Skocz do zawartości
IGNORED

Portefel 500zł+pokój 40m2=Jakie kolumny?

bluegarden

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

To mój pierwszy post na Waszym Forum, motywowany potrzebą dokonania wyboru... Jak w temacie - mam MAKSymalnie 500 złotych (więcej nie dam rady) w kieszeni na dokonanie zakupu, o jakim już myślałem od dawien dawna. Pokoik dość wolno-przestrzennie urządzony.

Sprzęt, jaki juz mam - "wieża" Thomson, która jest podłączona do sędziwego WS 4422 "Doria".

No i poszukjąc w necie różnych rzeczy, znalazłem to i owo. Najprawdopodobniej wybiorę coś na Allegro, ale sam jestem totalnie raczkujący jeśli chodzi o znajomośc marek, paramterów, nie mówiąc już o elektryce i elektronice :D Spotkałem kolumny AudioMega, ale przeglądając Wasze Forum - zdanie nieco zmieniłem i juz nie jestem pewien, że chcę takie kolumny mieć... Są też inne, ale...

...chciałbym prosić o jakies sugestie, oparte przede wszystkim na Allegro, ale JEŻELi ktoś zna coś sprawdzonego i wyjątkowo wartego uwagi - niech napisze, poszukam jeszcze "w błocie" - na giełdzie samochodeowej koło Rzeszowa :) Chodzi mi o sprzęt z racji ceny nie rewelacyjny - ale taki, który wydusi ładny sopranik jak i zamruczy miłym basem... I nie rozleci się po miesiącu grania. Nie mam zamiaru wykorzystywać go do nagłaśniania imprez, więc pewnie eksploatacja będzie raczej delikatna.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Mam poważne obawy, że na pytanie zawarte w tytule można tylko odpowiedzieć: byle-jakie. Stosunek wydatkowanych funduszy do powierzchni pokoju wymusza taką odpowiedź. Innymi słowy - co byś nie kupił, będzie taka samo do kitu. Może szansą jest zakup czegoś uszkodzonego - raz kupiłem na bazarze rozpieprzone Quadrale ze średniej serii za 300 pln, naprawiłem i sprezentowałem dziecku. Poza tym - marne szanse. Radziłbym pooszczędzać jeszcze ze dwa miesiące, i zacząć szukać na Allegro czegoś w cenie około 800 pln. Widziałem niedawno przyzwoite Paradigmy za tyle. Wciąż za małe do 40 m2, ale Paradigm ma przynajmniej duży bas.

wow, niezly pokoik ... za 500 nie znajdziesz nic dobrego do takiej powierzchni

ja bym zbieral dalej albo zrobil DIY (ale dobre DIY to tez nie taka latwa sprawa a w dodatq czasochlonna)

Witam. No cóż... przyznam się wprost, że nawet te 500 złotych to odkładałem baaaardzo długo. A prezentowany wzmacniacz... 'ukradłem' wujkowi...

Gdybym jeszcze potrafił coś takiego reperować bez większych kosztów, to z pewnością przyjąłbym wersję o kupnie czegoś uszkodzonego.

No ale może ktoś jeszcze się wypowie. A nóż widelec coś się wymyśli.

Dzięks za wypowiedzi.

Pozdrawiam.

Rzeczywiście, to trudny wybór. I rozumiem, że możesz nie chcieć/nie móc przekroczyć tej kwoty. Kierując się zasadą "mniejszego zła" :) można by zastanowić się np. nad tymi:

Ukryta Zawartość

poproś tylko o zdjęcia, bo opis stanu jest niejasny :)

Ukryta Zawartość

Może ceny kolumn ze strony

Ukryta Zawartość

bardziej pasują do wątku "Brak humoru na forum", ale takie są , niskie.

No coż, gdy się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.

Jak toto gra, to sam Bóg raczy chyba wiedzieć.

Ukryta Zawartość

Zerknij jeszcze na te:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziekuję za zainteresowanie tematem :)

Tak oglądnałem, no i chyba jak jeszcze dolicze koszta przesyłki, to zdecyduję się na te:

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam serdecznie.

Ukryta Zawartość

-> Flagon: zapoznałem się z ta stroną

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i musze powiedzieć, ze faktycznie mają ciekawe rzeczy... Przynajmniej wg mnie - relacji cena/jakość czyli 500zł/jakość :)

Moje typy:

B1

C1

C8

Z8

Może jakieś sugestie? :P

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.