Skocz do zawartości
IGNORED

Który wzmacniacz???

Fallout

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem dość nowym forumowiczem i proszę żebyście mnie nie zjechali jeśli pytania które zadałem sa troche niepoprawnie zadane:)

Zastanawiam sie nad wyborem wzmacniacza i mam juz kilka typow tylko nie wiem czy sa one cos warte i czy warto w nie coś zainwestować. Oto moje propozycje:

1. SONY TA-FE910ER

2. SONY TA-F519R

3. SONY TA-FE 520 R (na Mosfetach)

Co do moich upodobań muzycznych to ogólnie slucham Rock'a, Techno i Hip Hop'u. Lubię dość potężny bass i dlatego zastanawiam sie który z tych wzmaków jest w stanie wydusić z siebie mocny bass. Oczywiście zależy mi też na tym by wszystko grało czysto i inne pasma były również dość dobrze odczuwalne. Jeśli ktoś słyszał choć jeden z wymienionych przeze mnie wzmacniaczy to proszę o ocenę zalet jak i wad. A jeszcze jedna sprawa, jak mają sie te wzmaki Sony do YAMAHY AX-550, czy są słabsze czy też któryś z nich jest lepszy i ile piniędzy sa one warte.

https://www.audiostereo.pl/topic/17548-kt%C3%B3ry-wzmacniacz/

Witam

Jak juz sony to zainteresuj sie serią ES. Moglbys napisac w jakim pomieszczeniu i z czym by to gralo. I oczywiscie w jakiej cenie chcialbys sie zmiescic. Moge jednak tak na sucho rzucic kilka propozycji. Poszukaj luxmanow z serii L albo jakiegos NADa czy marantza. Za chwile postaram sie wrzucic kilka linków. A co do Yamahy to mam A-500 i nie jest zle - skladam teraz tanie stereo bo kupilem kino i nie stac na nic nowego. Testowalem narazie ta yamahe z jednym zestawem kolumn i bylo naprawde ok.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Fallout

Rzeczywiście nie rozpisałeś się. Jednak skoro podałeś konkretne typty wzmacniaczy, które można umieścić w konkretnym przedziale cenowym, to w przedziale tym mogę zasugerować Denona

Ukryta Zawartość

Wprawdzie aukcja zakończona, jednak zawsze można skontaktować się ze sprzedającym. Sprzęcik fajny, niedrogi, wygląda na zadbany i do preferowanej przez Ciebie muzyki jak znalazł.

Ukryta Zawartość

No chcialbym sie zmiescic w 500zl wiec nie jest to za duzo ale zawsze cos tam mozna za to kupic. Jesli chodzi o kolumny to narazie nic specjalnego po prostu chce narazie chce kupisc same segmenty, a o kolumnach mam zamiar pomyslec. Obecnie bedzie to gralo z wiezowymi kolumnami. Sa calkiem niezle jak dla mnie no ale wiadomo pozniej kupi sie prawdziwe kolumny. Pokoj jest sredni okolo 15 m2.

Moze najpierw kupisz kolumny. Znalazlem cos ciekawego - sam sie na to "czailem" ale gotowki brak :(

Ukryta Zawartość

Pozdro

Ukryta Zawartość

Denon 350se jest niezły'ale do Roteli 840 z serii BX3 lub BX4 brakuje mu bardzo dużo a ceny są podobne.Więc pomyśl.Będziesz miał jednak bardzo duże trudności z dostaniem tych wzmaków lecz po stokroć warto.A do odsłuchu muzyki którą preferujesz to są ideały.

Dzieki Porozgladam sie za tym Denonkiem, moze uda sie cos znalesc.

Spojrzecie moze na to. To sa te wzmacniacze ktore podalem jako przyklady w ktorych chcialbym wybierac:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jak według was może grać ten zestaw Denona???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widzę,że nie pytasz o radę,ty jesteś po prostu zdecydowany aby kupić te soniaki.Więc o co chodzi?.Kup te badziewie i po sprawie.A kiedy gdzieś,kiedyś usłyszysz Rotela BX3 lub Denona 350SE to łza Ci się w oku zakręci i pomyślisz sobie-a mogło to grać u mnie(mowa oczywiście o przedziale cenowym 500-700zł).Rotel 840BX3-Sorry.

No i tak juz odpuscilem sobie te Soniacze. Z tego co czytalem ale sam nie wiem bo sie nie znam to podobno tylko Sony wyprodukowane w Japoni sa czegos warte a reszta to jest taka bardziej komercyjna (to nie moje zdanie tylko tak czytalem). Kolega ma Sonego TA-F319R i to nie jest Japan. Po prostu ZERO BASSU. Gra to czysto ale ja bez bassu nie moge. Zeby bylo go tam coc troche a tu nic puste pukacie glosnikow. I wlasnie dlatego olalem Soniaka. Nigdzie nie moge znalesc zdjecia tego Rotela. On jakos w miare wyglada czy tragicznie??? Nie wiem tez czy tak latwo bedzie mi go znalesc. Czesto mozna go spotkac na Allegro czy raczej nie bardzo? Na Allegro pojawily sie tez 2 Bardzo Dobre (podobno ale raczej tak:)) wzmacniacze. Pierwszy to JVC AX9 a drugi to Denon PMA-770. Nie bardzo mi z wygladu pasuja. Szkoda ze nie wygladaja jak Sony czy Yamaha bo one dla mnie sa naparwde ladne, no ale trudno tak juz bedzie i zmienic sie tego nie da.

Pozdro

Zdjęcie tego Rotela znajdziesz w temacie 9739.Nie daj się jednak zwieść.Wg. oficjalnego cennika Rotela ten model(bx3) był najdroższy z całej serii 8xx i 9xx.(Droższe były tylko 980bx i 985bx)a to w takiej marce jak rotel coś znaczy.

Ale on wcale nie jest brzydki. Gdyby jeszcze byl w lepszym stanie to chcetnie bym sie na niego pokusil ale niestety narazie go na Allegro nie ma a innych mozliwosci zakupu niz Aleegro to raczej nie przewiduje bo nie mam gdzie.

A kto ci powiedział,że on jest brzydki?.Sprawdziłem.Na żadnej aukcji internet. nikt nie wystawia ten model.Kupić będzie ciężko.A jak Ci się podoba Pioneer A-450r?.Moim zdaniem cena/jakość bardzo dobra(i są 2 modele na allegro).

Dla mnie swietny :) Sa nawet 3 takie wzmaki na allegro. Ciekawe tylko jak to gra? Mi zalezy na dobrym bassie. Czesto to powtarzam i czesto mnie za to jezdza na tym forum no ale lubie dobry bass oczywiscie nie sam, srednie i gora rowzniez sa potrzebne bo jak to by gralo ubcy ubcy i nic wiecej.

A co sadzisz o tym calym zestawie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To już lepiej kup jakąś wypasioną miniwierzę SONY. One maja taki ładny przycisk, nazywa się chyba V-Groove. Jak go na maxa ustawisz, to basem tak wali, że sąsiedzi mają dość. Moc ich dochodzi nawet do 3300PMPO. I nie są zbyt drogie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ta jest czad i ma dobre podbicie bassu czyli V-Groove ;)

Ukryta Zawartość

• 4 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.