Skocz do zawartości
IGNORED

Audiocomponents-Morele MDT29

Gość kaszio

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegos czasu mam w moich Dali Morela MDT 32S. Zaaplikowalem go zamiast oryginalnego SEASA KT 25. Morel dla mnie to spokoj, kultura, szalona detalicznosc i wydzwieki. Gra dosc lagodnie, ale slychac wszystkie smaczki. Bardzo poprawia stereofonie, przez co pojawia sie trzeci plan. Po paru kombinacjach stwierdzilem ze wymaga dobrych elementow zwrotnicy - inaczej nie rozwija skrzydel! Wczesniej mialem w domu pozyczone kolumny na Morelu MDT 29 i moim zdaniem to inny przetwornik niz 32S. Po odsluchu tamtych MDT 29 nie bylem zbytnio zdecydowany na kupno Morela, ale zaryzykowalem i teraz po kupnie 32S jestem wiecej niz szczesliwy...

Podzielcie sie zwrotnica!!!! Przeciez po to forum jest zeby sobie pomagac. Natluczone tyle tych m18wh i mdt29 ze az bokiem wychodza, chyba jakies zwrotnice tam macie ?

iAMP, iPSU, iSMPS i kto tam wie co jeszcze :D

mamy :))

tylko mi pliki gdzis wyszly ,zajze do srodka i podam

ale jak pamietam na gwizdku bylo 4,7 uf(choc chyba dam minimalnie wiecej) i 300uH i lpad

a na xt 18wh bylo 1,4 mH i 8,2 uF

tak na 90 %:)

>No Panowie podzielcie się zwrotnicą do MDT 29 i M18WH, tylu ludzi kupowało te głośniki a nikt nie ma gotowej pomierzonej zwrotnicy?

>domino

Dodam, są następni chętni.Ale dokładnie zdezorientowani.Mam passa 3 i słuchanie go na tannojach [m2] chyba jest lekkim nieporozumieniem?Naraz odkrycie- mogę zbudować dobre kolumny za ok. 1000 zł.Dwa tygodnie przeglądam forum DIY [kilkadziesiąt tematów] i co??Ile tematów tyle różnych schematów, a raczej coraz więcej niepewności jak to zagra!Swoją drogą przebić się przez ten słowny bełkot na niektórych tematach....

A panowie- jeżeli podajecie jakiś namiar czy adres sprawdzcie co tam jest, bo większość jest nie na temat albo niebardzo pomocna.Rozumiem, że projekt zwrotnicy, całej kolumny- ciężko upublicznić [kiedy na niej jeszcze można

zarobić] ,ale po co jest to FORUM????

Swoją drogą w tematach "niekolumnowych" łatwiej o gotowca!!!

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

No to zrób klona ProAc 2.5 - dobry, sprawdzony i rzetelnie opracowany projekt. Po Tannoyach to cię może lekko zdruzgotać . A koszt zblizony. Miałem kiedys tannoye 2 ( dwudrozne monitory ) i pamietam,że to było straszne . Wybacz szczerość.

...there is no spoon...

Maju

Forum jest po to zeby sobie pomagac w miare mozliwosci. Ja wszystkie swoje projekty zamieszczam w necie czy mnie ktos o to poprosi czy nie. Zgadzam sie z toba w 100%, belkot belkot belkot...

iAMP, iPSU, iSMPS i kto tam wie co jeszcze :D

>arturp

>No to zrób klona ProAc 2.5

To nie jest ta sama cena, a bądzmy szczerzy dwa razy tyle[sprawdzcie cenniki]Co do klona byłbym za, ale na razie bariera finansowa nie pozwala i jak się uczyć to na czymś tańszym, prostym.

Co do reszty zgoda- trzeba sobie pomagać, ja tego na forum już doświadczyłem i dlatego nie jestem do końca krytycznie nastawiony [jar-1 jeszcze raz dzięki!!]

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.