Skocz do zawartości
IGNORED

Zapisy na kable sieciowe

Frycu

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli coś zostało, to byłbym chętny na jeszcze 3m Lappa albo Helu

Wtyki po 11z Castorama.

Listwa w metalowej obudowie z gniazdami Schuko wyposażona w prosty dławikowy filtr sieciowy powstaje, zamieszczę zdjęcia.

Jutro po 14h będę wiedział czy jest Lapp. Zamówiłem go pod koniec października ale ta hurtownia cosik... Nie wiem... zapomnieli. Przypominałem się kilka razy!

Jutro napiszę jak sprawa stoi. Jak będzie to chętnie znowu porozsyłam wszystkim zainteresowanym.

..holik.. jak zamawiasz od nowa to wez pod uwagę tego 7x2.5 ! poza tym namawiam wszystkich do niego..po połączeniu miałby on 7,5 na żyłę ... na pewno da lepszy efekt niż ten 3x2.5 .

Taki kabel jak na zdjęciu McGyvera widziałem na łódzkim bazarze (latem to było) za jakies 10-11zł/mm. Miał trzy zyły plecione na oko grubości 2,5mm otoczone własnie takim "srebrnym" plecionym ekranem.

Wtyczka sieciowa jest z Castoramy za 11-12zł. - bardzo ciekawa. To wtyczka do zastosowania zewnętrznego, w gumowej obudowie i z ceramicznym środkiem. A wtyk IEC to pewnie jakis większy z TME żeby do niego taki gruby kabel wszedł.

W ten McGyvera chyba się nie mieści bo widać że zdjął gumową przelotke na kabel. W sumie cena produktu jakieś 40-50zł. Żadne lelumy się nie umywają :)))

Ale czy to będzie działało odczuwalnie lepiej niż solidny komputerowiec z zapiętym ferrytem? Nie sądzę. Za to ekstra wygląda i nie udaje grubszego z pomocą ogrodowego węża ;)

pozdr.

W Castoramie są też gniazda zakrywane (chyba jak te słynne Shuko) to również do użytku na zewnątrz budynków.

Za to nieco starsze listwy Fellowesa w solidnym aluminiowym kształtowniku dostepne w dużych ilosciach były na tym samym bazarze po 25zł. :)))

Trochę picu i już mamy sprzęt audiofilski pełną gębą. I co ciekawe, bedzie równie dobrze działał (oczywiście dla kogoś kto jest przkonany o jego tajemniczym pochodzeniu - w przypadku produktów z bazaru zwrot "tajemnicze pochodzenie" można traktowac dosłownie :)))

McGywer .. z ilością żył nie ma problemu gdy polutujemy kabelki na centymetr przed wtykiem.. a że 1 cm będzie nieekranowany to sie chyba nic nie stanie. Trochę taćmy dookoła i na to coś termokurczliwego....

Pech!

Już wiem dlaczego od miesiąca nie dostałem kolejnych 50m Lappa. Hurtownia, która mi to sprowadzała nie zapłaciła Lappowi za jakieś towary więc Lapp się na nią wypioł.

Przepraszam wszystkich, którym obiecałem, że dostaną jeszcze kabelek.

Poczekamy, zobaczymy. Może ktoś znajdzie inne dojścia:))

McGyver >

Gdzie kupiłeś metalową listwę zasilającą ? Jeśli możesz zamieść zdjęcia z budowy takiej listwy.

holik >

Jeśli będzie nowy nabór na kabelek to się dopisuję - 3 metry, po raz trzeci he he he

A co myslicie o tych listwach filtrująco-zasilających?

[obrazekLUKASZ-218069_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.