Skocz do zawartości
IGNORED

Usher 6311 kontra Thiel cs 1,6

PILOT

Rekomendowane odpowiedzi

gutekbull, 21 Kwi 2005, 00:22

>To ni jak 15000zł ;-)

CZytaj Dokładniej :-)

Przecież napisałem, że za samochód klasy B z dobrym wyposażeniem chcą 15tyś z. a nie klasy D jak na fotce (to coś na Z)

Leszek36 => sorry , ja się tak znam na samochodach , że nie rozróżniam żadnych klas.

Wiem tylko ,że są większe, mniejsze i czerwone też są - bardzo mi sie podobają te ostanie.

Extra cena to by było 40tys zł, a nie 2x tyle. Na pierwszy rzut oka nie różni sie to wiele od oferty KIA - przestronne i dość tanie auta, ale licho wykonane (może poza Sorento).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Redaktorzy

Zmuszony byłem przejechać parę tysięcy km Kia Sportage. Żaden cymes, z naciskiem na żaden. A co do tych chińskich cudów, to gazeta podawała ostatnio zdaje się ceny rządu 60 000 za wóz klasy wyższej z pełnym wyposażeniem. To byłaby owszem sensacja, zważywszy że europejski odpowiednik (Renault, Citroen, Ford, Opel) kosztuje równo dwa razy tyle. Ale sądzę że najblizsi przyjaciele Chin w UE, Francja i Niemcy, ruszą do walki o jak najwyższe cła z pianą na pysku. Nie ma sentimenty, jak idzie o życie. A tu będzie szło o życie jak najbardziej.

ABs => nie znam tego Zonghua, zresztą nawet jak bym znał to i tak na nie wiele by się to zdało,

samochody traktuję jak np. pralkę czyli ma prać i to wszystko ,nie dorabiam do tego ideologii.

Ale chyba masz rację wyścig się zaczął i to chyba dobrze dla nas.

Dla nas - to znaczy dla kogo? Myślisz, że jest wśród nas dużo importerów chińskich produktów? Ktoś kiedyś powiedział: "Gdy Chiny obudza się - świat będzie miał kłopoty".

Elberoth, 21 Kwi 2005, 10:46

>Extra cena to by było 40tys zł, a nie 2x tyle. Na pierwszy rzut oka nie różni sie to wiele od

>oferty KIA - przestronne i dość tanie auta, ale licho wykonane (może poza Sorento).

A siedziałeś w Cerato lub Opirusie (ewentualnie w Carnivalu - tym nowm)? Są one bardzo dobrze wykonane.

Witam!

podepne sie pod watek. Z dyskusji wyszlo, ze Thiel i Usher to dwa zupelnie rozne swiaty. Niestety nie slyszlem ani jednego ani drugiego. Ale ciekawi mnie troszke inne porownanie. Czy ktos z Was moze porownac Ushery z Virgo Audio Physica. Te drugie znam bardzo dobrze - zylem z nimi ponad dwa lata i cos mnie podkusilo zeby sprzedac. A teraz zmienilem mieszkanie i mam znacznie wiecej powietrza do poruszenia. Poszukiwania czas zaczac...;)

pozdroowki

Tak jak już zauważyłeś to dwa różne światy i nie da się bez odsłuchu podjąć takiej decyzji.

Oba modele wzbudziły wiele kontrowersji ;-)

Nie ma sensu się powtarzać, musisz sam posłuchać.

Może istotne jest z czym to posłuchasz, ale o tym też już było.

Decyzji bez odsluchu podejmowac nie chce - to jasne, bo za dlugo juz w tym siedze.;) Jedne i drugie to podobne pieniadze (Virgo z drugiej reki). Z Virgo zylo mi sie bardzo dobrze. I stad moje pytanie.

Zastanawiam sie czy warto probowac Usherow, czy maja cos podobnego do Virgo. Czy tez szukac zdecydowanie gdzie indziej. Spokojnie moge powrocic do Virgo, bo znam je doskonale i wiem jak zagraja w tej konfiguracji. Ale moze warto sprobowac czegos innego.

A grac bedzie z tym co w o mnie.

Witam krajana

Mój znajomy ma podobny problem, tyle że w temacie siedzi od bardzo niedawna - zastanawiał się miedzy innymi nad większymi Dynaudio - widzę że u Ciebie Contoury 1.8 - możesz napisać dla czego je chcesz zmianić.? U innego znajomego Dynaudio 72 graja bardzo dobrze ale w dużo mniejszym pomieszczeniu. Koleżka ma do nagłośnienia jakieś 40-50m2 pokoju który ma byc wyłącznie do celów Audio.

Zegarmistrz => to niech ten kolega koniecznie zainteresuje się Thiel cs 1,6 one powinny grać w takim lokalu - swobodnie dadzą sobie radę, a będzie mógł odkręcić wzmaka i dać kolumną trochę prądu - one to lubią i jeśli Thiel przypadnie mu do gustu .........

