Skocz do zawartości
IGNORED

Potrzebne opinie o CD.

Pablo232323

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, jak wyżej w temacie szukam pilnie opinii o niżej wymienionych odtwarzaczach CD. Jeden z nich miałby grać z Luxmanem L-215 i KEF C20. Mam kilka typów:

Denon DCD-1420

NAD 501/501

Proton AC-423

Marantz CD-65

Harman HD 730

Nakamichi MB-4S lub OMS-4E

Vector Research VCD-700

Czy miał ktoś kiedyś do czynienia z którymś z tych odtwarzaczy? Jesli tak bardzo bym prosil o zdanie na jego temat. Wiem ze to stara typowa budżetówka, ale cóż jakoś to musi grac, a do pełni sukcesu brakuje jeszcze własnie CD:)

Pozdrawiam!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/18795-potrzebne-opinie-o-cd/

Celujesz w bardzo stare (kilkunastoletnie) modele cd-kow, mogacych miec juz probemy z napedami.

W niewiele wiekszej lub takiej samej cenie kupisz np. Marantza 63SE, Denona 1460 lub 2560, jakies niskie ES-y Sony, ktore raz ze zagraja lepiej, dwa raczej ich awaryjnosc bedzie nizsza, a jezeli juz nawet cos padnie dostep do czesci bedzie jeszcze bezproblemowy.

jeszcze ten denon dcd1400 to da rade bo mechanika w nim podobna w dcd2560 ale reszta to juz zabytki lepiej sie w to nie pchaj bo juz dosyc tu postów typu "siadł laser co robic?"

wpis barniego wez sobie do serca bo dobrze radzi poszukaj np cdp-x222es , 202es sa na allegro.

Dzieki chłopaki za rade. Wybralem tych kilka starych modeli jako ze Luxman i Kef C20 tez nie sa jakimis tam nowosciami. Własciwie te kilka modeli polecal mi takze znajomy ktory mowil, ze w cenie do 300zl nie kupi sie nic lepszego, a te sa stare ale w jakis sposob audiofilskie urzadzenia do tej pory gorujace nad niektorymi nowszymi odtwarzaczami! Co jeszcze mozecie mi polecic w podobnej cenie i raczej niezawodnego?

Jeśli nie uda Ci się znaleźć Sony ES za 300 zł, co prawdopodobne, to poszukaj kilkuletniego Onkyo 7211. Powinien być tani, a w porównaniu do bezpośredniej konkurencji był swoim czasie bardzo OK.

znalazlem cosik takiego narzie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (tu jest 65 ale nie wiem co to warte?)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (tu jest 7211 jednak onkyo chyba gra nieco pusto jak zza zaslony i dzwiek nie odrywa sie od kolumn? podobno tak maja te stare ja nie wiem bo slyszalem jedynie nowe modele ktore graja juz bardzo dobrze)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (hehe tu jest fajna integra ale mnie nie stac:))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (a co jeszcze o tym byscie powiedzieli?)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (tu jest ten Denon dcd-1420 ale chyba cena nieco przesadzona? a co on wart tez nie wiem?)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (tu jest takie sony)

I co o tym wszystkim myslicie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam Denona 1460 , nieco wyższy model . Zalety obu modeli to dobry mechanizm w miarę solidny, tani laser do wymiany jak padnie ( w moim właśnie coś zaczyna szwankować ) dobry egzemplarz do modyfikacji ( duzo miejsca w środku np na wstawienie Daca ) . Dźwięk sprawa subiektywna ja podpisuje się obiema rękami pod recenzją w dziale opinii . Cena tego 1420 przesadzona jak nikt go nie kupi to możesz zaproponować sprzedawcy na maila swoją niższą cenę poza allegro . Wcześniej dokładnie wypytaj sprzedającego czy czyta bez problemu ? czy podczas czytania dobiegają jakieś piski ? najlepiej poproś sprzedawcę żeby wypróbował dużą ilość płyt w krótkim czasie często je zmieniając i niech opisze Ci napotkane problemy ( czy np gdzieś laser nie przeskakiwał na początku czy końcu płyty itp itd ) . Dobrze jest zastrzec możliwość zwrotu że jeśli sprzęt dotrze do Ciebie i już pierwszego dnia będziesz miał z nim problemy . Jeśli sprzedający będzie się wykręcał od zrobienia testu albo od możliwości zwrotu to lepiej omijać szerokim łukiem . Z tego co się orientuję to od czasu kiedy jesteśmy w Unii to mamy możliwość zwrotu towaru jeżeli ten który do nas dotarł jest niezgodny z podanym wcześniej opisem , ale głowy sobie urwac nie dam czy dotyczy to wszystkich tranzakcjii w internecie . Więc jeśli się mylę to niech mnie ktoś znający się na prawie poprawi .

wielkie dzieki jacm, tak szczerze to chyba zrezygnuje z tego denona w opini pisze ze lekko wycofuje srednice i gore. Srednice to ja mam dobra a nawet bardzo ale gory chyba troszke brakuje takze.... przemysle jeszcze jego kwestie, mimo wszystko dzieki za dobre słowo:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.