzie się konkurent dla DL300. 

Przyznam że propozycja StachaM. mnie natchnęła..

Edytowane przez milka

A może iFi Audio Neo iDSD? 🙂 Ocieplone, lekkie granie, bardzo fajny moduł BT. Jeden z moich ulubionych przetworników w tym budżecie 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

4 godziny temu, Q21 napisał:

A może

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ? 🙂 Ocieplone, lekkie granie, bardzo fajny moduł BT. Jeden z moich ulubionych przetworników w tym budżecie 🙂 

Wszedł do gry👍

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A czy ktoś słyszał/testował urządzenia xDuoo?

xDuoo TA-22. Wydaje się być urządzeniem w klasie wymienianych dotychczas i wartym wzięcia pod uwagę. 

Proszę podzielcie się, jeśli macie jakieś doświadczenia.