Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki CD do przeróbki u p. Stelmacha?

qrczak

Rekomendowane odpowiedzi

Z nosnikow pod DAC moge z pewnoscia polecic Soniacze i to nie koniecznie z serii ES!. Na poczatku szukalem XA 3 ES, ale w koncu zakupilem XB 740 QS i cale szczescie, bo po obejzeniu go Piotrek608 stwierdzil ze ma sporo lepszy naped i serwo od XA 3 ES.... Poza tym to podobno Denony tez sa calkiem OK....

Na razie nie zamierzam sprzedawać CDP 227 ESD. Info o tym co mam do sprzedania zawsze jest w "o mnie". Może jak znajdę coś innego, to znajdzie się tam również 227.

Mcgyver - znasz podobno denony - nie orientujesz się czy DCD 1400 i 1420 mają podobne wnętrzności - na liście AS nie ma 1400, a jest 1420.

Art Audio Argento (paralel SET na lampach 300B XLS ) szuka nowego właściciela.

za

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

DENON DCD-1400 PCM56

DENON DCD-1420 PCM54HP KSS210A

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zajrzałem do srodka... napęd bez oznaczeń, solidny na płycie z grubej stalowej blachy.

Na płytce drukowanej trzy dyże scalaki: 1- sygnowany przez denona duży z oznaczeniem kilkunastu cyfr (nie spisywałem) dwa następne to soniaki o symbolach: 9DC5 CXA 1082B, 7K52 CXA 1081.

Art Audio Argento (paralel SET na lampach 300B XLS ) szuka nowego właściciela.

Przymierzam się do zakupu CD pod przetwornik.Zastanawiam się nad CD Sony ES:modele 222,227,228,229,202 ponieważ ich ceny są przystępne i są solidnie wykonane.Czy jest wśród nich jakiś faworyt?Jakie są różnice?Czy warto dopłacić do X33 lub X333?

Pod przetwornik nie ma to większego znaczenia. kup najtańszego z nich. CDP227ESD ma strasznie ciasno i gorąco w środku, ja musiałem mu dorabiać dodatkową wentylację. Nieszczególnie soę w związku z tym nadaje.

Czy 202 ES jest solidnie wykonany tego bym nie powiedzial ;-)

222 juz lepiej, ale tam o ile sie nie myle siedzi laser KSS151A, ktory choc bardzo dobry, to prawie 400 kosztuje, a w takim starym sprzecie nie trzeba dlugo czekac az laser padnie, a wtedy naprawa wyniesie Cie tyle co dales za tego CDka... Lepiej juz od razu dolozyc te pieniadze i kupic cos nowszego...

Witam!

Osterzegam nie odpowiadam na maile dotyczace zapytania o tresci jaki cd do stelmacha takich maili dostaje okolo 6-10 tygodniowo i mam szczerze dosc.

Pytania o takiej tresci prosze kierowac do pana Stelmacha.

Czy ktos z Was "włożył" DAC by AStelmach do Pioneer PD-7700 ? Jestem ciekawy efektu. Nie mam ochoty go wymieniac na cos nowego głównie ze wzgledu na walory uzytkowe a zawsze to kroczek do przodu.

Piotrek608, 22 Wrz 2005, 07:01

>Witam!

>Osterzegam nie odpowiadam na maile dotyczace zapytania o tresci jaki cd do stelmacha takich maili

>dostaje okolo 6-10 tygodniowo i mam szczerze dosc.

>Pytania o takiej tresci prosze kierowac do pana Stelmacha.

Piotrek strasznie cię chłopie przepraszam, to chyba ja gdzieś wpomniałem że przy zakupie sonego konsultowałem się z Tobą i się narobiło. Na sowje wytłumaczenie mam tylko to że jak ja kupowałem sonego to dużo mniej było informacji nt. wartych rozważenia cedeków do tego celu na forum.

Poza tym forumowym guru od Sonego jesteś to i ludzie piszą

Pozdrawiam

Kupiłem sobie soniacza xe700 QS do przeróbki i mam nadzieję że to zacznie grać.

Podłączyłem go, posłuchałem godzinkę i myslę sobie jakoś tam gra... w sumie słychać muzykę. Ostatnio przez parę dni nie słuchałem w ogóle z braku czasu to nawet mi się w sumie podobało.

Podłączyłem z powrotem swojego bidnego Rotela 930 dla porównania i... osłupiałem. Ależ ten Rotel pięknie gra - ta przestrzeń, detale, wybrzmienie basu - po prostu bajka. I pomysleć że ostatnio uznałem że jednak Rotel nie gra tak jak trzeba.

Może nie będę dawał Soniacza do przeróbki panu Andrzejowi tylko jak zacznę marudzic to na parę dni sobie soniacza podepnę a potem wrócę do Rotela i będze super (tak jak w tym kawale z rabinem i kozą).

No a tak na powaznie jeśli pan Andrzej zrobi cos że TO zacznie naprawdę grać to czapki z głów.

Mam Rotela RCD930. Gra zadziwiająco dobrze. Jednak przetwornik Andrzeja Stelmacha gra znacznie lepiej. Nie da się go skutecznie zamontować w tym Rotelu, ale można w Sony 700.

Aaaaaaa pal licho piszcie sobie do mnie ile chcecie tylko sie nie gniewajcie jak co ze odpowiem z lekkim opoźnieniem poprostu nie zawsze mam czas a nie chce abyscie mysleli ze was olewam albo sie gniewam..niekiedy sa dni ze samo odpisanie na wsie maile zajmuje mi z 3 -4 godziny nie chce nikogo potraktowac po łebkach wiadomo kazdy audiofil jest nam potrzebny:):)Sorry za powyzszy wpis

Od jakiegos czasu obserwuje dziwny fenomen. Nie ma tygodnia aby na allegro nie pojawil sie jakis tuningowany CD-ek. Dzwiek kazdego z nich jest wychwalany pod niebiosa. Oznacza to , ze jakis facet zadal sobie duzo trudu aby jego CD osiagnal muzyczna doskonalosc a potem go sprzedaje? Najczesciej nie sa to produkty uznanych tiuningowcow, jak pan Stelmach czy Piotrek. Co jest grane? W/g mnie potwierdza to zasade, ze jesli decydujesz sie na tiuning CD, to niech robi to fachowiec.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.