Skocz do zawartości
IGNORED

Zapisy na kable sieciowe

Frycu

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie ... kable sa rozdzielone, tylko kasy nie dostalem od 2 osob

3 napisala, ze wyslala poczta. Jesli nie dostane kasy to troche kabla

zostanie ... moze sam go wezme bo robie kondycjoner ... zobaczymy

... aaa mam koperty i wszytko juz mialo byc wyslane ale ...

kable sie nie zmiescily wiec siedze w domu i przewijam na mniejsze

.... zabraklo mi 3-4 cm do sklejenia koperty cos zle wymierzylem,

albo nie uwzglednilem zmniejszania sie koperty od wielkosci pakunku.

Gość OLES -Frycu

(Konto usunięte)

Jasne, że wyślij jak kasa dojdzie; chodzi mi tylko o to żeby mojej działki kabelka przedwcześnie nie 'rozprowadzać':), w każdym bądź razie dzięki za fatygę i proszę o cierpliwość; PS ... a wszystko dlatego że do banku mam zbyt daleko, a poczta pod nosem:) Pozdrawiam

Wyslalem kabel do odob ktore wplacily kase ...

No i nie udalo sie tego wyslac jako list wiec leci jako paczka

za 7 zl + 2 zl koperta. Jesli ktos ma mozliwosc wplacenia to wiecie co i na co.

Albo po zalatwieniu kabla zazycze sobie ... 1 CDR dobrze nagranego od

kazdego ... a to rozwiazanie podoba mi sie bardzo :)

Mam, mam !!!!!!!!!!

Dzięki TF - właśnie przed chwilą dotarł :-)))

SUPER:-))))))

Skreśl do mnie na priva, albo tutaj - co Ci w duszy obecnie gra najbardziej...

Postaram się ;-)

Pozdrawiam, szczęśliwy :-)))

Do zakupionego kabla polecam wtyki sieciowe z OBI po 9,79zł. Nr wg wewn. numeracji OBI: 25015.

Dzięki nim unikniecie problemu z mocowaniem dość grubych żył, a zwłaszcza tej żółtozielonej z ekranem.

W tym wtyku robi się to dziecinnie łatwo.

wtyki z drugiego końca- mogę polecić od garmina, bo spróbowałem. Też nie ma problemu z osadzeniem grubych żył. Nie grzeszą może urodą (jak bym chciał), ale są ok.

Pozdrawiam.

Ja kupilem z maleo te co dawal wczesniej Neel ... tzn sa na fotce w AV 7-8

w zapowiedziach ... ktos z Was kupil je za 17 czy 18 zl w OBI

Byly fotki ...

My kupilismy za 7,60zl chyba stara dostawa, bylo ich 15 sztuk i wszytkie wykupilismy, a moze i nie juz nie pamietam.

Ja zaszalalem i mam 10 sztuk ... na zapas ;)

Mozna wlozyc do nich przewod 4,5mm^2, i zakreca sie z gory srubka

IEC PC-113 i PC-155 kupilem w TME taniej niz u Garmina,

bo kupowalem tez inne rzeczy ... ferryciki :)

No właśnie. Wtyki sieciowe, które kupiłem, wygladają tak samo jak te z zapowiedzi AV na wrzesień, tyle że wtyki są niklowane, a nie "złote".

A Wy macie "złote", ew. mosiężne ?

Wszystko, co udało mi się odczytać z moich to: IP44, PCE, 16A/250V.

Reszty znaczków - nie kumam, to i nie przytaczam ;-)

Hej !

romekp: w OBI "16A" są po ok. 17zł i po 10zł. Popatrz uważnie.

Różnią się na oko kształtem wejscia przewodu. Droższy ma taką rurkę z gumy i cały wtyk jest dość miękki.

Tańszy - nie ma tej rurki i guma (?)- obudowa jest b. twarda.

W drozszym trudniej zaciskać żyły naszego przewodu - ostrzegam.

Hej !

andrea - właśnie te większe w Castoramie kupiłem po 10. Sam byłem zaskoczony tak dużą różnicą w cenie, ale wyglądają identycznie, również w środku. Zresztą mam i jedne i drugie. Dziwne, że mówisz, że w tym droższym będzie się przewód TF trudniej montowało - robiłem to na obu (z innym przewodem, podobna średnica) i nie bylo problemów - więcej, po oblutowaniu końcówek ledwo udało mi sie w tym mniejszym wtyku wepchnąć masę pod śrubkę.

Toć o tym cały czas mówię: ten za 17 zł ma trochę przykrótką śrubkę, gdy mocujesz przewód uziemieniowy i oplot. Ona ledwo chwyta. Dlatego kupiłem dłuższe o 4mm śrubki.

Ja to robie tak, że końce są pocynowane i mają staranne, okrągłe idealnie i zamknięte pętle :-)))))

Po prostu - pokazowa- wystawowa robota. ( Tak lubię :-)))))

Nie idę na łatwiznę - byle włożyć ;-). Cyny idzie sporo. Ale mam przewód - wzorzec.

By łatwo nałożyć gume wtyku od strony klocka, tą gumową rurkę - ochraniacz, wsuwam po przewodzie namydlonym, potem oczywiście wycieram starannie mydło, no i jest ;-)

W tych sprawach jestem PEDANTEM i krytyczny do znienawidzenia ;-)

/Koledzy z Olsztyna coś na ten temat wiedzą ;-)/

Hej !

andrea, to u mnie jakoś było odwrotnie... metki źle w wwie ponalepiali, czy jak... w tym za 17 (Obi, 10-Castorama) były trzy wałki z dziurą i ze śrubą dociskającą przewód. w tym za 10 (Obi) - dwa wałki i śruba do okręcania dla uziemienia. w tym droższym właśnie zamontowałem, szybki miło i przyjemnie, choć musiałem nieco ekran przerzedzić przed skręceniem z uziemieniem i pocynowaniem, żeby się do owego wałka zmieścił... No to mam już listwę a'la TF, czekam jeszcze na wtyki IEC.

romekp: też się zorientowałem, że metki można łatwo odkleić i zmienić. Panienki przy kasach na pewno się nie znają, bo patrzą tylko na kod kreskowy i tyle. (...:-)))

Zatwem jak ktoś jest nieuczciwy, sprytny i odważny - może zgrzeszyć.

Ja jestem uczciwy to zabuliłem, ile trzeba ;-)

* * *

Mam już kolejne 2 wtyki od garmina - mogę klecić następne kable.

Powinno być dużo łatwiej, bo szlak przetarty ;-)

Zapomniałem: masz rację romekp. Coś tu jest poodwracane z tymi cenami i wnętrznościami wtyczek.

Grunt, że u mnie ta łatwiejsza do montażu jest tańsza o ok. 7zł/szt. :-)))

Mam na myśli tą ze zdjęcia z zapowiedzi AV na wrzesień.

• 1 rok później...

Witam!

Nie tworząc nowego tematu chciałbym zapytać czy ktoś nie ma na sprzedaż 4m przewodu. Najlepiej tego z Lappakabel ...110CY 3G2,5mm2?

Lub może ktoś kto już to zamawiał zrobiłby to raz jeszcze?

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.