Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie słuchawy do 300zł

Micro

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie :D - jakie słuchawy byscie polecili, dodam ze beda one urzywane tylko i wylacznie na kompie z Audigy2ZS.

Teraz mam philipsy hp-250 i jakos srodek dziwnie zamulaja (niestety nie potrafie tego opisac dokladniej - nie siedze za dlugo w tej tematyce ;])

Myslalem o sennkach hd515...

Licze na wsze opinie (pomysły), z góry thx i PozdrO

https://www.audiostereo.pl/topic/19076-jakie-s%C5%82uchawy-do-300z%C5%82/

Jedyne jakie znalazlem dotyczyły słuchawek do 300zł, ktorych miano urzywac w wierzach lub ze wzmakami, ja za to bede ich urzywał tylko z audigy2zs ...

A pozatym watki byly na tyle stare ze np polecane przez was w wielu przypadkach philipsy hp-890 sa juz nie do kupienia

Tak wiec prosze was o rade...

Po konsultacji z piterem na gg w gre wchodzi tylko hd-497 (modele hd515/555 nie wchadza w gre poniewaz do "poprawnej" pracy potrzebuja wzmaka (?),bez ktorego audigy sobie z nimi nie "poradzi")

Ale po pojawila sie tez inna mozliwosc :D - przypadkiem znalazlem Dzisiaj w u siebie philipsy hp-890 :]

I tutaj pojawia sie pytanie:

Sennki hd-497 czy phillipsy hp-890 :>

Wypowiedzcie sie na ich temat plz :]

Micro,

Philips 890 to prymitywna, odpustowo wykonana konstrukcja o ciężkim, mętnym i zbasowanym brzmieniu. HD497 to dźwiękowo inna zupełnie klasa, ale za to są dość niewygodne.

Odnośnie HD555 - Nie wiem, skąd pomysł, że 50-omowe słuchawki z dynamiką 103 dB potrzebują koniecznie wzmacniacza. To jedna z najciekawszych propozycji na rynku w tym segmencie cenowym między innymi także dlatego, że mają dużą tolerancję źródeł i brzmią dobrze nawet z SB Live.

HD515 odradzam. Oszczędności na przetwornikach w tym modelu są zanadto słyszalne.

Ja bym tak zrobił na twoim miejscu. 555 są sporo wygodniejsze, a po ~2 tygodniowym dotarciu dźwięk nabiera pięknych barw i przestrzeni.

Nie zakładaj już więcej wątków na ten temat, tylko idź je kup:)

HP 890 są rzeczywiście nie do kupienia ale pojawił się następca SHP 895. Przetworniki chyba te same ale obudowa zmieniona (mam nadzieje że się nie będzie łamać jak stara ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Micro może zainteresuja cię takie słuchawki ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Philips wypuścił też SBC HP1000 - ponoć udany model (są chyba nawet na Allegro). Do Audigy może nawet lepsze od Sennheiserów - tylko 32 omy impedancji (choć ja słucham HD z wyjścia notebooka i nie narzekam).

Dlaczego wątek jest taki "rozjechany" - nie mieści się w oknie przeglądarki?

Mam podobny dylemat (korzystam glownie z sluchawek na notebooku)moja typy to

Beyerdynamic DT 231 95db i SENNHEISER HD 497 112db!!!

odsluchalem tez porzadnie KOss UR40 i sa swietne, moje sennheiser 207 umywaja sie przy nich, co do 515 czy 555 to zastanawialbym sie nad IMPEDENCJA ktora wynosi w tych modelach 120, sklaniam sie ku DT231 bo sa sluchawkami zamknietymi, a nie lubie dawac "audycjii radiowej" otoczeniu, UR 40 sa polotwarte, ale i tak je sluchac glosno w otoczeniu, oczywiscie wszystko zalezy od preferencji, co mi sie w kossie nie podoba to ten krotki kabelek w sennkach mamy 3m a w DT231 2,5m, ale prawda jest jedna trzeba odsluchac kazde na sprzecie, tylko nie raz nie mamy dojscia do tego i stad "glupie" pytania.

co do impedencji w 555 na glowniej stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wynosi ona w tych sluchawkach 50 Ohm i 112db, a na allegro i w sklepach internetowych 120 Ohm i 103db, gdzie lezy prawda?

Ukryta Zawartość

120 Ohm i 103 dB to wersja z zeszłego roku. Po przerwie i wznowieniu produkcji w Irlandii produkują 50-omowe.

Sprzedawcy albo przepisują starą specyfikację nie patrząc, albo sprzedają końcówki poprzedniej serii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.