Skocz do zawartości
IGNORED

TV LG PLAZMOWY 42PX4RV-ZA

skull

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Jestem zainteresowany kupnem telewizora plazmowego jak w temacie. Ten model, chyba od niedawna znalazł się w sprzedaży i ciężko znaleźć jakieś konkretne informacje na jego temat. Czy może ktoś już widział/testował/posiada taki egzemplarz i mógłby podzielić się opnią?

Jest jeszcze model 42PX3RV-ZA, ale zauważyłem na razie, że oprócz mniejszej ilości tunerów różni się zasadniczo cena (ok 1000 zł).

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/19465-tv-lg-plazmowy-42px4rv-za/

pozwól że przytoczę tu kilka linków na temat plazm

wiem że chodzi Ci o konkretny model ale jak masz chwilę to poczytaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale jeżeli jesteś zdecydowany na ten konkretny model a szukasz tylko o nim opni to pomiń mój wpis

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

zanim kupisz plazmę - powiedz

1.Jaka odległość

2.Z czego sygnał

3.Ile kasy

Odpadną Ci rozczarowania zawarte w linkach.

Ogólnie - każdy towar ma swoją cenę rynkową , jeśli w nią celujesz bedziesz extra zadowolony.

Odpowiedz na pytania

pozdrawiam

co - norwidos - przyłożył- poznał sie na Tobie - to przyszedłeś na wątki gdzie możesz pościemiac.

Tu się pogada glupot i tam - najczęściej nie na temat .

Jak zawsze w Twoim przypadku.

Ale jaka sława !!!

Czekam na atak .....nudno tu bez Ciebie.

Inni już też zaczynają Ciebie lepiej poznawać.

WAL ..............

Nie możesz zawieść - rzuć mięsem .........

Napewno jeszcze rzucisz ze swadą kilka "cennych uwag " szczególnie na temat plazm , a raczej tych co zechcą wyłamać się spod Twego myślenia- jak śmią coś takiego kupować .

Ta plazma LG chodzi dużo lepiej niż jej poprzedniczka. Ale jest ostra cena na 42 PY 10 - wieksza rozdzielczość

Może warto obejrzeć ją w akcji.

pozdrawiam

Witam ponownie.

Na wstępie pragnę podziękować za zainteresowanie tematem. Dziękuję również za linki(og0r), które w jakimś stopniu pozwaliły mi zorientować się w temacie. Szkoda, że trwa zaciekła wojna między niektórymi użytkownikami forum, bo traci przez to na swojej fachowości.

Ale kilka danych ode mnie dla locoloco:

- pomieszczenie jest dośc spore 5 x 4,5 - w tej chwili stoi tam telewizor 25'' i denerwuje mnie jak niekiedy ludzie muszą podsuwać się bliżej ekranu bo "nie widzą",

- sygnał jest niestety z anteny siatkowej z zasilaczem lub z analogowego dekodera sat, ale w planach oczywiście cyfra,

- mam również zamiar korzystać z plazmy przy oglądaniu dvd, ew nagrań z kamery, przydałoby się też czasem podłączyć komputer

- cena nie powinna przekroczyc 8 tys. zł

Pozdrawiam

ps. jaka jest ta "ostra cena"?:)

"Szkoda, że trwa zaciekła wojna między niektórymi użytkownikami forum, bo traci przez to na swojej fachowości."

100% racji

i dlatego z debilami pokroju locoloco czy norwidos dyskusji prowadził nie będę

przepraszam za wszystkie posty odbiegające od tematu

p.s.

a jak Ci się locoloco nie podoba co piszę to klinij ignoruj i po problemie

mysle, ze uzywasz zbyt mocnych slow

a na pewno obrazliwych

administrator gdzie jest administrator tego forum

i w tym watku to ty zaczoles a nie osoba, ktora torpedujesz

kazdy ma prawo do wysluchania opinii o danym tv

ja jestem zainteresowany takze kupnem i niekoniecznie chce mi sie czytac takie "glupkowate" posty

temat krotki "czy kupic dany telewizor?" - czytajac twoja odpwiedz powyzsza nie moge sie zorientowac w wypowiedzi skierowanej do loloco czy wogole kiedykolwiek widziales ow tv na wlasne oczy i tym samym co o nim sadzisz

zupelnie inaczej jest na zagranicznych forach

tam kazda wypowiedz poparta jest argumentami

Witam

Jeśli masz zwykłą antenę - odleglość 4 m wyłączy wszystkie niedoskonałości. Przy Cyfrze + możesz sięgać na 2,5 metra i będzie super. DVD to też 2,5 metra - jest extra. Analogowa telewizja satelitarna - to zależy od stacji . Większość chodzi super ale są też beznadziejne /np. arabskie/ .

