Skocz do zawartości
IGNORED

podlaczenie OSD w denonie av-r2802

Gość jenny

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jenny

(Konto usunięte)

czesc mam ampa denon av-r2802 i tv ktory ma tylko 1 euro zlacze z tylu .wiekszosc ustawien jest wlasnie w ekranowym osd i nie wiem jak podlaczyc aby zadzialalo.Pomocy !!! za kazda porade wielkie dzieki mam nadzieje ze mnie poratujecie :)

https://www.audiostereo.pl/topic/174-podlaczenie-osd-w-denonie-av-r2802/

Witam !

Masz 2 możliwości - albo przepuścić sygnał z dvd przez denona -i z denona do tv - ale jakość będzie kiepska lub zrobić spobie - ewentualnie zakupić przełącznik wejść SCART - i wtedy będzie po kłopocie.

CASKP

• 35 lat później...

Witam wszyskich

Denon 2802 ma menu ekranowe. Problem polega na tym ,że po podpięciu do TV nie pokazuje sie ono na ekranie.

Próbowałem róznymi przewodami i nic . Te same przewody podpiete bezpośrednio do DVD przesyłaja prawidłowo sygnał do TV.

DVD podłaczone do ampli przez component daje sygnał na TV (menu ekranowego ampli nie widać)

Przy podłaczaniu DVD przez pozostałe gniazda (s-video i coaxial ) nie ma obrazu na TV. Co dziwne wyjscie monitor nie przesyła sygnału.

Byc może trzeba jakoś "aktywować " te wyjścia. Lub uruchomic setup z pilota w jakis nieznany mi sposób.

Może Ktos z forumowiczów ma sugestie co z tym zrobić.

Jeżeli ktoś posiada instrukcje do tego denona -będę zobowiazany.

Pozdrawiam i czekam na sugestie.

w pilocie jest włącznik osd on i off a jesli nie ma obrazu przez ampli na telewizorze to masz zle ustawione wyjscie musisz skonfigurowac wejscia i wyjscia on i out ewentualnie ustawic na auto u mnie bez problemu na auto działa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.