Skocz do zawartości
IGNORED

Frank Zappa w TVP Kultura

jotesz

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie macie wrażenia po półtoragodzinnym koncercie? Sam niestety nie oglądałem, ale mam to przed sobą, bo oczywiście nagrałem. Sprawdzając tylko nagranie zobaczyłem, że był to koncert muzyki poważnej raczej, bo napewno nie rockowy...

Telewizja publiczna muzyką Zappy nas nie rozpieszcza - przed kilkunastu laty pamiętam koncert "Czy humor należy do muzyki" oraz koncert pośmiertny, zorganizowany przez muzyków Zappy i syna - Dweezela.

Może Kultura coś zmieni?

muzyka łagodzi obyczaje

https://www.audiostereo.pl/topic/18674-frank-zappa-w-tvp-kultura/

zacząłem smakowanie, ale dawkuję sobie, żeby się nie udławić półtoragodzinową dawką...

Jak na początek, to są znajome zappowskie motywy, rytmy i melodie, aczkolwiek nie ma gry Zappy tylko Modern Ansmble. Jest w tym wszystkim i powaga i humor i duch i atmosfera! Jest też mistrz ceremonii - FZ!

Może to gdzieś jest dostępne na dvd, zwłaszcza, że działo się w Niemczech, a oni dbają...

Nie jedzcie żółtego śniegu!

jotesz

muzyka łagodzi obyczaje

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

FRANK ZAPPA- A TOKEN OF HIS EXTREME 74

FRANK ZAPPA-BARCELONA 88

FRANK ZAPPA-BBC ANTHOLOGY 93-3 DVDS

FRANK ZAPPA-HALLOWEEN 81 MTV

FRANK ZAPPA-SATURDAY NIGHT LIVE

FRANK ZAPPA-FRENCH TV 68

FRANK ZAPPA-VPRO 70

FRANK ZAPPA-YELLOW SHARK SWEDISH TV

FRANK ZAPPA-YELLOW SHARK LIVE AT FRANKFURT

FRANK ZAPPA-MUDD CLUB 80

FRANK ZAPPA-LIVE 1973

tyle znalazłem, ale Bongo Fury nie...

widocznie jeszcze się nie pojawiło ani VHS ani DVD.

muzyka łagodzi obyczaje

• 1 rok później...

a ja nie mogę znaleść jakiegoś sensownego wątku o programach muzycznych na satelicie(jak na złość) więc pozwalam sobie tutaj umieścic taka informację - założyciel wątku wybaczy :)

od jakiegoś czasu w powtórkach na -planete- mozna zobaczyć dokument o jak ze znamiennym tytule - co zabiło muzykę ?

kurcze niestety przyjmujac nawet 50 % tych informacji człowiek nie bedacy zupełnym laikiem pogrąża sie w depresji;(

a poza tym niestety coś w tym jest ,ze coraz rzadziej dochodzi do -szalenstwa- z okazji odkrycia jakieś perełki,

-panie ,nie to co kiedyś ....... ;)

• 2 tygodnie później...

od dawna nie mam planette na satelicie - niestety, bo bywały tam programy muzyczne, głównie monografie kierunków lub biografie muzyków.

Mam tylko TVPKultura, gdzie muzyka bywa, rockowa też, choć rzadko, ale Zappa był ci z Yellow Shark właśnie...

Mezzo, kiedyś me ulubione, ostatnio zaniedbałem, ale po tygodniowym pobycie w Paryżu pewnie powrócę. Miałem nawet planik wpaść do New Morning, klubu jazzowego, z którego pochodzi większość koncertów prezentowanych w mezzo, ale podczas mego tygodnia nic tam ciekawego nie grano...

Na plakatach w metrze straszyła tylko gerontokracja z INXS oraz coś jeszcze starszego i straszniejszego.

muzyka łagodzi obyczaje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.