HDTV - odleglość bez znaczenia - jakość rewelacja - nawet w najslabszych plazmach.

W tej cenie polecam - najlepszą ofertę - JVC 42B 50 /cena 8500 zł- jedyna na rynku z przesuwnym pixelem/ lub Panasonica 42 A 50 /.mocno poprawiano jakość/

42 LG PY 10 -/ rozdzielczość 1024/

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Musisz być zadowolony.

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam powiem tak LG42"PX4RV to jest spoko plazma testowalem je obraz jest git od starego modelu rozni sie tylko kontrastem 10000:1 i jest menu Polskie zas roznica miedzyLG42"PX3 RV to tylko ze ma dwa tunery i taka funkcje jak "kocie oko"dostosowanie obrazu do istniejacego swiatla w pomieszczeniu nie jest ta funkcja az tak bardzo potrzebna:):):).RX4 wyjsciwe HDMI do podlaczenia nowoczesnych urzadzen audio przystosowana pod HDTV (modulacja)oczywiscie nie bedzie to az taki super obraz na rozdzielczosci VGA (852 x 480) ale i tak spoko i ten system obrazu XDTM Engine, XD Pro Picture korektory obrazu - DCTi/Progresiv scan/DCF . Moim zdaniem ta plazma jest warta kasy (na Allegro cena PX3 jest 6999zł zas RX4 to cena 7700zł) obraz na niej jest super podlanczalem ja komponentem pod dvd z progresiv scanem i obraz byl rewelacyjny przez euro tez nie bylo zle ale co komponent i progresiv scan to komponent.Obraz z satelity cyfrowej chodzi oczwiscie o Cyfre tez ok z kablowek tragedia ale kto kupuje plazme pod kablowke:):):):)Panasonic PA 50 jak dla mnie ma gorszy obraz choc nie jest to az taka wielka roznicy ale jest!!!!!Jesla zas chodzi o LG Plazma LG RZ42PY10X fakt obraz rewelka i rozdzielczosc XGA (1024 x 768) ale jeszcze kontrast w niej 5000:1 choc i tak to jest rewelacyjny kontrast ktora nie ma rzadna plazma nie mowiec juz o 10000:1 w nowych LG tylko ze cena 9999 zł.Człowiek pytal o ceny do 8000 zł wiec odpada tez bym ja wział ale jak dla mnie trosze za droga w porownaniu do RX4 lub RX3.W tej chwili moim zdaniem z dolnej pólki plazmy do (8000zł) to LG 42"RX4 przerasta konkurencje o glowe jest poprostu zajefajna. Pozdro dla wszytkich>>a kazdy moze miec inne jest wolny kraj!!!!!!:):):):)

Witam.

Dzięki za opinię evil, też mi się wydaje, że ta plazma w tym przedziale cenowym to najlepszy wybór. Widziałem Panasonica 50PA ostatnio i również całkiem nieźle się prezentuje, tyle że LG oferuje nieco więcej. Locoloco szkoda że nie macie tego modelu w ofercie, bo ceny macie całkiem niezłe, a i lokalizacja waszego sklepu (olsztyn) mi odpowiada.

pzdr

Sklepy internetowe - bez znaczenia miejsce lokalizacji

Ale 42 LG PY 10 - w cenie 8500 to absolutnie najlepsza cena dla 1024 rozdzielczości

Jak mam wybrać RX 4 - to zdecydowanie wybieram PY 10.