Spoko - bierze je pod uwagę, Ushery zresztą też:)).

Jak już ktoś ma Dynaudio 1,8 to nie warto za szybko ręcznika rzucać. Trudno je dobrze napędzić co gorsza nie ma reguł typu: wydajny tranzystor czy mocna lampa, wiadamo że trochę watów potrzebują. Może warto dać im jeszcze szansę. Przerabialiśmy ten temat z 72, które jednak są cokolwiek słabsze zwłaszcza pod kątem wysokich tonów - no i w końcu właścicielowi się udało naprawdę dobrze to potrafi zagrać.

Pentagona nie znam ale może coś by podpasiło tym Dynom zdecydowanie bardziej. Zawsze łatwiej nosić jeden ciężki klocek niż dwa.

:) Dzieki za podpowiedzi. Powierzchnia - a w zasadzie kubatura - zwiekszyla mi sie w nowym lokum znacznie. Jest to mieszkanko na poddaszu, wiec duzo skosow. Salon (po podlodze 30 m.kw.) otwarty na kuchnie (6 m.kw.) i przedpokoj (6 m.kw.) a calosc polaczona bardzo duzym otworem w stropie (powodujacym, ze jest to jedna duza przestrzen) na antresole o pow. 26 m.kw. Wysokosc w najwyzszym punkcie to 5 m. Przestrzen bardzo nieregularna z niewielka iloscia rownoleglych powierzchni. I moje 1.8 graja troszke cienko w tej objetosci. Bas stracil wykop, nic sie co prawda nie ciagnie ale jest za lekki.

Co do amplifiakcji - Pentagon, to jest kawalek porzadnego wzmaka i dobrze sobie z Dynaudio radzi. Wczesniej mialem Alepha 3 i ten niestety nie dawal takiej podstawy basowej jak Pentagon. Priorytetem dla mnie jest przestrzen (tak, wiem ;) - Thiel), bogata barwa oraz bas. Wzmakow w czasie poszukiwan do Dynaudio przeszlo przez moj pokoj (ten poprzedni mniejszy) chyba z 8 roznych. I dopiero Pentagon urzekl mnie barwa i basem. Amplifikacja wydaje mi sie dosc porzadna, ale wiem ze nie ma prostych recept.;) Teraz trzeba bedzie poglowkowac. Najwiekszy bol to ten, ze nie ma najmniejszego sensu odsluchiwac czegokolwiek nie w moim pomieszczeniu. Jest ono tak niepowtarzalne, ze nigdzie nie znajde podobnych warunkow akustycznych. Obawiam sie, ze Thieli nie sciagne do wrocka na odsluch u mnie. Ushery juz pewnie predzej.

A czy S&L ktos ma we wrocku? Nie wiem czy byly moze na odsluchach w Delta (mialem dluga przerwe w sledzeniu forum). Sadzac z opisow, ktore spotkalem one tez moglyby sie sprawdzic u mnie.

pozdroowki

Andrzej

troche mniezasmuciliście z tymi usherami bo brałem je pod uwage. niestety z waszych wypowiedzi wynika że mam za mały pokój bo 16 m. Co straciłyby w takim pokoju? Co polecilibyście do 16 m i do lampy zamiast tych usherów ale podobnie brzmiacych ?

Pan z audiofastu mówił ze do 16 m byłyby jak ulał.... Słuchałem tam kiedyś jakiegoś tańszego modelu z trzema głośnikami. Grały super ale wyraziłe obawe czy w 16 m zagrałyby równie dobrze a właściciel sklepu powiedział ze na pewno jeszcze lepiej....

moze cos tam mowili, ja opieram sie na konkretnym doswiadczeniu. kolumny usher cp-6311 (2 drozne) wstawione byly do 18m kw. i z nei przytkanym bass reflexem wytwarzaly takie cisnienie, ze w zasadzie cale powietrze chodzilo z przetwornikami lol. doslownie wciskalo powietrze do uszu, takie cisnienie. takze jesli chcesz miec uczucie podobne do tego, gdy sie wznosisz w samolocie polaczone z siedzeniem w tunelu aerodynamicznym, to jest to dla Ciebie ;)

julek => sprzedawca ci powie co tylko chcesz usłyszeć - sam nie tak dawno tego doświadczyłem.

Zapomnij o Usherach 6311 w 16m ,u mnie grały w 18 i trochę się dusiły - choć znowu takiej tragedii nie było.

Jeśli już uparłeś się na Ushery ,to może monitor, słuchałem jakiś model podstawkowy za ok.3000zl - miał recenzję w naszej prasie - nie pamiętam nazwy, zdziwiłem się wtedy stosunkiem jakości dźwięku do śmiesznie niskiej ceny.

W ogóle powinienneś zainteresować się monitorami.

A z czym to ma grać i czego słuchasz, chyba od tego powinniśmy zacząć ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.