Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie dostać oryginalny KSS 240A?

jaro4444

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Kenwooda DP 5060 i zaczyna mi robić psikusy. Daję mu 2-3 utwory w przód, nie może znaleźć ścieżki, dodaję jeszcze jedną w przód - wówczas znajduję. Daje mu jedną w tył to znajduje to co zgubił wcześniej... Całe płyty po kolei czyta bez problemów, nawet CD-R. Czy to wina lasera? A jeśli tak to gdzie dostać KSS 240A w dobrej jakości (najlepiej oryginał), w Warszawie, w okazyjnej cenie? Proszę kolegów o pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/17627-gdzie-dosta%C4%87-oryginalny-kss-240a/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

są oba - "zwykły" i oryginał

Ukryta Zawartość

Jeżeli ma problemy z szukaniem, a nie z samym odtwarzaniem to najprawdopodobniej laser jeszcze pożyje, a rozregulowane jest serwo. Poszukaj na forum kogoś kto zna się na tuningu i mieszka w Twojej okolicy, powinien sobie z tym poradzić w 5 minut bez wymiany jakichkolwiek części.

przeprasam że podepnę się do wątku, ale mam CD z tym samym czytnikiem (Sony CDP-195). Mój cierpi na zupełnie inną dolegliwość: wyszukuje ścieżki bez większego problemu, natomiast w czasie odtwarzania przeskakuje do przodu, małymi kroczkami. Tak jakby mu się spieszyło. Gdy przytrzymam palcem kręcącą się płytę tak, żeby kręciła się trochę wolniej to zaczyna odtwarzać w miarę normalnie. Czy ktoś wie jak go wyleczyć?

Foksik

Zobacz czy zębatki od prowadnicy dobrze są ułożone. Ja podobny problem miąłem z cdp-797 i 911. Wystarczyło założyć na nowo sprężynkę co jest przy prowadnicy od wózka na którym jest laser.

Jeśli pasowałoby Ci w piątek po południu się spotkać to moge looknąć.Tylko nie wiem czy zgodziłbyś się na odbiór w sobote.

Z której części Waszawy jesteś??

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

• 3 tygodnie później...
  • 6 lat później...
  • 1 rok później...

Odgrzeje kotleta. Moze ktos wie gdzie dzis mozna nabyc pewniaka oryginal SONY KSS-240A? Powoli sie przymierzam do kupna jakiegos do mojego playera. Dzis juz go troche podkrecilem, bo zaczyna miec problemy z szukaniem sciezek.

Troche pozno na odpisywanie na post powyzej, ale napisze ze oryginal z tylu ma duzo scizek ktore rozchodza sie na wszystkie strony, a od czola ma 3 przetloczenia wkolo soczew kiedy zwyly chinczyk ma tylko jedno. Zdjecia ponizej.

Tu znalazlem oryginal, 295zl:

Ukryta Zawartość

Zastanawiem sie tez czy moze nie kupic jakiegos rozbitego playera za pare dych i wyjac sobie laser.

post-17230-0-32610600-1363954471_thumb.jpg

post-17230-0-25625600-1363954481_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

• 1 rok później...

Witam, w moim Arcamie Alpha 8SE laser zaczyna przeskakiwać i szukam oryginału, ale ta cena powyżej mnie zmroziła. Tu wystawiają za 180 zł

Ukryta Zawartość

To oryginały?

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.