Skocz do zawartości
IGNORED

Jakość winyli ...

matee

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno się zagramofoniłem po długiej przerwie, poczytałem znowu troszku forum me kochane, gdzie jak zwykle, zachwyty nad sprzętem są tematem królującym i tak mi się nasunęło, że ... no właśnie, a skąd tu w kraju naszym nadwiślańskim wziąć płyty czarne, które by pozwoliły się sprzętowi wykazać? Gdzie kupić winyl z porządną, porządnie wydaną, muzyką. Bo to co znalazłem w sklepach to bieda (stara i piszcząca).

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

https://www.audiostereo.pl/topic/17066-jako%C5%9B%C4%87-winyli/

Na allegro też wspomniana bieda, nic nowego ... same lata 70-80. Owszem zawcze coś, ale ...

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

no to ebay panie ebay.. od 4.04 w polsce :))))) za pol roku allegro przypelznie na kleczkach i bedzie sliczne polaczonko, a moze i szybciej.. jako serwis nie maja najmniejszych szans. nie zycze im zle.. ale lokalna fuzja to bedzie swietna opcja .. np konta z allegro dzialajace na ebay.. ho ho kto to wie :)

Ukryta Zawartość

Na allegro też trzeba uważać. Aktualnie pojawia się singiel Iron Maden (kolejne wydanie The Number of the Beast) w kolorku czerwonym i dochodzi już do 60 zł. Normalnie można go kupić za 7-8 euro.

Generalnie w większości sklepów internetowych w wyszukiwarkach jest opcja wyświetlania pozycji na winylu. Najlepiej przed zakupem sprawdzić kilka sklepów i porównać ceny.

A co do ccd, to może czasami w sklepie można trafić trochę taniej, ale większości wydawnictw nie uświadczysz na rynku detalicznym. Poza tym obsługa tego sklepu jest ok, dobra i miła komunikacja, płyty dobrze zabezpieczane do transportu. A to czasami jest warte tych kilku złotych więcej.

sluchajcie.. jest taka strona.. polska firma sprzedajaca hiendowy sprzet audio.. maja tam calkiem spora kolekcje milesa davisa na analodu i inne rodzynki, na zasadzie "dla drogich klientow prosze plyki co by mogli sobie sprawdzic nowy gramofon) .. pamietacie adres? cholera szukalem w google i kicha.. a wiem ze jest takie cos.. ceny kolo 85 zl za sztuke.. help?

Leszek.. w 99% to shit. Wygląda to tak: jakość wykonania płyty bardzo dobra - płaska jak stół, bardzo niski poziom szumu itd Natomiast matryce wykonywane są częśto z 2lub 3 kopii cyfrowej. Wyjątkiem są podobno nagrania dokonane w BBC (część Dylana) bo akurat mieli dostęp do taśm matek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .. patrzac na strone mozna wysnuc wniosek ze webmastera maja chyba z madagaskaru... nie ma co sie spodziewac ze google bedzie wyszykiwac... tak czy siak jakies tam plytki nowe sa..

Ukryta Zawartość

Chyba wszystkie (lub prawie) płyty z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) można kupić w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tylko że to US więc transport, cło i VAT. Za to różnice znaczne - rzeczy które w Clubie CD kosztuja 450 PLN w Acoustic Sounds są po $50. Natomiast jesli już ktoś jest zdecydowany na płyty Simply Vinyl to można je kupić bezpośrednio z ich strony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) po 7-9 GBP.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wczoraj byłem w megaavansie w Blue City i jak zobaczyłem jak winyle przechowują w stosach w pozycji poziomej to odleciałem ;o)Nawet zakupiłem 1 płytę a,że była zafoliowana rozpakowałem po zakupie,zobaczyłem i zwróciłem ;O) Na razie wstrzymujęe się od zakupów megaa :o)Lolo zaraz polatam po tych stronach ;O)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.