Skocz do zawartości
IGNORED

Rozjaśniające kable DIY

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zyzio Ty zdaje sie szukasz zaczepki:):):):) Dawno sie nie klocilismy co??? Nie przyjmuje rekawicy - dosc chamstwa na tym forum.

Otoz nie interesuja mnie szkoly brzmienia: stara nowa itp. INTERESUJE MNIE DZWIEK I TEN OCENIAM. Jak pewnie zauwazyles a moze nie - przymierzalem sie do zakupu przetwornika MF ale mi przeszlo po odsluchu A 5. W innym watku pisalem ze odpowiada mi brzmienie Ancient Audio Lector IV teraz jestem po odsluchu wersji Grand i wrazenie bylo piorunujace przynajmniej dla mnie. Znajomy ma Krella KAV 280 CD i gra to bardzo dobrze tak uwazam. Gdzie indziej chwalilem Rotela RCD 991 AE ktory na glowe bije obecne wynalazki firmy. Zauwaz ze wszystkie wyzej wymienione modele to produkcja z lat 1997 - 2005 a wiec niewiele ma wspolnego z tzw starym brzmieniem. Moja Yamaha CDX 1030 jest na 4 jednobitowych DAC'ach: produkcja 1995 Marantz PM 75 zostal wykonany 1996 przynajmniej moj egzemplarz wiec w domu tez nie mam wlasciwie starego brzmienia dodajac do tego HD 600 to zabytkow pozbylem sie definitywnie:):):). Ale do rzeczy: w swoich wpisach na tym forum probuje tylko zauwazyc ze niewazna jest data produkcji liczy sie jakosc brzmienia i jakosc wykonania a to ze niektore stare klocki graja przyzwoicie to juz nie moja wina. Tak sobie czasem mysle ze brak Ci chyba troszke osluchania i ograniczasz sie do wspolczesnych wynalazkow a Twoje poprzednie doswiadczenia to glownie Technics. Sprostuj jesli sie myle. Szanuje Twoje poglady i wiedze i wymagam szacunku od Ciebie. Obaj mamy prawo do wlasnego zdania.

A co do kabli: nic niczego nie muli - potrzebuje po prostu lekkiego rozjasnienia dzwieku: PM 75 ma swoje brzmienie jak kazdy sprzet mnie ono odpowiada i na razie nie zamieniam go na nic innego. Fakt ze na moim systemie pobil bardzo jasnego PMA 1560 tez powinien o czyms swiadczyc. Zagral tez lepiej jak Marantz PM 80 mkII - przynajmniej wg mnie.

PS A to ze nie wierze w tuningowanie plasterkowatych DVD typu Manta Szajsung i inne to tez moje prawo. Prawo do wlasnego zdnia.

PSII: A twoje zdanie szanuje tym bardziej ze slyszalem ze sprzecik chodzi Ci zupelnie zupelnie:):):)

Pozdrawiam Ciebie Zyzio i innych Forumowiczow takze.

Zdecydowanie IC na Schultz'u SL-4 lub SL-5 - jasny i dający bardzo dużo szczegółów. Cena ok. 15zł/mb. U mnie niestety z CA Azur okazał się zbyt jasny.

Szkoda żeś nie z Pyrlandii, bo chętnie pozamieniałbym się na LaGrange'a.....

Słuchając rozumu....

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

I tak Cie lubie Zyzio:):):)

Wlasnie dostalem od Foniego kabelki Schultza i to bylo lekarstwo na moj system. Dzieki Foni - La Grange dostaniesz zaraz na poczatku tygodnia. Rzeczywiscie Schultz to inna klasa ale skoro byly za jasne to Tobie bedzie pasowal La Grange:):):) Otwarty dzwiek ale nie az tak jasny jak Schultz. Dzieki wszystkim za wpisy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.