Skocz do zawartości
IGNORED

Accuphase - kondycjonery itp. cuda.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

=> gutekbull

Na forum dobrą opinię ma Sun Lesite:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ceny nienajgorsze, na e-bay'u jeszcze taniej - sprzedawana razem z kablem Oehlbacha :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

gutekbull

Ja bym sugerował Ci żebys spróbował zamiast kondycjonerów i listew ,same kable zasilające ale z

z górnej półki. Na lepszych klockach sprawdzają sie zazwyczaj lepiej od kondycjoneów pod względem

dynamiki , basu i szczegółowości, Wada że nie będą Ci chroniły przed przepięciami ...

Sun leiste w Polsce sprzedawana jest przez

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :)

Ukryta Zawartość

zyzio,

dlaczego ma cośdupnąć. Idzie burza wyłączsz ze ściany, to najlepsze zabezpieczenie. POnadto kondycjoner nie koniecznie musi zabezpieczaćprzed przepięciem. Jeśłi dobrze rozumię, jego przeznaczeniem jest stabilizacja parametró napięcia na wyściu + filtracja to nie koniecznie oznacza zabezpieczenie przed przepieciem. Zab. p.p. to po porstu bezpiecznik, którego parametry pozwolą zatrzymać prą jaki powstaje przy przepieciu + zdąży zadziałąć przy tak szybkim czasie w jakim działa udar przepiećiowy spowodowany prze uderzenie pirowuna (p(jeśli przed tym ma chronić). Nawet gdybym mial kondycjoner wyłączalbym z sieci wszystko przed burzą.

zyzio

Żyję tak na krawędzi już pare lat :). Próbowałem kilku podejść do zabezpieczaczy sprzętu, ale nie mogem

tego słuchać (:. Może ostatnia najdzieja to PowerBox , nie spotkałem się na razie z negatywnymi opiniami

co zmulenia, tyle że w moich rejonach jest nieosiągalny do testów.

=> PMD

Masz rację, ale chodzi też o jakieś niewielkie skoki napięcia i inne syfy, na które sprzęcicho narażone jest cały czas - tu listwa czy kondek pomagają. Jak jest burza to nic nie pomoże - trzeba wyłączać !

=> piter

Sun leiste - rekomerndacja m.in. R.U.S.T-a i kilku innych osób - kup wypróbuj, zachwyć się ;), niech i gutekbull kupi i powie, że dobra - to i ja kupię, na razie boję się brać w ciemno :(

Mi się to nigdy nie zdarzyło - może, dlatego ,że używam wspaniałego Heliona ;-) ,

ale bylem świadkiem burzy i związanych z tym konsekwencji - poszedł TV i magnetowid itp. Nie do naprawienia !!!

Osobiscie nie mam zaufania do wszelkiej masci kondycjonerow i innych uzdatniaczy pradu. Sprzet mam podpiety porzadnymi sieciowkami do listwy fellowes i jak na razie (odpukac) nic zlego sie nie zdarzylo. Sporo zalezy tez od samego sprzetu i jego wykonania. Na ten przyklad wzmak Unitry, ktory posiadam jest praktycznie niewrazliwy na wachania napiecia itp., komputer, tuner satelitarny nawet kuchenka mikrofalowa potrafia sie zresetowac a Unitra nawet nie mrugnie ;-)). Uzywalem natomiast kiedys Sphinxow Myth 3 i 5 i one potrafily sie wylaczyc w momencie spadku napiecia :-(. A podczas burzy, tak jak pisal PMD sprzet lepiej wylaczyc i nie kusic losu ;-)

pzdr.

=> gutekbull

Trzeba wejść tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i se zdjątko powiekszyć ;-)

Ukryta Zawartość

=> gutekbull

A co chciałbyś żeby się reklamowali jak Helion, do 2003r. wszystkie brukowce się nim zachwycają, a potem milczą...Sun Leiste to być może jakość bez nachalnej reklamy :-)

piter - Kiedyś w podobnym wątku napisałem na temat odsłuchu PowerBox"a , że oprócz zamulonego dzwięku można spodziewać się po nim twardosci i nawet dobre kable sieciowe nie pomogą :(

zyzio - " A co chciałbyś żeby się reklamowali jak Helion, do 2003r. wszystkie brukowce się nim zachwycają, a potem milczą...Sun Leiste to być może jakość bez nachalnej reklamy :-) "

No właśnie , podobnie jak lelumek :))

>Zyzio

Nie pytaj Brody co do kondycjonerów ani listew bo listwę Veluma ci poleci. Prawdopodobnie jego dotychczasowe doświadczenia polegały też na zasilaniu kondycjonerów kablami Veluma i stąd to blade pojęcie.

>Piter

Ja mam Powerboxa v3, a wczesniej miałem v2 i v2.1. Polecam w ciemno, przeszukaj opinie forumowiczów (ale tych co mieli czy słuchali kondycjonerów i mają jakieś pojęcie).

terminator - To ja pytam zyzia , nie zyzio mnie więc daj sobie spokój z błazenadą :(

Blade pojęcie , hm , no coż , może jesteś doświadczonym audiofilem z dobrym sprzetem audio , ale powiem Ci jedno ( co pisałem już wielokrotnie , ale niechcem , ale muszem ) : " Człowiek uczy się przez całe życie i głupi jeszcze umrze " :((

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.