Skocz do zawartości
IGNORED

Czy promocja AA dalej obowišzuje?

mieczyslawz

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Zniknšł ze strony audiostereo link do promocji. Ale na stronie firmy dalej ceny sa obniżone.

Kiedy dostepne będš Hyperion II w wersji 8 Ohm i w jakiej cenie (ponoć grajš lepiej od 4Ohm)?

https://www.audiostereo.pl/topic/19398-czy-promocja-aa-dalej-obowi%C5%A1zuje/

Pewnie że czytają to forum , ale nie siedzą tu cały czas.Poza tym ,w tym całym natloku tematów nie trudno jakiś przeoczyć. Jeśli będziesz miał problemy z namierzeniem AA , daj znać - pomozemy ! :)

Promocja jest nadal wiem bo sam z niej w tym tygodniu skorzystałem , link może znikł dlatego że był mało widoczny rozmawiałem o tym właśnie z AA więc może zaraz w miejsce starego pojawi się nowy bardziej widoczny , jeśli jesteś zainteresowany Hyperionami w wersji 8 omowej pisz do AA .

>Leszek B - również pozdrawiam

>jacm

Dzięki za informacje. Chociaż ten tydzień to do pištku jeszcze był w czerwcu : ).

Wersja 8 Ohm ponoć lepiej gra (nie mówišc już o tym, że jš łatwiej wysterować) i o ile to prawda to może dlatego wartš jš kupić. Chociaż skoro sam producent robi 4 Ohm-owe to sam nie wiem.

Z drugiej strony skoro kupiłe wersję 4 Ohm to chyba sš dobre. Napisz tylko jak to gra i w jakim pokoju (powierzchnia). Zapewne porównywałe też Hyperion II z Mimas II i Phoebe II tego producenta.

Popraw tylko zakładkę "o mnie" bo tam sš Hyperiony III !

P.S. Jak dobrze, że jest takie forum. Chociaż takš wrędnš rzecz jak sprzštanie można sobie umilić.

>> mieczyslawz

ja kupiłem Hyperiony 8 omowe , właśnie ze względu ( jak napisał też Leszek ) na szybkie i żywe brzmienie , właśnie takiego dzwięku szukałem i udało się . W porównaniu z 4 omowymi wersja 8 omowa ma świetną przestrzeń w obu wersjach mamy do czynienia z żywym dzwiękiem ( można powiedzieć że kolumny żyją razem z muzyką ) 8 są szybsze .

Miałem zamiar kupić kolumny podstawkowe bo obecnie mam 11 m 2 pokuj . Jednak w tych kolumnach podstawkowcach które odsłuchiwałem nie znalazłem tego dzwięku którego oczekuję , z ciekawości posłuchałem podłogowych Hyperionów ( wersja 4 omowa ) i to było to czego szukałem wreszcie usłyszałem w dobrze mi znanych utworach nowe żeczy i wreszcie muzyka zaczeła dosłownie żyć . To nie było zwykłe odtwarzanie nagrania lecz wreszcie czuć co artysta chce przekazać nam w utworze ekspresję itd .

A że niedługo będę przenosił się do większego pokoju ok 24 m 2 więc postanowiłem zrezygnować z podstawkowych i kupić hyperiony ( jedyne co przemawiało za podstawkowymi to to że potrafią zniknąć w pokoju ) . W międzyczasie dowiedziałem się o wersji 8 omowej które mają lepszą scenę i takie też zakupiłem .

Narazie Hyperiony grają w 11 metrach , są po 20 godzinach grania i wymiana kabli jescze przede mną a więc jak się wygrzeją i dostaną dobre kable to napewno jescze mnie mile czymś zaskoczą . wrażenia nic mi nie buczy , bas jest swietnie kontrolowany , kolumny znikają tak jak wysokiej klasy podstawkowce , każdy instrument jest dokładnie słyszalny można wskazać gdzie perkusista właśnie uderza w beben nawet przy dużej ilości jednocześnie grających instrumentów nic sie nie kotłuje każdy z nich dalej jest doskonale czytelny a przy tym wszystko tworzy spójną całość i jeszcze jedno wczesniej w niektórych utworach było słychać zamiast uderzenia w talerz takie pssssyt , jakby ktoś pompką do roweru koło pompował , ktoś juz taki mankament we wzmacniaczach Nada opisywał na tym forum . Z Hyperionami ta dolegliwość znikła , teraz pięknie słychac że to talerz , ponadto kolumny bardzo realistycznie odtwarzają naturalne dzwięki np w utworze Private Investigations - Dire Straits miałczenie kota ( w niektórych kolumnach zamiast miałczenia słychać było coś w rodzaju iiiiaaaał brzmiało to prawie jak odgłos karetki) .

Wcześniej słuchałem podłogowe Triangle (góra góra i jeszcze raz góra aż uszy mnie rozbolały ) i B & W fajne ale aż za sterylne grały jak chirurg przy operacji : ) . Z kolumn AA słuchałem jeszcze podstawkowe Diony , Mimsów i phoebe niestety nie słuchalem .

Wybierając kolumny szukałem takich które pozwolą mi odkryć coś nowego w znanych mi utworach , a także bedą na tyle uniwersalne aby zagrały każdy rodzaj muzyki oraz będą na tyle selektywne aby bez trudu można było usłyszec poszczególne instrumenty . Moge też powiedziec że Hyperiony mimo iż pokazują słabość nagrania niektórych płyt to mimo to słucha ich się przyjemniej niż wcześniej , właśnie ze względu na oferowane przez kolumny brzmienie z każdego nagrania nawet słabego potrafią wydobyć setno muzyki .

>jacm

Dzięki za obszerną odpowiedź.