W plazmach większość ludzi wybiera jakość nad mozliwościami.

pozdrawiam

Za 42 PY 10 - nie ma jeszcze nastepcy - tak ,że jest z bieżącej producji./Info LG Polska/

Jeśli coś Ci mowi słowo wyprzedaż - to tak się właśnie to ma . Plazmy były fabrycznie zapakowane - byly bo zostala tylko jedna. Gwarancja ogólnpolska. Kto chce drożej to do ceny 9799 dokładamy kamere cyfrową gratis /2000 zł/ .

Zuber we Wrocławiu w czasie akcji sprzedawał plazmy po 4999 42 Thomsona , 42 Panasonica 5999./ MM 8499/ Ale przecież nie ma obowiązku kupna w tych cenach. Można zawsze kupić w sklepie dla idiotów /20-30% drożej/

pozdrawiam

Witam ponowni chyba masz stare informacje bo nastepca modelu LG42"PY10 jest LG42"PX5 wiec jest juz nastepca moze na temat panasonica wiesz cos tam ale na temat LG nie wiesz prawie nic:):):):)Nie wiem jakie te ty modele sprzedawales ale pewnie z wyprzedazy z niemiec nasz towar w tej chwili promowany przez LG POLSKA to cena 9899 plus kino domowe i to jest ogolnopolska sprzedaz tego modelu bo tego modelu juz nie produkuja wiec nie opowaidaj bajek tutaj na forum ze nie ma nastepcy tego modelu bo juz jest>pozdro>bez urazy ale faktycznie jestes sprzedawca niesolidnym wciskasz ludzia stare modele.Moja wypowiedz to tylko moje zdanie bez urazy Lococloc!!!!!

Wiesz opowiadasz jak mały karzeł po dużym piwie.

To jest przedstawiciel na któego słowach opieralem swoja wypowiedź.

Zbigniew Rafalski

e-mail: [email protected]

tel.: 0 - 605 - 290 - 666

fax.: 0 - 52 / 583 - 91 - 90

Zapraszam na :

Ukryta Zawartość

Chyba lepiej wiem gdzie kupuję Plazmy LG - niż Ty.

Rozumiem ,że cena za niska - nie możesz uwierzyć - może boli ?

Więc dla Ciebie oferta na tę plazmę/ 42 PY 10/ 7999 + dvd gratis.

Gwarancja Polska , instrukcja , faktura vat. Zapakowane fabrycznie .

Wiem ,że dealer który kupuje je w Polsce z LG Polska ma ich jeszcze kilka.

Zapraszam na pokazy w Warszawie 16-17.07.2005 Leclerc bielany. 10-20.00

Sam możesz porównać z dobrego sygnału. Różne plazmy i LCD .Mam nadzieję ,że dojedzie PX 4 do tego czasu.

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

locoloco

Możesz w końcu przestać na forum biznes robić? Jak chcesz zwiększyć sprzedaż to płać Lukarowi za reklamę.

Ogłaszaj się w gazecie, a nie prowadzisz pokrętny handel jako wielki doradca.

No to cholpek ma chyba stare informacje bo ja wiem ze jest juz nastepca tego modelu PY10 szkoda ze wierzysz we wszystko co ci powiedza przedstawiciele jak dla mnie oni sa niesolidni i opowiadaj bajki zeby tylko zwiekszyc sprzedaz wiec jak mam ich gleboko w du..........wiem swoje ty pewnie to sie dowiesz ale po jakims czasie spoznione informacje powodzenia:):):):)

Cena robi swoje.Zniknęły jak kamfora . A nowychLG PY 10/ / mimo Twoich zapewnień ani śladu.

Mało tego ceny wcale nie lecą już na łeb na szyję.

Kilku producentów plazm - wycofuje się z rynku.

Inni producenci - nie opuszczają cen. Nowe technologie też nie tanieją.

TV 20 LCD - stanęły./ceny/

pozdrawiam

• 1 miesiąc później...

Witam

Ktoś z Was posiada LG42"PX4RV? Jaka jest różnica pomiędzy modelami:

LG42"PX4RV

LG42"PX4RVZA

?

Zastanawiam się nad kupnem i już trochę czytałem na jego temat. Ciekawy jestem opini własicieli oraz osób znających ten model.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.