Skocz do zawartości
IGNORED

Dystrybutor Mission poszukiwany

bertomak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was

W kilku wcześniejszych wątkach skarżyłem się, iż od ponad dwóch miesięcy czekam na kolumny Mission M34i w kolorze buk. Polski dystrybutor wciąż obiecuje, że za dwa tygodnie już będą, po czym po upływie tego czasu termin sprowadzenia kolumn przesuwa o kolejne 2-3 tygodnie. Moje pytanie jest zatem takie: czy znacie namiary na np. słowackiego lub czeskiego dystrybutora tej marki? Jeśli tak to byłbym bardzo zobowiązany.

https://www.audiostereo.pl/topic/18768-dystrybutor-mission-poszukiwany/

->bertomak

O ile się nie mylę, obecnie dystrbutorem Mission w Polsce jest Audiosystem ;-) Trochę dziwne jest dla mnie, że jest jakiś problem ze sprowadzeniem popularnych kolumn w niedrogim wykończeniu... To jawna kpina z klienta, któy chce wydać pieniądze na konkretny produkt ;-/

Proszę bardzo. Trochę wysiłku i wszystko można znaleźć.

Di International s.r.o.

Strojirenska 259

155 21 Praha 5

Zlicin

Czech Republic

Telephone: +420 225 994111

Fax: +420 225 994101

Email: [email protected]

Ja również jestem zaskoczony faktem, że są problemy z kupieniem tak niewyszukanej kolumny. Pytania kierowałem do polskiego dystrybutora - a jest nim Audio System - i u niego uzyskuję niczym niepoparte obietnice, że M34i będą dostępne już "wkrótce" (to "wkrótce" trwa już ponad dwa miesiące!!!).

O ten model Mission'ów pytałem w wielu salonach na Śląsku.

> krzych

Również zaczynam traktować obietnice polskiego dystrybutora jak kpinę.

Próbowałem szukać ich również na Allegro, ale wszyscy "ciągną" je z Audio Systemu, który nie potrafi ich sprowadzić - koło się zamyka, więc stąd moje pytanie o dystrybutora np. w Czechach.

->bertomak

Wrzuciłem pomysł z "alternatywnymi źródłami zaopatrzenia", bo kiedyś tzw. prywtani importerzy sprowadzali sprzęt np. z Niemiec... Jednak można się podziewać, że obecnie ten biznes już nie jest tak opłacalny ;-) W tym wątku już masz pierwszy kontakt, ale wrzuć po prostu "Misssion" w google w jęz. np. czeskim i będziesz miał odpowiedź na zadane pytanie ;-D

Z Niemiec opłaca się sprowadzać elektronikę, ale kolumny niestety nie.

Znalazłem ten model Mission'ów w Czechach. Po obecnym kursie są w cenie sugerowanej o 6% tańsze niż w Polsce. Interesujące, nieprawdaż? Żyjemy w kraju bogatym i takim, w którym chcąc coś kupić niesposób to uczynić...

-> bertomak

No to jest horror, co opisujesz; może - wobec tego - spróbujesz skontaktować się z kimś od DIY; jest na tym forum kilku "magików, którzy potrafią wiele w tym temacie; przypuszczam, że nikt Cię nie "oleje", a efekty ewentualnej współpracy mogą być duuużo lepsze od Missionów - poczytaj na tym forum o tym. Ja zasugeruję - z powodów "geograficznych" i stosownej wiedzy - np. McGyvera ;-D

Myślałem nad AA, jednak w kolorze klon lub buk nic w promocji nie będzie:(. Poza tym, na Śląsku Mimas'ów nie da się posłuchać (bo właśnie te by mnie interesowały).

Muszę znaleźć trochę wolnego czasu by porozmawiać z Panem McGyver'em:o).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.