Jakbyś mógł jeszcze napisać za ile kupiłeś wersję 8 Ohm. Czy trzeba ją zamawiać ekstra w Audio Academy czy też w promocji sprzedawane są u dealerów zarówno wersja 4 jak i 8 Ohm?

Swoją drogą po co produkować wersję 4 Ohm skoro 8 Ohm jest lepsza?!

Pozdrawiam

P.S. A Hyperionów III dalej nie poprawiłeś : ). A może to ja jestem w błędzie?

>> mieczyslawz

Jesli jesteś zainteresowany hyperionami 8 omowymi to napisz albo zadzwoń do Pana Michała tel i adres mailowy znajdziesz na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) napewno sie dogadacie : )

Napisz na priva do podam Ci więcej szczegółów .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>mieczyslawz

Promocja nadal trwa, tutaj bezpośrednio u producenta można nabyć

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak jak napisał Leszek B, wszystkiego nie można przeczytać od razu, ale staramy sie jak mozemy.

Promocja nadal trwa. Link został zdjęty, bo faktycznie były sygnały, że jest mało widoczny.

Kolejny link pojawi sie kiedy zrobimy coś nowego i powiadomimy o tym na razie tylko na forum i wtedy przekonamy sie jak to działa.

Najlepiej jednak, jak daje sie normalny temat, ale wtedy zawsze znajdzie sie jakaś banda nieokrzesanych ludzi, którzy dokładają do pieca niewiadomo co.

Jeśli chodzi o Hyperiona III, to faktycznie niedługo będzie on normalnie w sprzedaży a właściwie już jest. Zostało mi jeszcze pare starych głośników, ale jakoś sobie poradze.

Nowy Hyperion III w promocji będzie kosztował 2200zł.

>AA: wykorzystam watek do prywatnego pytania: wspominales kiedys (przy okazji informacji o Dionach), ze pracujecie nad monitorami z wyzszej polki. Czy mozesz podac jakis (nawet malo konkrteny) termin premiery?

Prace nad droższym monitorem dobiegają końca. Zamówiłem teraz mniejszą obudowe, żeby kolumienki były nieco szybsze. Jeśli mi sie spodoba ta ostatnia wersja, to puszczam na rynek, jeśli nie, to szukam innych rozwiązań, co może sie przeciągnąć o następne kilka miesięcy.

>>Robcio

To chyba z tobą gadam prywatnie, więc wszystko jasne, ale jak by co, to pisz dalej na naszą skrzynkę.

>>Zolty

Zapraszam do naszego bałaganu, tylko zadzwoń wcześniej, żebyśmy byli w domu :)

• 2 tygodnie później...

>Jeśli chodzi o Hyperiona III, to faktycznie niedługo będzie on normalnie w sprzedaży a właściwie już

>jest. Zostało mi jeszcze pare starych głośników, ale jakoś sobie poradze.

>Nowy Hyperion III w promocji będzie kosztował 2200zł.

Witam,

Chyba mam właśnie te kolumny (III). Czy mógłbyś napisać o nich coś więcej (najlepiej małą metryczkę: moc znamionową i muzyczną, skuteczność, zalecany wzmacniacz i czy są one ekranowane - będą grały za jakiś czas także w KD). Nijak się ona ma do metryki z tyłu (nadal są parametry Hyperiona :)

Pozdrawiam, Paweł

Parametry sa prawie takie same. Z tyłu na naklejce dopisuje zawsze "III", reszty nie zmieniam, ale może powinienem dopisać jeszcze 8 Ohm. Skutecznośc 90dB, pasmo takie samo, rekomendowana moc wzmacniacza też.

Głośniki nie sa ekranowane, ale można to zrobić samemu, jeśli już ktoś je ma. Jesli nie, to jest mozliwośc zamówienia takiej wersji.

Dzięki za odpowiedź. Mam na końcu III więc wersja jest właściwa. Szkoda, że mam wersję nieekranowaną. Sam się raczej za to nie wezmę, bo jestem "lajkonikiem" w tym temacie. Ale nic to, jak będziesz kiedyś w Wawie to zapraszam ;-) Może przy browarku mi je zakekranujesz ^^

Pozdrawiam i gratuluję naprawdę udanego produktu.

A po grzyba ekranować kolumny frontowe?? Jeżeli stoją pół metra od telewizora to już wystarczy, a Vify TC nie mają przecież dużych magnesów. Obowiązkowoekranowany magnetycznie natomiast MUSI być center.

>McGyver, 18 Lip 2005, 20:14

>

>A po grzyba ekranować kolumny frontowe?? Jeżeli stoją pół metra od telewizora to już wystarczy

Widzisz... Nawet tego nie jestem pewien ;-) To żona będzie decydowała gdzie będą stały (wystrój wnętrza), chyba, że nie będą grały tak jak powinny, to wtrącę swoje 3 grosze i ustawię tak, żeby było najlepsze dla mnie brzmienie. Na szczęście była na odsłuchu i podobało się jej, więc wie, jakiego brzmienia oczekuję ;-)

Ale skoro pół metra wystarczy, więc myślę, że nie będzie sprawy, bo meblościanka, którą mamy na oku ma 2m więc rozstaw kolumn będzie ok. 0,7 do 1m.

Dzięki za info. Wydawało mi się, że takie kolumny muszą "mocno siać". Jak widać myliłem się :)

Pozdrawiam, Paweł

Z racji tego czym się zajmuję czasem zdarza mi się postawić kolumny 15 cm od telewizora, i nie zauważam jakichkolwiek zniekształceń obrazu, nawet kolumny na osiemnastkach Vify nie "sieją" wystarczająco mocno. Dopiero Scan Speak z magnesiskiem nieomal jak wiadro spowodował zauważalne zakłócenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.