Skocz do zawartości
IGNORED

Stereovox HDSE; Argentum

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

dobrze ze dodales ze to twoje zdanie

mnie akurat stronka odpowiada bo nie ma na niej zadnych wodotrysków ja na stronach wielkich "renomowanych" producentów sprzetu audio, tylko rzetelne informacje na temat oferowanych produktów

coprawda zdjątko wlasciciela mi nie pasi ale nie mozna miec wszystkiego

-- w prostocie sila --

Cyfrówkę Stereovoxa znam (ma ją Zorro). Jest świetna, choć jest jeszcze dużo bardzo ciekawych innych.Jakie?

Może ktoś słuchał lub ma cyfrówkę Argentuma? Jeśli tak to proszę o wpis z opinią.

Kable sygnałowe:

sw-1/0,5----180zl, scg-2/4---350zl, scg-4/4---500zl, scg-6/4---700zl(ceny za 0.6m)

kable głośnikowe:

gs-1/2---130mb, gcg-2/4---200mb, gcg-4/4---350mb, gcg-6/4---500mb, gcg-10/4---800mb

kable cyfrowe:

cw-1/0.5---200zl, cw1/1---250zl, cs-2/2--350zl

kable sieciowe:

s-0.5/2---200zl, s-1/2---250zl, su-1/3---270zl,su-1.5/3---350zl, su-2.5/3---500zl(ceny sieciówek za 1m)

obejmuje i nie ma tu jeszcze najdrozszych wersji

SERIA EXCLUSIVE glosnikowe

1. GCG - 10/4E Silver 950 zł / m

2. GCG - 10/4E Gold 1150 zł / m

SERIA EXCLUSIVE IC

1. SCG - 6/4E Silver 1050 zł / 0,6 m, para / za każde 0,1m 150 zł wtyki RCA, XLR firmy DEXON, NEUTRIK

2. SCG - 6/4E Gold 1250 zł / 0,6 m, para / za każde 0,1m 180 zł wtyki RCA, XLR firmy DEXON, NEUTRIK

Po kilkunastu godzinach odsłuchów porównawczych Stereovoxa hdse w minimalnej fabrycznej długości 1m z kablem przeciętym na wpół oprawionym z jednej strony wtykami fabrycznymi a na odciętej wtykami Real/Dexon stwierdziłem lepsze wypełnienie kabla przeciętego w pół. Przejrzystość jest ta sama. Dzwięk zyskał na wypełnieniu,bas staje się bardziej sprężysty,namacalny,obecny itp. Dłuższy kabel to z reguły większa pojemność,czyli na górce powinno być gorzej. Czym to tłumaczyć? I dlaczego producent nie robi krótszych niż metr odcinków? Jak więc będą brzmiały sygnałówki jeszcze dłuższe? Może ktoś wie?

• 1 miesiąc później...

Witam serdecznie !

Sorki. ten wpis powielony jest jeszcze w innych wontkach a odrazu powinienem go tu dać, niestety dopatrzyłem się go dopiero dziś:o(

STEREOVOX : zaprezentował się nader dobrze - bardzo szczegółowy, mikrodetale pokazuje bardzo wyraźnie i szczegółowo nie separując ich z całości muzycznego przekazu .Barwa i brzmienie wokali damskich i męskich bez zarzutu, dęciaki i smyczki bardzo realistycznie brzmiące a bas naprawdę nisko schodzący i pełny - (nie potężny) lecz w sam raz taki jakiego bym oczekiwał. Może na moich głośnikach byłby potężniejszy lecz to co pokazały tabletki Andrei było bardzo obfite. Wiem że to co usłyszałem służyło temu systemowi i zgrały się IC z nim bez pudła , Może w innych zestawieniach by nie zagrały lecz tu wpisały się idealnie . I jeszcze jedno kabelek wprowadza kontrolę w system i w pewien sposób kontroluje głośniki i nie pozwala im wpadać w buczenie co niekiedy jest odbierane za odchudzenie na basie.

Pozdrawiam serdecznie Bodo_z

>Zydelek

To jest ciekawsza cyfrówka niż Stereovox:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chociaż cena już nie tak atrakcyjna i co ciekawe tem sam projektant Mr. Sommovigo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 3 tygodnie później...

Po długich odsłuchach i porownaniach wyrobiłem sobie opinię. Streovox jest bardzo ciekawym kablem, choć jako półmetrowy brzmi pełniej, grubiej, nie gubiac przy okazji szczegółow. W pierwszym porównaniu z Argentumem (najwyzszym modelem) miałem mieszane uczucia. Poczekałem na kable głosnikowe i dodatkowe łączówki i zasilające. Tak wiec byłem w stanie cały tor okablowac jednej masci kablem. To co usłyszałem po właczeniu mimo, ze kable jeszcze nie wygrzane, przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Powietrza tyle co na stadionie. Muzycy oddaleni od siebie w planach nie 3, ale chyba w 5-ciu w głab. Scena po 2m poza głosnikami na boki. Bas powalający swa potega, zróznicowaniem i 100% kontrolą. Wokale niezwykle naturalne.

Opis ten zamieszczam wiec, by z ostatecznym osadzie danego okablowania brać pod uwage mozliwości jakie niesie za soba okablowanie całego toru. Okablowanie jedynie jakiejś części (przynajmniej w Argentumie) umozliwi poznanie jedynie namiastki możliwości tych kabli.

Po niedzieli jestem umówiony na porównanie bezposrednie szczytowego okablowania Argentum z okablowaniem H.G. Juz jestem ciekaw porównania.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.