Skocz do zawartości
IGNORED

Dynaudio Audience 42 + Koda 261 + AMC 9

camelq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam wzmacniacz Kody 261 2x100W CD AMC 9 łaczówka Ultralink PERFORMANCE, kabelki Ultralink CHALLENGER

Zastanawiam się nad głośnikami:

D. Audience 42

Elac 203.2

Mam pokój 32 m-- nieforemny z dużą przestrzenią otwartą na kuchnie przedpokój umeblowany oszczędnie( np. brak dywanów i ciężkich zasłon)

Po odsłuchu dynek byłem w cięzkim szoku (żródło-kiepskie pionieerki)

Słucham babskiego jazzu (krall jones stone wilson itp0, troche rocka Aerosmith, bezprądowych płyt innych wykonawców Pata odrobine klasyki

zamierzam troszke potuningowac wzmacniacz i zrodlo (w Neel-u)

Rodza sie we mnie pytania

- czy i dlaczego mam wybrac dynaudio :-)

- poważnie, czy male monitory dadza sobie rade z niezbyt ciekawa konfiguracją prtzed tuningiem??

pozdrowienia

- moze inne propozycje (cena do 3000 złociszy)

https://www.audiostereo.pl/topic/18515-dynaudio-audience-42-koda-261-amc-9/

Jeśli jak piszesz w "o mnie" biednyś to,moim zdaniem, daj sobie spokój z tuningiem a zwłaszcza w Neelu,ale dobierz kolumny. Elektronika niechodliwa, tym bardziej po tuningu ( a jeszcze gorzej - drogim!), nie znam Kody,ale player i kabelki raczej ciepłe. Dynaudio również - nie za słodko ? Poza tym za 3000,- możesz sobie znależć coś znacznie lepszego z 2-giej ręki. Inna opcja,chyba nawet lepsza:sprzedaj Kodę i za 3000,- plus to co dostaniesz za nią możesz niezły wzmacniacz z kolumnami.

dzieki, moze rozwiniesz dalej.....

np... jaki wzmacniacz i jakie glosniki...

monitorki....od 4 m-siecy w wolnych chwilach robie stendy, spód granit..., stopa ...60-letni jesion8cm x8xm, a góra 9 mm blacha nierdzewka.....juz je widze oczyma wyobrażni

wzmacniacza Kody nie znam,ale podejrzewam ze tuningowac sie nie oplaca,ale ja na Twoim miejscu sprzedalbym Kode i kupil Reloopa ha-200(niewiele dolozysz).Ostatnio mialem go na weekend,i porownywalem z moim tuningowanym vincentem 129,i szczerze mowiac to byl conajmniej rownie dobry,malo tego pod wieloma wzgledami go przewyzszal,az zaczalem sie zastanawiac czy nie pozbyc sie Vicka,kupic reloopa a za roznice w cenie na lepsze kolumny,jesli jestes z wawki to wyporzycz i posluchaj..polecam.

Mały problem...Ta Koda mnie Cieszy, duzy ooogromny toroid, minimalistyczny wygląd..., sluchalem z Paradigmami espiritami ...i bylo ciekawie..

na wymiane sprzetu nie pozwala mi ....uklad malzenski.....a w srodku...... :-)) (no za te zaskorniaki)

jedynym mozliwym zakupem sa monitorki.

a wracajac do reloopa ha 2000 to gdzie mozna to poslucac

a ja słyszałem że Twoją Kodę można tanio i skutecznie stuningować wymieniając jej wewnętrzne okablowanie co podobno daje sporą poprawę bo KODA lubi dziwnie oszczędzać na drobiazgach co daje często spore pogorszenie efektu końcowego. W.g mnie ten wzmak poza tym jest nieźle zbudowany jak na tą cenę a trafo jest niewątpliwie solidne. Popytaj czy nie warto zmienić kondensatorów albo czego innego ale ja bym się trzymał tej Kody bo za taką kasę to tylko reloop może pokonać w nowych ale on też nie jest bez wad bo słabo gra z 4ohm kolumnami( generalnie to nie powinien) a górę ma dosyć ostrą. Koda gra znowu zbyt łagodnie jak dla niektórych. Ja kupiłbym jak najlepsze kolumny a Dynaudio będą na miejscu.

pozdrawiam

no dobra ale poza tymi wszystkimi dobrymi radami..., nikt praktycznie nie powiedział mi o samych Audiencach 42 lub o ELAC BS 203.4. Z tych opini wywnioskowałem zemoje kable są cieplutkie, o Elacach piszą w Hi-Fi i muzyka o ostrej górze i dużej szczegółowości

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.